ceai,apa la bebelusi?
buna.vreau sa va intreb daca dati ceai bebelusilor?...o mamica mi-a recomandat sa-i dau cate putin ceai(20,30 ml) chiar daca o alaptez pentru ca altfel se deshidrateaza...fetita mea are 2 luni nu i-am dat nimic inafara da sin ,ma refer la ceai ,apa pt ca eu credeam ca laptele tine si de apa si nu este necesar ,plus ca imi e frica ca daca ii dau ceai reduce din lapte...pediatra nu mi-a zis nimic despre asta ...voi cum faceti?
sa-i dau sa suga cat vrea si imediat pe urma ceai?
oricum daca nu il primeste pt ca sunt sigura ca nu va vrea daca nu e dulce ,ar trebuie sa insist ?
Raspunsuri
Ramona2006 spune:
La un bebe de 2 luni alaptat exclusiv laptele de mama tine si de foame si de sete, nu are nevoie de nimic in plus.
Continua alaptatul, e cel mai bun lucru care-l poti face ptr bb...
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
oanap85 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gogosel oana,asculta pediatra ! ![]() si,btw,ei habar nu au ce inseamna dulce/sarat/amar etc! |
gogosel te referi la bebelusi?ei nu stiu ce inseamna dar simt gustul...de ex cand ii dau pt colici si vreau sa zic ca sunt cat de cat dulci acele siropele ,ma chinui cate 10 minute sa-i dau ca nu vrea sa ia..le da inapoi si plange cu lichidul ala in gat dar nici ca vrea sa-l inghita..tre sa-i tin nasul,sa-i tin gura deschisa ...stie ea ce e bun
gogosel spune:
ea stie doar ce e laptele!de asta refuza.da-i doar lapte daca o alaptezi natural.da-i un search pe forum si gasesti pagini cu discutii pe aceasta tema.
da,ma refer la pediatru.
klavier spune:
Experienta de la trei copii:
Copil 1: i-am dat doar san, fara apa sau ceai la inceput - acum are 9 ani si inca umblu dupa ea cu paharul de apa pentru ca nu bea suficient in timpul zilei si imi face probleme la rinichi.
Copii 2 si 3: 7 ani, respectiv 2 ani: le-am dat si san, si apa / ceai neindulcit de fenicul de cand erau mici, si s-au invatat cu ideea ca tzitzi e papa si apa e altceva - tine de sete. Drept pentru care si-au exprimat dintotdeauna setea si cand s-au facut mari, ceea ce le prinde foarte bine.
Teoretic si practic sanul tine si de sete, dar daca bebe invata de cand e mic rolul (si gustul) apei ii prinde bine mai tarziu. Sanul e dulce, apa nu.
oana_lex82 spune:
Se spune ca sanul tine si de foame si de sete, dar daca te hotarasti sa ii dai apa sau ceai dai cu lingurita si nu cu biberonul ca sa nu il intarci..plus ca in ceai nu pui deloc zahar. Multa samatate copilului tau!
gabitza2005 spune:
Din experienta copil alaptat exclusiv la san pana la diversificare si care a inceput sa bea si apa pe la 6 luni -acum are 6 ani si e cu sticla de apa dupa el toata ziua ![]()
Pe la 5-6 luni i-am dat apa cu pahar special si asta pentru ca era canicula afara. Si atunci doctorita mea sustinea ca-i ajunge sanul dar l-am vazut eu ca "nu era in apele lui".
Bebe Beca spune:
Fraierii astia de la Organizatia Mondiala a sanatatii spun ca un copil alaptat nu are nevoie de apa sau ceai. Dar vin desteptii de sfatuitori, care stiu mult mai multe si aceea spun ca se deshidrateaza copilul daca nu bea putin ceai. Sau apa. Si atunci mamica ce sa faca? Da-i incolo pe toti doctorii si hai sa ne luam dupa diverse mamici, ca stiu ele mai bine.
Eu nu am dat supliment de apa sau ceai copiilor mei. Si fetele beau apa fara probleme.
desprecopii spune:
Puteti citi asta: www.desprecopii.com/info.asp?id=2782" target="_blank">Cand dam bebelusului apa?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raza de soare spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bebe Beca Dar vin desteptii de sfatuitori, care stiu mult mai multe si aceea spun ca se deshidrateaza copilul daca nu bea putin ceai. Sau apa. Si atunci mamica ce sa faca? Da-i incolo pe toti doctorii si hai sa ne luam dupa diverse mamici, ca stiu ele mai bine. |
Zic si eu, ca "stiu mai bine", din experienta! Fara suparare...
Personal, am ascultat de "fraiera" de pediatra, care a spus ca orice copil-ma refer la varsta- are nevoie de hidratare suplimentara, apa sau ceai neindulcit, in special cand sunt 40 de grade afara.
Apropos, pe forum se presupune ca intrebi, ceri un sfat...si te astepti sa ti se raspunda, macar din experienta.
Da... si eu am intrebat diverse mamici, cum si-au crescut copiii! Si aici le includ si pe mama si pe soacra-mea! Am intrebat in stanga si-n dreapta, pentru ca fetita mea, cel putin, nu a venit cu instructiuni de folosire si habar nu aveam ce sa ii fac. Si niciodata nu am gresit ascultand de mamicile cu experienta.
Nu voi uita niciodata ce incantata a fost fetita mea, cand a gustat prima data, apa simpla, dupa un alaptat zdravan, in toiul verii!