Ajutor asortare culori, va rog!
Buna, fetelor!
Am si eu nevoie de un sfat pentru asortarea culorilor.
Am o camera de adolescenta, destul de mica ca marime. Peretii sunt vopsiti cu un albastru foarte foarte deschis, iar mobila e o combinatie de albastru deschis cu albastru mai inchis.
Mai am de pus perdele/draperii (care vor avea un mare impact pentru ca e vorba de un perete-cortina din tavan pana in podea), un covoras, un corp de iluminat pentru tavan si asternutul de pat.
Intrebare: ce culoare ar trebui sa aiba aceste articole? Tot albastru, sau ar fi prea mult? Simt ca poate ar trebui o pata de culoare, dar pentru ca am deja doua nuante de albastru, inchis si deschis, mi-e sa nu fac prea mare varza cu inca o culoare.
Voi ce ziceti??
Raspunsuri
alintaroma spune:
Neaparat mai e nevoie de o alta culoare in camera. Pentru ca daca nu creezi contrast nu pui nimic in valoare si va arata pur si simplu liniar si plictisitor. Parerea mea As merge cu alb pentru accesorii sau chiar verde crud ca tot e camera de teenager , sau chiar amindoua.
Mada spune:
combinatia alb albastru si rosu e o nebunie
asa ca vezi ce poti face, asternut alb cu rosu, o lampa alba chestii din astea
in orice caz nu combina cu maro sau bej, nu se potrivesc deloc
Ilinca si Rares
turtita fermecata spune:
Eu as combina tot asa, cu un verde crud si alb, iar accentele ceva corai sau portocaliu. Si incearca sa urmezi regula 60-30-10, adica 60% culoare dominanta ( pereti, pardoseala), 30% perdele, covor, iar 10% micile pete de culoare (vaze, penute).
Iar apropo de combinatia de albastru cu rosu si alb, e super in cazul in care albastrul e spre bleumarin, ca daca e ca cerul, am rezerve in ce priveste rezultatul.
Am editat sa-ti spun ca poate am vreme sa fac poze camerei copilului meu, e drept ca e mai de copil, dar daca iei in considerare doar combinatia de culori, fara animalutele de prin camera, iti poti face o idee.
aiamoni spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.
Irina, o sa ma uit acasa la poze, aici la serviciu n-am voie, dar iti multumesc pentru efort!
O sa-i arat ficei mele optiunile prezentate de voi si-o s-o las pe ea sa aleaga.
weekend placut tuturor!
mianna spune:
eu as pune covor si draperie galbene, si corpul de iluminat tot intr-o nuanta de galben, eventual si o perna mica galben-canar. mi se pare c-ar lumina mult camera.
dicirstea spune:
Nepoata mea de 11 ani si-a facut combinatia asta cu galben pal si galben canar. Este extraordinar de frumoasa camera. Nu are imprimeuri ci doar tonuri simple.....nu stiu cum sa spun, a gasit si accesoriile potrivite.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
amironeanu spune:
Salut!
Si eu am nevoie la ajutor. Mobila la copii va fi fag http://www.mobila-comanda.com/culori-pal-melaminat/culori-pal-1/fag-natur.gif.html cu verde avocado http://www.mobila-comanda.com/poze_mobila/culori-pal-melaminat/culori-pal-5/verde-avocado.gif si nu stiu cu ce culoare sa varuiesc. Si nici ce alte culori sa aleg la covor, transparente, alte accesorii.
turtita fermecata spune:
Scuze ca am disparut, am stat in spital cateva zile, dar promit ca fac poze si le pun.
nikkei spune:
Buna aiamoni!
Parerea mea este ca ar merge foarte bine portocaliul deoarece va inveseli mult si va da un aer de optimism si caldura. Mai ales ca ai o adolescenta!
Succes.
turtita fermecata spune:
Gata, am adaugat pozele! Sper sa se inteleaga ceva, le-am facut partiale, ca n-am avut cum altfel.