Referendum

Referendum | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Pe 19 iunie, bucurestenii vor merge sa voteze la un referendum pentru orasul lor. Exista si un set de intrebari aprobat in consiliul general.
De aici incepe nedumerirea mea si, poate, ma ajutati sa inteleg.
Evident (m-am saturat de evidenta asta...), s-a creat un scandal politic. Intrebarile sunt contestate de opozitia politica, ca fiind emanatia majoritatii in CG, adica PDL si cine or mai fi.. Cica nu-s bune, sugereaza raspunsul si...cate si mai cate.
Poate le putem discuta punct cu punct, insa mai tare ma intereseaza care-i chestia cu disputa politica si aici?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Acu serios, aproape toate intrebarile sunt penibile:

1 Sunteti multumiti de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
Evident NU

2 Va doriti o Capitala cu sase sectoare si o singura administratie?
x

3 Va doriti o Capitala cu sase sectoare si sapte administratii?
1 - x

4 Sunteti multumit de curatenia in Bucuresti?
NU absolut

5 Va doriti o arhitectura unitara pentru Bucuresti?
De la sine inteles DA

6 Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administratia Bucurestiului?
Evident DA

7 Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti?
Normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ultima intrebare e singura care conteaza si inseamna ca vrei sa nu mai existe primari de sector. Dar e pusa cat sa nu priceapa nimeni care e subintelesul. In acest moment exista 1 primar general, consiliul general, si 6 primari de sector care gestioneaza bugete separat.

Mergi la inceput

... si 6 consilii de sector.
Totusi ultima intrebare nu este clara. Si acum Bucurestiul este condus de un primar general alaturi de consiliul general. Asta nu exclude prezenta administratiilor de sector. Anumite aspecte sunt centralizate, altele sunt distribuite.

Dupa parerea mea singurele doua intrebari adevarate din tot setul sunt 2 si 3. Logic ar fi ca acestea sa fie cuplate intr-o singura intrebare cu 2 posibilitati de raspuns:
Va doriti o capitala cu sase sectoare si
a) o singura administratie.
b) 7 administratii (una generala si cate una de sector).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Uite ca acum vad si eu intrebarile...Dar nu era vorba si despre o intrebare legata de cainii "comunitari"?

Seamana mai mult cu un sondaj de opinie decat cu un referendum. "Sunteti multumit...?" nu mi se pare intrebare de referendum.

Eu sunt multumita ca exista sectoare. Daca nu ar fi existat sectoare probabil si azi aveam in parcuri leagane vechi si stricate. Asa, a inceput Negoita la sectorul 3 si oamenii au fost incantati. Tot el a inceput cu locurile de joaca printre blocuri (fiecare cu ce il doare....). A continuat Piedone cu parcul "lui" - cine nu a fost in "Parcul Copiilor" ar trebui sa treaca pe acolo inainte de a vota ca nu sunt bune sectoarele....Era o diferenta extraordinara intre "Tineretului" (al lui Oprescu) si "Parcul Copiilor". Acum s-a trezit si Oprescu, e concurenta...Parcurile sunt unul langa altul. Dar daca toate parcurile erau "ale lui Oprescu"...poate face doar un "pasaj suprateran" pe deasupra lor.

Si as avea o intrebare pentru cunoscatori. De ce nu mai vrea Elena Udrea sectoare? Adica, vrea sa fie "primarita", sa fie totul in subordinea ei....Dar, ce sanse are? Daca se pastreaza sectoarele sansele ei sunt mai mari fiindca unii, cum ar fi Negoita, Piedone raman la sectoare. Daca se desfiinteaza sectoarele sansele ei (care nu sunt nici asa mari) scad considerabil fiindca apar niste candidati in plus. Sa presupunem ca Negoita, din "disciplina de partid" se da la o parte (n-as baga mana in foc pentru asta), dar ramane Piedone (si va asigur ca multi din sectorul 4 se duc sa il voteze), ramane Chiliman (care, sa nu uitam, a facut reabilitare termica pe gratis) si, mai nou, chiar si Poteras a inceput "sa miste".

Mergi la inceput

Incercand sa raspund la prima intrebare, a lui Rufus, care e treaba cu politica...Mie mi se pare ca singura concluzie clara, cu peste 90 la suta din "voturile exprimate", va fi ca nu suntem deloc multumiti. Si "concluzia concluziei" va fi: deci vrem pe altcineva primar, eventual ceva ce nu a mai fost, ce ziceti de o blonda...

Dar eu nu cred ca suntem asa usor de manipulat.

De fapt, cred ca in cazul in care se renunta la sectoare, ar fi o mare eroare a PDL-ului sa candideze Elena Udrea cand exista Negoita...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti
Si as avea o intrebare pentru cunoscatori. De ce nu mai vrea Elena Udrea sectoare? Adica, vrea sa fie "primarita", sa fie totul in subordinea ei....

Bucurestiul are un milion de masini. Adica un milion de masini parcate. O imagine de cosmar cere o viziune suprarealista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

bun subiectul, chiar vroiam sa ma edific si eu asupra acesteui aspect... ft prezent pe agenda publica in ultima vreme.

asadar, intreb:

A
Inteleg eu bine din ce spune aici

Citat:
2 Va doriti o Capitala cu sase sectoare si o singura administratie?

x

ca asta ar inseamn un Bucuresti cu 6 sectoare dar fara administratii de sector...!? Degeaba ramane ceva in organigrama cu numele de sector (cu atributii la nivel de executie si eventual propuneri), daca nu poate adminstra. O singura administratie insemnand toti banii si decizia in mainile primarului general?

B
Citat:
3 Va doriti o Capitala cu sase sectoare si sapte administratii?

asta ar fi varianta existena si acum?

C

Citat:

7 Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti?
Normal

asta ar exclude primariile (decizia si buget separat) de sector?

Nu vad rostul celorlalte intrebari (cu raspunsuri by default..gen 'nu-i asa ca vrei sa traiesti mai bine?' si nu inteleg de ce nu sunt clar formulate cele trei de mai sus... de fapt sa inteleg ca vor sa prosteasca oamenii cu acest referendum?

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

mi se pare stupida intrebarea referitoare la arhitectura unitara a orasului. adica ce ?? dupa ce s-a construit brambura timp de doua secole, ultimii 20 ani venind cu bomboana pe coliva, ce sa mai facem ?? n-o sa darame nimeni orasul pentru a-l reconstrui dupa un plan edilitar elegant, modern, etc. uite ca centrul mai cade mai pentru o super-strada, mai pentru un pasaj...in timp vor aparea si alte transformari...
problema ramane cel mult pentru orasele-satelit care se vor dezvolta curand in jurul metropolei si indiferent de votul nostru rezolvarea ramane la mana investitorilor si a arhitectului-sef (ca si pana acum). ei, daca ar fi udrea primarita...alta faina s-ar macina la moara, ea avand toti banii pe mana...ptiu!! drace!! doamne fereste !!
impartirea pe sectoare e buna, asa cum e acum (calitatea primarilor de sector e problema celor care ii voteaza) ca parisul are mai multe arrondissements, basca primarul general, si parizienii nu-si mai pun problemele noastre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

corect !! oricum, consider ca sunt bani aruncati. ar fi putut face altceva cu ei in conditiile in care aflam ca nu sunt fonduri suficiente pentru iluminatul orasului, pentru subventionarea cheltuielilor catre radet, etc.

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

... si 6 consilii de sector.
Totusi ultima intrebare nu este clara. Si acum Bucurestiul este condus de un primar general alaturi de consiliul general. Asta nu exclude prezenta administratiilor de sector. Anumite aspecte sunt centralizate, altele sunt distribuite.

Dupa parerea mea singurele doua intrebari adevarate din tot setul sunt 2 si 3. Logic ar fi ca acestea sa fie cuplate intr-o singura intrebare cu 2 posibilitati de raspuns:
Va doriti o capitala cu sase sectoare si
a) o singura administratie.
b) 7 administratii (una generala si cate una de sector).

Mergi la inceput

Capcaunule, dar stiu ca iti place femeia asta

Nu cred sa mai fi primit in viata ei un asemenea compliment. Probabil i s-a spus ca e frumoasa, superba, eleganta, desteapta si cate si mai cate, dar sa fie comparata cu Dali, asta cred ca nu i s-a mai intamplat.

Si ce bine ar fi fost sa fie adevarat, sa fi existat o asemanare intre Elena Udrea si Dali (scuze, intre Dali si Elena Udrea).Fiindca o sclipire de geniu la turism ar fi putut scoate tara din criza.

Si totusi, imi mentin intrebarea: chiar este atat de convinsa ca va cuceri primaria indiferent de concurenta?

Mergi la inceput