Ingrijire persoana batrana dupa AVC

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

corina, cum e mama ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Din nou va multumesc foarte mult, am primit in mesajele voastre multe informatii foarte utile. Starea mamei este stationara... nu stiu daca e bine sa ramana in continuare la terapie intensiva, nu cred ca cei de acolo mai pot face prea multe pt ea plus ca atmosfera acolo este crancena... in salonul ei sunt trei paturi si colegii s-au schimbat de multe ori in cele trei saptamani de cand mama e acolo pt ca au murit. Patul de langa ea e la un metru de patul ei si au murit doi oameni acolo chiar langa ea, e cumplit...
Cred ca am sa incerc sa rezolv cumva (inca nu stiu cum) un loc la o sectie de recuperare, mama spune si ea in fiecare zi ca nu mai vrea mancare, vrea sa moara... deci trebuie cum-necum sa o scoatem de acolo si sa speram ca la recuperare o vor ajuta sa ajunga atat de bine incat apoi sa o putem lua acasa. am si eu aceeasi dilema, am auzit de nenumarate cazuri cand batrani dusi la camin chiar daca au fost bine ingrijiti (probabil mai bine dacat o poate face o singura persoana angajata acasa)au murit totusi in max cateva luni, probabil ca sentimentul de abandon si faptul ca sunt in ultimele momente intre straini nu le da pace. Eu nu pot contribui decat financiar din pacate si nu stiu daca voi avea posibilitatea sa aleg dar in momentul asta ma gandesc sa fac tot ce-mi sta in putinta sa o duc acasa, numai de ar putea inghiti hrana, cu igiena cred ca se poate rezolva si acasa.
Eu stiu sigur ca daca am sa ajung la batranete sa nu ma mai pot ingriji voi merge la camin si pt mine pare absolut firesc, din pacate cei din generatia parintilor mei din Ro nu pot accepta la fel de usor situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

http://www.cag.ro/servicii.html
citeste bine site-ul au contract cu spitalele si pot veni gratuit 3 luni pe an

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Cel mai bine esta sa vii tu acasa si sa ai grija de ea. Niciun straian nu va avea mai mare grija decat familia/apartinatorii. Banii din pacate nu fac nimic in astfel de situatii, nimic nu inlocuieste suportul moral al familie, nicio casa de batrani, indiferent de conditii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Cel mai bine esta sa vii tu acasa si sa ai grija de ea.

Super tare, nu stiu cum de nu m-oi fi gandit la asta pana acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Corina, imi pare rau de ce a patit mama ta.Black a spus foarte bine , poti sa vii sa o ingrijesti tu? Eu ma confurnt cu ceva asemanator de 15 ani(baiatu e paralizat) Nimeni nu ar ingriji-o mai bine , toti vor bani, bani, bani...La perosanele cu astfel de problme trebuie sa fii alaturi de ele 24 din 24 de ore.Conteaza foarte mult ingrijirea , dieta , igiena, tot, absolut tot! Un scaun de baie iti este necesar, nu poti sa ii faci toaleta in pat.Un pat care sa se ridice de la cap este necesar , saltea zici ca a luat tatal tau.E foarte bine.Mai trebuie scaun cu rotile pentru ca atunci cand o veti putea ridica sa nu fie tintuita de pat.Daca va avea pe cineva apropiat sa o ingrijeasca va fi si psihic bine.Jena ca o va spala cineva strain afecteaza.Eu pe langa Dan al meu am ajutat o prietena sa isi ingrijeasca mama cu AVC.Si-a revenit destul de bine in 4 luni, dar depinde de la o persoana la alta asta si de multi factori.Nu mai ai surori? Noi un carut l-am cumparat acum 14 ani de la FUNDATIA MOTIVATION la un pret mai mic.
Va doresc numai bine si sa isi revina mama ta !!!

Mergi la inceput