Mar-Apr (208) Bravo ioanna16, Xeo, Lalely07!!
Raspunsuri - Pagina 13
cami_antonia spune:
ally PASTE FERICIT SI VOUA!
ma bucur ca sunteti bineeeeeeeeeee
strumph e super ca te poti plimba cu autobuzul cu cea mica
la noi cred ca e chinul chinului sa faci asa ceva
desi daca nu ai incotro asta eeeee
e bine ca s-a incalzit pe acolo
pe mine ma streseaza vremea asta schimbatoare
ca toata lumea e virusata
si mi-e si frica sa mai vb cu cineva
ieri am pupat pe cineva
ca sa imi zica apoi ca a stat la pat 1 luna jumate
pai si vii in vizita nefacut bine
ca inca tuseaaaaaaa
offffffffffff
yasmi inseamna ca flacaul tau e f rezistent
bravo lui
cami_antonia spune:
madutza daca tot esti pe aici
zi-mi si mie
ai intrebat daca mai tre sa faci glicemia acum dupa nastere?
daca tre sa mai tinem regim?
cand e indicat sa mergem la un diabetolog?
ma bucur ca te descurci de minune cu cei 3
offffffffffff
sper sa imi intru si eu in mana cu cele doua
desi antonia daca merge in parc nu ar mai pleca de acolo deloccccccc
madutza spune:
mi-a spus sa refac analizele dupa 3 luni. eu nu am mai tinut regim, mananc normal. stiu de la celelalte sarcini ca nu am avut probleme dupa. oricum, hemoglobina glicozilata o sa mi-o fac sigur peste 3 luni.
stefyapost spune:
ce fac frumoasele mamici si puiutii lor???? eu sunt tareeeeeee suparata
...am fost la pediatru si puiutul meu nu a luat bine in greutate
....m-a pus sa ii dau de 2 ori pe zi formula si peste o sapt sa ne ducem la cantarit din nou.....sunt atat de ingrijorata.... acum am tinut-o cam 20 de min la san si apoi i-am dat formula si a baut 120 ml formula...asta inseamna ca laptele meu nu e bun
...se pare ca puiutul meu nu plangea doar de colici ci si de foame

...si eu eram atat de sigura pe mine

cea mai fericita
de cea mai frumosa si sanatosa printesica
Christina Gheorghia
nilufera spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ailed_dota fetele care alapteaza si care aveti hemoroizi, ati incercat carpicon supozitoare? la mine s-a imbunatatit situatia.. mami de fete frumoase MARIA DANIELA (07.04.2003) si DODO -ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008) |
Merci pt sfat, eu vroiam sa incerc cu crema, supozitoarele mi se par cam sadice la ce explozie o sa am dupa nastere...
Noi suntem in aceeasi formula 2 intr-unu', tot se agita si am contractii dureroase cateodata dar se opresc la un moment dat; astazi am fost la magazin, am facut o placinta cu mere si niste pateuri cu branza, ieri am spalat frigiderul si ma gandeam sa ma bag azi la niste geamuri dar nu prea am energie si nici nu ajung pe sus asa ca m-am potolit deocamdata; nu maipot deloc sa dorm bine noaptea, ma tot foiesc si trezesc din ora in ora si sunt mai obosita decat la culcare; sunt la zi cu toate serialele iar Theo imi spune la telefon sa vin sa il iau si mi se rupe sufletul

Nici macar nu realizez ca vine Pastele si nu ma pot bucura, ma gandesc numai sa nu il petrec in spital..oare daca sambata imi da drumul si mie luni macar?!
Vad ca sunteti harnicute, aveti timp si de bebei si de mancare si de altele, va admir ca aveti atata energie!!

