Homeopatie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Multumesc pentru carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Am sa va spun din experienta mea despre homeopatie.
Cred ca sunt 13 ani de cand am ajuns (disperat ca Ioana, fata cea mare, era cu imunitatea la pamant), printr-o intamplare, la Dr. Ioan Teleianu. Cineva mi l-a recomandat si, la data aia, dadea consultatii intr-un cabinet al fundatiei pe care o infiintase. Mai tarziu am citit despre el, am aflat cine este. Oricum, nu titulatura m-a facut sa-i ramanem clienti (a fost fondatorul homeopatiei romanesti)...ci rezultatele. Din pacate, nu mai este printre noi, iar eu n-am mai consultat nici un homeopat. Pur si simplu nu stiu sa-i deosebesc...mi-ar place sa gasesc un fost student de-al sau...dar si asa, imi aduc aminte cum ii dojenea pe studenti (am prins finalul de la vreo doua seminarii de pregatire) si imi spunea, dupa ce ei plecau, ca trebuie sa-i convinga sa nu fie repeziti, sa aiba rabdare sa observe, sa nu prescrie in exces...
Nu trebuie sa ai nici o cunostiinta despre homeopatie, ca parinte, nici un nivel anume; pacientul trebuie sa raspunda cat mai exact, parintele (daca pacientul este copil) trebuie sa raspunmda si el cat mai exact la ce il intreaba medicul. In timpul consultatiei, medicul vorbeste cu pacientul, daca e copil se poarta ca orice adult cu un copil, il mangaie, il trage de limba (nu despre boala!), observa absolut orice gest face copilul de cand vine, cand se plictiseste, cand pleaca. Nu exista simptome distinctive pe care un parinte trebuie sa le retina si reproduca...un medic bun stie ce simptome are copilul fara ca parintele sa deschida gura. Dr.Teleianu stia.
Din experienta mea, consultatie telefonica in domeniul asta nu exista. Aceeasi boala, cu simptome identice, poate avea cauze diferite, iar asta nu se vede la telefon. Uneori nici doctorul nu reuseste din prima, se schimba remediul, concentratia...
Nu sunt de acord ca tratamentul homeopatic nu are riscuri, ba chiar stiu pe dos, poate da reactii adverse dure, care te fac sa-ti pierzi increderea in medicina asta.
Stiu ca am mai spus, dar m-au uimit doua cazuri tratate de Dr Teleianu (le stiu pentru ca eu am fost cu pacientii): un copil cu probleme dermatologice, de fapt o alergie la multe, multe alimente-bube zdravene, timp de multi ani; si seful cumnatului meu, un chinez de peste 60 de ani, tot probleme dermatologice, dar grave, bube si iritatii severe.
In timpul consultului, parintii copilului au aflat ca fiul lor sufera de...teama de scari. Nu stiau de asa ceva...insa copilul a confirmat. Cred ca avea cam 6 ani atunci. Nu intru in amanunte...copilul s-a vindecat si de bube si de scara.
Iar chinezul a aflat ceea ce nici un "vraci" chinez n-a putut intelege (statea in Romania, insa mergea de 3-4 ori pe an in China, ca sa se trateze, cand viata ii devenea insuportabila) ca totul i se trage de la o intoxicatie cu metale grele (lucrase in ceva mine in tinerete). L-a "tradat" culoarea fetei si reactia la unele legume. S-a vindecat mai greu, in multe sesiuni, dar s-a vindecat definitiv.

Dr Teleianu a scos si el o carte. Gasiti relatii despre asta, precum si altele despre ce v-am vorbit, pe site-ul Societatii Romane de Homeopatie.
http://www.homeopatie-srh.ro/?page_id=10

Puteti frunzari si fostul site, pe banda din stanga sunt cateva povestiri din activitatea lui (puteti crede? diagnosticare corecta pe baza mirosului emanat de corpul pacientului?)...asta este motivul pentru care am intervenit si am spus ca homeopatia se practica serios, de catre persoane indelung pregatite...
http://www.homeopatia.ro/
http://teleianuhomeopat.3x.ro/

Nu critic...v-am spus doar cateceva din "intalnirea mea" cu homeopatia. Am vrut si eu sa-i cumpar cartea...m-a intrebat: de ce? Ce-ti trebuie? Nu sunt eu aici? Cartea este pentru studentii mei!
El nu mai este dar, de vreme de n-a vrut sa-mi dea cartea, ma gandesc ca avea el motivele lui...asa ca n-o vreau eu acum!

