vine craciunul!!! vrem prajituri bune...
Raspunsuri - Pagina 12
petra spune:
Pentru Mariana T.
Dar unde sau la ce magazin se gasesc aceste foi de placinta FILLO?
Va intreb pentru ca eu sunt o mare amatoare de foietaje de astea!
otau spune:
Buna!
Va scriu o reteta cu care nu am dat gres niciodata. Este o minune de prajitura !
Prajitura Greta Garbo
Foile:
500 gr faina
drojdie uscata (1 plic
1 ou
2 linguri de zahar
1 margarina (250 gr)
100 gr lapte
1 plic de zahar vanilat
un pic de sare
Se amesteca margarina, oul intreg si 2 linguri de zahar. Drojdia se dizolva in lapte apoi se pune peste compozitia de mai sus. Faina nu se pune toata deodata. Se face un aluat mai tare. Se imparte in 4 bucati care stau un pic la dospit.
Umplutura:
250 gr nuca macinata
250 gr zahar tos
1 plic vanilie
coaja de lamaie
un pic de sare
Toate acestea se amesteca si se impart in 3 parti egale.
Mai avem nevoie de un borcan cu pasta de macese.
In tava unsa si tapetata cu faina se intinde o foaie se unge cu pasta de macese, apoi se pune umplutura. Se repeta cu celelalte foi, iar pe ultima foaie nu se mai pune nimic. Se lasa 1 ora la crescut. Dupa aceea se coace la foc potrivit.
Glazura:
150 gr zahar pudra
2 linguri cacao
un pic de unt
Se fierbe apa. Se ia apa fierbinte si se pune peste amestecul de mai sus pana iese o crema de consistenta unei smatani mai groase care se intinde peste prajitura fierbinte (dupa ce o scoatem din cuptor). Peste glazura se pun bombonele colorate. Se taie dupa cese raceste in forma dreptunghiulara sau in romburi.
Pofta buna!
Aurora
adi69 spune:
Mersi de reteta,Petra.Azi o fac.
Stie cineva cum se face glazura din zahar pudra si suc de lamaie .O pot folosi la fursecurile de la tine,Petra?
Si inca o intrebare.Vreau sa fac de Craciun checul Miliei,cu cat timp inainte pot sa-l fac si sa mai fie totusi bun de mancat de Craciun?
Dia si bebe Rucsi
adda spune:
quote:
Originally posted by adi69
Mersi de reteta,Petra.Azi o fac.
Stie cineva cum se face glazura din zahar pudra si suc de lamaie .O pot folosi la fursecurile de la tine,Petra?
Dia si bebe Rucsi
Eu faceam glazura pentru fursecuri cu zahar pudra si suc de portocale. Folosesc zahar pudra de la Dr. Oetker si pe plicul respectiv sunt precizate cantitatile pt glazura. Ca idee: tai coaja de portocala in fasii finute (sucul portocalei il folosesti la glazura), pui glazura pe fursecuri si asezi fasiutele de portocala(cum doresti...poti sa faci si mutrite cu ochi, nas, gura ). Ies foarte aromate.
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.
coral spune:
quote:
Originally posted by petra
Pentru Mariana T.
Dar unde sau la ce magazin se gasesc aceste foi de placinta FILLO?
Va intreb pentru ca eu sunt o mare amatoare de foietaje de astea!
La toti numai bine!
Foile se gasesc in "magazinele alimentare" (m-am tot gindit cum sa le spun) in frigider linga sectiunea cu fructe inghetate si praji de inghetata, la magazinele grecesti sau indiene. Pachetul e din carton ingust si lung cam de 60cm. Se numesc Fillo Pastry, poti intreba un vinzator de bine din magazin.
Eu am gasit aici la Sobeys, Barn, Fortinos si chiar la No frills.
Foietaje gata preparate am cumparat de la Costco.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
petra spune:
Coral,
Multumesc mult pentru amanunte date despre foile Fillo. Din magazinele enumerate de tine nu am nici unul pe aici, dar poate mai se gasesc si la altii. Costco am pe aici si voi mai cauta si pe acolo.
Dia,
Fursecurile de la mine le poti orna cu ce vrei tu. Am vazut ca ai primit reteta de glazura, asa ca spor la treaba si imaginatie bogata.
La toate fetele gospodine de pe aici , le doresc spor la treaba, sa le iasa bucatele bune si!
mimitete spune:
Si Costco are foile Fillo pe linga produsele grecesti in frigider (acolo unde e brinza feta, foile de vita...).
In Montreal eu am intilnit la toate magazinele alimentare aceste foi de placinta care sint minunate. Foarte bune si pt baclava ... :-)
Fetelor sinteti o comoara de prajituri, am incercat vreo 4 retete de fursecuri (le-am facut cu copiii) si au iesit toate foarte bune (cel mai mult mi-au placut stelutele cu scortisoara si gem de caise ca sint mai speciale).
Eu sint moarta dupa prajituri desi nu se recomanda la silueta :-) si imi iau portia zilnica de dulce citind retetele voastre (ca nu ingrasa daca le citesti numai !).
O sa va scriu si eu o reteta daca va intereseaza. Se numeste Sarah Bernhardt si in principiu sint doua bezele (cu sau fara nuca in ele) care se pun cap la cap (partea plata ramine la exterior) si se umple cu crema de ciocolata intre ele si se formeaza ca un cilindru care se da prin nuca pisata si pe urma se face glazura de ciocolata care s epune pe partile plate care servesc de baza si virf. Daca vreti va dau si detaliile tehnice :-)
O zi buna,
Mihaela
Ira spune:
mmmmmm te rog, Mihaela, ce mai astepti?
Dupa ce am citit mi-am luat borcanul cu crema de ciocolata de pofta!
Irina si Sofia cea jucausa
petra spune:
AM gasit un fel de foi, nu Fillo , se cheama, dar tot foietaje sunt. Azi nu am timp de ele dar maine le pun la incercare! Sunt asa de bucuroasa ca am gasit. O sa mai caut si la Costco, sa vad ce au ei.
PArca Ira, avea reteta de cremsnit, ca ar merge facut in cremsnit daca tot am gasit foi!!!
simonaM spune:
petra vezi ca gasesti foi si la sam,sclub.si la farmersjack,kmart,krogar,...si sunt peste tot.mona78