Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (15)
Raspunsuri - Pagina 8
bellasamoyed spune:
nu fac la anais eco morfo ci la genesis diagnostic center
Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt +10
samburelul meu
arleza spune:
Buna burtici.Si eu am o presimtire ca o sa fie fata, dar acum sa vedem, ce o sa vrea Dumnezeu, numai sanatos 100%(cum zicea si BELLA)sa fie.
De celulele stem eu stiam ca chiar daca sunt stocate in tara(nu mai stiu ce companie)in contract iti dau ,in caz(Doamne fereste)daca copilul pateste ceva si un cec care sa acopere cheltuielile unei operatii in strainatate(am vazut la tv), dar nu stiu daca e real;eu o sa sun sa ma interesez direct nu mai stau sa citesc pe net ca sa gasesc de toate, pareri pro si contra.Cel mai bine cum zicea si BELLA direct la sursa frate cu intrebarile si pana la urma ma gandesc ca nu au cum sa minta ca in fnal semnezi un contract care trebuie respectat de ambele parti.
gravi 10 +
miereamara spune:
Dublul test are avantajul ca se poate face mai devreme si este un pic mai precis ca triplus test. Daca iese ceva suspicios ai optiunea sa faci CVS acum (analiza genetica unde ti se preleveaza o bucatica de placenta) si vei avea rezultatele finale in jurul a 13=14 saptamani in loc sa astepti pt amnio pana la 18-20 de saptamani cand copilul este deja mare si o eventuala intrerupere de sarcina ar fi foarte traumatizanta. Nu ca la 14 saptamani nu ar fi, dar e mai usor si posibilele concecinte fizice pt mama ar fi mai usoare.
In fine aici e decizia personala, fiecare face cum simte.
Aici nu prea se mai face triplul test, s-a trecut la quad test care testeaza 4 chestii si e mai precis.
Secventa ar fi cam asa: dublu test sau first trimester screening plus eco pt translucenta nucala, quad test sau triplu test si eventual o ecografie genetica (f avansata). toate astea impreuna acopera cam 95-97% probabilitatea sa se descopere ceva (daca exista ceva in neregula).
Eu o sa urmez secventa asta si eventual cvs sau amnio dc iese ceva suspicios la testele astea statistice.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 10+
arleza spune:
Doamne cate analize, ecografe si teste tre sa facem noi acum!!!Ma gandesc la mamele si bunicile noastre ca ele saracele nu au avut parte ce lucrurile astea si au nascut copii sanatosi, nu mai pui ca de ex bunica mea a nascut si acasa singura(Doamne fereste), dar erau alte timpuri alte posibilitati.Acum spre norocul nostru avem toata tehnologia si stiinta avansata de care sa ne bucuram(in unele cazuri nu).
BELLA vroiam sa te intreb, ca am vazut ca ai acelasi UM ca si mine:tu mai ai sanii tensionati, ca eu nu prea, doar sensibili si nu sunt umflati?Mersic .
gravi 10 +
bellasamoyed spune:
lia,walkira si restul fetelor care nu au mai intrat....vreti bataita? ce faceti? nu ne mai dati nici o veste?
samburelul meu
bellasamoyed spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arleza Doamne cate analize, ecografe si teste tre sa facem noi acum!!!Ma gandesc la mamele si bunicile noastre ca ele saracele nu au avut parte ce lucrurile astea si au nascut copii sanatosi, nu mai pui ca de ex bunica mea a nascut si acasa singura(Doamne fereste), dar erau alte timpuri alte posibilitati.Acum spre norocul nostru avem toata tehnologia si stiinta avansata de care sa ne bucuram(in unele cazuri nu). BELLA vroiam sa te intreb, ca am vazut ca ai acelasi UM ca si mine:tu mai ai sanii tensionati, ca eu nu prea, doar sensibili si nu sunt umflati?Mersic . gravi 10 + |
ii mai am...umflati si durerosi la atingere..plus ca am impresia ca se maresc zilnic zici ca mi-am facut implant cu silicon asa de tepeni stau
arletza nu putem compara timpurile noastre cu timpurile bunicilor, mamelor. pai gandeste-te numai ce mancam noi si ce mancau ele. ce aer e acum si cum era atunci. nu se pot compara. acum traim intr-o maxima poloare mancam numai organisme modificate genetic etc. ca sa nu mai zic de stres si grija zilei de maine.
asta e lasa ca o sa vedeti voi ce bebei o sa avem...cei mai tari dintre toate odiseele vb aia orice mama isi vede puiul cel mai frumos nu?
samburelul meu
miereamara spune:
Mortalitatea infantila si materna era extrem de ridicata pe vremea bunicilor/strabunicilor nostri. Era ceva frecvent ca din 7-8 copii sa supravietuiasca 4-5, se murea la nastere, se murea in copilarie din cauza unor boli mai mult sau mai putin banale.
Nu cred ca se compara rata mortalitatii infantile si materne actuale cu ce a fost inainte. Doar pt ca atunci nu se faceau statistici nu inseamana ca traiau si aveau o viata lipsita de boli. Cred ca au avut stres enorm, ganditi-va la razboaie, deportari, foamete, epidemii, apoi mamele noastre au trait sub regimul comunist unde nu aveau acces la mijloace contraceptive si erau obligate sa nasca pe banda copii pe care nu si-i doreau, ca sa nu mai zic de avorturile facute acasa care de cele mai multe ori insemnau infectii si chiar moarte.
Noi traim timpuri bune acum, dar din pacate ne stresam de cele mai multe ori din motive puerile, sta doar in puterea noastra sa ducem o viata mai buna.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 10+
abramburika spune:
irina - ca bine zici, de aia te-am si aprobat .
Acum sa-mi spun si eu parerea, fara polemici. Pe mine afirmatiile astea, pe vremea x cum faceau, daca nu era nu stiu ce, cum se traia, in orice domeniu, nu numai legat de maternitate, ma scot din sarite. Lumea este intr-o continua evoluare, modernizare, tehnologizare ... nu cred ca are rost sa ne gandim cum e sa aprinzi focul cu 2 pietre sau sa mergi la vanatoare pt. a manca ceva. Traim vremurile care sunt, ne adaptam, cu bune si rele. Avem la dispozitie sdemii de ecografii si analize pe perioada sarcinii, le facem, nu ma incalzeste cu nimic faptul ca stra-stra-strabunica a nascut fluierand, pe camp sau mai stiu eu ce. Asta e parerea mea.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
Ela82 spune:
Salutare burticilor!
Cum petreceti de 1 mai? Macar de ar fi fost in timpul saptamani...
RaluT, poti te rog sa imi spui numele cremei din plante pentru tratarea eczemei?
Va pe toate!
Cu ajutorul lui DD sunt 7+
ela's baby
abramburika spune:
ela - ca o duminica normala, parc, eu stiu? Depinde si de vreme ... la noi s-au anuntat ploi.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!