Strugurasi de Sept-Oct 2011 (46)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

si in Cluj vine furtunaaa...

Unboticutz.. scutecele de finet la ce le folosim? stiu ca sunt utile sa lepunem pe masa de infasat si sters bebeti dupa baita .. dar altceva?

21+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Si la Timisoara vine FURTUNA .............
Fetele va pe toate si va doresc un week fain ... k la trei rup usa (vorba Loredanei)....

22+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Ziua buna

Noi suntem bine, bebe creste, am facut si noi DT si e ok ( nu facem si TT) . Analizele sunt ok si nu iau nicio pastiluta ( ceea ce ma face foarte fericita)
Ma mai doboara oboseala ca Pitix e ca sifonul de agitat( ma refer la copilutul mare)
Nu stim inca ce carut vom avea, poate pe 23 mai aflam, dar nu e graba... nici atunci poate nu e cazul de eco si asta m-ar bucura....
Sunt tare multumita ca am vb azi putin cu dr despre nastere (da, e prea devreme, mai ales ca sarcina mea e cea mai mica de la odiseea sept-oct) dar ne-am lamurit ca vrem lucrurile frumos, firesc, incet... in ritmul natural in care vin si ca as dori ca medicii care asista sa ASISTE nu sa intervina. Ba mi-a promis ca daca totul e in regula cordonul se va taia dupa ce inceteaza sa pulseze ( 5-10 minute dupa expulzie) ... in concluzie deocamdata sunt multumita de medicul care ma supravegheaza si de spitalul la care merg. Daca asa vor sta lucrurile merita banii

Lore, si mie mi-a recomandat refacerea nalizei pt Toxo. cred ca doar igm voi face si eu. Dr spune lunar, eu cred ca mai fac maxim de 2 ori ca nu vad de ce sa ma agit chiar asa... ideea mea e ca probabil imunitatea mea destul de buna daca dupa cate pisici si catei am mangaiat/"pupat"nu am luat nimic. La prima sarcina m-am cam stresat cu Toxo... dar n-am facut decat de 2 ori analiza.

Camady, Seidana, eu beau cafea, si inca beau o cafea tare si neagra pe zi, dar am tensiunea mica si cafeaua ma salveaza de migrene. Si dr de la prima sarcina mi-a spus ca e ok 1 cafea pe zi si cea de acum. Sa mai spun ca am baut cafea si in perioada in care am alaptat? Ca sa reduc atunci efectele asupra copilului beiam cafeaua imediat dupa ce alaptam. Mihnea a dormit excelent in general, chiar mai bine decat copii ai caror mame nu beiau cafea ( am spus copii si nu copiii deci decat unii nu decat toti)
Prefer, e drept cafea naturala nu 3in1 sau instant... dar nu am argumente stiintifice pentru aceasta alegere, e doar parerea mea

Seidana, copiii iau avans sau raman in urma, si e firesc. Sin in viata intyrauterina si afara au pusee de crestere. Stationeaza o sapt, 2 apoi recupereaza ca Fat-Frumos. Eu stiu ca o abatere de +/- 2 sapt e in grafic. Daca a crescut putin de la un eco la altul, dar a crescut e ok. Mihnea avea la 36 sapt diferenta de 3 sapt cu + ( cred ca peste 3 sapt chiar) . asa m-am bucurat atunci ca am cerut testul pentru diabet de sarcina la timp... ca stiam ca e totul ok.... dar era ingrijorator ... ca trebuia sa-l scot afara... in 3-4 sapt pe undeva, de preferat normal... si suna destul de prost viitorul ... ei... A fost ok totul in final

Racheel, contractie e cand se intareste burta. Nu conteaza daca doare sau nu ( in sensul ca tot contractie e) Daca simte asta mamica e bine sa se intinda intr-o pozitie comoda si sa respire adanc pana se relaxeaza burtica. NU mangaiat, Nu masat sau alte alea. Probabil cea mai buna idee e sa suni si medicul daca simti asa ceva... iti va spune mai ok ce si cum

Zubi, atat timp cat te simti ok si nu faci lucruri pe care nu le faceai inainte in mod curent nu cred sa fie o problema.

Lore, Contractii benefice , numite si Braxton Hicks, sunt contractii care apar cu precadere in trim III dar sunt mamici care le "raporteaza" dupa sapt 20. De aceea e bine de mers la medic sa fim sigure daca sunt d-astea ok sau d-alea rele

Despre kg, eu am pus deja vreo 4 aproape si e cam mult. la rima sarcina pusesem 16 pana la capat ( pe la vremea asta nu aveam 2 puse) si , desi inca nu pot vedea poza cu burta facuta inainte sa plec sa nasc ( de mare ce era!!!!) pot spune ca eu in oglinda nu m-am vazut cat sunt de mare nicio clipa. Hormonii astia de sarcina sunt geniali... ii ador ca nu m-au lasat sa fac depresie... ca daca ma vedeaaaaaammmm

Nu reusesc sa va ajung, pauza mea aluat sfarsit. Fug la joacaaa!