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Eu mi-am dorit mult sa ajung la un medic homeopat foarte bun. In sinea mea cred ca stiu "semnalmentele" lui si cred ca l-as recunoaste, daca as reusi sa intalnesc unul cu adevarat cum imi doresc si cum cred eu ca ar trebui sa fie. Un foarte bun cunoscator al omului, din toate punctele de vedere, un om cu o intuitie perfecta. Din pacate eu nu am ajuns la un astfel de medic, sau eu nu simt ca ar fi asa, si m-am oprit la ceea ce mi s-a parut cea mai buna varianta, mai apropiata de ceea ce imi doresc. M-am orientat dupa un numar de persoane care au avut rezultate, insa de multe ori am avut framantarile mele in ceea ce priveste alegerea facuta, incepand cu alegerea homeopatiei, pana la alegerea medicului. Initial am deschis subiectul asta cu dorinta de a afla despre cat mai multi medici homeopati, despre impresiile si rezultatele pe care la au altii. Nu am obtinut prea multe astfel de informatii.

Vorbind acum despre experienta mea, asa cum am mai zis aici, am ajuns sa aleg aceasta cale din dorinta de a elimina complet antibioticele din ecuatie atunci cand vine vorba de gripe, raceli etc. Se formase deja un soi de "scenariu" dupa care se desfasurau lucrurile in fiecare sezon rece si am zis sa rup "lantul" asta. Am ajuns la medic intr-o perioada cand fiica-mea era gripata si d-na doctor nu cheama la cabinet persoane care pot raspandi virusi. Am ajuns numai eu la consultatie, cu fiica-mea am mers abia peste alte trei luni, la o reevaluare. Tot de aceea, cat si pentru ca, din pacate, cabinetul este in localitatea mea de domiciliu, la o raceala sau gripa, discutiile au loc de obicei la telefon cu descrierea exacta a simptomelor, medicul intreaba, eu raspund, cam ca atunci cand as fi la cabinet. Corect, incorect ... remediile au functionat. Pentru problemele "de fond", (si fiica-mea avea teama, de exemplu, de anumite scari si teama de ascensiune este un soi de "semnal" pentriu a anumita tipologie), discutiile au fost lungi, d-na doctor a folosit un program informatic pentru sintetizarea tuturor informatiilor. Acum stiu ca asta poate provoca neincredere, eu nu stiu ce sa spun, ideea e ca si dintre cei care nu folosesc programul in fatza pacientului, tocmai pentru a nu starni neincredere, introduc informatiile dupa plecarea pacientului din cabinet si nu prescriu pe loc remediile, sau le prescriu doar pe cele pe care le-au invatat prin experienta acumulata. In fine, asta e impresia mea din experienta castigata cu doi homeopati diferiti, cu stiluri de lucru diferite, la unul am mers cu fiica-mea, la celalalt am mers pentru mine. In respectivele probleme "de fond" la care am facut referire au aparut schimbari, in timp, nu reusesc sa "decelez" cat se datoreaza remediilor si cat dezvoltarii copilului.
Despre carti, ce sa spun, le am din perioada cand cautam cat mai multa informatie pentru propria edificare... care nu este nicicum completa. Este informatie multa si vasta si, intr-adevar, destul de greu de sistematizat si de folosit.
Inca mi-as mai dori sa gasesc medicul "ideal", acela care e in stare sa te faca sa crezi ca face minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Eu mi-am dorit mult sa ajung la un medic homeopat foarte bun. In sinea mea cred ca stiu "semnalmentele" lui si cred ca l-as recunoaste, daca as reusi sa intalnesc unul cu adevarat cum imi doresc si cum cred eu ca ar trebui sa fie. Un foarte bun cunoscator al omului, din toate punctele de vedere, un om cu o intuitie perfecta. Din pacate eu nu am ajuns la un astfel de medic, sau eu nu simt ca ar fi asa, si m-am oprit la ceea ce mi s-a parut cea mai buna varianta, mai apropiata de ceea ce imi doresc. M-am orientat dupa un numar de persoane care au avut rezultate, insa de multe ori am avut framantarile mele in ceea ce priveste alegerea facuta, incepand cu alegerea homeopatiei, pana la alegerea medicului. Initial am deschis subiectul asta cu dorinta de a afla despre cat mai multi medici homeopati, despre impresiile si rezultatele pe care la au altii. Nu am obtinut prea multe astfel de informatii.

Vorbind acum despre experienta mea, asa cum am mai zis aici, am ajuns sa aleg aceasta cale din dorinta de a elimina complet antibioticele din ecuatie atunci cand vine vorba de gripe, raceli etc. Se formase deja un soi de "scenariu" dupa care se desfasurau lucrurile in fiecare sezon rece si am zis sa rup "lantul" asta. Am ajuns la medic intr-o perioada cand fiica-mea era gripata si d-na doctor nu cheama la cabinet persoane care pot raspandi virusi. Am ajuns numai eu la consultatie, cu fiica-mea am mers abia peste alte trei luni, la o reevaluare. Tot de aceea, cat si pentru ca, din pacate, cabinetul este in localitatea mea de domiciliu, la o raceala sau gripa, discutiile au loc de obicei la telefon cu descrierea exacta a simptomelor, medicul intreaba, eu raspund, cam ca atunci cand as fi la cabinet. Corect, incorect ... remediile au functionat. Pentru problemele "de fond", (si fiica-mea avea teama, de exemplu, de anumite scari si teama de ascensiune este un soi de "semnal" pentriu a anumita tipologie), discutiile au fost lungi, d-na doctor a folosit un program informatic pentru sintetizarea tuturor informatiilor. Acum stiu ca asta poate provoca neincredere, eu nu stiu ce sa spun, ideea e ca si dintre cei care nu folosesc programul in fatza pacientului, tocmai pentru a nu starni neincredere, introduc informatiile dupa plecarea pacientului din cabinet si nu prescriu pe loc remediile, sau le prescriu doar pe cele pe care le-au invatat prin experienta acumulata. In fine, asta e impresia mea din experienta castigata cu doi homeopati diferiti, cu stiluri de lucru diferite, la unul am mers cu fiica-mea, la celalalt am mers pentru mine. In respectivele probleme "de fond" la care am facut referire au aparut schimbari, in timp, nu reusesc sa "decelez" cat se datoreaza remediilor si cat dezvoltarii copilului.
Despre carti, ce sa spun, le am din perioada cand cautam cat mai multa informatie pentru propria edificare... care nu este nicicum completa. Este informatie multa si vasta si, intr-adevar, destul de greu de sistematizat si de folosit.
Inca mi-as mai dori sa gasesc medicul "ideal", acela care e in stare sa te faca sa crezi ca face minuni.

glimmer, spune-mi, te rog, daca esti din Gl, la ce medic homeopat ai fost. Eu am fost azi, pentru prima oara, dupa un an de cand tot zic ca o sa merg cu puiul meu, la Dna Goarza. Ne-a dat 14 remedii poate pentru ca starea micutului meu e destul de grava. luam tratament din 30 in 30 de minute, dupa o anume ordine iar dupa 3-5 zile, cand o sa observ eu o ameliorare, voi face o schema. Cand am ajuns acasa, am cautat imediat indicatiile pentru ficare tratament prescris, majoritatea exceptand doua care sunt pentru linistire, sunt pe diagnostic, el avand o adenobronsita. venind vorba de consultatie..la inceput l-a palpat si ascultat pe pui la plamani, apoi au urmat intrebari despre data nasterii, tipul de nastere, nota, alaptare, istoricul familiei si despre cum a evoluat boala, somn, alimentatie, daca a luat alt tratament- totul a durat cam vreo 30 de min, fara sa tasteze nimic in calculator, doar ne-a scris pe o fisa datele pe care ni le-a cerut. Auzisem si de fapt vorbisem cu un alt medic homeo care zicea ca o consultatie duraza 1-2 ore, in prealabil se prezinta mama, apoi vine la final si copilul. Nu stiu acum daca am dat peste un medic bun, aparent sunt mulumita, voi vedea si dupa adminsitratea completa a tratamentului cum va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Vreau si eu cartile, va rog frumos ! f_hanciu@yahoo.com Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Am sa va spun din experienta mea despre homeopatie.
Cred ca sunt 13 ani de cand am ajuns (disperat ca Ioana, fata cea mare, era cu imunitatea la pamant), printr-o intamplare, la Dr. Ioan Teleianu. Cineva mi l-a recomandat si, la data aia, dadea consultatii intr-un cabinet al fundatiei pe care o infiintase. Mai tarziu am citit despre el, am aflat cine este. Oricum, nu titulatura m-a facut sa-i ramanem clienti (a fost fondatorul homeopatiei romanesti)...ci rezultatele.
Stiu ca am mai spus, dar m-au uimit doua cazuri tratate de Dr Teleianu (le stiu pentru ca eu am fost cu pacientii): un copil cu probleme dermatologice, de fapt o alergie la multe, multe alimente-bube zdravene, timp de multi ani; si seful cumnatului meu, un chinez de peste 60 de ani, tot probleme dermatologice, dar grave, bube si iritatii severe.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, tu ai fost o norocoasa ca ai ajuns la el. Dar spune-mi, tu crezi ca mai exista cineva ca el, la acest moment ? Nu cred.
Si eu merg la homeopata care practica aceeasi homeopatie ca Teianu si respecta cam toate principiile care le-am regasit in cursurile lui dar daca nu interveneam eu de 2 ori in alegerea remediului (un mic ajutor) ne-am fi indepartat de vindecarea completa.
Si ce te faci cu mamicile care nu inteleg cu ce se mananca homeopatia si de frica complicatiilor intervin cu antibiotic si antitermic cand ti-e lumea mai draga ?
Daca ar intelege exact cum sta treaba poate ar reusi sa-si stapaneasca emotiile in momente critice si ar avea incredere in homeopate in dezavantajul alopatelor.
Exista si riscul ca ele sa nimereasca la homeopati slabi pregatiti care practica si o homeopatie moderna si curajoase din fire sa se bazeze pe remediu si ajung cu copilul la urgente.
Tocmai din acest motiv, eu militez pentru informarea personala, pentru studierea si intelegerea homeopatiei CLASICE/UNICISTE.
Eu cred ca la acest moment numai 10% din homeopati practica aceasta homeopatie. Cel putin in orasul meu de provincie, nu este nici macar unul.
Da, si homeopatia are reactii severe prin asa numita "criza de vindecare" sau prin alegerea gresita a remediului. Si noi am avut parte de asa ceva, wow...ce criza!!! Dar tocmai pentru ca eram informata si ma asteptam la asa ceva, acea criza nu m-a facut sa renunt, din contra mi-a demonstrat ca homeopatia nu e chiar apa de ploaie si am mers inainte. Rezultatele au aparut imediat (dupa o saptamana) la fata cea mare. Ea avea o boala cronica fiind incadrata pe nivelul 3 de sanatate.
La cea mica a mers mai greu, abia acum la 6 luni de la inceperea homeopatiei vad cu adevarat rezultatele.

Multa sanatate la toata lumea!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C
Ne-a dat 14 remedii poate pentru ca starea micutului meu e destul de grava. luam tratament din

Angie, medicul care prescrie mai mult de 1 remediu/indiferent cat de grava e starea copilului nu practica homeopatia clasica/unicista, cea de care vorbim noi.
El practica o homeopatie moderna/pluralista.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
Ne-a dat 14 remedii poate pentru ca starea micutului meu e destul de grava. luam tratament din

Angie, medicul care prescrie mai mult de 1 remediu/indiferent cat de grava e starea copilului nu practica homeopatia clasica/unicista, cea de care vorbim noi.

Si sa inteleg ca daca practica o astfel de homeopatie, nu este un medic homeo bun? ce ar trebui sa fac acum sa ma incred sau nu in ce mi s-a prescris pentru micut sau sa trec la medicina alopata cu antibiotic?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:

Si sa inteleg ca daca practica o astfel de homeopatie, nu este un medic homeo bun? ce ar trebui sa fac acum sa ma incred sau nu in ce mi s-a prescris pentru micut sau sa trec la medicina alopata cu antibiotic?

Angie, nu am cum sa stiu daca veti avea rezultate sau nu. Eu una, cu fetele, nu am avut rezultate pe homeopatia moderna. De fapt m-am si pierdut in atatea bilute. Nici nu stiu daca a fost vina homeopatei sau vina proastei administrari a lor.
Sunt parinti multumiti de homeopatia moderna. Chiar si homeopata mea spunea: ca insasi faptul ca parintii renunta la folosirea antibioticului, cortizonului e un pas inainte spre cresterea imunitatii chiar daca remediu nu e cel corect.
Daca ai inceput pe drumul asta mergi asa, oricum e o alegere mai buna decat medicina alopata, mai ales cand e vorba de un copil.
Ce vreau sa spun e ca nu e la fel de eficienta ca homeopatia clasica.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

ideea e alta, de unde stie un parinte cine e medic homeo modern sau unicist? Ca parinte care merge pentru prima data, care nu stie si doar intreaba pe unul si pe altul, se ia dupa recomandari. In cazul nostru am primit 3, numai ca unul era din alt oras, imi ramasese 2 alegeri- un medic ma programa a doua zi(era cel care imi spusese ca intai vb parintele cu el 2 ore, apoi copilul) iar al doilea ma programa in ziua in curs. Pentru ca deja nu mai stiam cum sa fac fata cu tratamentul alopat si pt ca starea micutului nu era buna, l-am ales pe al doilea. Daca tot se vb de homeopatie si medici homeopati, haideti sa intocmim o lista, cu medicii unicisti si moderni din ficare oras. Poate asta va fi de ajutor multor mamici care se indreapta spre homeopatie.

Mergi la inceput