Varicela - mama si copilul

Varicela - mama si copilul | Autor: Lorym

Link direct la acest mesaj

Anul asta iepurasul mi-a adus cadou varicela.

In vinerea mare mi-au aparut niste bubite suspecte pe care le-am pus pe seama unei toxiinfectii alimentare ;noaptea chiar am stors nervoasa fiind ca nici in liceu nu am fost asa buboasa si chiar certandu-l pe sot pt. asta si am mai fost si bosumflata pe el : ca uite din cauza ta ce bube am ajuns sa am eu!
Sambata eram la pregatiri la o inmormantare (ca vineri la pranz murise si bunica sotului) si ma simteam destul de rau si m-am dus la spital sa vad ce sunt bubele pe care le aveam eu fiind convinsa ca am facut varsat de vant in copilarie.La spital mi-a zis clar ca am varsat de vant, iar cand am ajuns la parintii mei mi-au zis ca nu am facut.Deci la 31 de ani am aflat si eu ca nu am facut.De sambata de la ora 16 eu stau izolata la parintii mei , fetita mea e la socrii mei si nu stiu in ce formula sa plecam acasa la noi.Parintii si socrii mei stau intr-un oras noi stam in alt oras si venisem doar la inmormantare.
Acum eu sunt plina de bube , experimentez bolile copilariei si nu stiu daca sa ma duc acasa cu fetita mea sau sa o las aici la parintii mei.Dar in acelasi timp ma gandesc ca pana sambata la ora 12 am stat impreuna si am pupat-o si am fost in contact cu ea. Ei nu i-a aparut nimic dar nici la gradi nu pot sa o duc in caz ca e in incubatie la ea.Am o mare dilema

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cerbandumitr spune:

daca iesti vaccinat mai faci varicela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda_lili spune:

Teoretic nu ai cum sa mai faci daca esti vaccinata dar si vaccinurile astea sunt active doar numai un numar de ani iar daca se termina nu mai sunt active trebuie refacute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Si fi-mea e varicelata. Perioada de maxima contagiozitate este de 2-3 zile inainte de aparitia bubitelor si toata perioada cat ele sunt pline de lichid. Perioada de incubatie este de 10-21 de zile, deci daca ai fost in contact cu copilul pina la aparitia bubitelor este foarte posibil sa o faca si ea in urmatoarele 2 saptamani.

Este o boala f contagioasa, rata de infestare este de 90%, deci e putin cam tarziu sa izolezi copilul acum. La noi in grupa inclusiv una dintre educatoare e acasa, varicelata...

Din ce vad la fi-mea care are 2 ani si 9 luni, nu a fost asa grav cum am auzit ca e la adulti si oricum i-am dat pe perioada eruptiei un antihistaminic si nu s-a scarpinat deloc, a trecut f usor pana acum peste toate aspectele deranjante ale bolii.

Sanatate multa, decizia este a voastra (referitor la cum sa plecati de la bunici) dar s-ar putea sa va "coafeze" s-o faca si fetita ta acum cat e mica si trece usor peste ea decat sa pateasca ca tine. Si oricum stai tu acasa, numa' bine stati in carantina amandoua

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Si copilul meu a facut varicela, au inceput sa-i erupa bubitele cam de joi, dar mi-am dat seama ca e varicela abia sambata (ajun de paste, normal, noroc ca mi-a raspuns dr la telefon). E plin saracutul de el pe tot corpul, dar nu se scarpina (se freaca cu palma) ca i-am spus ca ii raman urme urate, si el fiind f cochet

O problema am si eu: i-a iesit o bubita pe interiorul pleoapei inferioare a unui ochi si imi mai plange din cand in cand ca il mananca si nu se poate nicicum scarpina . Este vreo solutie pentru problema asta?

Multumesc de raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya_m spune:

si noi suntem in aceeasi situatie..suntem in carantina de duminica dimineata/prima zi de Paste
la noi nu sunt probleme cu scarpinatul,chiar deloc..cred ca isi face efectul mixtura mentolata...pisoiu meu are una pe buza superioara inspre interior si-l deranjeaza la mancat,cea de pe pleoapa superioara,[tot asa spre interior],nu ne-a dat de furca...
LORYM eu asa stiu -ca sunt contagiosi cu cateva zile inainte de eruptie si pana ce le cad cojitele..asa ca e foarte probabil ca si micuta sa fie ''virusata'' deja
la noi problema s-ar putea sa fie la tati...are 33 si n-a facut varicela cand trebuia ...asa ca s-ar putea sa intram dintr-o carantina in alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Fetita mea a facut de Craciun, la 2 ani si jumatate. La gradinita se anuntasera cateva cazuri, am zis ca poate am scapat. Pe 10 decembrie a fost ultima zi la gradi, pe 11 dec am plecat catre Romania fara sa banuim nimic si abia pe 23 dec i-au aparut bubitele, deci poate dura ceva.
Perioada contagioasa e de la aparitia bubitelor pana se fac cojite. Probabil ca fetita ta e incubata deja, oricum la varsta asta forma este foarte usoara, a mea a avut maxim 20 de bubite si a trecut fara febra sau alte probleme.

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Multumesc de raspunsuri. Aseara am decis sa venim in formula de 3 acasa la noi deci impreuna cu fetita mea.Ea are facut varilixul care e pt. varicela deci va face o forma usoara daca e sa faca.
Am indraznit sa sun si medicul de familie si mi-a zis ca nu are rost sa stam separate daca pana sambata am stat impreuna.
Astazi l-am pregatit pe sot cu o lista la farmacie sa fiu pregatita pt. fetita mea si am luat zyrtec, pasta cu apa si gasisem pe forumuri la cineva ca e bun cytelium si l-a gasit sotul la o farmacia dona. Asa ca sunt pregatita si pt. fetita mea.
Eu m-am dat doar cu lotiune mentolata dar ma cam ardea.Si am bagat si panadol ca am facut si febra.Sper la pui sa faca o forma acceptabila. Trecem noi si peste asta

Multumesc si sanatate la pui si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu am avut varicela in februarie si desi am stat cu carol toata ziua si ne-am jucat, el nevaccinat fiind, si nu a facut.

mama de Carol (29.12.2008) si 27+ cu Patrick
blog

Mergi la inceput