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

seidana eu am folosit asa:

- in patutu, peste cearceaf impaturit sub caput, in loc de pernuta
- in patut peste cearceaf ca sa le pot schimba si de 3 ori pe zi (bbii mici regurgiteaza des)
- pe patul nostru/canapea ca sa il punem pe bb langa noi si sa nu-l punem pe covertura unde-si pun toti fundurile
- impaturit pe umar cand regurgiteaza
- la schimbat
- cand era prea cald pt paturica, la infasat (impropriu infasat, ii adunam un pic manutele si piciorusele pt ca atunci cand sunt ff mici se sperie de manutele lor si in plus se linistesc cand se simt un pic "inghesuiti", ca-n burtica )
daca imi mai aduc aminte revin. sunt moi si pufoase si rezistente la zeci de spalari. eu am avut albe, simple.

mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 17+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

scuzati greselile, s-a trezit pitixu

ionela, cum merge cu alaptatul? eu nu mai am laptic si am niste dureri....

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

ionela..., multumim ca ne-ai impartasit din experienta ta, personal iti zic ca m-ai linistit cu explicatiile...hai mai des pe la noi..

Unboticutz pt mine, care nu am experienta esti geniala, te citesc cap coada de 2-3 ori, sfaturile tale sunt f utile si argumentate.. orice iti treceprin cap unde vezi ca avem dubii te rog intervin-o

Astia de la Romtelecom sunt niste nemernici... mi-au taiat pachetul discovery ca cica mi-a expirat per contractuala( a expirat au 1 an), si daca vreau sa am iar pachetul tre sa platesc.. de nu imi bag eu picioarele si renunt la dolce, click net si romtelecom

21+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

oana_s, mersi din suflet, am gasit loc la dr albu in perioada perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

o prietena dupa ce ii facea baita bebelinei o infasa in scutec de finet si o lasa sa doarma pana cand se trezea.Stiu ca se mai pun nin cadita cand se face baita.

Jade multumesc ma gandeam ca mai dau si pe aceasta analiza 200-300 lei.

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 21+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Nu am apucat sa citesc tot dar am verificat cum a inrtrat mesajul si am vazut mesajul de la unboticutz Alaptatul merge ciudat. Laptele a scazut semnificativ spre "nu mai e" dar continuam. Ma doare cand prinde sanul dar apoi trece. Ieri Mihnea mi-a explicat perfect cum stau lucrurile: la pranz a cerut tzitzi ( el spune: mama, ai si - un fel de mama, hai tzitzi) L-am intrebat daca sa ii aduc laptic( ii dau laptic la canita cu cioc sa suplimentez de cand a scazut semnificativ, laptic de vaca) Mi-a raspuns categoric NU( niu-niu-niu scuturand din cap energic) apoi cu ochii in ochii mei: "ai si". Am repetat: mami, vrei laptic?? Si a repetat cu lacrimi in ochi: niu-niu, si si( tragand cu mana de tricou) Deci: copilul meu nu voia lapte, voia doar tzitzi chiar daca nu era suficient lapte.
Daca storc eu curge, deci si el scoate ceva, dar cred ca se transforma in colostru deja. Una peste asta consider asta un avantaj pentru el: colostrul e mai bogat in anticorpi si asta e cel mai important pt ca la 1 an jum hrana o ia din celelalte alimente. Sanul e acum pentru nevoia afectiva si anticorpi

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

unboticutz pt ce spui tu acolo nu merge paturica? ca am vreo 3 virgine inca...aaah iar la Dani am luat un material tip tifon, si-am tivit 5-6 bucati, asa cam 50x50cm...

Si eu sunt pro landou, nu numai din cauza frigului, ci si din cauza sustinerii copilului. Nici nu vreau sa-mi imaginez cum urc scarile cu un copil de 3 kg intr-un carucior sport

Vaccinul ala rh la noi se numeste Gammaglobulina anti D.(eu am rh negativ, sotul la fel, iar dupa avort m-au injectat ceva, s-or fi gandit ca poate pruncul nu era al sotului sau ce??)

Am sa fac poze produselor finale( a se citi prajituri)
Am sa caut poze cu mine gravida la 9 luni...sa vedeti voi grasunica de 81 de kg!! dar si cand vad poza cu bebe mic recent iesit din spital uit toate kilogramele, contractiile sau alte cele..
14+

Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput