Copiii nevaccinati si imunitatea fata de boli
Raspunsuri - Pagina 2
ralucis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SoriLea Eu sunt pro-vaccin. Dc spun asta? Copilul meu a urmat schema obligatorie, dar acum la aproape 2 ani (facandu-i niste teste), am descoperit ac nu i-au prins vaccinurile. Cel mai tare mi-e frica de tbc si hepatitaB, pt ca cunosc pers in jurul nostru care au aceste boli pacatoase. Am inceput revaccinarea si astept cu sufletul al gura sa vad daca de data asta prind. Medicul n-a stiut sa-si explice dc n-au prins, dar mai are inca un caz care a mers pe schema infarix (parca), care tot intamplator a descoperit ca nu au orins vaccinurile. Se gandea sa inf toti parinti ca sa-si testeze copii, pt ca stie gradinite unde misuna hepatita Asta m-a ingrozit. Acum fiecare e liber sa aleaga ce vrea pt copilul lui. Nastere usoara si multa sanatate. |
Cred ca in cazul asta e vorba de Hepatita A, cunoscuta si ca boala mainilor murdare; vaccinul impotriva Hepatitei B nu te protejeaza si contra acestui tip de hepatita.
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralucis Va multumesc pentru raspunsuri! Tot citind am gasit o informatie interesanta tot despre tuberculoza, na ca era doar un exemplu, dar am ajuns iar la ea, cum ca tarile scandinave nu isi vaccineaza populatia impotriva tuberculozei si nu au tuberculoza, iar la noi se vaccineaza si sunt multe cazuri de bolnavi de tbc. Vaccinul nu confera imunitate pe viata? Fetitei mari i-am facut cand avea un an Varilrix-ul, dar de-abia la vreun an dupa mi-a spus dr. ca ii ofera doar 10 ani de imunitate. Asa o fi si cu BCG-ul asta? |
In Suedia s-au inmultit in ultima vreme cazurile de tuberculoza din acelasi motiv expus de Ramona: emigrantii. Statisticile dau un numar de 500 cazuri noi anual, majoritatea la emigranti. Boala fusese eradicata la mijlocul anilor 70 cand s-a renuntat la vaccinare.
Deocamdata se vaccineaza numai cei care apartin grupelor de risc: emigranti din tarile cu risc, cei care lucreaza in sanatate, copii care merg sa traiasca(suedezi, cu familia) in tari unde riscul de imbolnavire e mare.
Nu sunt la curent cu controale medicale asupra emigrantilor sau refugiatilor. Noi nu am fost supusi nici unor analize si nici romanii pe care ii stiu nu au fost. Desi Ro se afla intre tarile cu multe cazuri de tuberculoza.
Nu stiu daca e vorba de stres la imbolnavirea cu bacteria care provoaca tuberculoza. Pentru ca e vorba in spceial de copii si de oamenii tineri, ei sunt grupe de risc pentru TBC.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
OanaP spune:
Din cate imi aduc aminte concluzia la care s-a ajuns cu privire la utilitatea sau neutilitatea vaccinurilor a fost urmatoarea: cauza bolilor o constituie nutritia si igiena. Daca oamenii au atins un anume standard din aceste 2 puncte de vedere vaccinurile devin aproape inutile.
DAR, nu putem considera tarile asa zis civilizate ca fiind sisteme inchise si nici nu putem desconsidera modul de transmitere a bolilor.
Ca atare, ambele tabere au dreptate:
- industria farmaceutica ne indoapa cu vaccinuri pentru ca exista oameni subnutriti si/sau cu conditii de igiena discutabile, ca atare este nevoie de vaccinuri;
- daca toata populatia planetei ar respecta standarde minime de nutritie si igiena, atunci ar avea dreptate integrala cei ce blameaza vaccinurile si ele ar trebui interzise.
Dar noi nu traim in societati inchise, pretuim dreptul liberei circulatii, ca atare recomandabil ar fi sa ne vaccinam. Acum nu trebuie sa cadem in extrema cealalta: ne vaccinam pentru orice. Trebuie sa evaluam riscurile. Eu totusi as merge pe vaccinarea de baza a bebelusilor, cea care e oferita acum in Romania gratis. Nimic suplimentar. Orice vaccin facut copiilor peste 7 ani ar trebui evaluat serios de parinti.
Precizez ca nu am cunostinte medicale si nu sustin nici o tabara, dar nici nu o condamn. Folosesc bunul simt.
sara_a spune:
OanaP, ai mare dreptate, dar din pacatate nu toata populatie este civilizata.
Eu nu sunt fan vaccinari, dar atata timp cat efectele benefice sunt mai multe fata de cele secundare, prefer sa ii fac copilului meu
sdcristian spune:
cunosc si persoane foarte bine spalate care au facut tbc, probabil pe baza scaderii imunitatii din cauza stresului
in romania nu as avea curaj sa nu imi vaccinez copilul de tbc, ca nu sunt doar cateva zile de antibiotic, pe cine stiu eu a luat cateva luni niste medicamente foarte puternice
mama de Carol (29.12.2008) si 27+ cu Patrick
blog
SoriLea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ralucis
Cred ca in cazul asta e vorba de Hepatita A, cunoscuta si ca boala mainilor murdare; vaccinul impotriva Hepatitei B nu te protejeaza si contra acestui tip de hepatita. |
Nu e vb de hepatita A, eu vb de hepatita B, pt ca era vb de vaccinurile care se fac inca de la nastere. Chiar si aici pe forum am citit odata ca se plangea o
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea spune:
Scz mi-a trimis piticul inainte sa termin .
Spuneam ca am vazut si aici pe forum cum o mamica se plangea ca la gradinita unde are fetita s-a depistat hepatita (cei drept nu-mi mai amintesc care era, A sau B)
Eu cred ca trebuie luat ff in serios vaccinarea pt TBC si hepatita B.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
pisigri spune:
Eu chiar nu cred ca nutritia si igiena pot duce la eradicarea hepatitei, TBC sau poliomielitei.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
OanaP spune:
Pisigri pentru mai multe detalii, am cautat ceva in romana:
http://facultate.regielive.ro/referate/psihopedagogie/tuberculoza_informare_pentru_sanatate-16067.html
Dar, da TBC-ul apare pe fondul slabirii sistemului imunitar (inclusiv stres sau cumul de boli). Totusi cel mai frecvent inteleg ca apare pe seama nutritiei si a igienei.
klavier spune:
Daca am inteles bine, intrebarea initiala era: cunoasteti copii nevaccinati care s-au imbolnavit / respectiv nu s-au imbolnavit de diverse boli?
Ca sa raspund concret: da, cunosc cativa copii care nu au fost vaccinati deloc (nici de hepatita, nici tbc, nici tetanus, nici difterie, absolut nimic), cu varste cuprinse intre 0 si 17 ani. Majoritatea lor provin din familii cu multi copii, cu un standard de viata care le permite sa ingrijeasca acesti copii.
Patternul pe care il observ e urmatorul: copiii nevaccinati sunt alaptati mai mult, provin din familii atente la ce alimente consuma (cat mai naturale, dar nu exagerat), sunt cat se poate de normali, socializeaza etc.
Acesti copii nevaccinati - ma refer la cei pe care ii cunosc eu personal - sunt super sanatosi. Daca fac o raceala / gripa scapa din ea cu interventie medicala minima sau doar cu ceva plante / bilute homeopatice; mai au viermi, ca toti copiii, pe care ii trateaza - si cam atat.
Nu au alergii. Nu au probleme.
Cunosc si copii vaccinati, cu toata schema, care sunt sanatosi si ei, desi poate un pic mai sensibili. Mai ales la varste fragede au dus bolile iernii mai mult si mai greu.
Personal nu am citit nicaieri ceva de genul "stire hot: copil nevaccinat s-a imbolnavit de xyz - parintii iresponsabili sufera!!". Si eu eram foarte curioasa la un moment dat cati dintre acesti copii nevaccinati se imbolnavesc de bolile pe care nu le-au imunizat. Nu am gasit nicaieri vreo referire la asa ceva
In schimb am citit - pe pagini non grata din internet - sau am auzit - chiar in cercul nostru de prieteni - de cateva cazuri de copii cu sechele groaznice in urma cate unui vaccin.
As vrea sa spun ca e o decizie grea, dar spun altfel: ESTE O DECIZIE! nu e o constrangere! culmea - cand duci copilul la vaccin te pune doctorita sa semnezi, cu mana ta proprie de parinte, ca iti asumi toata responsabilitatea pentru decizia de a-ti vaccina copilul cu respectiva solutie!!!
oare de ce? suntem noi doctori, cu totii, sa stim ce e in seringa aia ca sa putem "decide" intr-un mod responsabil?
Cei care au facut sociologie stiu ce conditii trebuie sa indeplineasca un studiu pentru a da un rezultat care sa stea in picioare. Un vaccin testat vreme de cateva luni pe cateva sute de persoane (in cel mai bun caz) nu are cum sa prezinte rezultate pentru o prognoza de ani de zile; un esantion de cateva sute de persoane nu e reprezentativ pentru cateva milioane de copii.
Un calcul mititel: la cati ani se schimba vaccinurile? Cat timp sunt testate? PE CINE? pe copiii nostri.
Daca nu imi vaccinez copilul si pateste ceva, din acea lipsa de vaccin, ramane povara unei responsabilitati si o vina care pot fi prea mari de dus. Daca il vaccinez si pateste ceva de la vaccin, pot arunca acea vina pe altii. Iar copilul e la mijloc intre frica mea si afacerea cu frica.