Mai-Iun2011-BRAVO Inna, andreea_mdm, Xerxe! (21)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikkoll spune:

fetelor pana acuma nu am avut nimic si de vreo cateva zile am niste stari ciudate...ba imi vine sa plang, ba ma enervez din orice, am momente in care paraca sunt bagata in priza ....si parca simt "miros" de panica si paranoia..offfff offff..Va pup aveti grija de voi

34 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

daii, n-am observat nimic ciudat de la progesteron. si eu am par pe burta, la fel am avut si la ema si imediat dupa nastere a disparut ca prin minune. eu iau de la inceput arefam 3x200 mg/zi. dr imi tot zicea sa iau pana in 16 s, apoi 24s, 28s, urmand ca in 30s sa mi-l scoata. acum trebuie sa mai iau inca vreo 2 saptamani, ca sa scad doza progresiv. stiu ca in prospect scrie ca se ia numai in trim I si II, altfel apare nu stiu ce risc hepatic. azi insa, a vb sotul cu dr mea din focsani (cel mai avizat medic gineco supra specializat in medicina materno-fetala pe care-l cunosc) si i-a spus ca degeaba il mai iau dupa 28 s. el practic ajuta placenta sa sustina sarcina. dupa varsta asta placenta e suficient de matura cat sa faca fata. l-a mai avertizat sa nu cumva sa-mi faca injectiile de maturare doar asa, preventiv, caci au efect doar daca nasc in urmatoarele 7 zile. daca se repeta injectarea mai tarziu, se asociaza cu nu stiu ce tulburari neurologice. m-a bagat in ceata totala!
silvy, pupicei! cum te mai simti?
nikkoll, te inteleg perfect. eu am asa o labilitate emotionala in ultima vreme, de mi-e si rusine de sot. cine stie cat ma mai suporta!
pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Interesanta treaba cu progesteronul asta.Unii medici il dau pana la 37 sapt,altii doar primul trimestru...nu prea avem de ales decat sa avem incredere in doctor.Oricum fiind vorba de un hormon o fi bun pt reducerea contractiilor,asa cum oxitocina le provoaca.Mie asa mi s-a zis,ca progesteronul relaxeaza uterul.Ce ma streseaza cel mai tare e ca,in prospect scrie la efecte si "virilizarea fatului de sex feminin"...hmm..sper sa nu ma trezesc cu o maimutica plina de par,sau mai cine stie ce minuni.

POZE IRIS
mami Iulia35+ LEIA siIRIS- MARIA (19.12.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikkoll

fetelor pana acuma nu am avut nimic si de vreo cateva zile am niste stari ciudate...ba imi vine sa plang, ba ma enervez din orice, am momente in care paraca sunt bagata in priza ....si parca simt "miros" de panica si paranoia..offfff offff..Va pup aveti grija de voi

34 +

Cred ca e sindromul saptamanii 33-34 ...asa am fost si eu pana azi dimineata,cand am constatat ca am implinit 35 de saptamani si sunt tot mai aproape de cele 37 de sapt.Hai,capul sus,zambetul la purtator si fara ganduri negre.

POZE IRIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

HAI ROXANAAAA!!!
si PUIUT DE ROXANA, scoate nasul la aer!

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Mai stie cineva ceva de Pico sau de celelalte fete care trebuie sa nasca la inceputul lunii mai?

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Anna, eu va citesc mereu dar sunt putoare la scris.

Sambata merg la maternitate sa-mi provoace nasterea.Medicul meu trebuie sa plece si oricum,dupa ce a verificat colul,mi-a spus ca in nici un caz nu ajung pana in 8 si ca daca ma apuca abia o sa ajung la maternitate.Ca o fi asa sau nu..asta e...am lasat-o si eu asa cum a picat.Scap de burta si gata.Oricum suntem la termen.Sambata o sa avem 39 de saptamani.

Azi am fost harnica..mi-am spalat frigiderul si baia....

Va pup.
Ma duc sa culc fetele.

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005),Ana Iasmine(06.10.2007)si (DPN 8.05.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Pico, ce putin mai e! iti tinem pumnii si scoatem galeria pentru sambata!

Fetelor multumim pentru sustinere. Radu incepe sa fie mai bine dar de obicei cand il lasa pe el urmez eu. Nu-i bai trecem noi cumva si de asta.

Eu sunt tare fericita ca maine implinim 34 de saptamani. Oau! Incep sa vad luminita de la capatul tunelului desi am mari emotii pentru ce va urma....ma refer la noptile nedormite si tot tacamul...

V-am zis pe scurt ieri ca am fost la moase. Bineinteles ca totul a durat 5 minute ca de obicei si am plecat la fel de in ceata cum plec de fiecare data. Pana acum am tot nimerit studente in practica si de data asta era una noua. in primul an!

V-am scris ieri ca dupa cum m-a palpat ea bebelina e deja coborata in plevis. Mie mi se pare foarte devreme, mai ales pentru a doua sarcina. Drept urmare cum am ajuns acasa mi-am finalizat bagajul si stau cu el dupa usa in caz ca apar surprize.

Din ce mi-a mai zis ieri: Nu am voie sa merg singura, de capul meu la spital, cand simt ca debuteaza travaliul. Trebuie sa le sun pe ele cand am contractii la 5 minute timp de o ora. Vin la mine acasa, ma consulta si mergem impreuna la spital (cam 15 km ca stau la tara). Daca mi se rupe apa seara sau noaptea ( si nu e verde/maro) nu am voie sa le sun decat dimineata.
Eu deja ma vad nascand acasa pentru ca prima nastere a fost super rapida si in ritmul in care vor ele nu mai ajung la nici un spital. Oricum mi-am pregatit tot ce trebe si pt eventualitatea nasterii acasa: clema pt buric, dezinfectante, fasa sterila, folie de protectie pt saltea etc.
A si cireasa de pe tort, sotul meu lucreaza cam la 50 de km de casa. Deci daca trebuie sa vina rapid, cel mai rapid inseamna cel putin o ora.

Una peste alta nadejdea e la Dumnezeu!

Mergi la inceput

Manuela ma sperii cu nascutul acasa,bate-n lemn.Is nebune moasele alea??Cum adica sa astepti pana ai contractii din 5 in 5 min?si mai stai si departe de maternitate,plus ca esti la a doua sarcina destul de apropiata de prima.Eu zic sa nu le bagi in seama si la primele semne sa dai fuga la spital

Eu sunt putin necajita,ca trebuia sa primesc un cantar de bebe.L-am comandat pe niste vouchere cadou la o firma si surpriza,nu-l mai un in stoc si doar la firma respectiva pot folosi voucherele.Mi-e asa o ciuda...acuma nu stiu ce sa fac...sa mai cumpar cantar sau o sa ma descurc si fara.Voi ati luat,veti lua sau o sa cantariti bebelusii la cabinet?Dati-mi un sfat,va rog,sa nu dau banii aiurea daca nu e chiar necesar.

POZE IRIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

MANUELA- si mie mi se pare cam tarziu sa le chemi la contractii din 5 in 5 minute. Stiu ca asa este la carte dar nasterile nu prea tin cont de statistici, carti , tratate de medicina si restul. Eu chiar am fost avertizata ca atunci cand incepe showul sa nu stau pe ganduri si sa fug la maternitate pentru cala prima nastere totul a inceput cu contractii neregulate, slabe timp de 2-3 ore dupa care am ajuns direct la contractii regulate la 2 minute si apoi intr-o ora si ceva deja nascusem.

IULIA- cantarul nu este necesar decat dc vei avea ghinionul sa ai un bebe cu reflux sau care sa manance fff prost. Dc nu e suficient sa-l cantaresti la cabinet. Si cred ca in cel mai rau caz poti cumpara cantarul dupa dc tu vei considera ca-ti trebuie.

Mergi la inceput