Cine deschide usa?

Cine deschide usa? | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

Citeam in clipele de dinaintea acestor randuri o remarca a cuiva despre trecerea prea iute a timpului printre noi, de faptul ca noi, oamenii de pretutindeni parca nu ne folosim la maxim de fiecare clipa ce trece peste noi. Cum ca am fi prea rari la vorba.
Un pic m-am simtit stanjenit cand m-am gandit la realismul acestor afirmatii. Apoi m-am gandit daca la o adica as putea sa schimb ceva. Cred ca nu. Probabil m-as comporta la fel. Si eu si cei de langa mine. Nu cred ca este vorba de vreo inertie, cred ca mai degraba asa este modelul, cum s-ar zice.
Este cert insa faptul ca timpul se scurge foarte repede. Pentru ca nu de multa vreme era Craciunul. Parca mai ieri.
Ma gandesc ca lumea se bucura totusi de fiecare astfel de moment, desi in general vad multe fete daca nu triste, cel putin incruntate. Ca de obicei in aceasta perioada exista acel freamat, acea frenezie specifica... cumpara ... cumpara ...cumpara... gateste.... gateste....gateste... incheiate sau continuate cu invariabilul:

"Paste fericit!"

Tot timpul am senzatia ca lumea se schimba, macar in aceste zile. Nu stiu insa daca este o senzatie, sau chiar o certitudine. Este clar insa ca explodeaza cererile de sprijin material - ca doar sunt Pastile sau Craciunul dupa caz. Lumea este crispata in fiecare zi, dupa fiecare banut in parte - acum. Daca cineva, oricine lasa ceva iti arunca:

"Zi bogdaproste!"

si isi face o cruce mai mult sau mai putin smerita.

Iar eu ma intreb care este adevarul acestui om? Cum se imbraca?

Uneori am senzatia ca sunt intrebari ce nu isi vor gasi in graba raspunsul. Inima vrea sa creada, ratiunea insa da cu coasa si taie tot.

Am vazut un film. Un om de stiinta ce dorea sa aiba totul doar dovedit, ajunge sa ia contact cu o alta lume. A plecat fara a crede in Dumnezeu, pentru ca ratiunea i-a cerut dovada existentei Lui. Am incercat sa inteleg mesajul. Apoi acelasi om de stiinta nu putea sa dovedeasca contactul cu o alta civilizatie. Omenirea ii refuza afirmatia pentru ca nu putea sa dovedeasca. Amaraciunea a fost in faptul ca refuzul a venit din partea omenirii ce clama credinta in Dumnezeu fara a fi necesara vreo dovada. Aceeasi omenire antagonica.

Astazi seara este noaptea invierii. Este o mare sarbatoare crestina.

Iar eu tot ce imi doresc in fiecare astfel de moment este ca omul sa se ierte pe sine insusi.
Daca vrea sa se imbrace frumos - sa o faca.
Daca vrea sa tina post - sa il tina.
Daca vrea sa mearga la biserica - sa mearga.
Daca nu vrea nimic din toate acestea - sa nu se zbata in van.

Pentru ca dincolo de toate, imi doresc ca oricare om de oriunde ar fi si orice ar crede, sa ajunga sa se inteleaga pe el si pe cel de langa el.
Deschide-ti omule doar sufletul.
Macar fata de tine.
Macar fata de cel de langa tine.

Fara sa te crispezi, fara sa te socoti, fara strangere de inima.
Fii bun cu tine.
Fii bun cu cel de langa tine.

Asa ca te intreb acum:
Cine deschide usa?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

cel ce are CHEIA, Marius...

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Iar eu tot ce imi doresc in fiecare astfel de moment este ca omul sa se ierte pe sine insusi.
Pentru ca dincolo de toate, imi doresc ca oricare om de oriunde ar fi si orice ar crede, sa ajunga sa se inteleaga pe el si pe cel de langa el.
Deschide-ti omule doar sufletul.
Macar fata de tine.
Macar fata de cel de langa tine.

Fara sa te crispezi, fara sa te socoti, fara strangere de inima.
Fii bun cu tine.
Fii bun cu cel de langa tine.

Cheia poate fi la oricare dintre noi, doar analizand ce-a vrut sa spuna Marius mai sus. Si mergand pe-aceasta linie, cu siguranta vom reusi sa schimbam in bine viata noastra si a celor de langa noi, atata cat suntem in stare sa o facem.

Citeam azi, cu atentie, un mesaj de sarbatori:
"La capatul drumului, nu e drumul, ci tinta rostul calatoriei.
La capatul urcusului, nu e urcusul, ci culmea.
La capatul noptii, nu e noaptea, ci zorile.
La capatul mortii, nu e moartea, ci viata.
La capatul iernii, nu e iarna , ci primavara.
La capatul dezanadejdei, nu e deznadejdea, ci speranta.
La capatul postului, nu e postul, ci Invierea."

Sarbatori fericite tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Gand la gand Marius.
Si eu eram pe punctul de a scrie un topic sentimental despre nemurire. Cred ca sunt inca sub influenta calatoriei care mi-a facut cunostinta cu Egiptul si tot (ah... relativ, desigur) ce inseamna istoria atat ...de antica a Egiptului.
Ieri am revenit dintr-o calatorie care mi-a dat de gandit. Ce mai e nemurirea cand privesti temple vechi de peste 4 mii de ani? Ce a mai ramas din acei oameni? Ce mai inseamna vietile noastre scurte vizavi de imensitatea timpului?

Gandindu-ma totusi la nemurire si invierea, acum in miez de sarbatoare sfanta a crestinatatii .... imi vin in minte niste cuvinte pe care mi le-a spus o femeie musulmana, in cea mai frumoasa moschee - Moschea de Alabastru - din Cairo.
Pentru toate bijuteriile pe care le are, fiecare femeie musulmana trebuie sa ajute pe cineva sarac. Pentru fiecare masa bogata, trebuie sa 'plateasca' unei familii sarace care nu are aceleasi bucate....

Orice intalnire cu alte religii, nu poate decat sa te faca sa il iubesti pe Hristos si sa te faca mai plina de intelegere si toleranta, asa cum a vrut si el.
Nu uitati de saraci!

Lumina sfanta peste voi, dragi membri DC! Hristos sa va lumineze sufletul.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

citesc si eu, acum inainte de sfanta Lumina, randurile voastre de aici
si nu pot decat sa ma bucur si sa va multumesc
sa-mi doresc iertare
rabdare, toleranta si bunatate

Cel care deschide usa
mai are de trecut si pragul spre inauntru
...si de poposit... spre luminare.

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Hristos a Inviat!

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Adevarat a inviat!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Marius, sper sa nu te superi daca folosesc un citat din mesajul tau si il 'transfer' la "Stiinta".

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput