Ingrijire persoana batrana dupa AVC

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Edit: n-am generalizat, am pus raul inainte. Pentru ca cel mai greu este sa intelegi, tu, cel sanatos, ca persoana pe care o ai in fata ACUM nu mai este persoana pe care o aveai in fata PANA ACUM. Pentru matusa mea a fost o suparare permanenta, o tristete permanenta faptul ca, desi ea se ocupa cel mai mult de bunica mea, de mama ei, deci, desi ea ii oferise un loc in casa ei, desi ea ii asigurase tot confortul posibil, in starea in care se afla, pe ea n-o recunostea.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Nici bunica nu s-a mai putut folosi prea mult de mana stanga. A ramas cu degetele raschirate, cum ar veni. Si, fiindca era la baie si se spala pe maini si pe fatza atunci cand s-a intamplat, i-a ramas intiparita in minte ideea ca i-a aparut pe mana o spuma si ca de la spuma aceea i-a paralizat mana.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Bunicul meu a suferit un AVC acum 2 ani.
S-a recuperat partial, toata umea spune ca daca ar avea un pic mai multa vointa recuperarea ar fi mers mai bine.
A facut kineto - mai face si acum, plus tot felul de tratamente recomandate de neurolog. El are mai multe, un diabet vechi care dupa AVC a devenit insulino-dependent, are o valva mitrala inlocuita, mai multe by-pass-uri. AVC-ul s-a petrecut in mod...idiot. A facut o operatie la un ochi (nici macar nu era obligatorie..), oftalmologul i-a cerut sa renunte la medicatia anticoagulanta...s-a format cheagul...si s-a oprit unde s-a oprit :(

Partial, s-a recuperat. Inclusiv cognitiv. Motor nu se deplaseaza singur, dar isi controleaza din nou sfincterele. Urineaza mai des decit inainte, dar nu mai face pe el.
La relativ scurt timp dupa AVC, noi ziceam ca e pisalog; ne spunea acelasi lucru de 1000 de ori, ne repeta fiecaruia dintre noi de enshpe ori ca e timpul sa stropim pomii din gradina (era, intr-adevar), ca trebuie tunsa via etc. Ulterior n-a mai facut asta.

Da, este dificila ingrijirea. Noi nu am avea curaj sa il internam; ar fi un soc ingrozitor si dpdv psihologic. Nu stiu cum privesc parintii tai aceasta alternativa, daca tatal tau nu o poate ingriji singur, si daca starea ei in momentul externarii o va permite, poate mai degraba ar trebui angajata o femeie care sa il ajute.

Multa sanatate si recuperare cit mai usoara si rapida !




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Intradevar conteaza tipul de avc (hemoragic sau trombotic), localizarea si gradul de afectare.
Soacra mea a facut avc hemoragic masiv, la 53 ani. In primele 4 luni avea halucinatii si pierduse notiunea timpului, nu mai exista noapte/zi, nu stia daca si-a luat medicamentele sau nu...multe.
Am sunat si le-am si scris celor din Saftica....dar nu am primit niciun raspuns, asa ca am angajat persoane care sa se ocupe de recuperae acasa, este esential sa se inceapa repede, altfel va fi foarte dureros procesul. Este important sa fie supravegheata de cineva cu pregatire medicala, sau care sa fie de buna credinta si sa respecte cu sfintenie recomandarile medicale. Este foarte important regimul alimentar si sa fie facute scurte sedinte de masaj sau kineto, zilnic.

Bunica si-a revenit spectaculos, fara urmari, dupa un avc trombotic la 86 ani, deci cei de la salvare nu i-au dat nicio sansa.


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

pisigri, si AVC-ul bunicii mele a survenit la ceva vreme dupa o operatie de cataracta...

Fizic, bunica s-a recuperat doar partial - osteoporoza si-a spus cuvantul, oasele ei erau fragile ca vreascurile. Dar mental era OK, confuzia disparuse aproape complet, doar daca se trezea brusc mai aparea. Pana la al doilea AVC, cand nu s-a mai putut ridica din pat si nu a mai putut vorbi. Al treilea a fost cel fatal, marti a intrat in coma, joi a murit.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Buna,
Din pacate subiectul ma intereseaza si pe mine. Mama mea a suferit un infarct mare acum 3 luni si in urma acestui eveniment nu mai e deloc ca inainte. Nu se mai poate tine pe picioare pentru ca nu mai are echilibru, uneori nu ma recunoaste sau ma confunda cu sora ei care a murit anul trecut si in general se comporta ca un copil mic. Oboseste dupa cativa pasi pe care-i face doar ajutata si nici de vorbit nu mai vorbeste prea mult. Am angajat pe cineva care sa stea in cursul zilei cu ea dar la un moment dat m-am interesat si de un camin privat, costa aprox 1000 euro, la care se adauga medicamente, pampersi, etc. Pentru cele care ati avut cazuri in familie, in cat timp s-au refacut bolnavii din punct de vedere mental? Nu reusesc deloc sa ma obisnuiesc cu manifestarile astea de dementa. Alta intrebare e unde pot gasi un pat actionat electric, m-am uitat pe site-ul ikea si nu am vazut asa ceva.

Editez ca sa dau si o informatie utila daca tot m-am bagat peste subiectul altcuiva: caminul de care am vorbit este Casa Geron si are sediul prin Rahova. L-am vizitat, am vorbit cu directoarea, mi-a zis ca fac si ceva activitati de recuperare dar daca bolnavul nu doreste sa participe, ei nu pot sa faca mare lucru cel mult un masaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea
Intradevar conteaza tipul de avc (hemoragic sau trombotic), localizarea si gradul de afectare.



Asta voiam si eu sa subliniez. Depinde de tipul de AVC si, Selene, nu eu am fost cea care a generalizat AVC-ul ci tu. Dupa cum am mai spus, matusa mea TRAIESTE in urma celui de al doilea AVC. Ca nu mai e cum era inainte e logic dar nici dusa cu pluta nu e, nici nu cere de mancare in fiecare ora cum ai spus TU ca face o persoana cu AVC. Ti-am mai spus doar ca, din respect pentru cei care au trecut prin asa ceva, sa nu consideri toate cazurile de AVC la fel, dusi cu pluta(e adevarat ca n-ai folosit acelasi cuvant dar acelasi inteles il are).
Motivele pentru care poate avea loc un AVC sunt: diabetul, colesterolul marit, bolile cardiace, tensiunea arteriala marita.
Operatia stricta pe care o voi avea eu este ca sa ma fereasca exact de aceste motive care duc la AVC asa ca despre AVC stiu nu mult ci foarte mult. Cand traiesti cu sabia AVC-ului deasupra capului crede-ma ca inveti totul. Deci hai sa lasam babismele si ce spune matusa, tzatza Floarea din colt sau vecina de la 7.

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914


O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

"Un accident vascular cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) care furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. In cateva minute, celulele nervoase din acea zona sunt afectate si ele pot muri in cateva ore. Ca rezultat, acea parte a corpului care este controlata de zona afectata a creierului nu mai poate functiona adecvat.
In cazul in care apar simptome ale unui AVC este necesar un tratament de urgenta, exact ca si in cazurile de infarct miocardic. In cazul in care tratamentul medical este inceput cat mai curand dupa aparitia simptomelor, cu atat mai putine celule nervoase vor fi afectate permanent.
AVC ischemic este cauzat de un cheag de sange care blocheaza circulatia sangvina a creierului. Cheagul de sange se poate dezvolta intr-o artera ingustata care iriga creierul sau poate ajunge in arterele din circulatia cerebrala dupa ce a migrat de la nivelul inimii sau din orice alta regiune a organismului.
Cheagurile sangvine apar de obicei ca rezultat al altor defecte din organism care determina afectarea circulatiei sangvine normale, cum ar fi:
- rigidizarea peretilor arterelor (ateroscleroza). Aceasta este cauzata de tensiunea arteriala crescuta, de diabetul zaharat si de nivelul crescut al colesterolului sangvin - fibrilatia atriala sau alte aritmii cardiace (ritmuri cardiace neregulate)
- anumite afectiuni ale valvelor cardiace, cum ar fi o valva cardiaca artificiala, o valva cardiaca reparata, o boala cardiaca valvulara precum prolapsul de valva mitrala sau stenoza (ingustarea) orificiului valvular
- infectia valvelor cardiace (endocardita)
- un foramen ovale patent, care este un defect cardiac congenital
- tulburari de coagulabilitate a sangelui
- inflamatie a vaselor sangvine (vasculita)
- infarctul miocardic.
Desi mai rar, tensiunea arteriala scazuta (hipotensiunea) de asemenea poate sa cauzeze un accident vascular cerebral ischemic. Tensiunea arteriala scazuta duce la scaderea circulatiei sangvine la nivelul creierului; ea poate fi determinata de o ingustare sau o afectare a arterelor, de infarctul miocardic, de o pierdere masiva de sange sau de o infectie severa.
Unele interventii chirurgicale (precum endarterectomia) sau alte procedee (cum ar fi angioplastia) folosite pentru tratamentul arterelor carotide ingustate, pot duce la formarea unui cheag sangvin la locul unde s-a intervenit, cauzand ulterior un accident vascular cerebral.

"

Desprecopii/Accidentul-vascular-cerebral/accidentul-vascular-cerebral-avc_314#Cauze

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914


O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Eu nu am diabet, boli cardiace si tensiunea mare dar am tensiune mica si colesterolul marit si le tiu in frau cu tratament medicamentos(zilnic) plus operatia de care am amintit mai sus.

Si pentru Cori, am gasit astea:
http://www.camine-batrani.ro/lista-centre-ingrijire-batrani.html

http://www.bonesimenajere.ro/agentii,9-Aziluri,_camine_ingrijire_batrani-Sector_5+Bucuresti++Cauta.html

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914


O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui croco21

Buna,
Din pacate subiectul ma intereseaza si pe mine. Mama mea a suferit un infarct mare acum 3 luni si in urma acestui eveniment nu mai e deloc ca inainte. Nu se mai poate tine pe picioare pentru ca nu mai are echilibru, uneori nu ma recunoaste sau ma confunda cu sora ei care a murit anul trecut si in general se comporta ca un copil mic. Oboseste dupa cativa pasi pe care-i face doar ajutata si nici de vorbit nu mai vorbeste prea mult. Am angajat pe cineva care sa stea in cursul zilei cu ea dar la un moment dat m-am interesat si de un camin privat, costa aprox 1000 euro, la care se adauga medicamente, pampersi, etc. Pentru cele care ati avut cazuri in familie, in cat timp s-au refacut bolnavii din punct de vedere mental? Nu reusesc deloc sa ma obisnuiesc cu manifestarile astea de dementa. Alta intrebare e unde pot gasi un pat actionat electric, m-am uitat pe site-ul ikea si nu am vazut asa ceva.

Editez ca sa dau si o informatie utila daca tot m-am bagat peste subiectul altcuiva: caminul de care am vorbit este Casa Geron si are sediul prin Rahova. L-am vizitat, am vorbit cu directoarea, mi-a zis ca fac si ceva activitati de recuperare dar daca bolnavul nu doreste sa participe, ei nu pot sa faca mare lucru cel mult un masaj.


Sa ma gandesc... Cred ca vreo 10 luni, pe putin, in cazul nostru...

Pat actionat electric, nu stiu, al bunicii se inchidea cu bare de lemn, cu sistem de blocare pe laterale (a vrut sa se bage printre ele, a zis ca poate ii intra capul pe acolo, sa alunece cu capul inainte) si se ridica/lasa cu un maner.

Linkuri:

http://www.clubafaceri.ro/14968/pat-spital-electric-3-4-parti-rabatabile-318226.html
http://www.romedic.ro/pat-spital-electric-motor-linak-reconditionat-0H3979


Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii






Mergi la inceput