vine craciunul!!! vrem prajituri bune...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

mimitete da-ne retetele tale de ptajitura...si tuturor fetelor....scrieti prajituri mai multe aici.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by simonaM

mimitete da-ne retetele tale de ptajitura...
si tuturor fetelor....scrieti prajituri mai multe aici.

mona78



Mona, mai sunt multe rețete de prăjituri și la pagina 6 și de torturi la pagina 3.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Mai fetelor,Irinusha,am facut reteta de fursecuri cu duloceata de caise si mi-a iesit foarte moale aluatul.Irinusha,sigur numai 300gr de faina,mama?Care-ati mai facut,cum v-au iesit?
Petra ,ai facut checul cu ciocolata?Cu cat timp inainte de Craciun pot sa-l fac?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Dia draga,
Am facut checul cu ciocolata, dar l-am facut cu praf de copt nestins,(amestecat in faina) pentru ca nu am avut amoniac aici.Ce sa zic, cred ca daca=l faci cu 2 zile inainte de Craciun tine. Eu una l=am facut intr-o forma de aia ondulata, cu gaura la mijloc, l-am pus pe o farfurie mare rotunda si l-am acoperit cu un bol de sticla. A tinut asa proaspat 3 zile, pana s-a terminat, de fapt!!! Cred ca daca-l faci cu amoniac cum zice Milia, ar trebui sa tina si asa, pentru ca si o saptamana nu este mult pentru un chec, o prajitura coapta fara creme!
la toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

stiu teo dar vrem mai multe.....sa ne alegem mai multe de sarbatori....de fapt eu in fiecare simbata trebuie sa fac prajitura ca sotul meu toata ziua maninca prajitura si nu poate trai fara ea....asa ca teo eu vreau mai multe nu numai pt craciun...si pt astealalte zile.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Fetelor, vă mai trimit și eu niște rețete selectate de pe un alt site; încă nu le-am făcut, așa că nu știu să vă zic cum ies, dar la prima vedere par bune

Bounty

Durata: 1 h 5 min
Ingrediente:
Blat: 150 g unt, 150 g zahăr, un ou, 50 ml lapte, 250 g făina, o lingură cacao.
Crema 1: 6 albușe spumă cu 250 g cocos, 250 g zahăr
Crema 2: 6 gălbenușe, 12 linguri zahăr pudră, un pachet de unt.

Mod de preparare:
Pentru blat se amestecă toate ingredientele foarte bine. Se împarte coca în 2 și se întind 2 foi. Se bat albușele spumă tare cu zahărul și se amestecă ușor cu nuca de cocos. Se pregătește o tavă pătrată cu hîrtie de copt. Se întinde prima foaie în tavă, apoi se pune umplutura de nucă de cocos. Se pune foaia a doua deasupra și se coace la foc potrivit prăjitura. Se amesteca galbenușele și zahărul pe aburi pînă avem o cremă consistentă. Se lasa să se răcească și se încorporează untul în acest amestec. Peste prăjitura rece se toarnă acestă cremă. Se presară cu nucă de cocos și se dă la rece.


Tort Stan si Bran cu fructe

Blat: se bat 4 albusuri + 4 linguri cu apa, se adauga 8 linguri zahar si li se mai trage o bataie, se adauga 4 galbenusuri si 8 linguri faina, presupun ca se amesteca usor, nu scrie.
Crema: se freaca 6 galbenusuri cu 9 linguri zahar, se amesteca apoi cu un praf de budinca de vanilie si se subtiaza cu un sfert de litru de lapte cald. Se pune pe foc si se fierbe pina se ingroasa. Separat se dizolva 5 lingurite de gelatina intr-un pahar cu apa fierbinte, se da in clocot. Cind crema este calduta se pune gelatina putin cite putin. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar si se amesteca apoi cu crema racorita. Se incorporeaza jumatate de kg de frisca batuta spuma.
Blatul se coace dupa tehnica blatului, nu se arunca vasul, in el se va cladi tortul. Cu citeva ore bune inainte se taie ananasul rondele, portocale, capsuni, kiwi, ce mai doriti si se presara cu zahar sa lase ceva suc.
In vasul in care s-a facut blatul se pune o folie de plastic, sa-l captuseasca bine si sa dea bine si pe dinafara vasului. Se pun fructe pe fundul vasului, crema, o felie de blat insiropata cu sucul de la fructe, daca nu ajunge, putin suc de la compot de ananas, piersici, de oricare, si tot asa pina nu mai avem ce pune. Se inveleste totul cu folia de plastic si se pune in congelator citeva ore bune, la momentul propice se rastoarna pe o tava si se poate incepe bataia cu tort.

