Copiii nevaccinati si imunitatea fata de boli
Raspunsuri - Pagina 3
roxy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui klavier Daca am inteles bine, intrebarea initiala era: cunoasteti copii nevaccinati care s-au imbolnavit / respectiv nu s-au imbolnavit de diverse boli? Ca sa raspund concret: da, cunosc cativa copii care nu au fost vaccinati deloc (nici de hepatita, nici tbc, nici tetanus, nici difterie, absolut nimic), cu varste cuprinse intre 0 si 17 ani. Majoritatea lor provin din familii cu multi copii, cu un standard de viata care le permite sa ingrijeasca acesti copii. Patternul pe care il observ e urmatorul: copiii nevaccinati sunt alaptati mai mult, provin din familii atente la ce alimente consuma (cat mai naturale, dar nu exagerat), sunt cat se poate de normali, socializeaza etc. Acesti copii nevaccinati - ma refer la cei pe care ii cunosc eu personal - sunt super sanatosi. Daca fac o raceala / gripa scapa din ea cu interventie medicala minima sau doar cu ceva plante / bilute homeopatice; mai au viermi, ca toti copiii, pe care ii trateaza - si cam atat. Nu au alergii. Nu au probleme. Cunosc si copii vaccinati, cu toata schema, care sunt sanatosi si ei, desi poate un pic mai sensibili. Mai ales la varste fragede au dus bolile iernii mai mult si mai greu. Personal nu am citit nicaieri ceva de genul "stire hot: copil nevaccinat s-a imbolnavit de xyz - parintii iresponsabili sufera!!". Si eu eram foarte curioasa la un moment dat cati dintre acesti copii nevaccinati se imbolnavesc de bolile pe care nu le-au imunizat. Nu am gasit nicaieri vreo referire la asa ceva In schimb am citit - pe pagini non grata din internet - sau am auzit - chiar in cercul nostru de prieteni - de cateva cazuri de copii cu sechele groaznice in urma cate unui vaccin. |
Cred ca acest subiect ca si altele de gen se va transforma intr-un loc de acuze reciproce.Mie nu imi plac generalizarile ...iar din mesajul tau Klavier eu daca mi-am vaccinat copiii inseamna ca nu ii ingrijesc si nu ma preocupa sanatatea lor? E cam prea mult.Deci numai cei care nu si-au vaccinat copiii au grija lor ?Numai ei ii alapteaza mai indelung? (eu am alaptat 2 ani si cateva luni dar am ales sa-i vaccinez )
Numai cei care nu-i vaccineaza le da sa manance mancare buna si sanatoasa ?
Numai copiii nevaccinati sunt sanatosi si fara alergii?
Eu cred ca nu e cazul de asa ceva.
Si atunci cand ii vaccinezi si atunci cand nu-i vaccinezi iti asumi raspunderea.De aceea doctorul nu-i vaccineaza cand sunt bolnavi sau au probleme, tocmai ca terenul pe care intra acest vaccin sa fie unu sanatos si organismul sa fie capabil sa faca fata .
Dar cand nu-i vaccinezi nu arunci vina pe ceilalti daca al tau copil prinde un virus , asa cum si cand il vaccinezi nu e vina altuia daca il vaccinezi cand e bolnav sau are un teren imunitar slabit.
Asa ca sa ne rezumam sa ne spunem parerea civilizat fara acuze in legatura cu intrebarea autoarei .
lavi02 spune:
ralucis pentru a se testa daca vaccinul Bcg mai ofera imunintate se face ppd-ul (cel care se face in antebrat la instrierea la gradinita, etc) In functie de dimensiunea bubitei care rezulta, se trage concluzia daca copilul are imunitate, daca nu se revaccineaza BCG. Se revaccineaza si la scoala, prin clasa a 8-a. Deci exista un protocol controlat pt asta. In principiu daca urmezi schema, esti protejat. Nu stiu in viata adulta cum e, daca ar trebui sa te mai testezi din cand in cand.
Antitetanosul tine cam 10 ani, in viata adulta e bine sa ne revaccinam la vreo 10 ani. Fiecare vaccin e cu durabilitatea lui, medicii stiu mai bine.
kariguld spune:
eu sunt o mama care nu si-a vaccinat absolut deloc copii. cu nici un fel de vaccin. am cautat si eu informatii la vremea respectiva, cand netul nu era la indemana. si le-am gasit.
proba timpului- copii s-au imbolnavit foarte rar. abia anul trecut fiul meu a facut o amigdalita serioasa, cu infectii si internari al spital.
au acuma 13 si respectiv 14 ani
nu ma intereseaza ce spun cei care ma cunosc si m-au judecat in fel si chip, ani la rand. decizia am luat-o in deplina cunostinta de cauza, iar acum dupa ani nu regret absolut deloc. e alegerea fiecaruia ce decide ptr propriul copil.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
roxy spune:
kariguld nimeni nu judeca aici pe nimeni , cel putin asa sper , ci doar spune ce si cum a facut si care au fost motivele lui sa faca asa.Faptul ca tu ai ales asa atata timp cat nu afecteaza restul comunitatii din care faci parte nu deranjeaza pe nimeni.Iar faptul ca ai tai copii nu s-au imbolnavit nu se datoreaza faptului ca nu i-ai vaccinat (si ai mei inafara de o laringita ocazionala nu au avut altceva si i-am vaccinat )ci doar ca au avut norocul s anu intre in contact cu virusul respectiv.Doar ca lumea asta e mare si ei poate mai devreme sau mai tarziu vor dori sa calatoreasca.Acum daca am inteles eu bine aceste vaccinuri nu sunt pe viata ci trebuiesc innoite, inseamna ca protejeaza doar atata timp cat esti copil.Eu spun asta pentru ca sotul meu are de calatorit des in India si se stie ce conditii de igiena sunt acolo si la plecare prima data a trebuit sa se vaccineze , mare fiind contra hepatitei si nu mais tiu ce vaccinuri a facut, vreo 3.El nu mai are carnet de vaccinari de cand era mic , iar doctorul aici i le-a facut tocmai ca ele se dezactiveaza dupa un numar de ani.
De aceea te rugasem eu intr-o postare mai recenta, sper ca nu te-ai suparat sa nu mai fii asa categorica ca noi cele care am vaccinat copiii le-am vrut raul facand asta ...doar atat.
kariguld spune:
roxy, cred sincer ca ma confunzi. nicidecum nu m-am referit la nimeni de pe forum. ma refeream strict la persoanele din viata mea, cu care am venit in contact la vremea respectiva. si cam atat!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Lahemia spune:
Mi-ar fi placut ca la vremea cand a facut fecioru-miu vaccinurile copilariei sa ma fi gandit si eu sa caut, ca si Kariguld, informatii despre avantajele si dezavantajele lor. Dar la vremea respectiva nici nu-mi trecea prin cap asa ceva, asa ca iata-ne vaccinati dupa toate regulile. Copilul meu a suportat extrem de greu vaccinarile (aproape o saptamana de febra 40-41 dupa fiecare vaccin). Daca as putea da timpul inapoi si mi s-ar permite sa schimb un singur lucru, pe asta l-as schimba. Cu toate "riscurile" aferente.
oanap85 spune:
buna,am citit si eu msj voastre si sincer nu m am gandit niciodata ca as putea sa nu -mi vaccinez copiii,am crezut ca asa este cel mai bine pt copii si dealtfel eu credeam ca e ceva obligatoriu...adica in maternitate cand vine sa-i faca vaccinul poti spune ca nu esti de acord?
tin minte ca erau mamici care nu erau in salon in momentul respectiv si asistentele luau copii ii vaccinau fara sa intrebe sau sa spuna ceva...
si daca tot vb de reactii adverse cand pot aparea ele?la cat timp dupa ce ii faci vaccinul?
si mai vreau sa zic ca pe mine dr nu m-a pus niciodata sa semnez dupa ce le-am facut vreun vaccin...
dr mea de fiecare data dupa ce ii facea vaccin imi spunea sa-i pun imediat supozitor cu novocalmin si compresa cu apa rece si nu am avut probleme cu febra ,dar nu stiu daca se datoreaza acestui fapt...
oanap85 spune:
si inca ceva:cat am stat in maternitate mai exact a2-a zi dupa nastere i-a luat sange din piciorus a pus pe o bulina si mi-a zis ca e o analiza care arata daca in viitor copilul va suferi de vreo boala mintala ,ceva de genul asta ...fiind prima data cand ia o astfel de analiza vreau sa intreb daca au luat si copiilor vostrii?
roxy spune:
oanap85 asa se face si in germania, vorbesc de analiza din calcai.
In legatura cu vaccinarile, eu am vaccinat ambii copii cu vaccinarile din schema obligatorie.Dupa cum ai citit mai sus in celelalte postari cu cat numarul nevaccinatilor creste cu atat posibilitatea ca un nevaccinat sa vina in contact cu un bolnav de o boala crestesi riscurile la fel.Asa si eu nu i-as fi vaccinat doar nu le doresc raul , dar totusi ...
OanaP spune:
Oanap85, da este normal, rezultatele vin prin posta numai daca exista riscul. Daca nu ai primit nimic, copii sunt sanatosi.