Mamici din Grecia (7)
Raspunsuri - Pagina 18
lukasnicolas spune:
Seara buna fetelor!Cu scuzele de riguare pt absenta dar am avut un weekend de groaza la munca.Nunta sambata seara,botez duminica la pranz...de acum asa se anunta toata vara in fiecare weekend tambalau.
Oana bine ai revenit in Gr si rusinica sotului pt purtare.Pupam pitica mica si dansatoare si tu ai grija cu adormitul in brate ca o sa fie vai de tine.A avut si Lukas o perioada de vreo luna cand il adormeam numai in brate si m-a omorat...avea 7 luni jumate si renuntasem la san si prostia mea a fost ca l-am luat in brate ca sa-l linistesc si sa il adorm si crede-ma ca o luna de zile eu nu am fost om.Faceam ture interminabile cu el prin casa si cum il puneam jos urla ca din gura de sarpe...pana intr-o zi cand mi-am luat inima in dinti, mi-am anuntat vecinii ca o sa urmeze o noapte de scandal,si nu l-am mai luat in brate deloc, am stat langa el si bineinteles ca a urlat dar pana la urma a adormit...si asa si a doua seara si urmatoarele si intr-un final am scapat de brate.Nu iti doresc sa treci prin asa ca dezobisnuieste-o repede pe pitica de obiceiul asta.Alex mai ce bunataturi faci tu acolo si mie mi-ai facut pofta mai ales de tarta cu fructe.In Ro era preferata mea mereu imi luam de la cofetarie ,aici am gasit doar la o singura cofetarie din tot orasul si nu mi-a placut deloc.Anouk pupacim si voinicul de Nik si bine faci ca nu te grabesti cu mersul ca de cum incepe sa te tii maraton ...si eu sunt tare friguroasa si pana nu se incalzeste marea nici nu vreau sa aud de baie ,la plaja merg dar in apa mai tarziu.Dar nu stiu ce o sa fac cu Luka ca anul asta nu il mai pacalesc,sunt sigura ca de cum o sa vada marea o sa se arunce cu capul inainte ca e topit dupa apa.Theo nici eu nu sunt drastica cu alimentatia lui Luka el mananca acum absolut orice ,mai putin miere si nici carne de porc nu ii dau foarte des si cu dulcurile incerc pe cat pot sa il pacalesc dar nu imi iese de fiecare data cand se pune pe tipat ''bobooo ''s-a terminat.Noi am patit si anul trecut cu rosu in gat, odata de la iaurtul direct din frigider si odata asta-vara tot de la o pagotinia,este foarte sensibil si mi-a zis pediatrul ca acum sa il protejez cat pot de lucruri reci iar de pe la trei anisori sa incep sa ii dau incet incet apa combinata cu apa de la frigider.Uof si eu am fost la fel cand am fost mica mereu am avut probleme cu gatul.Despre suflatul in lumanari sa sti ca si eu l-am antrenat pe Lukas,cand a implinit un an ma refer ca la doi ani a trebuit sa i le aprind de vreo 5 ori ca nu se mai satura de suflat.Inainte cu vreo 2 sapt sa implineasca 1 an am inceput antrenamentul de FU-FU ,eu ii aprindeam bricheta si el sufla si ii placea asa de tare,si treaba se intampla de multe ori pe zi si eu eram incantata de ce baiat mare am ,care o sa stinga lumanarile la prima lui aniversare.Si in ziua cu pricina ...teapa...ca s-a emotionat baiatul de cata lume era si nu a vrut sub nici un fel sa sufle. Degeaba ne agitam noi pe langa el toti fu fu nu a vrut sa faca fu.Speram ca Stelios sa fie mai curajos si sa stinga lumanarica.Sa va spun ultima peripetie a lui Luka.....a facut cunostinta cu un CACTUS.Are soacra-mea o multime de flori printre care si un cactus si Luka pe ala s-a gasit sa il atinga...si ce a urmat va inchipuiti urlete ca din gura de sarpe si nu ne lasa deloc sa ii scoatem acele din degetele.L-am dat repede cu finistil si i-a mai ameliorat usturimea dar acum cum il vede pe domnu' cactus fuge si imi zice ,,mama ata buba''( adica asta face buba.Pupam toate fetele si somn usorPoze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE
mamitza_alex spune:
neatza fetelor,ce faceti?haideti la o cafelutza,eu sunt in balcon cu cafeaua in brate,cu bya care tipa la copii din curtea scolii,activitate intensa la noi.la noi e cald,dar adie si vantul,e un vant cald,dar seara e mai rece,la plaja nu am fost,caci sunt in cautarea unui costum de baie,si inca mi se pare cam rece pt plaja(desi se duce lumea la plaja,poate m=ajung si eu pe sambata-duminica)
ioanoula,bine ai revenit,ma bucur ca te-ai simtit bine in ro,sotul tau cred ca se schimba ca vremea,eu va doresc tot binele din lume!!esthera,ce faci?ai luat permisul?la toamna zic si eu ca ma inscriu la scoala de soferi.theo,ei se pare ca stelios are personalitate puternica,lasa vecini sa vorbeasca,ca sunt multe astfel de genii,bya a mers la 11 luni si 2 zile,dar fiecare merge la vremea lui.eu cunosc un grec care vine cu fetitele in parc,cea mica are 2 ani si nu merge,nici de mana,doar sta in picioare si el nu-si face griji(desi eu cred ca la 2 ani deja e tarziu,cred ca alergam la toti medici).eu cu mancarea,am fost obsedata cam pana la 1 an,sa nu manance nu stiu ce,acum si daca ias da eu anumite chestii nu le vrea.noi mancam multa carne de pui,uneori mai facem pe gratar,panseta dar eu sunt cu puiul.anouk3,spor la munca,eu in ro am o matusa care-mi mai plateste facturiile,dar eu am facut asa:la curent am facut sa vina o data la 6 luni sa citeasca contuarul,la gaze las mai multi bani in contul meu de client,la cablu platesc ;pe 6 luni,iar intretinerea o platesc cand ajung acasapupici lui nick,cel atomicfetelor,azi merg la bazar,ca nu mai am legume,fructe.duminica am strans vreo 12 romani,a fost frumos.pupici la toata lumea,o zi buna!!
anouk3 spune:
Buna dimineata!
Ei, asa mai veniti de-acasa.. Asa va vreau, animate..
Eu am nitelus timp pana apar puradeii, asa ca imi beau cafeaua cu voi.
Andreea, e mortal Lukas! Imi pare rau ca l-a durut, dar e genial cu smecherelile lui. Tu nici acum nu-i dai miere? Sunt cam in ceata cu mierea ca stiam ca nu se da sub un an, dar.. de cand pot sa-i dau?..la fel si cu albusul de ou..
Iar tie, draga mea, nervi tari la munca!
Alex, si mie la 2 ani mi se pare anormal sa nu mearga un copil si as fi batut pe la toti doctorii.Permisul vrei sa ti-l iei in Grecia? Pe aici stiu ca te costa cam 1000 de euro, in Romania ar fi mai ieftin ca nu cred ca a ajuns inca pe la aberatii d-astea de sume. Eu il am pe cel romanesc si habar n-am daca trebuie schimbat sau nu in grecesc. oricum nu ies din Skiathos cu masina ca nu-s io mare soferita, il las pe al meu sa se streseze cu volanul. Pe Bya ai inscris-o la gradi sau se fac in toamna inscrierile? Distractie placuta la bazar!
Theo, nici eu nu mai sunt stresata cu mancarea lui Nicolas. Sunt inca atenta la sare si zahar, dar nu exagerez. Mancarica noastra o fac fara sare sau extrem de putina si fiecare isi pune cat doreste, ca sa pot sa-i dau si lui. Iar cu dulciurile iar nu sunt isterica. In afara de tortul de la ziua lui n-a mai mancat chestii de genul asta, dar ieri l-am lasat sa se joace cu bolul si lingurita in care mancasem eu inghetata. Yummmm.. Noua pediatrul ne-a zis sa-i dam ou de pe la 9 luni daca nu ma-nsel, dar, precum stii, avem ouale noastre si stiu ce-i dau. Alternam, o zi carne, o zi ou, alta zi numai legume.. Asa cum am zis, sunt in ceata cu albusul.. Saptamana asta mergem sa facem celebrul ROR si intreb doctorul. Mucii lui Stelios, daca sunt albi si n-are alte simptome, pot fi de la dinti ca asa a avut si Nicolas saptamani intregi pana a iesit prima masea.
Estheraaaaaaaaaaaa, unde eeeeeeeesti? Te-ai maritat si ne-ai abandonat?
Gata cu distractia, trec la treburi serioase acum. Va pup cu drag!
Mamica lu' Nick cel (ato)mic(11.05.2010)
pozici Nicolas cel Mare
Ioannoula spune:
Buna la romancele mele frumoase.
Mamitza-Alex, scumpa Bya ta. Am fost si noi duminica pe la mare, am fost cu tata sa vada plaja, dar nu ne-am apropiat.
Lukasnikolas, cred ca esti franta...
