Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(29)
Raspunsuri - Pagina 6
mirela2 spune:
ca vb de tzatze........le facel fular la iarna fetelor
luat repede un credit cu specificatia ca l vor achita copii noastri, ca din cauza lor si au stricat mamicile lor frumusete de tzatze si rezolvam problema
nici nu mi vine sa ma uit in oglinda
asta e, sanatosi sa fim, ca vedem cum o rezolvam si cu ele
mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
colacei de inot pentru bebelusi
eea_farcau spune:
Buna seara barlog drag!
multumesc pt urarile de binevenit
ce active a-ti fost azi
noi de dimineata me-am pregatit pt vaccin, parca stia bebica ca mergem la ceva ce nu ii va placea agitatie totala. noroc ca a fost si taticul dimineata acasa cu noi si la mai inveselit el pana am pregatit eu geanta cu tot arsenalul LP apa in termos piureul legumele.
in cabinet toti bebei au fost somnorosi de numa... nu mai stiam ce sa facem cu ei ca sa nu adoarma, le-a trecut repede cand au dat de ac urasc vaccinurile. avem 7400g si cam 64 de cm la 4 luni si jumate.dupa ce am iesit de la dr. me-am plimbat ore in sir pt a se linisti si baietelul meu de pe la 1 pana pe la 5 plimbari in parc opriri pt papa si tot asa ... pe la 7 seara am intrat si noi in casa.
si cand sa il verific sa vad cum e cu febra aflu cu stupoare ca avea 37.6 mare pt noi, asa de mult nu a facut niciodata evident ca nu se poate numi febra dar totusi pt noi a fost mult.
cu kg in plus ce sa zic eu daca mai dau jos vre`o 10 o sa fiu super multumita adica o sa am mai putine decat inainte de a ramane insarcinata asta e si tinta mea sa ajung undeva la 56-57 .
si eu am tzatzale cat o zi de post desi nu am alaptat decat 6 saptamani de la cupa B am ajuns la C. daca inainte puteam linistita sa nu pot sutien si sa arat super bine, acu fara el nici nu ies din casa.
despre papa pot zice ca noi stam bine la miaza fructe piure si cateodata cu biscuite si la pranz legume la greu. eu ii dau in jur de 200 ml dar Rares ar mai dori dar parca mie imi e frica sa ii dau mai mult. sucul de fructe ii place la nebunie ii amestec morcov cu porto sau mandarine ce gasesc mai zemoase sau mar depinde si ce am la indemana. in piureul de legume sapt. trecuta am intrdus si orezul si a fost ok ... asta pana cand intr`o zi l-am lasat in grija socrilor si cand am ajuns acasa dupa alergatura din oras l-am gasit infulegand o banana au inpresia ca bebei pot papa orice, dar dupa o discutie putin mai aprinsa le-am dat de inteles ca inafara de ce ii pregatesc eu nu au ce sa ii dea si pana la urma ne-am linistit.
parca imi e si groaza sa il las maine toata ziua la soacramea pt ca am de alergat pe la institutiile statului nervii cozii nici nu imi vine sa ma gandesc.... dar dupaia vine relaxarea dupa lcum ziceam de accea schimbarea radicala de look maine o sa aiba loc sunt tare nerebdatoare
mami de Raresica
eea_farcau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amelia_ilie Am uitat, ne-a dat niste mostre de Aptamil sa incercam, sa vedem daca mandra vea totusi LP, ca cica ar trebui sa ia mai mult in greutate. Am incercat Nan 1 HA si Nan 1 (de-asta i-a dat in maternitate intre mesele de LM) si mi l-a scuipat cu bolta! Si a zis sa ii dau calciu si luna asta. Ce nu-mi place chestia cu calciul !!! Speram sa se fi terminat, dar bag sama ca nu. Mami de Cristiana (29.12.2010) |
eu iti recomand APTAMIL e un lapte foarte bun.
noi am incercat si NAN si HUMANA si APTAMIL mi se pare cel mai bun
NAN- nu imi comvine cutia de aluminiu in care e tinut
HUMANA- pe noi ne-a costipat si are si un mod mai deosebit de pregatite cu apa la 70 G
APTAMIL- un lapte bun si are in complozitie ceva pt imunitate
multa lume pe care cunosc foloseste APTAMIL si ce imi place cel mai mult e ca nu face copilul pufos
ahhh doamne ce ii mai place lu Rares sa imi roada mana e mai buna decat suzeta toata sunt cu bele dar imi place la nebunie
mami de Raresica
medeea_vs spune:
4 masuri de cereale la cat lapte? Eu pun 2 masuri jumate la 240 ml. Ai mei au acum la 5 luni 8200 gr dumnealui si 7200 gr gajica. Oare is prea pufosi? Eu nu pun mai mult orez de frica sa nu fie prea pufosi.
