Isi vor nepotul????????

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreeaben

Da,Andacos,si eu sunt de acceasi parere,ca pe moment pe ceilalti ii doare in cot de Andrei,ca bunica il voia prin apropiere,dar nu asa se apropie un copil,fiind rigid cu el,trecand dintr-o extrema in alta,ba esti lapte si miere,ba urlii in telefon de fata de copilul.Asta imi da de inteles ca nu gasesc nimic care sa ma linisteasca in toata apropierea asta.Daca ea era echilibrata atunci poate aveam si eu siguranta,dar asa....dar de fapt ce ma mir?Cum sa fie echilibrata daca traieste in casa cu "capcaunul"um ii zicea ea pe vremuri,cand nu demult voia sa divorteze de el(si asta acum vreo 5 ani, si mai recent chiar,acum un an,din cate am inteles)

Nu pot decat sa imi doresc sa nu mai vina dupa el...ca bine nu stiu daca sunt in stare sa-i faca.Tatal,nu ma tem ca va veni...cred ca se simte eliberat de toate,nu vrea raspundere pe cap.Asa ca...asta este povestea.

Multumesc tuturor pt sfaturi si pareri.
Va

Andreea

Andreea ,ea a urlat la tine insa probabil cu copilul s-a purtat ok!Si iar repet ca Rufus are dreptate,situatzia este cu totul alta cind stai efectiv cu copilul!

Andreea,eu traiesc de aproape 13 ani cu ceea ce traiesti tu acum,insa asa cum am mai spus,pe mine m-a interesat sa-i fie bine copilului!

Tu esti echilibrata vad ,sigur vei lua decizia cea buna!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Corina,este nutil sa incerc sa vorbesc cu ea,am incercat acum si am fost extrem de civilizata,mai mult decat cineva si-ar putea imagina,dupa cate mi-au facut.Am vorbit frumos,l-am condus pe Andrei cand au iesit,am incercat sa-i povestesc obiceiurile celui mic avand in vedere ca nu l-au mai luat demult,sa stie la ce sa se astepte,dar mi-a zis"lasa ca ne descurcam noi"Am considerat ca daca il intreaba daca doarme peste noapte acolo,inseamna ca asta presupune atentie si timp pentru el,nu ca dupa cateva ore ei dispera si nu-l mai suporta.Nu-i un copil rau,neascultator,este doar un copil cu personalitate puternica,trebuie sa-i arati dragoste multa si rabdare.Cred ca ei nu dispun de aceste ingrediente.Si da!Am intese-o ca e bolnava,tocmai asta m-a induiosatsi m-a facut sa il las pe copil la ea,dar nu are dreptul sa vorbeasca in asa hal,sau daca nu se poate controla,macar sa-si ceara scuze pt iesirea avuta,nu sa imi inchida telefonul in nas.Asa nu poate obtine nimic,iar Andrei participa pasiv la toate.Nu-i corect.Eu cred ca nu mai vreau sa mai vorbesc nicicum cu ea.Regret,dar asta simt.

Andreea

Mergi la inceput

Andacos,draga mea,regret situatia in care esti tu,probabil ti-e foate greu.Te admir!Stiu ca nu se poarta urat cu Andrei,nu in mod direct,dar distractia asta a ei si alor cu mine,dusul asta rece-cald...il afecteaza pe Andrei,chiar daca pe moment eu cred ca nu,ca este fericit pe acolo.Atmosfera tensionata dintre noi ii face rau.Asta ziceam eu.Stiu ca binele luiprimeaza,exact de asta am si decis sa-l las acolo,dar nu mai snt convinsa ca-i face bine.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio
... dar nu te lasa in nadejdea copilului. Normal ca acum spune ca nu-i iubeste, dar ce te faci daca il invata ceva de genul: noi iti luam jucarii tu trebuie sa ne iubesti! El este copil, n-are discernamant.

E o concluzie gresita. Eu insumi am crezut asa (si am procedat in consecinta), deci sfatuiesc la prudenta cu astfel de idee. Copiii nu pot fi cumparati cu jucarii, in nici un caz pe termen indelungat. Discernamantul se aplica pe moment si da, pe moment poti obtine un rezultat. Fara nici o relevanta ulterioara. Va lua jucaria si va face tot ce va vrea.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Andreea, tu acum esti furioasa si pe buna dreptate pentru neintelegerea respectiva, si de asta nu prea privesti lucrurile la rece. Pentru ca ai trecut peste altele si mai si, eu cred ca o sa treci si peste asta in foarte scurt timp, asa ca nu mai fac aici teoria chibritului, probabil ai sa faci exact ceea ce trebuie cand se vor linisti apele.

Cat priveste cumparatul copilului de catre tata... ma gandesc ca se poate intampla in cazurile in care copilul si mama nu au o relatie prea ok. Trebuie sa ai incredere in relatia ta cu cel mic.
Am mai auzit argumentul asta la mame ce nu doresc o relatie intre copil si celalalt parinte, mi se pare foarte trist.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
... dar nu te lasa in nadejdea copilului. Normal ca acum spune ca nu-i iubeste, dar ce te faci daca il invata ceva de genul: noi iti luam jucarii tu trebuie sa ne iubesti! El este copil, n-are discernamant.

E o concluzie gresita. Eu insumi am crezut asa (si am procedat in consecinta), deci sfatuiesc la prudenta cu astfel de idee. Copiii nu pot fi cumparati cu jucarii, in nici un caz pe termen indelungat. Discernamantul se aplica pe moment si da, pe moment poti obtine un rezultat. Fara nici o relevanta ulterioara. Va lua jucaria si va face tot ce va vrea.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Da,Rufus,ai dreptate.Nici eu nu mai cred ca cei mici pot fi cumparati usor.Am vazut la Andrei,ca este la fel de afectuos cu mine,mi-a si zis ca tot acasa-i mai bine, chiar daca a primit chestii mecanice si elecrice pe care eu nu i le-am putut lua.El simte calea cea buna.

Trebuie sa fie si bine,nu vreau sa ma mai gandesc la nenorociri,gandul ca mi l-ar putea lua ma ucide,asa ca il refuz!

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Eu continui sa cred ca te amagesti singura. Poate vrei, constient sau nu, sa primesti o asigurare ca ai procedat foarte crestineste si da, ai procedat foarte crestineste: ai intors si celalat obraz.
Raman la parerea mea ca copilul va fi "cumparat" cu diverse daca ptr ca eu cred ca tu subestimezi tenacitatea acestei familii. Avocatul a spus ca tatal poate sa-si ia copilul, daca vrea. Dar el n-a venit sa-l ia, se foloseste si de mama lui si de tine in continuare. I L-AI TRIMIS TU! Si l-ai lasat si peste noapte in casa aceea.Te amagesti si cand spui ca doar bunica il vrea pe nepot, nu-i asa toti il vor , este in primul rand baiat, daca era fetita era altfel. Stai sa vezi cand se obisnuieste acolo, cum la prima interdictie iti spune ca se duce la tatal lui!!
De fapt, e copilul tau.
Parerea mea este ca ai cedat foarte mult si foarte repede.
Imi pare rau.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Dana vio,iti respect parerea!O rectificare:nu a ramas acolo peste noapte..a dormit de amiaz acolo,sambata trecuta.Seara a venit acasa.Eu sper ca nu il vor putea cumpara asa ca pe un obiect,cu cateva jucarii,de altfel nici nu prea dispun de resurse asa mari inca sa-l duca cu ei in calatorii fascinante prin alte tari sau sa-i ia ceva ce eu nu pot sa-i ofer,inafara de cateva obiecte,jucarii...Interesul tatalui este clar...adica nu este.Nu vad de ce s-ar ascunde in spatele mamei lui atata timp cat el poate sa vina dupa copil pentru ca are acest drept.Oricum si-au taiat craca de sub picioare.Voi mai consulta inca un avocat sa fiu sigura ca nu se poate face nimic.Multumesc de raspuns!

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Eu continui sa cred ca te amagesti singura. Poate vrei, constient sau nu, sa primesti o asigurare ca ai procedat foarte crestineste si da, ai procedat foarte crestineste: ai intors si celalat obraz.
Raman la parerea mea ca copilul va fi "cumparat" cu diverse daca ptr ca eu cred ca tu subestimezi tenacitatea acestei familii. Avocatul a spus ca tatal poate sa-si ia copilul, daca vrea. Dar el n-a venit sa-l ia, se foloseste si de mama lui si de tine in continuare. I L-AI TRIMIS TU! Si l-ai lasat si peste noapte in casa aceea.Te amagesti si cand spui ca doar bunica il vrea pe nepot, nu-i asa toti il vor , este in primul rand baiat, daca era fetita era altfel. Stai sa vezi cand se obisnuieste acolo, cum la prima interdictie iti spune ca se duce la tatal lui!!
De fapt, e copilul tau.
Parerea mea este ca ai cedat foarte mult si foarte repede.
Imi pare rau.

Alexandra Maria
14.12.2007

Eu nu intzeleg de ce crezi tu ca se ascunde un spatele maica sii atita timp cit in decizia de divortz el are drept de vizita,drept pe care el nu si la exercitat de nu stiu cit timp?

Imi pare rau dar tot mesajul tau e eronat,cred ca nu vorbesti din experinetza ci doar asa din ...presupuneri!

Andreea multzumesc,insa eu trebuie sa precizez ca am avut si am in continuare o super relatzie cu fosta soacra,deci e putzin diferit fatza de situatzia ta, am avut si noi momente mai incordate insa am realizat si una si alta ca doar copilul e cel care primeaza!

Acum Andrei al meu e mare ,insa stie ca bunicii (si chiar tatal lui asa in felul lui egoist )il iubesc si sunt familia lui!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Andacos,ma bucur pentru voi,pentru ca ai linistea necesara sa poti trai in pace,stiind ca familia lui este buna si binevoitoare.Sper sa nu cunoasca nimeni vreodata teama de a-i fi "luat"copilul,chiar si asa prin tertipuri din astea ieftine,daca asa o fi intentia lor.Eu am in continuare incredere in copilul meu si in relatia noastra puternica,eu il cresc bine,ii imprim o conduita sanatoasa,el va stii sa aleaga cu mintea si sufletul ce e mai bine pentru el.Oricum nu pot schimba foarte mult cursul lucrurilor.Eu doar pot sa fiu langa el cu toata dragostea mea de mama si asta nu se va schimba niciodata.

Andreea,mami de Andrei iubit

Mergi la inceput