Tort Othello

Durata:1h 30 min
Ingrediente:
9 oua, 9 linguri zahar, 2 linguri esenta de cafea, 55 gr. cacao, 55 gr. faina, 55 gr. nuci, alune sau migdale pisate in piulita, ulei, faina pentru forma, fructe din dulceata
Crema: 5 linguri apa, 75g cacao, 225 gr. zahar, 225 gr. unt, 1 paharel rom Se bat albusurile spuma, adaugind pe rind 9 linguri de zahar
Mod de preparare:
In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua, faina, nucile pisate, esenta de cafea(strecurata si racita) si se amesteca. Se pune in forma dreptunghiulara unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Cind este gata, se rastoarna pe o planseta de lemn. Dupa ce este complet rece, se taie in lungime in trei foi egale. Fiecare foaie se unge cu urmatoarea crema. Se amesteca zaharul cu cacao, se adauga apa si se pune la fiert ca sa se ingroase ca o smintina. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu romul si se continua frecatul. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale. Cu o jumatate se ung foile taiate, asezindu-le una peste alta. Cu a doua jumatate din crema se imbraca tortul Se garniseste cu fructe din dulceata si se serveste a doua zi dupa preparare, taiat in triunghiuri.

Tort de ciocolata “Daniela”

Durata: 1 h
Ingrediente:
100 gr cacao, 400 gr zahar, 5 linguri apa, 1/2 lingurita sare de lamiie (2-3 lingurite zeama de lamiie), 8 oua, 2 linguri faina, 200-300 gr unt, esenta de rom, coaja de portocala rasa, frisca sau crema englezeasca

Mod de preparare:Cacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie (sau zeama de lamiie), se amesteca bine si apoi se lasa la racit. Cind s-a racit se pun pe rind galbenusurile de la cele 8 oua amestecind usor. Compozitia astfel obtinuta se separa in 1/4 si 3/4 (se poate face mai bine imparteala luind cu lingura si punind intr-un recipient o lingura, in altul 3 - ca sa se poata imparti bine).
In cele 3/4 din compozitie, se adauga albusurile de la cele 8 oua batute spuma si faina amestecindu-se usor. Se toarna apoi intr-o tava tapetata cu faina si unt si se da la cuptor aprox. 30 de minute. Cind blatul este gata, se lasa putin la racit si se taie in mai multe straturi (depinde cit de inalt este), de obicei in 3 straturi. Din restul de compozitie (1/4) se face crema adaugindu-se untul, romul si coaja de portocala. Untul se lasa in prealabil la temperatura camerei ca sa fie moale cind se incepe sa se amestece. Crema astfel obtinuta se pune intre feliile de blat. Ultimul strat de deasupra se pune din crema (daca se serveste cu crema englezeasca) sau din frisca

Și o altă rețetă recomandată de o colegă (ea o face des și spune că e f. bună)

PRAJITURA ÎNGHEȚATA

Blat: 6 gălbenușe, 6 albușe, 150 gr. Zahăr, 3 linguri cacao, 70 gr. Făină; 1/2 praf copt stins în oțet

Se freacă gălbenușele cu zahărul. Se adaugă cacao, făină, praf copt, albușele spumă. Se dă la cuptor (în tavă cu hîrtie, mai mică decît cea a aragazului).

Cremă: 4 gălbenușe se freacă cu 2 linguri rase de făină și 200 ml. lapte, pe marginea focului, pînă se ingroașă. 200 gr. unt se freacă cu 100 gr. zahăr pudră, apoi se pune vanilie. Se unge blatul răcit cu crema.

Glazură: 4 albușe se bat cu 200 gr. zahăr, 1 zahăr vanilat și apoi se bat la abur. Se întinde rece peste cremă. Se rade ciocolată, se taie și se dă la rece.

Succes si sa ne ziceti si noua daca le faceti si cum au iesit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Si eu vreau sa fac checul in forma de aia cu gaura in mijloc.


Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

mai fetelor incercati si prajitura care am scris-o aici.....ce-a cu foi de napolitane.e foarte buna.la fel si sumeghelu e bun.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Tocmai am terminat de ornat fursecurile.Am facut fursecuri cu dulceata de caise,fursecuri figurine de Craciun dupa reteta scrisa de Petra ,bastonase pentru pomul de Craciun,carapace cu nuci si fursecuri fine cu nuci.
M-am jucat toata dupaamiaza cu ornatul bradutilor,inimioarelor,floricelelor,stelutelor...Sant toate frumoase,acum astept sa se fragezeasca...Foarte bune fursecurile fine cu miez de nuca...Luni o iau de la capat cu Ringo Iancsi(fac pentru prima data) si cu o prajutura cu crema de lamaie(fara oua).
Spor la treaba,fetelor...

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

adi si eu o fac rigo iancsi si pun in blat si o lingura cu mac ca sa iasa cu bilute negre prin blat.spor la treaba fetelor.sarbatori fericite tuturor.mona78

Mergi la inceput