39+ Mami de Theo, 12.04.2009
roxy_s spune:
ce fac fetele?
am venit si noi de la vaccin, mi se rupea inima cand am vazut cum o inteapa si cum plange. dar n-a plans mult, macar atat. erau niste bebei pe acolo si urlauuuu. pai a mea a fost cumintica, saracuta.
i-a facut in picioruse vaccin, in ambele. asa se face? si ce ma sperie este ca mi-a zis ca poate sa faca temperatura. o sa iau azi supozitoare cu paracetamol sa am si mi-a mai zis sa pun comprese cu apa rece.
voi ce mai faceti dupa vaccin? mai dati-mi sfaturi.
si ne-a mai zis ca a luat foarte bine in greutate , 900 gr. a mai consultat-o si totul este bine.
s-a minunat de caput, ce forma are![]()
Anastasia are caputul putin tuguiat spre spate si putin denivelat asa. nu trebuia pana acum sa se modeleze? nu are nimic ca-i asa nu? afecteaza cumva , ceva? ai vostri au caputul perfect rotund?
stefy offf, nu stiu ce sa-ti zic cu lapticul. normal nu exista laptic care sa nu fie bun pentru puiut, asa se zice. daca ai laptic este si bun, eu asa stiu. stiu ca exista posibilitatea sa nu ai, dar nu sa nu fie bun.

ally ma bucur ca ne mai scrii. tare ocupata te tine bebe Edy.

![]()
si bebelina mea nu prea mai doamre asa mult ziua , vrea s-o tin in bratica, sa stau cu ea. nu mai pot sa fac nimic prin casa![]()
![]()
strumphitza ce frumos ca te-ai plimbat si mai ales ca ai mancat si o inghe....asa pofta mi-e si mie
am tot zis ca-mi iau un tort sa-l mananc asa tot odata, dar am uitat![]()
![]()
ailed aseara am baut berea inainte de alaptare si a dormit bebelina asa bine. vezi ce efect a avut?![]()
![]()
miki eu beau bere cu alcool, aia fara nu-mi place.![]()
![]()

bb_yasmi la voi este cald, cred ca poti sa-l imbraci asa subtire. la noi este rece, nu merge. dar caciulita afara totusi trebuie, ei sunt mici nu-i poti expune chiar asa. 

anaxena si eu zic ca ar fi bine sa nu-l mai iei pe bebe la salon. acolo vin tot felul de oameni, el este inca prea micut.

nilufera deci te-a apucat curatenie si treaba...asta-i semn![]()
hai bucura-te ca vine Pastele, fi vesela si poate vine si Iepurasul cu bebe mic

toate fetele.
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
cami_antonia spune:
roxy pune o felie de lamaie rece si leaga cu o batista sau cu putin pansament
si nu va avea nimic la intepaturi
da asa se fac la vaccinurile gratuite
doua intepaturi
noi la antonia le-am facut pe cele cumparate
da acu cred ca le facem pe cele de la stat
ca pe criza asta
si ii poti da o doza de panadol
este paracetamol
dar lichid
si e mai usor de dat
sau un supozitor
eu ii bagam cum ajungeam acasa
ca sa se si linisteasca
si antonia a suportat f bine
doar la cel de 4 luni a facut putina febra
atata
antguess spune:
hello fetele...am venit si eu la prezenta
ne-am trezit pe la 10..m-am dus cu fata sa depunem pt alocatie si am reusit...ne-a zis tanti aia ca mai sunt 500 ron de luat pe luna pe langa alocatie daca lucram unu din noi cu c.m asa ca..tre sa ma mai duc odata si cu actele bb-tului...dar nu-i rau sa luam o perioada 700 ron .
azi a venit fata de la curatenie...a muncit de la 11 pana acu...si acu s-a apucat de calcat...imi straluceste casa...sunt fericita ca ne prinde pastele in curatenie
la 15:00 m-am dus cu fata la mine in pat...si am dormit pana acum...ea inca doarme.
am reusit sa citesc un pic din urma si acum ma duc sa decongelez carnea sa fac ceva de mancare si dupa aia il chem pe dani si pe prietenul lui sa vopsim oua...
maine ne ducem si noi la cumparaturi . bb-tul face o pulpa de miel la cuptor si eu fac salata de beof si oua umplute...cam asta mancam noi de paste....plus cumparam din piata de la uni de la sibiu drob, lebar si branza buna de oaie....
gata cu vorba..ma duc sa pregatesc biberonul fetei ca acus acus se scoala in crize de foame...mare fomista are mami
sa aveti o seara linistita...
succes la vopsit oua:)
pisucmic spune:
Dragele mele
Eu va tot citesc dar nu apuc sa va raspund ca pana citesc tot am altceva de facut sau se trezeste Petru, sau mi-e somn si ma culc...
Si atatea chestii v-as scrie, as vrea sa raspund la intrebarile puse pe aici, sau sa va intreb si eu una alta...
De ieri am inceput plimbarile in parc: ieri a stat jumatate de ora, azi o ora si ceva. Doarme si Petru de rupe in parc, si dupa ce venim si mananca iar o tura de somn greu
. O minunatie.
N-avem a ne plange, fiindca e tare cumintel; noaptea se mai intampla sa aiba o repriza de trezie, nu plange, dar se misca acolo langa noi in landou, mai vocalizeaza cate ceva, nu prea pot sa dorm cand e asa; dar in rest doarme, si eu pe langa el in total vreo 7-8 ore pana dimineata, dar fragmentate.
Pentru ca de maine vreau sa-l scot la plimbare cu landoul (pana acum am iesit cu scoica in mana dusa de sot), azi i-am cumparat un cosulet cu suport cu picioare de la Mothercare. Mi-e greu sa il culc in camera lui si sa ma tot vajai noaptea si mai ales cu grija ca nu-l aud. Asa il voi culca in cosulet langa noi in continuare, atat de tare ma bucur 

Si alta bucurie: ieri dr a fost f multumit cum a luat in greutate (160 grame de saptamana trecuta doar pe lapte matern), asa ca nici nu a mai venit vorba de completare.
Acum sa mai comentez si raspund si eu ce imi aduc aminte, pe subiecte sau persoane:
- sughit: bebeii sughit ca un fel de reflex fiziologic (asa cum faceau si in burtica). Cica sunt 3S de care nu trebuie sa ne speriem in primele luni: Sughit, Stranut si Strabism
! Stranutul nu inseamna ca ii e frig. Pentru Sughit cica nu e bine cu lamaie, ca ii da aciditate, si oricum ar trece si singur sau la san sau cu suzeta.
- alaptare la ambii sani: cica asa e normal, si cel mai fiziologic: intai goleste primul san, apoi il lasi cat mai vrea la al doilea; la alaptarea urmatoare incepi cu ultimul san de la cea precedenta
- completare la lapte matern: teoretic, daca bebele suge, ia in greutate minim 140 grame/saptamana si face bine cachi (minim 3-4/zi) si pipi (pampersi grei la schimbat), nu are nevoie de nicio completare; la noi cand luase mai lenes in prima saptamana dupa maternitate, singura solutie sugerata a fost o masa in plus la san (sau mulsa), adica 9 in loc de 8 mese pe zi
- numar si orar mese la san: am citit la unele din voi ca au bebeii doar cate 6 mese parca. Eu am citit ca trebuie sa aiba minim 8 mese pe zi din a 3 zi de viata; orarul si-l fac ei, micii smecheri... Al meu mananca ziua din 2 in 2 ore (cu mici variatii) si noaptea la 4-5 ore)
- icter: dureaza mai mult la copiii alimentati la san, poate dura si 1 luna si mai mult; dar trebuie verificat la medic cu Bilicheck (adica fara a se lua sange, ci doar pe piele) sa nu fie valoarea bilirubinei prea mare)
Nu mai stiu ce s-a mai discutat dar daca mai revad din urma mai scriu.
Revin si cu raspunsuri personale

Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! Mami de
dragalas Petru Constantin (02.04.2011)

MARIA DANIELA (07.04.2003) si
DODO -ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008)