Referendum

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Miza-i Legea Capitalei propusa de PDL:

http://www.gandul.info/news/proiectul-legii-capitalei-un-primar-general-un-singur-consiliu-un-singur-buget-primarii-de-sector-numiti-dintre-consilieri-7897506

extras:

Proiectul Legii Capitalei are un principiu simplu: partidul invingator, care are majoritatea in Consiliu, va controla administrativ Bucurestiul si tot bugetul orasului
In 2012, la alegerile locale, bucurestenii ar putea sa-si aleaga doar primarul general si reprezentantii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) . Asta prevede proiectul Legii Capitalei, care urmeaza sa fie supus dezbaterii publice. Parintele Legii Capitalei, deputatul PDL Vasile Gherasim, a declarat pentru gandul: "Formatiunea politica sau partidul care va castiga majoritatea in CGMB va numi viceprimarii generali si primarii de sector. Va exista un singur buget, numarul consilierilor generali va creste la 90 iar numarul posturilor din administratia publica va scadea cu cel putin 300". Primarii, in functie de culoarea politica, s-au declarat fie nemultumiti cerand referendum, fie au raspuns cu diplomatie.

CGMB va numi primarii si viceprimarii de sector din randul consilierilor

Proiectul noii legi contine mai multe prevederi care schimba din temelii administratia Bucurestiului. Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucuresti este compus din 90 de membri, iar consiliile locale, de sector, se desfiinteaza.
Consilierii municipali care lipsesc nemotivat la trei sedinte de constituire a CGMB isi pierd posturile. Absentele se considera motivate daca se face dovada internarii in spital, plecarii in strainatate in interes de serviciu sau a unei situatii de forta majora.
In atributiile CGMB intra alegerea din randul consilierilor generali a doi viceprimari generali pentru Primaria Capitalei, a sase primari si a cate doi viceprimari pentru fiecare primarie de sector. Numai consilierii generali vor aproba Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD) si Planurile Urbanistice Zonale (PUZ). Toate hotararile adoptate de consilierii generali vor fi obligatorii pentru primariile din cele sase sectoare ale Capitalei.

Primarii s-au opus si au cerut referendum. Consilierii PDL le-au da un referendum din care nu se intelege nimic.

Politichie pe paine. Si circ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Am venit sa fac campanie!

Prima intrebare este clar facuta in asa fel incat sa simti ca e logic sa spui "nu" - adica "vreti sa dam o groaza de bani pe 7 administratii si peste 200 de oameni".

Ei, bine, eu sunt pentru "DA". Sunt pentru sectoare, in calitatea mea de mamica. Am mai scris aici, parcurile s-au schimbat fiindca exista sectoare si daca nu aveam decat primar general copiii nostri se jucau si azi in leaganele de fier, vopsite cu vopsele cu plumb (sau nevopsite). Parcurile si locurile de joaca pentru copii sunt lucruri prea mici pentru capitala. Daca vom avea un singur primar (nu se pun oamenii numiti de el la sectoare) vom avea mai multe pasaje supraterane (ca alea subterane vad ca nu mai sunt la moda), strazi mai mari....Poate si recorduri de carnati si Mosi Craciun. Dar nu se va mai adauga nimic la parcuri, nu se vor mai face locuri de joaca printre blocuri.

Cine nu ma crede ar trebui sa compare parcul Tineretului cu cel "al Copilului". Unul este al lui Oprescu, altul al lui Piedone. In afara de ce se vede in orice moment va pot spune ca lucrarile lui Oprescu dureaza cu mult mai mult decat ale lui Piedone - in sensul ca dureaza mai mult construirea unui loc de joaca. Si va pot spune si unul dintre motive. Pe Piedone l-am vazut des inspectand parcul "lui", pe Oprescu niciodata. Da, stiu, Piedone are un parc, Oprescu mai multe, Oprescu are si pasaje, parcari subterane si multe, multe altele. De aceea este bun un primar de sector. Unul independent (de primarul general), altfel doar n-o sa faca mai mult decat "seful".

Mai bine cheltuim mai mult pe administratia locala dar "ne iese si noua ceva".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

http://stiri.rol.ro/referendumul-pentru-legea-capitalei-anulat-708922.html

Mergi la inceput