Theo,am facut si noi vaccin ieri.Desii a facut falcutse si tsatsisoare, si bulanase, nu a luat decat 2-300 de grame, si 2 cm.I-am cantat la doctora, i-am dansat, i-am ras, dar tot ne-a intsepat. Si ne-am uitat urat la ea, si am luat-o pe mami in bratse si am iubit-o sa se oftice.
Anuk, un scump Nicolas al tau. Eu tare sunt curioasa sa vad daca o sa-i fie frica de apa piticei mele. Asa in cada, nu mai pot sa o scot.
Cand am venit din Ro, am intrat in casa si am pus-o in pat, era cea mai fericita. Dadea din maini, din picioare, tsipa, ce era de ea... In schimb, desii se bucura mult la telefon cand vorbea cu ta-su, acum nu-l vrea de nici-o culoare. Aseara a dormit frumos in patutul ei. O fi fost agitatia asta de pe drum, schimbarea de loc, lume multa, cine stie? Vad ca e mai linistita.Cat despre lacrimile lu ta-su, nu stiu ce s-au facut. Ce ma oftic ca sunt asa de proasta si nu am stat mai mult!!! Imi placea acolo. Si lu Fanu ii placea. Nepotica mea, de 1 an,o cauta. Se duce la pat, si incepe sa strige: Beba, beba...Mi se rupe inima de ea. Se obisnui-se si fi-mea cu ea. Nu o mai batea. Se bucura cand o vedea si radea.Asa am fost eu proasta mereu. M-am gandit la altul mai mult decat la mine, si mi-am luat mereu suturi in fund. Dar ce e mai nasol, e ca nu ma invat minte. Va pup mult de tot pe toate!!!!
Esthera2011 spune:
Cioc...cioc...cioc.....
...imi deshideti usa?....sau pentru ca am fost absenta atata timp...astept in pragul usii???.
Trebuie sa va spun ca sunt super de incantata de sofat!...ma intreb cum de-am stat eu atata timp fara sa fac scoala! 550 lei orele si inca 200 lei actele necesare pentru dosarul de inscriere! Recunosc ca am lacune multe, ca mi-e greu sa ma uit dupa indicatoare si parca mi-e dor sa mai admir si peisajul!!!....dar imi place! Am si un instructor vorbaret, muzica la radio....si uite cum accelerez....ca mai nou instructorul imi spune ca nu suntem la curse auto.
Am inceput sa-mi pilesc si dintii (la propriu)...si mi-a mai gasit doctorita si alte cateva carii!....asa ca s-a pus pe munca!
Nepotii mei sunt bestiali (tata imi tot spune ca o sa-mi fie si mai dor de ei). David stie ca-l strig :"Gogoasa mea" sau "Iubitul meu"...Luca stie ca eu am 2 iubiti (stia asta inainte sa plec in Grecia):Luca si David. Intr-o zi, cand dl. Luca s-a suparat pe mine, mi-a spus"...sa pleci toata ziua in Grecia...si sa nu te mai intorci".....iar cu nepoatele am fost la fiml 3D (desene animate)...la cofetarie si o pizza!
....cu alte cuvinte ma trezesc la 7:30...si la ora 23:00 frinta de oboseala adorm! Mai am de facut si ceva analize...si-mi ating scopul!
Examenul il am pentru data de 20 iunie...tot fac chestionarele iar la sfarsitul lunii iunie ma intorc acasa deoarece trebuie sa-mi sarbatoresc grecul pe 7 iulie!
....aaa... grecul meu!
E mai bine, nu mai are dureri de stomac (asta dupa ce a renuntat sa mai manance carne de miel) dar in fiecare seara cand ma suna imi spune ca nu poate sa doarma noaptea...si ca este foarte goala fara mine!....ai este greu sa-mi ude florile(cica pierde 1 ora) si m-a anuntat ca 2 le-am pierdut!
Cam asta fac eu aici, in romanica!
Acum sunt acasa la sora cea mica si stam de vb pana se trezeste gogosica de David!
Ma bucur sa sunteti sanatoase si voi si prichindeii...asa ca nu-mi ramane decat sa va sarut!
PS:...sper ca v-am emotionat cu povestile mele....si sper ca nu am ramas tot in pragul usii!!!!