mirela2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui medeea_vs 4 masuri de cereale la cat lapte? Eu pun 2 masuri jumate la 240 ml. Ai mei au acum la 5 luni 8200 gr dumnealui si 7200 gr gajica. Oare is prea pufosi? Eu nu pun mai mult orez de frica sa nu fie prea pufosi. |
eu le dau intre 120-150 ml lapte
deocamdata suntem pe 2 masuri
kile avem 5600-6100 la 4 luni
cei drept am mancat LM si de 2 sapt bagam mai mult LP, ca a cam scazut productia de LM si daca am fost plecati la mamaie, n am avut cum cara si rezerva de LM din congelator
numai bine, pana intram ca lumea pe diversificare, terminam si rezerva
LP manca milumil, am incercat si Nan, dar lui Razvi nu i prea place
cereale avem de 2 feluri cu mere de la milupa si gris de orez si porumb de la humana
le manca pe amandoua
sper sa nu i constipe
mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
colacei de inot pentru bebelusi
eea_farcau spune:
eu nu ii dau cereale si defapt nu ii dau nimic din comert. incerc sa ii fac doar eu de papa.
dupa mine e suficient ca ii dau lapte praf .. sa ii mai dau si altele.. incerc sa ii dau papa cat mai sanatos facuta de mine. o sa il indop de borcanele bio cand o sa fim in concediu
mami de Raresica
medeea_vs spune:
Pai acum doar daca-i din gradina la bunica mai e sanatos in rest...si nici alea sigur de la cate radiatii...gauri de ozon...bla bla. Pana apar fructele si legumele noastre autohtone e greu sa te increzi in ce gasesti in market. Tatal meu a asistat la o "coacere" de banane...le-au bagat verzi intr-un tir...gazare...iesite galbene si frumoase. Asa ca ori borcanel, care a totusi trecut prin multe avizari, ori ceva gazat...ramane sa decidem noi care e raul cel mai putin rau. Nimic nu mai este cum era odata....
eea_farcau spune:
eu pot zice ca sunt norocoasa. primavara am aflat ca sunt insarcinata si atuncea mama care e la tara avand grija de bunica mea a inceput sa aiba grija de bebe a pus legume si de toate in gradina si le-a pastrat foarte bine si acum am legume si fructe-mai limitate ce e drept, zic eu pe cat se poate de naturale asa o sa fie si anul acesta se va repeta istoria asa ca pot sa stau linistita din punctul asta de vedere
mami de Raresica
eea_farcau spune:
eu a-si zice ca un copil pufos inseamna ca carnita de pe el sa fie pufoasa sa nu fie tare, teapana. aspectul pielei sa fie mai degraba pufos decat cum ar fi normal
mami de Raresica
Elfica spune:
Pai sa va povestesc. In timp ce ma sugea dintr-un san, am colectat din celalalt cat s-a putut. Am pus cereale peste, i-am dat si pentru ca i-a placut, am marit doza. L-am lasat pe sot cu ea, m-am dus si mi-am presat sanul cu mana, ca nu o mai lasasem sa suga si era mare si tare si iesea repede. Am scos cat am scos, am pus cereale si iar la indopat. La inceput i-a placut, radea, plescaia, stia sa deschida gura mare, dar apoi ma cauta de tzitzi, cred ca foamea era mare si ea de acolo stia ca vine papa, nu din lingurita. Am terminat in lacrimi, desi nu va imaginati ca i-am dat cantitate mare... Scria pe cutie sa incep cu o lingura de cereale si 4-5 de lapte. Nu am masurat, dar sigur nu am depasit doza. Maine ma pregatesc din timp, desi o sa fie greu, ca mergem la pediatru, apoi putin pe la ai mei si abia apoi acasa. Cred ca e cazul sa ma obisnuiesc cu pompa, ca scot eu cu mana, dar nu oi scoate 250 ml... Of, o urasc! E de la Primii pasi, poate nu e prea performanta si de aceea nu mi-a placut.. nu stiu. Dar ma durea asa de tare cand apasam si facea vid... o sa mai incerc si acum, strang din dinti si vad eu. Orice inceput e greu, totul e sa ma obisnuiesc.
Mai vroiam sa scriu cuiva ceva, dar nu mai stiu ce. Ma duc la nani, ca se culca sotul si nu vreau sa il las singurel. Pe maine!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE