Sexualitatea la copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui SSerafiotti

Buna Anca!

Iti sugerez sa dai fetita la sport, un sport pentru care este dotata, pe care il alegeti impreuna, care sa ii placa si sa o solicite fizic (adica sport organizat, nu o maimutareala acolo). La 7 ani e putin cam tarziu pentru gimnastica si putin cam devreme pentru atletism, insa daca insisti si cauti vei reusi sa o inscrii pe undeva fie la una, fie la alta, si apoi mai raman inotul, tenisul, dansul sportiv si altele. Disciplina sportului de 3 ori pe saptamana e o minune si aduce imbunatatiri rapide pe toate planurile.

Extraordinar de bun sfatul asta ... este posibil ca fata ta sa aiba o sexualitate mai precoce si fie stimulata de mediul inconjurator (desene, filme, finutza ...etc). Sportul, mai exact efortul fizic regleaza foarte mult energiile sexuale si educa impulsurile mentale. Suna aiurea - dar sunt studii, ajuta foarte mult. Ideea este ca nu e nimic grav ca vrea sa se masturbeze, doar e prea devreme ca sa-i vina sa faca asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Buna!
Sfaturile primite pana acum mi se par foarte bune, asa ca nu mai repet si eu, iti povestesc pe scurt doar cum e la noi. Fetita mea cea mare, care are acum 4 ani si 4 luni, a avut niste episoade de ipsatie pe la 2 ani, statea pe burta si isi freca pampersul cu manutele, inainte de somn, dar nu se intampla zilnic. Am lasat-o in pace si cand am scapat de pampers au incetat si manifestarile.
Eh, cu vreo doua luni in urma, am surprins-o ca in timp ce se uita la desene animate statea pe burta cu picioarele stranse tare si transpirase toata. Bunica mi-a spus ca mai facuse asta si cu o zi inainte, dar ea nu a bagat-o in seama. Am discutat cu fii-mea, am intrebat-o ce simte cand face asta si mi-a raspuns ca ii place, pentru ca se misca pasa. I-am explicat ca este un lucru foarte intim, care nu se face de fata cu alte persoane, ci doar in camera ei, atunci cand este singura. A inteles si am observat ca face chestia asta uneori la somnul de pranz. Din fericire, doarme destul de rar la pranz, adica de vreo doua ori pe saptamana. Din ce am citit, ar trebui sa treaca in timp, asa ca... asteptam.

Teutz, mami de Alexia Iarina (10.12.2006) si Maia Carina (19.08.2010)

Mergi la inceput