Abia astept sa revin acasa si sa trancanesc vrute si nevrute
mamitza_alex spune:
salutare fetelor,haideti la o cireasa.am fost la bazar,pe la 1 am ajuns acasa.ma imbracasem in bermude si maieu pana sa plec dar am iesit in balcon si bateas vantul ,am luat blugi si tricou,am schimbat-o si pe bya,ca am zis ca se uita lumea la noi ca la E.T,daca ne vede asa varatice,dar teapa,ca sa lasat o caldura...de am scos limba de 2 metri nu alta pana am ajuns acasa.asa..acum fac fasole teci galbena cu putina costita si rontai la ciresefimeaa se uita la tom&jery.
anouk3,eu stiu ca i-am dat miere si albus dupa 1 an,miere am pus in ceai,iar albus parca i-am dat un sfert,sa vad cum reactioneaza,apoi o jumatate.dar intreaba medicul,ca fiecare cu ideile lui.esthera,asa pofta imi faci ca sa ma apuc de scoala,de n-ai idee,sa ma vedeti ce-l analizez pe sot cand conduce.as face scoala in ro,ca e mai ifetin plus ca e limba mea si e mai ok,dar nu am cu cien alsa fata sa merg la ore,asa ca posibil sa o fac aici,pt ca bani i dau in rate.dar mai vedem...mai e vreme.iti tin pumnii sa iei din prima permisul!1ioanoula,pai dute inapoi in ro daca iti pare rau,sa vada omu ca nu glumesti..pupici fanoulei,acum pe cat e botezul?fetelor,o zi buna,eu m-am umflat de cirese..
lukasnicolas spune:
Sal fetele!
Mi-a fatat cateaua azi dimineata.Avem 4 catelusi mumosi mumosi.Le-am pus si nume dupa culoarea blanitei:Goldie(alb-auriu),Brandy(culoarea coniacului),Bruno(cenusiu)si Peticel(alb cu pete maronii).Au iesit asa diferiti unul de altul!Catelusa mea Joy este cea mai buna mana din lume ,asa m-a emotionat cum are ea grija de ei.Eu o tin pe balconul din spate unde are si un fotoliu(tronul ei)pe care a si nascut si nu se mai da jos de langa pui.Puiuti ii tinem 8 sapt sa suga de la tzatzi si apoi dam 3 dintre ei ,unul il pastram sa il creasca Joy pana pe la 5-6 luni si apoi il dam si pe ala ca nu pot cu 2 catei.Va pupam pe toate si o zi buna sa aveti!Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lukasnicolas Sal fetele!Mi-a fatat cateaua azi dimineata.Avem 4 catelusi mumosi mumosi.Le-am pus si nume dupa culoarea blanitei:Goldie(alb-auriu),Brandy(culoarea coniacului),Bruno(cenusiu)si Peticel(alb cu pete maronii).Au iesit asa diferiti unul de altul!Catelusa mea Joy este cea mai buna mana din lume ,asa m-a emotionat cum are ea grija de ei.Eu o tin pe balconul din spate unde are si un fotoliu(tronul ei)pe care a si nascut si nu se mai da jos de langa pui.Puiuti ii tinem 8 sapt sa suga de la tzatzi si apoi dam 3 dintre ei ,unul il pastram sa il creasca Joy pana pe la 5-6 luni si apoi il dam si pe ala ca nu pot cu 2 catei.Va pupam pe toate si o zi buna sa aveti! Andreeade pui micLukas-Nikolas08 03 2009 Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE |
Draga mea
Prieteneste te sfatuiesc sa operezi catelusa mama.
Nu stiu a cita nastere a fost ...dar promite mi ca te gindesti la varianta care ti am spus o.
In rest am petrecut sduminica superb....ca si ieri...(am scris pe la CRETA si pe la "pestisori"
Azi ca pedeapsa a plouat...
lukasnicolas spune:
Carmaw, catelusa este la a 2-a nastere si am fost azi la veterinar sa ii iau calciu si chiar m-am interesat pt ca si eu vreau sa o castrez dar m-a speriat o vecina binevoitoare ca ma costa vreo 400 de euro operatia ,dar azi m-am lamurit ,mi-a zis veterinarul ca ma costa doar 120 de euro si cum ne da verde o operez.
In rest daca sunteti interesate de catei mici si mumosi ii fac colet si ii trimit prin posta...glumesc evident.Pup fetele si o noapte placuta sa aveti!Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE
carmaw spune:
Imi pare bine iubita ca aud asta.
Eu am avut catelus... l am incinerat in Franta iar urna am pastrat o si uite dupa 13 ani l am asezat cu mamica mea.
Acum am pisicut pe care il iubesc mult si ma ingrijorez de toate ce i se intimpla
As lua toate animalele intilnite dar am problema caci calatorind nu e tocmai comod.
Cind traia mama ma ajuta ea si ii tinea dar acum datele problemei s au schimbat.
Aici ieri a plouat e un timp naspa daca stiam asa mai bine rameneam in tara 'ploilor'...
Va pup pe toate si o zi buna
Si un articol:
http://www.financiarul.com/articol_61253/disperata-grecia-privatizeaza-in-regim-de-urgenta-hellenic-postbank-porturile-pireu-si-salonic.html