Homeopatie

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Poate ca am avut noroc sa-l intalnesc din prima pe cel mai bun. Adica nu poate, sigur. Dar acum mi-e greu sa merg la altcineva.
N-am stiut ca homeopatia se practica modern/pluralist sau clasic/unicist. Adica am crezut ca homeopatia este una singura. Pentru ca asa mi-a spus Dr Teleianu. Stiu insa sigur ca parerea lui era clara: nu se dau remediile cu sacosa. Nu ne-au fost prescrise niciodata mai mult de 3 remedii, dar de obicei era unul singur. Nu mai vorbesc de tratament din 30 in 30 de minute...
Eu nu mi-as duce copilul la un homeopat care propune un astfel de tratament. Niciodata.
Pana la urma, n-ar fi rea o informare intre parinti, vis a vis de ce face un doctor sau altul. Nu-i vorba sa ne dovedim ca ala sau alalalt e mai bun...doar sa stim si sa putem alege.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Angie, mie mi-e imposibil sa fac o lista, chiar nu am idee ce medici exista la cest moment. Exceptand 3 medici la care am ajuns in ultimii 2 ani, altii nu stiu.
Dar ideea nu trebuie inteleasa in felul acesta: homeopatia moderna e proasta; homeoatia clasica e buna;
Trebuie studiata fiecare in parte si aleasa acea metoda care se potriveste cel mai bine copilului.
Da, e adevarat ca ideal ar trebui sa alegem pe criteriul eficentei, dar cu cat mai eficienta cu atat mai mari riscuri. Si, nu orice parinte e dispus sa accepte.
In homeopatia clasica/unicista remediu este unic, recomandat in baza anamezei. Se dau dilutii inalte astfel ca exista riscul uneori ca sa apara anumite reactii adverse. Criza apare o singura data si nu lasa urmari (nu agraveaza boala cronica). Eu am avut o astfel de criza doar la fata cea mare, la care de altfel s-a produs si vindecarea in timp record.
In homeopatia moderna se administreaza concomitent 2-3-4 remedii pe dilutii joase in ideea ca din cele 3, macar unul sa se potrivesca. E oarecum la ghici. Dar pentru ca medicul nu va stii niciodata ce remediu a fost util si a adus imbunatatirea in starea pacientului a doua oara va recomanda tot la intamplare. El nu va putea urca la dilutii inalte in acest fel.
Mai multe informatii gasesti pe net, cititnd despre fiecare tip de homeopatie in parte. Tu esti cea care decizi pe ce drum mergi.
Mult succes iti doresc!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Angie, nu sunt din Gl, dar am mers in Gl la dr. Nichita. Consultatiile dureaza cam o ora si jumatate-doua, pe fiica-mea a vazut-o o singura data, mi-a spus sa-i duc la o consultatie doua desene facute de ea (pe teme date). Clar e din categoria care administreaza mai multe remedii, insa fiecare din ele se administrau la distanta de o saptamana, astfel incat pe zi lua unul, maxim doua remedii. Tratamentul se intindea in felul acesta, pentru "problemele de fond", cam pe o perioada a doua luni. Mai multe remedii pe zi, cu administrari frecvente, am primit in starile acute, cand trebuia ameliorate mai multe simptome (febra+durere in gat+ nas curgator+tuse), iar tratamentul in starile acute dureaza cam trei zile.
Pe de alta parte, dr. homeopat la care am mers eu era din categoria celor care administreaza cate un singur remediu pentru problemele "de fond", consultatia a durat putin si fara sa ma "descoasa" asa cum ma asteptam, insa nu stiu ce sa spun despre ea pentru ca este genul care practica la cabinetul ei si medicina de familie, si alopata, si homeopata, si alternativa, eu stiu ca cei care s-au orientat cu adevarat spre homeopatie nu mai dau tratamente alopate, deci nu sunt lamurita ce-i cu ea, cu toate ca suspectez ca unul din remediile pe care a apucat sa mi le prescrie cat am mers la ea, si-a facut treaba.
Cum spuneam, mi-am dorit mult sa ajung la un homeopat bun. Nu sunt foarte lamurita daca am ajuns la cea mai buna varianta. Rezultate am avut, in special pe starile acute, in sezonul asta rece mi-am atins telul de a nu mai lua antibiotice. Dar, cum am mai spus, cand fiica-mea a avut apendicita in vara trecuta, am rezolvat chirurgical, desi d-na dr. a spus ca se putea rezolva cu remedii, nu am avut curaj, mai ales ca la ea apendicita a avut niste manifestari destul de atipice, din punctul meu de vedere. Se vede treaba ca increderea mea in metoda asta merge pana la un punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

softurela, asa este, eu decid...am mai citit si eu una alta. Eu nu ma refeream la tine sa faci lista, ci fiecare mamica (asa cum zice si rufus), care-si duce copilul la homeopat sa scrie despre medic, de unde e si ce fel de homeopatie practica, in felul acesta, zic eu ca vom avea toate/toti de castigat. Cred ca ar trebui facut un topic separat, de interes general cu referire la ce am zis.

[b]glimmer[/b, initial si eu am vrut sa merg la dna dr. Nichita, dar mi s-a parut extrem de scumpa 150 de lei consultatia, iar in momentul asta nu stau foarte bine cu banii, plus ca ne amanase cu programarea, iar eu voiam urgent o programare pentru ca starea baietelului meu era grava si erau mai multe de tratat (gat rosu, febra, tuse productiva, un palman incarcat cu secretie, ganglioni si amigdalite inflamate. Sunasem si la dna Chiritescu- pleca in concediu,ne amana o saptamana, iar singura valabila era dna Goarza. Am scris eu ce ni s-a intamplat la control si ce ni s-a recomandat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Rufus, consultatia telefonica exista si are sens. Minim de cunostinte homeopate sunt beneficiu cand e folosit cum trebuie.
Am experienta cu homeopatia din 1997 - am avut intai un homeopat care a descoperit homeopatia cand medicina aleopata i-a dat maxim o luna de viata (a mai trait inca 16 ani si din pacate un cancer l-a rapus prea devreme)
El mi-a explicat foarte multe (prea mult de spus aici )
MEdicul la care mergem acum are aproximativ aceleasi principii (a durat pana cand am gasit-o)
In ambele situatii colaborarea se bazeaza pe empatia medic-pacient. Eu stiu ce trebuie sa spun (Cand copii sunt bolnavi, sau cineva de langa mine) si mai mult, stiu cand am gresit - si trebuie sa o sun din nou pentru ca nu merge bine.
Consultatia telefonica a devenit posibila dupa cateva luni pentru ca
- problemele nu erau complet noi, erau din tabloul de baza
- afectiunile erau foarte usoare (usoare agravari ale suferintei de baza sau usoare viroze)
Cand am avut ceva mai complicat (au fost fff putin cazuri) am mers la dna dr - dar in general grava era doar frica mea sau la copii le era tare dor de ea, s-o vedem si in persoana
Asta se intampla cand organismul e stabil
Categoric in perioada de inceput trebuie o observare mai atenta si mai apropiata (cel mai probabil personala, nu la telefon), dar mi-am dorit sa scot in evidenta ca nu este Alb-Negru - sunt foarte multe nuante de gri.
Eu citesc in continuare ce gasesc legat de homeopatie dar resping tentativele cunoscutilor de a recomanda la cineva ceva - cel mult am dat un hypericum la cine cu o durere cumplita de dinti, asta pt ca n-am nici urma de nurofen in casa asa ca n-am putut sa stau sa-l privesc pasiv cum se albastreste la fata (Si a functionat cat sa ajunga omul acasa la pastilele lui )
Scuze ca m-am lungit asa tare incerc sa imi prezint intelegerea mea asupra homeopatiei.

PS nu-s asa sigura ca Teleianu a infiintat homeopatia in RO. Eu stiam de altcineva ca influenta puternica in homeopatia RO (profesorul primului meu homeopat) - dar lupta de orgolii n-ar trebui sa aiba loc la homeopati - pentru ca orgoliu in exces se poate trata homeopat
(mai ales ca duce la suferinte fizice destul de grave)

O zi buna tuturor - si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Oana, te rog, la ce medic mergi, din ce localitate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Oana, chiar ma intrebam pe unde esti ? .
Ce fac copii ? Sunteti bine, banuiesc.

Noi am trecut peste o varicela, forma usoara, 10-15 bubite. Ma intreaba toata lumea daca am vaccinat-o, ca cica astia vaccinati fac forme usoare. Astept sa o vad si pe Bianca, ea nu cred ca scapa asa usor.

Am gasit o descriere mai stiintifica la ce spunema mai sus:
Orientari terapeutice homeopatice
De-a lungul anilor s-au format trei orientari terapeutice homeopatice:
1. - unicism = administrarea unui singur remediu odata intr-un caz dat.
Samuel Hahnemann – Organon par. 273
“ Nu exista tratament in care sa fie necesar, in consecinta este inadmisibil de a o face, sa folosesti tot odata mai mult de o substanta medicinala simpla la un bolnav. Nu concepem de a emite cea mai mica indoiala asupra faptului de a sti daca este rezonabil si conform naturii, de a nu prescrie intr-o boala decat o singura substanta medicinala simpla pe care o cunoastem bine sau un amestec de mai multe substante diferite. In medicina unica si adevarata, unica medicina conforma naturii, homeopatia, este interzis sa administrezi bolnavului doua substante medicinale in acelasi timp.”
In cadrul acestei scoli se pot diferentia:
- unicisti rigurosi – Kent si elevii sai – cer sa fie cautat remediul similimum pritr-o observatie atenta, o ierarhizare si repertorizare a simptomelor, iar acest remediu sa fie lasat sa actioneze fara alte interventii
9
- unicisti eclectici – cei care dau un singur remediu, poate in dilutii crescande, cum recomanda insusi Hahnemann. In caz de esec schimba remediul pana cand obtin efectul dorit.
2. - pluralism = administrarea mai multor remedii intr-o ordine oarecare.
Bolnavii sunt ades putin capabili sa se analizeze exact, trec neobservate modalitatile simptomelor, dau relatii contradictorii dela o consultatie la alta. Solutia este sau sa se astepte conturarea unui tablou simptomatic precis pentru prescrierea remediului similimum, daca bolnavul are rabdarea necesara, sau prescrierea mai multor remedii care sa acopere tulburarile acuzate de bolnav, remedii complementare, adevarate sinergii medicamentoase, ajungandu-se la complicate combinatii:
- remedii pentru drenajul emonctoriilor si a organelor mai deficitare in dilutie joasa
- remedii simptomatice locale in dilutie mijlocie
- remedii de fond pentru bioteren in dilutie inalta.
- nosode pentru diferite etiologii
- terapii adjuvante: organoterapice, oligoelemente, etc
3. - complexism = administrarea de amestecuri de remedii care pot fi prescrise intr-o afectiune data, intr-un cadru nosologic considerat, in speranta ca remediul similimum sa fie unul din cele prezente in cocktail si ca celelalte nu vor provoca tulburari noi.
Scoala romaneasca de homeopatie are orientare terapeutica unicista.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Eu am mers initial la doamna doctor Iliescu de la Policlinica Apaca. Am primit un singur remediu care si-a facut efectul rapid, dar care efect a tinut doar trei zile.Apoi nu a stiut ce sa-mi mai zica si m-a lasat balta.
Am trecut pe alopat si acum merg la alt medic homeopat-dr. Caba si mi-a dat patru remedii. Fac tratamentul de o saptamana concomitent cu cel alopat. Nu am inregistrat nimic benefic pana acum. Dar astept. Am luat pana acum doar doua remedii; conform schemei mai am doua de luat in urmatoarele saptamani.
As dori si eu sa stiu la cine mergeti si cum va este. La mine tratamentul alopat ascunde probleme si e bun atat cat il iau.Daca incetez tratamentul ma intorc de unde am plecat.De asta incerc fel de fel de variante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Oana, te rog, la ce medic mergi, din ce localitate?

Sunt in Tg Mures - putem discuta eventual mai privat despre medicul la care merg , e medic de familie langa Tg Mures (un om deosebit - ma intreb de multe ori cum de am meritat sa o cunosc - in prezent are foarte multi pacienti si pt ca se ocupa atent de toti, nu mai prea primeste pacienti noi)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

OFF-TOPIC

softurela facem f bine feciorul are deja un an de cand nu mai face bowen (ca nu mai e nevoie ) - a facut viroze usoare peste iarna (una a fost mai nasoala... care m-a prins si pe mine si pe cea mica) care trec usor (coacaz negru, remediile Bach obisnuite si rar cate un ipeca), cea mica e beton ca de obicei, iar eu nu reusesc sa-mi fac timp sa-mi "analizez" tiroida dupa ultima tura de bowen..

Fetele tale??

Mergi la inceput