Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (42)
Raspunsuri - Pagina 22
mamutz spune:
CELULE STEM
CE MA INTERESEAZA PE MINE LA SEMNAREA CONTRACTULUI, ASTA PANA ACUM CAND NU AM VAZUT CONTRACTUL, PE CARE AM DE GAND SA IL CER DIN TIMP SA SA IL POT ANALIZA IN LINISTE. As vrea sa fie specificate clar anumite lucruri.
Deci
1. Lista cu bolile care se trateaza cu celule stem. (am discutat la banca de depozitare de la spitalul fundeni si mi-au spus ca destul de multe, dar in special leucemie, insa exista si cazuri in care nu exista compatibilitate intre frati si in general intre rude de gradul 1, sau cel mult 25%). Din datele detinute de firma pana acum care este gradul de compatibilitate?
2. Se depoziteaza in mod normal in banca privata, cand si cum se face trasferul la o banca publica, daca societatea este arondata la o banca publica internationala sau are vreun contract.
3. Daca decid sa donez celulele voi fi obligata la costuri suplimentare? Daca dupa 5 ani sau alta perioada, mi se solicita sa donez celulele la randul meu voi primi la nevoie, fara sa platesc?
4. Avand in vedere ca din datele obtinute pana acum cantitatea de sange obilical (celule stem) este suficienta in medie doar pentru o greutate de 25 kg/ corp, deci probabil pana la varsta de aproximativ 5 ani a copilului, ce se intampla dupa aceasta greutate, resprectiv varsta?
5. Daca celulele stem ale celui care a donat sunt purtatoare ale aceleiasi malformatii genetice, care ar trebui tratate, fiind in mod clar incompatibile cu salvarea celui care le-a donat (respectiv copilului), se pot dona? Se primesc in schimb altele compatibile?
6. Daca cordonul ombilical este forte scurt sau copilul isi trage la nastere mai mult sange din acesta, se mai recolteaza, chiar si cantitate mica care ar fi suficienta doar pt o greutate de cateva kg a copilului.
7. Care este durata pe care pot fi utilizate celule stem, mai exact cat timp ramn vii, de la criogenare, avand in vedere ca recontandu-se de asa de putin timp nu exista date suficiente in acest sens?
8. In caz de transplant se asigura transportul gratuit in oriundr in lume, doar in Europa sau doar intre centrele societatii care recolteaza? SA se specifice in contract.
9. Suma platita difera in functie de cantitatea de celule/sange recolatat? Daca nu este bun , este infestat etc se mai percepe vreun tarif?
10. Dupa analizarea acestuia se informeaza clientul si pt cate kg corp este suficient sangele recoltat?
11. Avand in vedere ca mama este titulara contractului, ce se intampla daca mama renunta la contract, decedeaza sau copilul devine major, titularul contractului devine automat tatal, respectiv copilul devenit major? In caz de divort acest contract poate face obiectul unui litigiu?
12. Taxa anuala pt stocare este fixa sau compania isi rezerva dreptul de a modifica tarifele dupa bunul plac?
13. Daca omiti sa platesti o rata, care sunt penalitatile?
14. Daca nu platesti mai multe rate ce se intampla si dupa cate rate neplatite se denunta contractul? In ce alte conditii se denunta contractul de o parte sau de alta?
15. Cum se recolteaza, celule stem, sange placentar sau si una si alta.
16. Se depoziteaza intr-un singur recipient sau in doua. In caz de decongelare ce se intampla daca nu se folosesc toate celule, daca sunt congelate intr-un singur recipient? Se permite o singura utilizare a unitatii de sange placentar?
17. Legislatia americana in domeniul banking-ului de sange placentar, nu mentioneaza ca grefele de sange depozitate au un anumit termen de valabilitate, neexistand suficient timpn de cercetare.
Eu recoltez pentru ca, daca Doamne fereste am nevoie nu vreau sa regret ca nu am facut-o. Sigur ca in orice situatie sper sa arunc banii pe geam si sa nu am niciodata nevoie de ele.
Asta nu inseamna ca nu vreau ca acel contract pe care il semnez cu ei sa acopere toate aspectele si situatiile posibile. Pana la urma vorbim de niste firme care vor s aiba profit inainte de toate
27+ 
gogoshika10 spune:
Adra, multumim mult pentru linkuri.Supeer sunt toate!
Cristina G.
24+
http://lmtm.lilypie.com/PrElp2.png
http://www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/08/05/2011.png
v_florina spune:
Mamutz, foarte bune lista aceasta de intrebari. O sa mi-o printez si eu cand voi incepe cercetarile la clinicile de recoltare.
Andra, deci pana la 3 luni, este recomandat sa nu tii bebe mai mult de 30 minute in scoica. In cazul in care este nevoie sa il tii mai mult (de ex un drum cu masina de 2 ore), atunci in ce il vei tine?
De la ce varsta poate fi tinut bebe in sling, wrap si celelalte chestioare?
Sunt acestea mai bune decat clasicul port-bebe care se aseaza in fata ta?
_
22+
fecian spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adra_bell Felicia, wrap poti cumpara din Romania de pe sling, hiphip sau greenbaby (toate sunt cu .ro la sfarsit). Pretul este intre 150 si 300 ron blog asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world |
Saru'mana. Ideea era ca pe net, le-am gasit, insa in romania nu are cine sa mi le plateasca, ma gandeam ca le gasesc la un magazin fizic (nici nu stiu cum sa ii zic).
Multumesc de info

Felicia,
de pui (Gabriel) si
25+ cu bulina
(Mihai sauAnamaria???) Nasterea lui
Gabriel _
Simply happy!
fecian spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui v_florina Mamutz, foarte bune lista aceasta de intrebari. O sa mi-o printez si eu cand voi incepe cercetarile la clinicile de recoltare. Andra, deci pana la 3 luni, este recomandat sa nu tii bebe mai mult de 30 minute in scoica. In cazul in care este nevoie sa il tii mai mult (de ex un drum cu masina de 2 ore), atunci in ce il vei tine? De la ce varsta poate fi tinut bebe in sling, wrap si celelalte chestioare? Sunt acestea mai bune decat clasicul port-bebe care se aseaza in fata ta? _ 22+ |
Mai scoica sau scaun de masina pentru bb mic grupa 0(0-9 luni) pp ca e unul si acelasi lucru.
Si din cate stiu eu bb nu pateste nimic daca sta in scoica mai mult de jumate de ora.
Primul copil l-am tinut destul de des in asa ceva si vad ca nu are absolut nimic, nici o problema la coloana.
Acum nu stiu ce sa zic. Eu am sa il folosesc, pentru ca este absolut esential cand mergi cu masina.
Felicia,
de pui (Gabriel) si
25+ cu bulina
(Mihai sauAnamaria???) Nasterea lui
Gabriel _
Simply happy!
gogoshika10 spune:
Fetele, tocmai am ascultat un cantec care ne place:
http://www.youtube.com/watch?v=AajTm1uH6ds
Cristina G.
24+
http://lmtm.lilypie.com/PrElp2.png
http://www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/08/05/2011.png
adra_bell spune:
Felicia, slingpunctro trimite si in afara, probabil si celelalte
Florina, slingul cu inele si wrapul se pot folosi de la 0+. Pe youtube sunt multe instructiuni
Cu scoica, in vest este folosita de la 0 luni. Mie mi-au zis de la maternitate sa nu o tin mai mult de juma de ora si cand am pus-o, statea intr-adevar ciudat, asa mi s-a parut, inconfortabil. Noi, pana pe la 3 luni, n-am facut deplasari lungi cu masina
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
sdcristian spune:
landoul e bun, DAR NUMAI PT CARUCIOR. NU SE POATE TRANSPORTA COPILUL IN LANDOU CU MASINA IN SIGURANTA
scoica (scaun pt copii de 0-9 luni) e singura cu care pot fi dusi cu masina in siguranta. in romania inca e voie fara (desi e foaaaarte periculos) afara nu cred
se poate tine copilul o ora fara probleme, pauza 10 minute, iarasi o ora... in pauza oprim masina, ne dam jos, il tinem in brate vertical, ne intindem si noi oasele...
evident, nu e bine sa fie folosita prin casa ca sa tinem copilul in ea toata ziua, cum practica unii. pauza de 10 minute trebuie neaparat respectata, si acasa e mai bine sa stea intinsi pe ceva drept. acolo ar fi bun landoul
eu am wrap nandu, uneori au oferte speciale si gasiti sub 100 de lei produsele
mama de Carol (29.12.2008) si
25+ cu
Patrick
blog
mirela2 spune:
buna fetelor
intru scurt, ca sunt la mama si nu prea merge netul
au ajuns colaceii, azi i a ridicat al meu sot
va las o adresa de mail (mirelaaronovici@yahoo.com) si mi scrieti adresele unde sa i trimit si cati doriti fiecare.
pupici
mami cu motaneii
Razvan si
Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999) 
cereline spune:
Felicitari fetelor care au mai adugat inca o saptamana !Bafta celor care mergeti la ecografie astazi si va asteptam cu vesti bune!Corry 8kg nu sunt deloc multe tinand cont ca ai gemeni!
toate burticile!
28+
Maya-Maria