Minunea de Florina are nevoie de noi
Raspunsuri - Pagina 17
Andreea_AS spune:
Kid,- eram la spital in acel moment. scuze.
Alex_andra, multumim pentru jucarii.
Gabi, acum sun sa ne vedem.
Didi, am raspuns la capitolul vostru.
Andreea_AS spune:
Am fost la Florina. Sunt impresionata. Voi reveni mai tarziu cu detalii si impresii.
Alex_andra....masinuta este atractia zilei. claxonul este cel care o atrage cel mai mult.
Gabi, tablita cu animalute a starnit mare curiozitate.
Revin cu detalii despre medicamente, doze si ce mai este nevoie.
Andreea_AS spune:
Ieri am fost la ele acasa. M-a impresionat atat de tare situatia incat mi a luat ceva sa imi revin. Pe langa problemele Florinei am constientizat si altele, cu repercursiuni directe asupra starii ei de sanatate. Am luat deja legatura cu un ONG care se ocupa de asemenea probleme si astept raspuns.
Per ansamblu, Florina este vioaie, mananca multe fructe mai nou, cere in continuu de mancare si sper ca va lua in greutate. I-am dus si cantar ca sa nu mai fie nevoiti sa mearga la magazin pentru a o cantari.
Am scris la subiectul fetelor din Germania dozele de medicamentatie.
Andreea_AS spune:
Dragele mele,
am reusit un reportaj despre Florina si familia ei.
il puteti urmari pe linkul de mai jos, la minutul 39.
http://observator.a1.ro/observatordeweekend/Observator-de-weekend_38142.html
gabby2011 spune:
Emotionant.Florinei i a dat Dumnezeu ajutor si speranta prin tine.Toata consideratia pt cat te zbati pt ea si familia ei si celor care te sustin in actiunea ta.In lume nu ar mai fi nimeni singur,neajutorat,in suferinta daca fiecare ar face macar atat cat faci tu pt cei din jur.
Andreea_AS spune:
Gabi, fac ce pot. Mi-as dori sa se intample mai multe.
De cand au revenit in tara nu au mai intrat banuti in cont. Luna viitoare trebuie sa plateasca medicamentele. Asteptam saptamana viitoare reteta si apoi sa facem comanda.
Conditiile pe care le au sunt modeste. De acces la internet nu poate fi vorba. Sunt dati in care nici curent nu au. Este cumplit.
Insa, sunt oameni deosebiti, cu bun simt, copiii sunt bine educati si, in ciuda lipsurilor, sunt copii care invata bine.
Florina are parte de o caldura a familiei, multa atentie si mult rasfat.
Ma nelisteste faptul ca acea casa, desi noua, nu are izolatie. IArna, datorita zapezii, li se infiltreaza apa in pereti si ingheata. O camera nu are geamuri. Cred ca am mai scris- despre faptul ca am cerut o coala de scris si Iulia mi-a dat o foaie din caietul lui Alex. Caietul in plina vara era umed. Chiar si Alex a dezvoltat o sensibilitate si raceste des.
Florina face frecvent bronsolita - iar netratata sau nedescoperita ii poate fi fatala.
Mi-ar dori sa pot gasi o companie care sa ne ajute cu materiale de constructii pentru izolatie. Mana de lucru avem, insa nu avem cu ce.
Viata Florinei este pusa in pericol datorita acestor conditii in care traieste.....si viata ei este un adevarat miracol, o adevarata minune.
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andreea_AS Alex_andra....masinuta este atractia zilei. claxonul este cel care o atrage cel mai mult. |
Ma bucur tare mult:)
Andreea_AS spune:
Am vorbit azi cu Iulia si parca mi-a dat o palma dupa cap zdravana.
Pe langa banii pe care trebuie sa ii dea pe medicamentele pe care trebuie sa le cumpere- din ce am inteles de la ea sunt ~300 de euro li s-a intamplat un mare necaz:
Inainte de a pleca in Germania li s-a spus de la Casa de Asigurari ca "mergeti si platiti cazarea cat timp fata este internata in spital - iar cand va intoarceti va dam banii inapoi". Iulia a luat chitantele prin care a achitat cazarea pe perioada spitalizarii si azi a mers la Casa de Asigurari pentru a face cerere in vederea restituirii sumelor. Surpriza: de la Casa i s-a spus ca nu i se deconteaza cazarea, ci a fost platita doar spitalizarea Florinei cu tot ceea ce implica ea.
Intrucat a fost incorect informata, Iulia a imprumutat din sat de la cunostinte sume de bani pe care spera sa le primeasca inapoi. Acum se afla in incapacitatea de a returna banii imprumutati, iar suma nu este deloc mica: 2000 (doua mii de euro).
Asa functioneaza sistemul la noi: dupa ce ca nu ne ofera posibilitatea sa ne tratam aici in tara, reprezentantii ne ofera si informatii eronate. Mergeti linistiti si cand va intoarceti va vine nota de plata acasa.....cand puteau sa anunte ca banii pe cazare nu sunt sustinuti din formular. Ce costa sa ofere o astfel de informatie
?
Unde vom ajunge oare? nici informatii corecte sa nu mai avem?
Andreea_AS spune:
Medicamentele sunt in urmatoarele doze:
5 flacoane X 20 de tablete X coumandin de 0,1 mg
5 flacoane X 20 de tablete X coumandin de 0,2 mg
5 flacoane X 20 de tablete X coumandin de 0,5mg
5 flacoane X 20 de tablete X coumandin de 1mg
5 flacoane X 20 de tablete X coumandin de 1,5mg.
Am gasit cine sa ni le ia, cine sa ni le aduca, important este sa strangem cei 300 de euro pentru procurarea lor.
Orice suma, cat de mica, este extrem de importanta.
Va multumim tuturor celor ce ne sunteti aproape, ne cititi si ne sustineti.