izolatie acoperis

izolatie acoperis | Autor: lidsta

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am si eu o problema la care am mare nevoie de ajutorul vostru. Am batut palma cu un constructor unde printe altele trebuie sa imi faca izolatia acoperisului dupa cum urmeaza:
- Suprafata de izolat 130 mp
- Solutie proiect: termoizolatoe de vata minerala de 10 cm grosime
- Solutie constructor: Polistiren + Vata + Polistiren
- Oferta constructor:
o Vata SNOWHITE din fibra poliesterica SW300, 300G/mp, grosime 5cm #61672; 4 suluri * 252.25 RON = 1,009 RON (circa 7.8 RON/ mp de izolat)
o Polistiren expandat SWISSPOR de grosime 3cm #61672; 7 mc * 123 = 861 RON

Acum, cand s-au apucat de treaba observ ca vata minerala nu este caserata cu aluminiu asa cum mi-au prezentat materialul cand am fost la ei la birou si spun ca nu e necesar.

Intrebarile mele sunt:
1. Nu cumva solutia lor ( polistiren 3 cm, vata 5 cm, polistiren 3 cm) este mai proasta din punct de vedere termoizolatie decat solutia data de proiectant (vata 10 cm)?
2. Pretul nu este mult prea mare pentru vata minerala de oricare ar fi ea? Daca raspunsul este afirmativ atunci poate tot devizul lor este cu mult umflat.
3. Ei mi-au aratat vata mineral casetata iar acum vad ca pun vata minerala necasetata in aluminiu. Am inteles eu gresit, merita sa incep o discutie pe aceasta tema? Este cumva snowhite la pretul de mai sus vata casetata si acum pun necasetata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu ma pricep la izolatii, insa mi se pare foarte clar ca pretul si specificatiile tehnice din oferta nu sunt respectate intocmai pe teren. ar trebui sa sistezi urgent lucrarile, sa iei legatura cu firma/persoana cu care ai discutat si ti-a facut oferta (nu cu seful echipei de constructori), sa le comunici problema si sa gasiti de comun acord o solutie amiabila.

ca idee, pe site-ul oficial al swisspor, cel mai ieftin (si probabil nu cel mai bun pentru izolatia acoperisului) polistiren cu grosimea de 3 cm are pretul de 127 ron/mc.

iar la vata minerala iata cateva preturi, vezi si tu care este tipul exact de produs, pe care ti l-au luat in calcul la oferta
http://www.deccons.ro/Vata-minerala
http://www.preturimateriale.ro/vata-minerala/

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Am vb cu ei si spun in felul urmator:
- ei mi-au aratat tipul de vata iar in oferta mi-au trecut caracteristicile tehnice de care am nevoie adica fara sa fie casetata si mai subtire.
- solutia nu este mai proasta ci mult mai buna din faptul ca alternanta de materiale plus camere de aer intre ele creste rezistenta la transfer termic.
- daca mi-ar fi pus strat de vata mai gros ar fi insemnat comprimarea vatei ceea ce ar fi facut ca aceasta sa isi piarda din caracteristicile de izolare termica (aerul static de fapt izoleaza).
- pretul la polistiren e de 123/ mc deci mai ieftin decat cel mai ieftin de la swisspor, au discounturi. Spun ei din nou ca nu e nevoie de altceva avand in vedere alternanta de materiale.

Na, acu sa cred sau nu? Nu am nici un fel de mijloace de a verifica.

Mergi la inceput

ceva nu se leaga totusi.
de ce ti-au mai aratat/prezentat vata caserata, daca tot nu ti-au luat-o in calcul in oferta ?!?!

n-ai scris ce dimensiune au acele suluri de vata minerala. sigur e vorba despre 4 suluri ?

de exemplu, la isover, vata minerala cu folie de aluminiu pe o parte, cu grosimea de 5 cm, costa 108 ron/sul, sulul are 14,4 mp, deci vata costa 7,5 ron metrul patrat. mai exista vata bazaltica cu folie de aluminiu si grosime de 5 cm, pretul acesteia este 16,15 ron/mp.

nu inteleg cum a rezultat pretul de 1,94 ron/mp de izolat, in conditiile in care ai spus ca ai 130 mp de izolat. de aici deduc faptul ca nu vor pune vata minerala peste tot, ci doar pe anumite portiuni.
eu am asa, un feeling, ca nu este in regula nici cu oferta, nici cu materialele folosite. nu cunosti pe cineva care lucreaza in constructii, sau are tangenta cu domeniul ?

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Am corectat si postul initial, pretul este 7.8 RON/ mp de izolat.
Sulul are cca 30 mp.

Din pacate nu am pe cine intreba doar pe forumuri.

Mergi la inceput

lidsta, pe forumul softpedia ai intrebat ? acolo este un sub-forum stufos, intitulat "casa mea", cred ca ai mai multe sanse sa gasesti un raspuns avizat in legatura cu problema ta.
succes !

Mergi la inceput

Am deschis un topic si acolo, doar un raspuns din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Depinde ce destinatie are la tine spatiul de sub acoperis, in sensul este spatiu de locuit (mansarda) sau pod.
Noi avem o mansarda locuibila iar izolatia s-a facut cu vata minerala de 10cm si folie de polietilena, practic folia fie ca este de aluminiu sau polietilena functioneaza ca o bariera de vapori. E adevarat ca intre timp apar solutii care mai de care mai revolutionare insa daca vei folosi spatiul de sub acoperis ca spatiu locuibil trebuie sa tii cont ca cu toata izolatia temperatura va fi cu cateva grade mai ridicata decat in restul casei.

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Noi avem vata minerala de aprox 10 cm(pe aici masoara in inci) si nu are nici o parte metalica. Izoleaza absolut perfect o casa de lemn:)) ca deh asa-s pe aici pe la tara Asta e o solutie simpla si comoda.

Aici tipul de izolare se judeca dupa R-value, adica rezistenta la pierderea caldurii
http://www.energysavers.gov/your_home/insulation_airsealing/index.cfm/mytopic=11340

Si uite cam ce tipuri standard exista:
http://www.energysavers.gov/your_home/insulation_airsealing/index.cfm/mytopic=11510

La restul nu ma pricep.

Oricum vezi ce ai semnat si pune-i sa respecte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

lidsta,
nu te lasa intimidata de textele constructorilor. Cauta pe net si mergi la ei cu concluzia si solutia la care ajungi tu, din experienta celor care au locuit deja in mansarde.
Solutia aleasa de noi este vata de 15cm si strat de folie de aluminiu pentru bariera de vapori(folia se pune la interior), pentru un acoperis invelit cu tabla si folie anticondens pe astereala, sub tabla. Dealerii au site-uri cu schema straturilor de izolare. Ideea e ca nu trebuie sa te zgarcesti la pasul asta ca sa nu iti para rau mai tarziu.
Aaa, am intrebat si eu, si sfatul a fost sa avem si pod la mansarda. Asa ca, pe mijloc,~2m latime, am pastrat o zona de pod, adica am batut scandura, apoi am izolat in pod, sub astereala, si in mansarda-in spatiul locuibil(sper ca se intelege).
Vata noi am pus-o in 2 straturi: unul de 10cm intre capriori, apoi, perpendicular pe acesta, inca un strat de 5 cm, fixat pe niste profile in care am fixat si rigipsul, la final. Ne-am oprit la 15 cm de izolatie din considerente de spatiu, nu am vrut sa mai micsoram inaltimea. La momentul izolarii, podul era deja fixat(fara cap) si nu mai puteam sa il ridicam.
Daca si voi aveti capriorii de 10 cm, de aceea ti-au zis ca se compreseaza vata si isi pierde caracteristicile daca inceara sa puna un strat mai gros.
Legat de polistiren, deja, sint solutii adoptate de multi, dar pentru asta, iarasi, trebuie profile care sa asigure fixarea grosimii totale a straturilor de izolare, fara sa le compreseze, in plus, adaugand polistiren nu trebuie sa scazi stratul de vata sub 10cm, sub nici o forma, si, mai ales, nu trebuie sa renunti la folia de aluminiu.
Uite, www.info-ghid.com/materiale-de-izolatie-placi-polistiren-vata-minerala-izolatii-termice-si-izolatii-fonice-pentru-casa-dumneavoastra-s.html" target="_blank">aici eu inteleg ca si fonic, e mai buna vata si polistirenul e doar o sol mai ieftina, mai usor de montat.
Iti mai dau un www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=8694&sid=df4a2c5cf43db66503c2d9b23a1792af" target="_blank">link, daca inca, nu ai ajuns si tu pe-aici, si, o www.isover.ro/" target="_blank">varianta cu schema
Cauta si tu coeficientii de transfer termic/fonic pt polistiren si vata si mergi cu argumente la constructorul tau.
Din pacate noi nu am petrecut, inca, nici o vara in mansarda astfel izolata, ca sa pot sa iti zic cat e de cald, vom vedea peste cateva luni(si am mari emotii).
Ca sa te incurajez sa te impui vreau sa iti mai zic ca, chiar daca au inceput lucrarea si nu esti de acord, ii poti ruga sa o ia de la inceput! Asa am facut noi. Constructorul a adus initial niste nepriceputi si, cand am vazut, izolasera, deja 1/2 intr-un hal l-am chemat de urgenta, a schimbat oamenii,au dat jos tot, au refacut! si s-a vazut diferenta
Bafta! si, daca ai timp, sa ne spui ce ai hotarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dupa mine, solutia cu 3-5-3 nu este suficienta.
Daca este sa ne ghidam dupa ceva, calculele sau experienta sunt primordiale. Conductivitate sau rezistenta termica, sunt lucruri pe care, in general, constructorii sunt dispusi sa le abureasca. Pentru ca nu le stapanesc.
Experienta, insa, este la indemana. Si, din experienta mea, si de constructor si de locuitor al unei mansarde, solutia cea mai uzitata, cu 10 cm. de polistiren si 10 cm de vata pentru mansarde NU este suficienta. Iti dai seama ce rezultate vei avea cu solutia pe care ti-au propus-o ei.
Altele: solutia cu folie de aluminiu are rol de reflexie a caldurii si, practic, nu are un rol decisiv; dupa mine, poate lipsi. Doar vata ca izolatie iar nu-i bine, pentru ca se deterioreaza din cauza caldurii; un strat de polistiren la exterior este, deci, necesar. Daca ar fi dupa mine si daca as avea bani, as pune o jumatate de metru de straturi de izolatie termica.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput