Copilasi de Iulie - August 2004 * 70
Raspunsuri - Pagina 11
Dorsilia spune:
care mai stiti preturile la stomatologie, parca v-am mai intrebat, nu mai retin, am nevoie de lecitina, care este costul sigilarii molarilor de 6 ani la copii?
+- acolo, aprox, nu la leu fix
intreb pt ca am vazut ca aici se practica niste preturi f diferite parca, de la cabinet la cabinet, fara sa vad dotari speciale sau specializari in plus la medici
lui Danu i-a extras doi incisivi de lapte (extractie deciduala) cu anestezie injectabila si locala cu 90 de ron
prima data cu o saptamana inainte de extractie am platit asa: consultul evaluativ a fost 45 de ron, o curatare dentara cu perie electrica 15 ron (propusa de medic), deci 60 de ron
peste 2 saptamani urmeaza sa mergem la sigilat molari si ma intreb daca am nimerit noi la un cabinet mai scumput sau asa sunt preturile acum la stoma ?
szivarvany spune:
Lia, eu am mers la cabinet care are contract cu CAS.
-sigilare - 20 lei
-extractie incisivi centrali - 25 lei bucata
-consultatie fara procedura - gratis
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
cristalina spune:
consultatie gratis
periaj gratis primul apoi 10 lei
primele 2 extractii gratis cu gel
urmatoarele 2 extractii (tot cu gel) 20 lei/extractie
(asta la un cabinet unde John a dat 500 euroi pentru un implant...o fi ieftin, o fi scump, nu stiu)
Editez: fara CAS
Dorsilia spune:
hmm, da, nu avem treaba cu CAS oricum, poate pt ca nu i se miscau dintii deloc a fost mai scump, oricum e bine de stiut niste limite asa, sa nu ramai surprins
oricum, de purtat dr. s-a purtat f bine cu copiii, si-a pus masca si manusi, a desigilat un cleste nou pt extractie, i-a alocat 30 de minute pt toata treaba, anestezie locala cu gel, apoi anestezie injectabila, n-a fost repezit, i-a aratat tot ce va face, i-a vorbit in continuu, na, toate astea costa:)
amironeanu spune:
Lia, mie nu mi se pare scump.
La Stefi sigilarile au fost 30 lei/masea, dar nu sunt prea incantata de ele, au mai cazut bucatele mici. In iunie mergem la control sa vedem ce si cum. Stefi nu a avut extractie, a avut maselute cu probleme, umblat pe canale, medicamente, plombite, apox. 80 lei/masea.
Andries spune:
Da, atat este. Mai trebuie sa fac o precizare, pentru a explica acest pret ft mare: interventia noi o facem cu anestezie generala si facem mai mult decat 4 sigilari, mai avem si 6 dinti de tratat si pus coronite. Devizul estimativ este aproape o mie de euro, dar banii nu conteaza daca sunt pentru sanatatea copiilor mei. Ma bucur ca ii am si chiar daca nu-i aveam, ma imprumutam si tot incercam sa ii tratez dintii (desi sunt constienta ca e posibil ca sa nu tina coronitele).
Andries
Andries spune:
La Vic a fost muuuult mai simplu, el a deschis gura si a suportat cu stoicism in tratament "obisnuit" , Mircea in schimb aproape a muscat-o pe doctorita, ca sa nu mai spun cat a urlat.
Andries
Dorsilia spune:
da, evident, nici eu nu ma zgarcesc cand vine vb de copii, eram doar curioasa sa stiu si eu care-s preturile in prezent pt ca eu de cand mi-am rezolvat problemele n-am mai fost decat la control cu dintii si nu mai aveam habar cat costa o extractie, o detartrare, la copii nici atat, anul trecut am auzit prima data de procesul de sigilare, tot de pe DC, deci vroiam sa ma pun in tema mai ales pt ca in ziua de azi sunt tot felul de cabinete stomatologice, pe fiecare strada cate 2-3, nu poti avea habar unde se lucreaza calitativ si corect nu doar scump si prost. In studentie ma dusesem la un cabinet pt o carie si de la plecarea din cabinet pana acasa am scuipat plomba nou-nouta bucatica cu bucatica, practic a doua zi am fost inapoi la alt cabinet sa-mi puna alta, alt dr. Dupa chestia asta si dupa niste zvonuri, mi-am facut analizele, au fost ok si de atunci nu mai merg decat la cabinete cu recomandare