Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (14)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

rux si miki
miki asa e, cel mai trist lucru e sa ti se spuna ca esti tanar si poti face altul, e stupid, de parca un copil (chiar daca fusese mai mult fantasmat) poate fi inlocuit cu altul. dar lumea nu sesizeaza aceasta nedreptate care i se face mamei si familiei, de a nu le lasa dreptul la suferinta sub pretextul ca vor fi consolati mai tarziu.nu ar trebui sa fie asa. trebuie facut doliu dupa fiecare pierdere, nicio sarcina nu trebuie sa o inlocuiasca pe precedenta iar copilul sa se nasca cu povara disparitiei fratelui anterior. eu cred ca trebuie sa-ti dai voie sa suferi- de dragul tau- si apoi sa mergi inainte. sotul cu suferinta lui, tu cu a ta, amandoi cu a voastra.
georgia daca ziceai ca l-ai simtit doar tu, nu m-as fi mirat f tare, insa daca zici ca l-au simtit sotul si ceilalti, sigur nu era bebe. nu fii dezamagaita, o sa ne ciomageasca de-o sa ne saturam eu imi amintesc ca sotul a fost in stare sa-l simta pe bebe dupa 22 de saptamani, desi mie mi se parea ca se simte prin piele dinainte..cand a fost copilul de vreo 500grame si 20 de cm. poate o fi si al meu mai nesimtitor asa dar totusi acum, la 4-5cm si cateva grame...greu de crezut.

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 11+ cu o margica mititica
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Si eu am auzit ca la bb2 simti mai repede cand misca...Chiar ieri am fruzarit caietul de gravida ce l-am avut la Stefan, in care am trecute toate vizitele la medic si constatarile lor (si medic de familie si ginecolog). Si la sfarsit aveam ceva notite. Si imi notasem data la care l-am simtit pe Stefan, exact la 16 saptamani, si tati l-a simtit prima oara cam dupa vreo luna dupa aceea.
Asa mi se pare ca trece de greu timpul cateodata, si eu as vrea sa treaca ma repede, sa il simt ca e acolo si e bine sanatos....pana atunci, asteptam vizitele la ecograf.
Stefan e foarte incantat de bebe, tot timpul cand suntem impreuna ar vrea sa imi mangaie burtica....si azi pentru prima oara a zis ca vrea surioara, pana acum zicea ca vrea fratior.

diana 6+ si mami de IANIS STEFAN 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuza
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

La S. (prima sarcina deci) nu stiu cand am simtit prima oara fluturasii bebelusesti ... si nici nu stiu daca am notat pe undeva .

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_ispas spune:

Ralu cuvintele tale mi-au mers la suflet...in sfarsit am simtit ca cineva imi intelege suferinta in adevaratul ei sens,multumesc!!!
Imediat dupa ce am aflat ce mi se intampla aproape ca am tipat la sotul meu spunandu-i ca nu vreau sa il mai aud curand ca pomeneste cuvantul copil iar in sinea mea ma gandeam la un nou bebe undeva peste 2-3 ani insa acum citindu-va toate povestioarele,toate semntimentele renasc in sufletul mea...vroiam sa le intreb pe fetele care au trecut prin situatia mea voi in cat timp ati ramas iar gravide??sapt asta ajung si eu la control si o sa vb si cu doctorita mea si vreau sa imi fac analizele la trombofilie si sa vad ce imi mai recomanda dar vreau sa stiu intamplari reale...
citisem undeva zilele astea ca se recomanda 6 luni de la ultima sarcina oprita din evolutie dar nu pt ca fizicul femeii sa isi revina(acesta recuperandu-se f repede) ci pt ca psihicul sa poata sa o ia de la capat intr-o noua sarcina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia79 spune:

Fetelor si eu as fi zis ca-i prea devreme... dar si pe Iustin tot asa l-am simtit!
Si mi s-a confirmat la eco pe la vreo 11 sapt. ca doctoritza se uita pe ecran si eu ii spuneam cand simteam si unde... si asa era.
Acum sper sa fi fost bebe si sa fie bine... ca vineri am simtit o forfoteala cam mare in burtica... si credeti-ma ca nu era altceva... si pur si simplu cand pun mana simt ceva zvacniri in interior foarte slabe dar le simt...
In fine... o fi altceva si am eu senzatia ca-i bebe... nu stiu...
Multumesc pentru urari brambu si celorlalte care au urat pentru Sf. Gheorghe.
Si multumesc pentru incurajari... zic eu ca daca trec de 12 saptamani ma linistesc... de la inceput mi-am promis asta... acum sa vad cum va fi.

Va pupicesc pe toate cu mult drag!

+11
mami de Iustin 09/04/2009

bobitza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia79 spune:

Miki, mie doctorul mi-a dat voie imediat dupa primul ciclu dupa chiuretaj.
Si atunci am si inceput sa incercam din nou.
Deci eu am avut chiuretajul pe 8 Noiembrie, pe 10 decembrie mi-a venit prima data si pe 6 Februarie ultima data... deci am ramas in a 3 a luna.
Eu am un deficit de proteina C si sangele meu coaguleaza f. repede iar din decembrie am inceput Aspenterul si un cocktail de vitamine ( C, Q10, Ca,Mg,Zn,Acid Folic,B6). Cu care continui si in prezent.
In plus iau Utrogestan de la mine putere intrucat mi s-a descoperit la eco de 4 sapt si 5 zile un hematom periovular langa sacul embrionar.
La urmatoarea eco de 6 saptamani numai era, in schimb am corp galben chistic pe ovarul stang. 2 cisturi care acopera tot ovarul... si am inteles ca astea se resorb de la progesteron. Deocamdata nu s-au micsorat sau marit.
Ultima eco am avut-o la 10 sapt si bebe era bine si-si baga degetul in gura... ne-a aratat doctoritza... nu-mi venea sa cred ca la dimensiunile alea poate face asa ceva.
cam asta cu mine si experientele mele!

+11
mami de Iustin 09/04/2009

bobitza mea

Mergi la inceput

Si ca intrebai, roxana ... am petrecut frumos, in deplasare, am mancat de toate si muuuult. Duminica am fost invitati la pranz (care s-a prelungit apoi cu cina) la o familie de prieteni italieni, ff apropiati noua. Am mancat multe, asa cum spuneam, de ma mir cum de nu am vomitat cand am ajuns acasa. Insa simteam ca am un bolovan in stomac . Silvia a avut companie 3 baieti de 6 si 4 ani, a alergat (stau la curte), s-a zbenguit, a sarit, a mancat, s-a simtit excelent. Doar de aia am si prelungit cu cina, ca nu se dezlipeau copiii ... pana seara tarziu, adica pana nu erau obositi bine, nu puteam sa ii despartim.

Apoi luni, cu aceeasi companie, am fost la munte. Undeva pe-aici, pe-aproape. Tot asa, mancat la un rest. (mult mai putin, dar ff bun) si apoi plimbare, zbenguiala. Frumos! Cam atat ... desi a fost obositor pt. noi, adultii, mi-a placut.

Insa, ca sa nu stau pe deplin linistita, de parca nu as avea eu piticii mei cu sarcina asta, Silviei i-au aparut de duminica niste pete rosii pe picioare intai si de ieri pe tot corpul, maini, gat, mai putin pe fata. Sunt niste pete mici, rosii ... nu sunt bubite, nu sunt in relief, ci doar pete. Fara febra, nu o mananca, nu se scarpina. Azi merg cu ea la pediatru ...nu stiu ce e. Cred o boala a copilariei, da' nu stiu care. Varicela, exclus pt. ca a facut anul trecut si nu sunt bubite de varicela. Din ce am mai cautat eu pe net ar mai fi morbillo, rosolia sau la 5-a malattia. Nu le stiu corespondentul in romaneste. Si tot cautand pe net am gasit tot felul de chestii hororr despre astea si sarcina, asa ca am renuntat sa citesc pana nu merg la dr. sa stiu exact ce-i.
Eu nu stiu cu exactitate ce boli am facut in copilarie, decat varicela. Aia stiu si pt. ca imi amintesc eu, dar si pt. ca mi-a confirmat mama ... restul nu stiu ce am facut si ce nu. Deci, va dati seama cam ce-i in capul meu, ganduri, griji etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Petro, nu te alarma inainte sa vezi medicul, poate fi o alergie, o reactie alergica.

Baietelul a avut aceeasi problema acum doua saptamani (culmea ca si taica-su avea aceleasi pete rosii de am intrat in panica vazandu-i pe amandoi cu eruptie). S-a dovedit a fi o reactie alergica la niste omizi paroase veninoase pe care le-au atins amandoi in parc.

5th disease e intradevar destul de grava pt sarcina, dar ai toate sansele sa fi facut boala in copilarie. Roseola din cate stiu eu nu e periculoasa pt sarcina. Plus ca noi suntem aprioape de sfarsitul primului trimestru, sansele de a face complicatii scad pe masura ce inaintam in sarcina.

Georgia ce draguta esti tu cu miscatul bebeului. Eu nu cred ca e bebele, si in nici un caz nu il pot simti mama si sotul, gandeste-te ca are cam 3 cm si uterul nici nu cred ca a depasit simfiza pubiana la varsta asta, adica inca e ascuns in bazin, ceea ce face imposibil pentru cineva din afara sa simta bebele. Probabil sunt gaze sau contractii musculare. Ei misca de la 7=8 saptamani, dar sunt prea mici ca sa ii putem simti noi.

Eu pe baietel l-am simtit la 15-16 saptamani, tin minte si acum cat de uimita am fost, conduceam si deodata am simtit un poc in burta, aproape ca am iesit cu masina de pe sosea:))si apoi nu s-a mai oprit, asta micu a fost un miscacios, in ultimele saptamani de sarcina parca aveam un alien in burta, scotea miini, picioare, fundul, imi dadeam seama imediat ce parte a corpului este.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 10+

Mergi la inceput

miki - exact tipul ala de consolare ma enerveaza si pe mine .. esti/sunteti tineri, aveti timp sa faceti altul. De parca suntem la piata, nu-i bun marul asta, luam altul, ca avem bani si de unde alege. Insa am realizat si ca unele astfel de afirmatii nu sunt facute cu rautate, ci efectiv pt. ca nu se gasesc cuvinte de consolare pt. o astfel de durere. Stiu, ai spune, atunci taci din gura. Nu e asa ... uite, iti spun sincer ca mi-e mi-au facut cumva bine cuvintele de incurajare primite (aici, pe forum sau in viata reala), chiar daca intr-un mod mai stangaci. M-au durut mai tare persoanele care nu s-au facut simtite in nici un fel, de la care asteptam un cuvant, o imbratisare, ceva, desi iarasi am inteles ca nu au stiut cum si ce sa zica. Nu stiu, e dificil tare in situatii din astea.

Nu stiu cat de reprezentativa ar putea fi experienta mea pt. tine, insa iti pot spune ca am ramas insarcinata iar la nici 2 luni de la nastere. Abia ce facusem controlul de 40 zile si mi s-a spus ca e ok, organismul s-a refacut perfect din punct de vedere ginecologic. Insa, e drept, nu am cautat aceasta sarcina, nu am vrut eu sa raman iar, in nici un caz. A venit total pe neasteptate. Psihic eu nu o sa ma refac niciodata ... nu stiu cum e cand pierzi o sarcina, la mine e o situatie mai complicata. Am mai spus-o eu, o astfel de durere nu se masoara nici in cate zile a trait sau nu copilul/sarcina, nici in cat de grava era boala de care suferea sau diagnosticul, e o durere si atat. Si pt. mine si pt. tine e la fel. Suntem femei, mame (sau aspirante), institnctul matern incepe sa se faca simtit in noi, deci e o durere oricum.
Asa ca, pe langa recomandarile medicale pe care le vei primi, tu trebuie sa vezi cand vei fi gata pt. o noua sarcina. Cand te vei simti in stare. Sau sa lasi lucrurile la voia intamplarii ... nu stiu. E foarte dificil si te inteleg perfect prin ce treci. O imbratisare mare si multa putere iti doresc .

Mergi la inceput

irina - m-am gandit si la aia, la o alergie la ceva. Na, a mancat de toate zilele astea, cam haotic, e drept. A mai sarit calul si la ciocolata ... insa din ce mi s-a spus, cei care au vazut-o, cica nu ar fi pete de alergie. De aia am si renuntat sa caut eu informatii si explicatii. Astept sa merg la dr. cu ea.

Si o curiozitate personala legata de alergii ... e posibil sa apara asa, din senin? Adica, pana acum nu a mancat nimic divers fata de ce mananca de obicei, nimic nou, nu am avut probleme niciodata cu alergii alimentare cu ea. Ex. pana acum a mancat capsuni, e ok, nu a facut nimic. E posibil sa faca alergie la capsuni acum? Am dat un exemplu, capsunile fiind unul dintre alimentele care dau alergii.
Eu vb de alimentele sanatoase, in stare buna, nu de alergii provocate de alimente stricate, expirate etc.

Mergi la inceput