Strumfi de iul-aug 2007 (214)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Multumesc pentru felicitari, fetelor!
Un pupic special pentreu Carla si bebe din burtica.

Mi-am cumparat ieri pompa manuala si am inceput sa storc si sa ii dau completare, dupa ce trage efectiv la san. Mi-au spus in maternitate sa nu o las sa doarma mai mult de 3.5 ore, asa ca o trezesc sau macar incerc...si daca nu reusesc, ii dau cu biberonul laptic stors cu pompa. Cu biberonul mananca 40-50 sau chiar 60 ml lapte.
Daca as lasa-o, ar dormi si 5 ore.
Plange rar si putin, m-as bucura ca e cuminte, dar nu pot, pentru ca doctorita care a externat-o, de la salonul de prematuri, a zis ca somnolenta asta a ei e semn de suferinta, de cum a fost ea stresata cat a stat la aparate, asa ca ma intristeaza tare sa o vad asa linistita.
Simt ca sunt si eu prea stresata, prea nervoasa, sunt singura acasa cu baiatul si gelozia lui ma oboseste. Sper sa nu fac vreo depresie.
Luni am programat un botez, botezam o fetita, de fapt sotul o va boteza, ca eu nu pot intra in biserica si nu am nimic cumparat inca si nu stiu cum sa fac, va trebui sa rog o cunostiinta sa ajute sotul sa cumpere toate cele necesare.
Cred ca sunt cam agitata...eu sunt foarte calma de fel, dar acum ma simt coplesita.

Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07 si a Dariei Georgiana - 07.04.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Xerxe Eric, nepotica de 2 luni, baietel nasa-mii de 3 luni, toti au dormit in prima luna muuuuult. Toate ne intrebam daca sa-l trezim, cum sa nu adoarma la san, asta e problema majoritatii. Fetita lui sora-mea a fost cel mai rau, asta si pentru ca a avut un icter mai pronuntat care da somnolenta.
eric dormea in front aproape non stop, si, la fel cum zici si tu nu plangea mai deloc. Asta pana pe la 4 luni. Sora-mea si maica-mea imi spuneau mereu ca ele nu au vazut asa bebe. Important este sa creasca, sa ia in greutate, sa faca pipi si kk normal.
Stiu ca nu ai cum sa te linistesti total dar poate te ajuta totusi sa sti ca asa a fost si al meu.

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Carla, mi se pare si mie aiurea faza cu mancarea. Ei probabil nu au mai intalnit copil care sa mai ceara supliment si de aia se uita patrat... Dzeu stie...
Iar cu toaleta, de ce nu o duce? Ciudat... la noi (de stat gradi) ii duc pe toti in anumite momente "cheie" (de ex. inainte de somn, dupa ce s-au sculat si sigur si in alte momente in prima parte de zilei), merg toti asa "cu trenuletul". Si in plus, fiecare merge cand are nevoie.
Daca simti ca e ceva in neregula la gradi, schimb-o de la toamna... mai vezi pana atunci. Oricum, cel mai bine este ca Saby nu s-a mai imbolnavit deloc.
Cu burtica, si eu sunt curioasa daca e fetita sau baietel, sa anunti te rog

Xerxe, sa treceti cu bine perioada asta de inceput, sa o duceti mai des la medic (sau sa chemati medicul mai des) acum cat e asa mititica, pana se mai intremeaza putin. Eu zic ca daca mananca, face pisu/kk, si va lua constant in greutate, nu ai de ce sa-ti faci griji. Ai vazut si alina.a cu Eli, Doaamne cat a tras si ea cu sarcina, cu nasterea, si uite Eli ce mare si frumoasa s-a facut

Dana, ma bucur ca Eric este ok. Sper sa nu mai faca febra deloc

Eu sunt intr-o faza cam naspa, tocmai ce am venit de la dentist.. dupa cele 2 nasteri, s-au facut la carii, de parca nu se mai termina...bine nu acum toate, zic asa in timp, de cand am nascut si pana acum, ba apare una, ba dupa un timp alta si tot asa... SI din astea complicate.... Adica (,) carii din astea ascunse, ca sa zic asa, cu deschidere mica, o gaurica mica vizibila, si inauntru cand curata, profunda rau, unele au ajuns aproape de nerv. Sunt carii pe care eu nu le vad, le vad o urma mica cand ele de fapt sunt avansate Sau incepe sa ma doara... Am si 2 masele de minte scoase, cariate ff accelerat. Una din ele am tinut-o 10 luni, din ultima luna de sarcina (cand incepuse) pana la 9 luni dupa sarcina (perioada de alaptare, caci cat am alaptat - am evitat sa fac anestezii si am tot rabdat), cand ajunsese rau de tot, dureri f mari etc.. Cealalta masea de minte nu ajunsese asa de rau, dar oricum tot asa avansase incat am scos-o si pe aia...
Si pana acum nu am avut probleme asa mari, adica aveam carii micute, ma duceam din timp,le plombam, nu era nici o problema. SI nici nu apareau ca ciupercile dupa ploaie. Acum e nenorocire, plus ca parca mi-a scazut si pragul de sensibilitate...nu mai suport racaitul aia de freza neam (nu ca pana acum l-as fi indragit), dar efectiv nu-l mai suport, totul e sensibil...
Sunt cam nervoasa pe tema asta...nah, asta e....

Ne mai auzim, cand imi mai trece supararea asta...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Elena, multumesc, eu zic sa incerci sa-i dai sanul dupa ce te mulgi putin, pentru ca se inmoaie sfarcul si laptele "stie" sa vina, adica sa nu se chinuie ea sa traga pe uscat pana vine, sau sa fie sanul prea betonat. Despre biberon... stii parerea mea, exista riscul destul de mare sa nu mai suga.
Si Larisa mea a dormit foarte mult in primele luni, asta cand nu plangea de colici, dar stiu ca in prima luna nu o vedea taica-su cu ochii deschisi, ea doar sugea si dormea.

-----------------------------------
Carla, mama Larisei (15/06/09) si a Sabinei (07/07/07) si 7+

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Monica, ce rau imi pare de carii, asa sunt, perverse, nu le bagi in seama pana cand nu fac ele dezastrul mare. Ma bagi in sperieti cu ele, eu de cand am nascut in 2007 am ajuns la dentist abia luna trecuta si am avut o carie, acum ma gandesc ca inca o sarcina si o alaptare o sa-mi puna capac.
Pe Saby cred ca nu au dus-o la pipi pentru ca nu avea chef educatoarea sa se miste sau nu avea cu cine lasa ceilalti copii. Am impresia ca au inscris mai mult de 12, fiindca de cand este Saby acolo au aparut inca 3 copii noi in grupa, iar de la 1 mai vine si Bob al lui Clem.
Cu mancarea eu le-am zis de la inceput, are perioade in care abia ciuguleste si perioade in care mananca mai mult, ei au zis ca nu e nicio problema.

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

monica, nasol cu cariile. si eu sunt cam varza, dar am inceput sa ma tratez. eu am auzit-o pe dentista mea sfatuindu-l pe unul sa se spele pe dinti cu bicarbonat. eu am citit ca albeste si mai "omoara" din microbi. andrei e mare amator de spalat cu bicarbonat. chiar am observat ca albeste dintele. cica e bine de combinat cu sare ca intareste gingia.
of, ce chef de munca am . tre sa vin si maine si seara plec. dar macar 4 zile scap de zapaceala asta.

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Michi asa ma distrezi cu sictirul asta de munca. Asa ajunsesem si eu la servici iar acum acasa de atata timp asa m-as duce la servici.

Carla sa fii sigura ca au mai inscris. si stai sa vezi de la 1 iunie cand cele de stat au vacanta iar parintiii care nu au cu cine sa-si lase copiii ii duc pentru 2-3 luni la particulara.
Si eu am ceva bile negre la gradi asta care din pacate cantaresc mai mult decat cele albe. Cel putin deocamdata, mai stau o luna sa vad exact cum sta treaba.

Monica exact asa am fost si eu. Din fericire mi le-am tratat la Ploiesti. Aveam o clinica f buna la parterul blocului. Cel mai tare m-a enervat si pe mine ca la suprafata nu se vedea nimic insa in interior era mancata pana la nerv. am crezut ca sunt eu mai ciudata, dar vad ca se intampla destul de des dupa o varsta Cum suna. Parca as avea 75

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Elena, si damian dormea muuuuuult de tot in primele saptamani. pe de-o parte imi convenea, insa pe de alta parte ma ingrijorasem, ca nu stiam daca e normal asa, ca eu nu eram obisnuita cu copii calmi. eu imi faceam griji, iar el dormea si-si crestea falcutele si bulanasele .
eu nu l-am trezit niciodata pt masa, chiar daca dormea si 5 ore. in unele nopti a dormit si 10 ore neintors.

Carla, nu stiu ce sa zic de mancare, n-ar trebui sa fie probleme de genul asta, mi se pare aiurea. mie educatoarea de la noi imi zice mereu ca copiii nu prea mananca, papa ciorba si la felul 2 deja sunt satui si doar frunzaresc, ramane multa mancare. asa ca nu prea inteleg cum de nu le ajunge si pt supliment. eu nu stiu cum sunt portiile de la catering, dar poate ar trebui sa ceri sa vezi. la cat de pusi pe capatuiala sunt toti pe lumea asta, nu m-ar mira ca portiile sa fie microscopice, pe principiul ca oricum copiii nu mananca mult. 15 lei pt o portie de mancare mi se pare enorm.

cu baia - mi se pare iar o chestie aiurea. la noi nu se incuie baia (la voi de ce?) si copiii se duc cand au nevoie. eu zic sa-i zici lui Saby ca daca se mai intampla sa n-o ia in seama, sa se aseze frumusel sub catedra si sa faca pe jos, sa moara alea de oftica. a doua oara cred ca nu s-ar mai fi intamplat.
cum sa pui un copil de 4 ani sa se tina atat? poate da in alte probleme la rinichi (eu m-am tinut o data mai mult si apoi nu mai puteam sa fac, am zis ca ajung la urgente).

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Mda, asta e cu gradinita, cred ca o sa incep sa caut altceva cum ma pun putin pe picioare. Plus ca educatoarea mi se pare cam prostuta... Am intrebat odata ce fel de cremwursti aveau la micul dejun si a spus ca... din carne! Serios? A, bun, imi faceam griji sa nu fie din masline . Altadata tot asa i-am gasit in timpul mesei si am intrebat ce mananca si a zis ca gratar... era mancare de catofi cu bucatele de pui fiert. Ma rog, poate s-o pricepe la altele mai bine decat la mancare.

Eu mananc foarte sarat de cand am aflat de bebe, exagerat de sarat, ce inseamna asta? In afara faptului ca ma pot trezi umflata cat painea . Si mai poftesc la merdenele, capsuni, cozonac si somon afumat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarlaV

Eu mananc foarte sarat de cand am aflat de bebe, exagerat de sarat, ce inseamna asta? In afara faptului ca ma pot trezi umflata cat painea . Si mai poftesc la merdenele, capsuni, cozonac si somon afumat.

Ei, si tu acum: ce inseamna! Ce poa' sa-nsemne? E baiat, clar!

Diane, bine-ai revenit!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput