Isi vor nepotul????????
Raspunsuri - Pagina 6
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreeaben ...dar cum D-zeu sa pretinzi ca vrei sa stai cu nepotul tau mai des,daca tu nu esti capabila ,ca femeie,sa il faci sa se simta bine cu tine,n-ai rabdare cu el si urlii la telefon numai porcarii...tiganie curata! |
E simplu. Dorinta poate exista, dar realitatea te pune in incurcatura.
Cand esti pus, efectiv, in situatia de a avea grija de un copil, firea te poate trada, rabdarea te lasa. Si reactionezi ca atare.
Cred ca trebuie sa lasi supararea la o parte. In fond, o faci pentru copil, iar daca el doreste sa mai mearga, nu te poti opune prea tare. Nu uita ca, daca se decide, fostul tau sot il va lua legal si-l va duce tot acolo.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
dana vio spune:
E simplu sa ai grija 2-3ore/sapt de un copil cand nu trebuie sa te stresezi ca a mancat sau nu (las' ca mananca acasa!), cand nu trebuie sa-l educi si sa-l faci om. Vine de acolo incantat/cumparat (trebuiau sa-ti spuna de tricicleta!) Te-au pus in fata faptului implinit si tu n-ai comentat, copilului o sa-i placa acolo tot mai mult si sper, ca n-ai sa deschizi peste un an un alt topic despre cum si-au luat nepotul????????
Scuze!parerea mea!
Alexandra Maria
14.12.2007
dana vio spune:
[/quote]
Nu uita ca, daca se decide, fostul tau sot il va lua legal si-l va duce tot acolo.
[/quote]
Deocamdata el nu a decis nimic; copilul i-a fost "trimis/pus pe tava".
Alexandra Maria
14.12.2007
andreeaben spune:
Rufus,stiu asta...asta e durerea mea,tocmai de asta am incercat sa am o "relatie"cat de cat normala macar cu ea,ca sa pot comunica despre copil in conditii normale,pentru ca de la tatal copilului nu ma pot astepta la nimic,nu vorbim deloc.De asta am sperat ca macar ea,bunica,e mai normala,dar nu!Acum stiu ca legal asta se poate intampla fara voia mea,daca vine el,sa-si revendice asa zisele drepturi,il poate lua si duce acolo,dar Andrei vede care e situatia,si va fi reticent daca ei se mai poarta asa.Sambata a fost bunica cu el in vizita la sora ei,care mereu a tinut cu mine si a inteles perfect toata situatia si mi-a dat dreptate
(fac o paranteza,aceasta femeie extraordinara,care este sora cu bunica lui Andrei,a fost data a o parte si tratata groaznic de urat de catre familia fostului sot,doar pentru ca mi-a tinut partea vazand ca am dreptate sa vreau divortul si din cauza asta s-au suparat pe ea si nici sora ei n-a mai vizitat-o,n-au mai vorbit la telefon,a tinut o ura nejustificata pe sora ei...asta imi da de gandit ce fel de femeie este de fapt.Iar bunicul bataus a vorbit mereu foarte urat cu cumnata lui,desi aceasta niciodata nu i-a facut nimic rau.Ura a inceput inca din tinerete pentru ca familia ei,a bunicii lui Andrei ,a vazut ce urat se purta acest om cu sotia lui,ca ii vorbea ca unei slugi si ca orice ar fi facut ea tot nu era bine.A reusit sa o desparta de familia ei ani in sir.Acum,din ratiuni medicale cred,a reinnoi relatia cu sora ei,care bineinteles a primit-o in casa ei cu drag pentru ca n-ar fi tinut ura pe ea niciodata)
Acum sa revin la subiect,Andrei a fost intrebat de sora bunicii daca si iubeste bunica si el a raspuns in timp ce se juca "NU!"si a mai fost intrebat despre bunicul ce zice si a raspuns scurt"Nu mai vreau sa vorbim despre asta!".Toate astea se intampla ca si consecinta a faptelor lor,degeaba se mira,eu nu i-am vorbit de rau niciodata,dar copilul stie exact cum sunt ei si credeam ca acum vor sa repare ceva din raul facut.Se pare ca nu sunt capabili.
Nu stiu cum as putea reactiona cand va suna din nou sau cand ma va opri pe strada.Mi-e teama ca nu voi mai fi politicoasa,a jignit-o pe mama mea,pe mine,m-a dezamagit din nou.
Andreea,mami de Andrei iubit
andreeaben spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana vio |
Nu uita ca, daca se decide, fostul tau sot il va lua legal si-l va duce tot acolo.
[/quote]
Deocamdata el nu a decis nimic; copilul i-a fost "trimis/pus pe tava".
Alexandra Maria
14.12.2007
[/quote]
Dana vio,m-am gandit si la asta,singura mea speranta este ca Andrei va stii sa aleaga cu mintea si sufletul si va stii sa faca diferenta intre ei si mine.Tricicleta i-au luat-o de iepuras si n-am avut ce sa zic.In multe situatii esti pus in fata unor fapte implinite.Si nu prea ai ce sa faci.N-am vrut sa ma mai cert cu ei,voiam doar ca Andrei sa fie fericit ca are bunici si din partea aialalta si m-am gandit ca asta ii face bine.Poate a fost o greseala dar macar am incercat,eu am incercat.
Multumesc pentru raspuns,stai linistita nu ma mai poate soca nimic.Apreciez parerile sincere de asta am si scris aici,asta astept.
Andreea
dana vio spune:
Du-te si vorbeste cu un avocat. Macar sa ai o idee despre ce te poate astepta. Imi pare rau ptr tine, dar nu te lasa in nadejdea copilului. Normal ca acum spune ca nu-i iubeste, dar ce te faci daca il invata ceva de genul: noi iti luam jucarii tu trebuie sa ne iubesti! El este copil, n-are discernamant. Nu vreau sa te supar, crede-ma!
Sa ai grija!
Alexandra Maria
14.12.2007
andreeaben spune:
Am vorbit cu avocat.N-am ce face,nu pot interzice sau schimba ce s-a hotarat prin lege la divort.Asta e.De acum totul depinde doar de ...nici macar nu stiu de cine sau ce....sunt speriata dar n-am ce fac,nu pot sa-i arat lui Andrei.Trebuie sa-i arat dragostea mea,incredere,ca sunt alaturi de el toata viata indiferent de ce va urma.
Andreea
andacos spune:
Mey daca el n-a arata interese atita timp(de tatal copilului vorbesc)eu zic Andrea sa nu-tzi faci griji,ca nu i-a aparut interesul peste noapte!
Rufus are dreptate!Si am scris si in primul mesaj,interesul si binele copilului primeaza chiar daca pe noi ca si mame ne doare!
editez sa spun ca eu sunt sigura ca bunica e cea care doreste apropierea de copil!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andreeaben spune:
Da,Andacos,si eu sunt de acceasi parere,ca pe moment pe ceilalti ii doare in cot de Andrei,ca bunica il voia prin apropiere,dar nu asa se apropie un copil,fiind rigid cu el,trecand dintr-o extrema in alta,ba esti lapte si miere,ba urlii in telefon de fata de copilul.Asta imi da de inteles ca nu gasesc nimic care sa ma linisteasca in toata apropierea asta.Daca ea era echilibrata atunci poate aveam si eu siguranta,dar asa....dar de fapt ce ma mir?Cum sa fie echilibrata daca traieste in casa cu "capcaunul"um ii zicea ea pe vremuri,cand nu demult voia sa divorteze de el(si asta acum vreo 5 ani, si mai recent chiar,acum un an,din cate am inteles)
Nu pot decat sa imi doresc sa nu mai vina dupa el...ca bine nu stiu daca sunt in stare sa-i faca.Tatal,nu ma tem ca va veni...cred ca se simte eliberat de toate,nu vrea raspundere pe cap.Asa ca...asta este povestea.
Multumesc tuturor pt sfaturi si pareri.
Va
Andreea
CorinaDani spune:
andreea,
poate comportamentul soacrei este determinat si de faptul ca sufera de o boala incurabila. oricat de rea ar fi ca persoana, gandul ca va muri curand o afecteaza si o inraieste si mai mult. sau, poate face deja un tratament si medicamentele respective ii dau aceste reactii extreme. e clar ca a cedat nervos cand a vazut ca cel mic face mofturi la mancare (normale din punctul lui de vedere, dar exagerate din al ei), o fi facut si alte nazdravanii pe acolo, nimic grav, doar joaca de copil, insa pentru ea o fi fost prea mult, avand in vedere atmosfera in care traieste in acea casa de atatia ani si boala de care sufera acum.
poate ca ar fi bine sa ai o discutie cu soacra ta, s-o prinzi intr-un moment de normalitate, sa-i explici motivele si temerile tale si s-o rogi ca aceste vizite sa aiba loc la tine acasa sau impreuna cu tine in parc, timpul acordat sa fie mai scurt, ca sa nu oboseasca nici ea, nici copilul. si ar fi bine sa subliniezi faptul ca la cea mai mica impotrivire din partea baiatului tau, vei sista aceste intalniri, pentru ca ii fac rau si nu vrei sa-l traumatizezi mai mult decat este/a fost.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)