Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (43)
Raspunsuri - Pagina 18
babyblue spune:
am fost.
copilul este bine, cu toate organele in parametrii normali, conform varstei.
- 550 grame+/- 81 de grame
- IR urile alea erau bune, 0,35 si 0.51, asa ceva, n-am foaia in fata.
- organe, oase, etc toate conform varstei, cu aspect normal.
probleme: colul f scurt, tot 3 cm si placenta jos inserata, anterior, la 5 mm de col. ramane de vazut dc va fi praevia sau se ridica. orificiul intern este inchis, cel extern am inteles ca se vede doar la controlul ginecologic.
dr asta nu e ginecoloaga, doar ecografista si mi a zis ca e musai sa ma vada ginecologul meu pt a vedea ce fac cu colul. dupa parerea ei, e de stat la pat.+/- cerclaj dc mai scade.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
22+ cu
Iustin Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite
1 FIV nereusit
Sarcina obtinuta natural
babyblue spune:
legat de vezica, pe mine m-a pus sa beau apa cat puteam de multa.
la eco transvaginal trebuie pe vezica goala, la eco pe burta e bine sa o ai plina. ma rog...bebe al meu nu statea intr o pozitie in care sa l vada ok si m-a pus sa ies sa beau apa si sa ma mai plimb.
florina bafta multa le eco, sa vii cu vesti bune!
_
22+ cu
Iustin Andrei
2 IAD nereusite
1 FIV nereusit
Sarcina obtinuta natural
babyblue spune:
crisspy, bafta multa la morfofetala! iti tin pumnii.
_
22+ cu
Iustin Andrei
2 IAD nereusite
1 FIV nereusit
Sarcina obtinuta natural
corry_28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babyblue am fost. copilul este bine, cu toate organele in parametrii normali, conform varstei. - 550 grame+/- 81 de grame - IR urile alea erau bune, 0,35 si 0.51, asa ceva, n-am foaia in fata. - organe, oase, etc toate conform varstei, cu aspect normal. probleme: colul f scurt, tot 3 cm si placenta jos inserata, anterior, la 5 mm de col. ramane de vazut dc va fi praevia sau se ridica. orificiul intern este inchis, cel extern am inteles ca se vede doar la controlul ginecologic. dr asta nu e ginecoloaga, doar ecografista si mi a zis ca e musai sa ma vada ginecologul meu pt a vedea ce fac cu colul. dupa parerea ei, e de stat la pat.+/- cerclaj dc mai scade. _ Babyblue va pupa pe toti!! 22+ cu Iustin AndreiDoamne Doamne, te rugam ai grija de noi.... ![]() 2 IAD nereusite 1 FIV nereusit Sarcina obtinuta natural |
Bravo babyblue, felicitari ptr pitic

Dar lungimea colului s-a micsorat de data trecuta?Ti-a facut transvaginala, nu?
Vreau sa te intreb ceva: care este gradul de maturare al placentei si grosimea sa la nivelul insertiei?
22+cu
si
Ireth spune:
Babyblue, deci:
- mie doctorita ginecolog mi-a zis ca colul de 3 cm e BINE. Chiar asa s-a exprimat. Deci e bine, da? mai ales ca e inchis
- placenta - pai placenta are timp sa se ridice pana la 28 de sapt, abia dupa se vorbeste de placenta previa, etc, stii ca am mai discutat pe subiectul asta. Deci chiar n-ai de ce sa te ingrijorezi de pe acum. Zen maica, zen!
Si uite ce ma oftic... aceleasi valori la IR-uri le-am avut si eu (tot 0.3 pe una, 0.5 pe alta) si la mine vaaai, a sarit ala de fund in sus, desi ambele sunt IN LIMITA. Chiar cea de 0.3 e excelenta, asa mi-a zis doctorita (ginecolog) la ultima ecografie.
De gradul de maturitate al placentei a zis ceva?
Si chiar, nu mai ai bebe aliens?
adica capul corpul la o saptamana, capul la alta? ![]()
Ma intereseaza ce inseamna "conform cu varsta" pentru fiecare doctor ![]()
Una peste alta este FOARTE BINE! sper ca nu ulri ca disperata acum.
pup! 
24+ 
babyblue spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui corry_28
Bravo babyblue, felicitari ptr pitic ![]() Dar lungimea colului s-a micsorat de data trecuta?Ti-a facut transvaginala, nu? Vreau sa te intreb ceva: care este gradul de maturare al placentei si grosimea sa la nivelul insertiei? 22+cu si ![]() |
nu mi-a facut transvaginala. doar pe burta.
gradul de maturare al placentei era I.
nu stiu ce grosime avea la insertie. o sa ma uit pe foaie.
_
22+ cu
Iustin AndreiDoamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

2 IAD nereusite
1 FIV nereusit
Sarcina obtinuta natural
Ireth spune:
Gradul de maturitate I e iarasi bine. Adica normal pentru varsta sarcinii. Esti la jumate, asa e si placenta!
24+ 
crisspy spune:
Felicitari Babyblue si vorba lui Ireth zen mami, zen
...vezi ce zice dr tau de col si abia atunci vezi daca e cazul de panicat sau nu.
Si eu stiam la fel ca 3 cm e bine.
Crisspy,
fericita de
Razvi si
21 sapt 
babyblue spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ireth Babyblue, deci: - mie doctorita ginecolog mi-a zis ca colul de 3 cm e BINE. Chiar asa s-a exprimat. Deci e bine, da? mai ales ca e inchis - placenta - pai placenta are timp sa se ridice pana la 28 de sapt, abia dupa se vorbeste de placenta previa, etc, stii ca am mai discutat pe subiectul asta. Deci chiar n-ai de ce sa te ingrijorezi de pe acum. Zen maica, zen! Si uite ce ma oftic... aceleasi valori la IR-uri le-am avut si eu (tot 0.3 pe una, 0.5 pe alta) si la mine vaaai, a sarit ala de fund in sus, desi ambele sunt IN LIMITA. Chiar cea de 0.3 e excelenta, asa mi-a zis doctorita (ginecolog) la ultima ecografie. De gradul de maturitate al placentei a zis ceva? Si chiar, nu mai ai bebe aliens? Ma intereseaza ce inseamna "conform cu varsta" pentru fiecare doctor Una peste alta este FOARTE BINE! sper ca nu ulri ca disperata acum. pup! ![]() 24+ ![]() |
asta mi-a zis ca IR-urile alea e bine sa nu depaseasca valoarea de 1. ca pana in 1 e super ok. si ca strainii nici nu le masoara pana la 26 de sapt si ca oricum, exista circulatie compensatorie si doar dc e f mare, se urmareste tensiunea la gravida si nu stiu ce nivel in cordonul ombilical.
pe foaia mea scrie asa;
la cap diametrul BPD 5, 58, conf 23 s, si in grafic trebuie sa fie intre limitele: 21, 24s5z
femur: 3,96 conf 22s5z, limite normale: 21-24
tibie: 3,41 conf 22s4z, limite normale: 19-25s
fibula: 3,47 conf 22s6z
greutate 553g +-81g
IR stg 0,38
IR dr 0,55
placenta grd I nu mi-a zis ce grosime are.
sex masculin
nu urlu, n-am nici o stare de euforie. sunt asa ...ok. astept sa vb cu dr meu ginecolog, care nu mi raspunde la tel..sa vad ce zice.
_
22+ cu
Iustin AndreiDoamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

2 IAD nereusite
1 FIV nereusit
Sarcina obtinuta natural