Fluturasi de Mar-Apr 2011 (210)Bravo nilufera!
Raspunsuri - Pagina 14
ama22 spune:
Buna dimineata :)
Eu am domit 8 ore azi noapte (ture de somn de cate 4 ore) o alaptare pe la 4 dimineata cand i-am bagat sanul in gura si am motzait cat ea a mancat
Lalely si a mea mananca uneori ca haplea si de cateva zile, pe timp de zi cere sanul si ora de ora. Azi dimineata a mancat asa cu pofta ca s-a inecat de si pe nas a dat afara lapte. Eu o ridic putin, eventual o ragai si reluam masa. Nu cred ca e o problema majora.
Cu gazele am si eu o problema in sensul ca o ragai si in timpul mesei de 1-2 ori si dupa masa si apoi in patut plange si daca o ridic ragaie din nou nu inteleg de ce si de ce are atat aer fiind hranita la san. Ca metoda eu am descoperit ceva, ptr ca si a mea scotea tare greu aerul afara - pe langa batutul/frecatul doar in sus pe spate, eu fac genoflexiuni cu ea in brate :)) ajuta si la silueta si dupa 1-2 ridicari si coborari scoate foarte frumos aerul afara.
Dupa ce i-a picat buricul eu am mai stat 2-3 zile sa se vindece de tot rana. Nu am ferit de apa, dar nu am tinut zona scufundata in apa.
Si la mine sanii nu mai sunt asa "bolovani" ca la inceput. Imi faceam si eu griji ca poate nu mai produc suficient, dar ieri, dupa vreo 20 de minute supt intensiv, cand a scuipat sanul din gura de satula din sani inca curgea tare lapte. deci m-am linistit! ;) cred ca doar se regleaza productia si ma bucur ca ma pot si eu imbraca normal :))
Andreea tin pumnii sa nu ia bebe varicela!poate e doar o coincidenta diareea. sa ne tii la curent!
Fetelor eu nu i-am tras niciodata afara mucisorii cu batista bebelusului. Am scos cativa mucisori cu betigasul cu opritor. Mai fornaie ea uneori, dar putin. Daca nu am probleme majore nu trebuie sa o aspir de nebuna, nu?
Si acum o intrebare mai complexa.
dupa cum stiti (ca eram panicata inainte de nastere) eu am fost singura cu Natalia din prima zi. Mai e barbatul acasa seara, dar el merge la lucru zi de zi si eu sunt singura doar cu fetita.
Pana acum de cate ori plangea o luam in brate, o mai ragaiam, o adormeam pe mine etc. Si asa ajungeam ca se facea pranzul si eu nu faceam nimic prin casa
Azi dimineata, dupa alaptare am coborat-o la parter (ziua o tin cu noi, in zgomot si vanzoleala si asa vad ca a inceput sa distinga bine somnul de zi cu somnul de noapte) si cum dormea eu am urcat inapoi sa ma schimb de pijamale si sa ma spal.
Si a inceput sa planga, dar cum ma spalam pe dinti nu am plecat imediat la ea. Apoi am zis sa imi prind si parul si am lasat-o sa planga singura cam 3 minute. Cand am ajuns la parter ea a adormit.
dincolo de vinovatia de a lasa copilul sa planga, imi e si teama sa nu o obisnuiesc sa adoarma doar in brate.
voi cum procedati? ridicati bebeii imediat ce incep sa planga? ii mai lasati sa planga in patut?
eu ma simt si vinovata, dar si bucuroasa ca macar acum a adormit linistita si am si eu vreme de o cafea
mami de Natalia - 11.04.2011
http://www.amainbucatarie.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/8264324@N03/sets/72157625644823552/
madutza_bra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dinora77 Buna mamici!!! Am avut si noi primii muci. Ne-am tratat cu laptic, apa cu sare si muuulta rabdare :)!!!Noi n-am folosit aspiratorul, pentru ca daca incepi sa-l folosesti intri intr-un cerc vicios. Ajuta doar pentru moment, de la vacuum-ul pe care-l provoaca aspiratorul se formeaza si mai multi mucisori, etc. Dino mami fericita de Julius |
Aici, nu sunt deloc de acord cu tine.
felicitari pentru laptic si te mai asteptam la discutii.
Povestea nasterii
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
ina.click spune:
Buna dimineata
Minune, dar doarme inca Alex al meu. Ma duc sa mananc ceva cat mai tine minunea asta
Multumesc cu sfaturile cu masajul dupa baie. Am sa incerc sa il masez mai mult, poate asa ajuta. Cred ca ma mosteneste pe mine, si la mine baia are efect invers; dupa ce fac o baie imi sare tot somnul si ma simt plina de energie.
ailed_dota, si eu patesc la fel. Mi-a explicat pediatrul diferenta dintre varsat si regurgitat / eructat:
- varsatura: laptele este branzit, miroase acid (deci vine din stomac)
- eructatie sau regurgitat: laptele este inca lichid, poate usor vascos de la saliva, dar nu are consistenta sau mirosul alterate
Edit: voi cum puneti lapte de san in nasucul bebelusului? am inteles ca e foarte eficient, dar cum, stoarceti direct "de la sursa" sau puneti intr-o seringa?
Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui alina06st Madutza, multam pt sfatul cu mameloanele de silicon. AM incercat, dar am o problema: nu reusesc sa le pun astfel incat sa stea lipite, sa faca vid . In plus cred ca Luca s-a invatat deja f bine cu biberonul. Pediatra mi-a spus ca trebuia sa pun mameloanele de silicon din m aternitate, de cand am inceput sa-i dau laptic. Dar proastele alea din maternitate nu m-au lasat, ca cica nu folosesc in maternitate decat obiectele lor, ca daca se intampla ceva, ele sunt responsabile. Si nici sa mi le sterilizeze ele acolo nu erau dispuse. Cele mai acre asistente si infirmiere pe care mi-a fost dat sa le intalnesc. Toate mamicile erau oripilate si abia asteptau sa plece cu copiii acasa... Va pup! Mami fericita! Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim! Luca are 2 saptamani! |
Daca gasesti mameloane de la nuk, triunghiulare..alea se lipesc cel mai bine. Acum am luat Avent si pareu bune si astea..dar le-am luat prea mici si nu le-am folosit.
Povestea nasterii
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui felicitas Hristos a inviat ! Buna la toate fetele, sper ca ati petrecut frumos sarbatorile Pastelui. Noi am fost si suntem raciti, fata mai putin, eu mai mult, sper sa nu o afecteze mai tare.Ne pregatim si noi incet, incet de botez pe dumineca viitoare. Abia astept. Noi facem o masa cam cu vreo 30 de persoane dupa botez si cam atat. Mamica fericita de Miriam 01.03.2011 |
Adevarat a inviat!
Sper sa va reveniti repede si sa petreceti frumos la botez.
Povestea nasterii
Poze
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui roxy_s fetelor voi cum faceti baita la bebei? in fiecare seara sau o seara da si una nu? Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011) |
in fiecare seara. Daca intr-o seara ajung pre atarziu acasa si nu mai avem timp, o bag doar cu funfuletul la chiuveta.
De Paste am mancat de toate dar nu a avut nimic fata. Doar de la prea mult Pepsi face urat ..cum am exagerat de Florii.
Povestea nasterii
Poze
irinuca05 spune:
Neatza Antguess
Si eu sunt pe aici! Ce mult dormiti voi noaptea
In sfarsit am dormit si eu mai mult aseara. Cu 1 h .
S-a culcat la 11 si s-a trezit la 3. La 4 am adormit-o. La 6 s-a trezit iar sa manance si de atunci eu nu am mai dormit
Acum ea doarme, dar se tot trezeste si geme. Se inroseste toata. Cred ca sunt colicii de vina. Mama lor de colici!
mami fericita de Daria (8.04.2011)
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui mandreeac Hristos a Inviat si de la noi mamicilor! Nu am apucat sa mai intru, cu sarbatorile astea, a fost si sotul acasa si bebe al meu vrea numai in brate, nu am timp de nimic ce sa va spun. Am luat si noi in greutate, avem 5 100 grame si 60 de cm, deci a crescut cu 11 cm. Sunt suparata ca bebe a intrat in contact cu o fetita cu varicela. Nu avea decat o buba fetita la gura si au zis parintii ca o are pentru ca a mancat 6-7 oua odata. Cum arata varicela la bebelusi, e la fe tot cu bubite cu zeama? Momentan nu are nimic, in schimb e foarte spuzit si de ieri are diaree. Sunt disperata, nu stiu ce sa mai fac, dar vineri vine dr acasa, asta daca nu se intampla altceva pana atunci. Noi tot 2-3 ore dormim pe noapte si ne trezim sa papam. asa ca sunt inca f obosita. Felicitari celorlalte mamici ai caror bebelusi dorm. Mami de miracol Rares Andrei 27.02.2011 |
Felicitari pentru kg acumulate, acum citeam primele cap din odisee si ma gandeam la tine, ca ai fost printre primele
Sper sa nu faca varicele bebe
Povestea nasterii
Poze
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui simonacip neatza fete! Lavi mersi de aprecieri scumpa la adresa baietilor, uite ieri mi-am facut putin timp si am pozat conversatia mea cu Arsenie, deci intrati sa vedeti "o convorbire in imagini" dc aveti timp. Andreea, eu stiu ca pana la 6 luni ar tb sa aiba imunitate..plus ca din cazul meu citire...si eu stiam ca n-am facut, si trebuia sa fac acum cand mi-au facut cei mari...deci 2 valuri de varicela. Cu sigurantza insa am avut in copilarie si a uitat mama...cred ca sunt putine cazuri care intr-adevar nu au avut in copilarie...majoritatea insa nu mai stie ca a avut... Ina, fa-i masajutz temeinic, sa vezi ce oboseste...eu sincer mai sar cate o baitza...ceea nu mi se intampla ever la primul copil...cu cei mari nu sar pt ca ei alearga mult, transpira, dar puiul mai sare cate o baie. Roxy, imi pare rau de colicutzi...se poate insa sa o fi afectat-o doar agitatia si lumea multa din acele zile de Paste...nu neaparat colicii... Simona, mami de baieti David, Matei si Vlad Arsenie "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." "Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui" |
e suberb bebe Arsenie
Povestea nasterii
Poze
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui irinuca05 Neatza! Fetelor ce parere aveti despre termometrul asta? chicco.ro/product--promotie-termometru-termotouch-plus--1608.html (puneti voi www in fata) L-am comandat acum dar nu stiu daca este bun. Ce parere aveti despre termometrele cu infrarosu? Va rog sa-mi raspundeti, ca daca nu este bun, sa anulez comanda mami fericita de Daria (8.04.2011) |
nu am o parere buna decat despre cele rectale...restul..... nashpa, nashpa, nu te poti baza pe ele.
Povestea nasterii
Poze