Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (122)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

am vazut pozele cu Iza si Vladut

CRIS dar ce jucarii frumoase are vladut? ce jucarii i-ai mai luat? de unde?

ce de mamicute harnicute azi eu astept femeia miercuri sa vina sa faca curat si mai fac sambata viitoare, ca nu gatesc nimic, vin parintii la noi. e primul an cand ne facem pastele in Bucuresti, din motive de bebe si distanta mare pana acasa, asa ca daca nu merge Mohamed la munte, vine muntele la Mohamed

si vine mama cu de toate, ce desagile pline

imi e si rusine ca noi fie Craciun, fie Paste, plecam pe la parinti...asa ca eu nu fac nimic. mai e cineva ca mine?

DIANA sa dai un semn

RODI cand plecati in Spania inapoi?

ANCA si MARIA au ajuns acasa din spital?

noapte buna delfinariu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Am gasit scris de o mamica:

"Carti recomandate de unele mamici :

1. Dr. Fitzhugh DODSON "Totul se joaca inainte de 6 ani" sau "Sa iubesti fara sa permiti totul".
2. Steve Biddulph: "Secretul copiilor fericiti".
3. Kay Kuzma "Intelege-ti copilul"
4. Jacques Salome "Mami, tati, ma auziti?"
5. Francoise Dolto « Cand apare copilul » - ed Humanitas-
6. Dr. John Gray “Copii sunt din rai” - - ed. Vremea
7. Zig Ziglar “ Putem creste copii buni intr-o lume negativa!” - - ed. Curtea veche
8. Kay Kuzma « Intelege-ti copilul » - ed. Viata si sanatate
9. Kay Kuzma « Ascultarea de buna voie » - ed. Viata si sanatate
10. J. Piaget si B. Inhelder « Psihologia copilului »
11. cartile lui Alice Miller
12. Rose Vincent "Cunoasterea copilului"
13. Francoise Dolto, vol2 de la "Un psihanalist va raspunde" editura Trei
14. Steve Biddulph " Secretul ciopiilor fericiti”
15. Mihaela Minulescu « Psihologia copilului mic », editura Psyche, 2003
16. "Cum devenim parinti mai buni" - un ghid practic aparut la Ed. Humanitas, care trateaza combaterea unor comportamente negative, de ex. smiorcaiala, crizele de nervi, mofturile la mancare, imbufnarea, minciunile etc. si conduita de abordat de catre parinti.
17. James Dobson "Cresterea copiilor" de la Ed. Noua Speranta - scrisa de un american, presedinte al organizatiei Focus on Family, bazata pe seturi de intrebari-raspunsuri pe diverse teme, cu multe exemple concrete
18. Libby Purves, mici tratate de supravietuire in familie: "Poti sa nu fii o mama perfecta", "Poti sa nu cresti un copil perfect" si "Poti sa nu ai o familie perfecta", ed. Nemira.
19. carte electronica "Cum sa dezvolti inteligenta copilului tau". Pentru cei interesati site-ul este ecopii.ro.
20. D.W.Winnicott – « Spaima de prabusire »
21. Serge Lebovici – « Arborele vietii (colectie multimedia) »
22. R.Diatkine – « Psihanaliza la varsta mica »

23. IOAN DOLEAN si DACIAN DORIN DOLEAN "Meseria de parinte"
24. Dolto Francoise « Ce sa spunem copiilor - cand sunt foarte mici, cand sunt bolnavi, cand se bucura, cand sunt tristi »
25. Anne Bacus "Cresterea copilului de la 0 la 6 ani-manualul parintilor"

• Alice Miller http://www.alice-miller.com
• Bruno Bettelheim - A good enough parent (Un parinte indeajuns de bun / Ein Leben für Kinder)
• Jean Liedloff - The continuum concept (Allowing human nature to work successfully) . Autoarea a trait cativa ani intr-un trib de indieni Yequana din Venezuela si a fost fascinata de adultii care isi traiau viata lor si ii integrau pe copii in mod natural fara a face din acestia "centrul universului", ci traind pur si simplu in fata copiilor o viata armonioasa si iubitoare pt. a le servi copiilor de exemplu".

Alice - Bucuresti
Racusor - da

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

si vine mama cu de toate, ce desagile pline

imi e si rusine ca noi fie Craciun, fie Paste, plecam pe la parinti...asa ca eu nu fac nimic. mai e cineva ca mine?

EUUUUUUUUUU
Dintotdeauana mama a facut toate pregatirile. Si pentru ca avem un simt al umorului dezvoltat, acum ii zic ca trebuie sa traiasca cat mai mult, sa o hraneasca si pe nepoata-sa Glume proaste evident, dar ne amuzam pe tema asta

Cu alcoolul si noi, de vreo saptamana in fiecare seara cautam ceva alcol prin casa, sa bem si noi ceva. Stam si noi cu un pahar in mana si mai povestim sau ne uitam la un film.Ne-a reapucat pasiunea cu Sangria, asa ca am facut provizii. Radeam cu Paul intr-o seara, ca si asa nu avem alte vicii si timp de nimic, poate ne apucam de baut

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Racusor, Ochidut, si eu la fel ca voi! Si de Pasti si de Craciun, la ai mei, asta de cand a murit soacra-mea, Dumnezeu s-o odihneasca.Cand traiau socrii mei ne era tarsala sa-i lasam singuri de ambele sarbatori, asa ca intr-un an stateam cu socrii de Pasti si cu ai mei de Craciun, anul urmator inversam.

Astazi si noi am fost harnici: aspirat si spalat temeinic, ca am instalat mochetele in sfarsit.

Raducu a beneficiat de primul lui mers pe jos Era asa de haios! Asa de fericit! Dar l-a luat somnul repede, al doilea somn. Azi a dormit super bine, prima data vreo 2 ore dupa masaj (in fiecare sambata vine kineto acasa pentru gimnastica+masaj), la trezire a luat pranzul, apoi a stat in patut la el si ne-a privit cum puneam mocheta Apoi la joaca pe jos un pic si la 15.30 iarasi somnic! A dormit si tati ca era rupt de oboseala.

Cat au dormit ei am facut de mancare pentru noi si pentru Raducu gustarea de ora 18: mar copt+branzica+iaurt. Delicios, dar nu a papat tot. Ca de obicei...Insa am papat eu cu mare bucurie

Seara, Raducu iarasi la joaca, si pe jos si pe sus

Nu i-am mai dat si cereale, si dimineata iarasi am sarit fructele, ca a adormit in timpul masajului

Oricum e in greva demult cu mancatul si ma ingrijoreaza un pic, ma gandesc ca poate nu are pofta de mancare? Ca il tine faza asta de mai bine de 2 saptamani

Am avut eu rabdare, ca-si revine, ca e trecator, dar parca prea mult dureaza... De ieri am inceput sa aplic metoda pediatrei Catalinei: in fiecare zi aceeasi mancare, fara a insista, pana o accepta. Cica daca refuza de 7 ori, a 8-a oara va manca sigur. La ea s-a verificat.
La mine nu pot spune ca refuza, dar mananca f. putin: aproximativ 90-100 ml de supa crema (doar legume deocamdata).

Maine o sa fac ceva mai mult, desi pana acum a ramas o lingurita la sfarsit...

Hai ca m-am intins kilometri...Ma duc si eu la culcare, acum vad ca e trecut de miezul noptii... In seara asta Raducu mi-a facut surpriza sa adoarma mai devreme

Pupici, noapte buna, pe maine!

Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

M-am pus pe plans... E treaz de 2 ore, apa nu vrea, i-am dat Lp, a mancat ceva, tot nu doarme!!!

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Buna dimineata
Am facut
Cristina, imi pare tare rau. La ce ora a adormit? Cu toate ca, parca spuneai ca ieri a dormit numai o data, deci nu avea cum sa nu-i fie somn.Eu chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc, nu am trecut prin asa ceva. Poate te ajuta fetele cu vreun sfat...
Azi vrem sa mergem la zoo, ca se arata soarele. Oana, Ramona, daca veniti si voi da-ti un telef. Cam asa, dupa ora 2, 3 vrem sa mergem.
La multi ani Vladut, Priscilla si Victor!!

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Buna dimineata mamici si delfinasi.

La multi ani tutror fetelor si delfinasilor cu nume de flori si sarbatoritilor zilei!
Si eu azi o sarbatoresc pe mama, chef mare, se aduna tot familionul asa ca delfinasul meu va fi tareeeeeeee obosit si marait.
Andrei e putin cam infundat si a inceput sa baleasca -presupun ca se vor ivi alti dintisori. Acum vreo 2 zile a facut niste incercari sa eraga de a busilea, a exersat ce a exersat si ieri a batut toata casa in 4 labe :)). Cam aluneca pe parchet si a inceput sa si tina picioarele apropiate sa nu mai alunece. Deci ieri am fost toata ziua prin casa dupa el, eliminand din calea lui cam tot ce poate fi pericol. De maine incep sa reorganizez casa odata cu curatenia de pasti.
Altfel astept sarbatorile cu bucurie, plec sambata la vara mea draga si la fina mea la Bacau. Stam vreo 3-4 zile in functie de delfinas.
Va urez o duminica placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Citat:
citat din mesajul lui crispro

M-am pus pe plans... E treaz de 2 ore, apa nu vrea, i-am dat Lp, a mancat ceva, tot nu doarme!!!

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Cris, tu dormi cu el?
Iti spun asta ca al meu peste zi daca plec de langa el se trezeste in max 10 min. Cred ca deschide ochisorii si daca vede ca sunt langa el se intoarce pe partea cealalta, daca nu se ridica in fund si incepe sa bolboroseasca. Altceva nu stiu ce sa ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Am uitat sa zic LA MULTI ANI!!! floricelelor!!!

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

ilinca, am vb eu cu rodi ieri, n-a mai ajuns la cj :(
poate sambata viitoare la aeroport dc dau o fuga, pe la 6 seara. ca pe la 7 juate are avion.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput