Comori de nov-dec 2004 (208)
Raspunsuri - Pagina 18
monica-elizabet spune:
onitza, eveline, paxelina, Mihaela...ce scolarei frumusei aveti pe toti si sa aveti un an scolar bun
avem si noi pozici aici
https://picasaweb.google.com/103086181450711958279/ScolaritaRuxandra#5651489921814193682
Ele spune:
HELLOOO!!
Impresii si de la noi:
-la careu plictiseala si Denisa suferea ca e impinsa, calcata, deranjata.
-directoarea scolii scurta si la obiect.
-preotul a lungit slujba si evanghelia peste limite mele (de catolica) , nu mai zic de limitele copiilor.
-doamna invatatoate atenta la totii copii, a avut cate un zambet pt toti copii tristi din clasa ei.
-emotiile mele?? ca dupa examenul de la scoala de soferi.
Revin cu poze cand le transfer de pe laptopul sotului.
Intebare: incepeti programul cu 3 ore/zi??? ca la noi asa e.:)
Elena & Denisa
mirandolina spune:
wow!!!!
Nu stiu careia dintre voi sa raspund mai intai... Am vazut poze impresionante si scolarei frumoooooooosi! Iar mezinul trupei, Daniel, cresar in buna regula!!!
Doamne, ce scumpi sunt cu totii! Iar culoarul acela de flori si pasii mei timizi prin multime sunt vii de fiecare data cand ma uit la copiii de cls. I.
Noi am inceput gradinita, deocamdata cu dreptul pentru Matei. Joi avem sedinta, doamna din seara asta s-a aratat multumita de prima zi. Matei nu prea are colegi vechi, decat 2 gemene care il oboseau teribil si in trecut si de care vroia sa scape
La adam iar e cu cantec... va povestesc alta data, caci nu vreau sa (imi) umbresc bucuria primei zile de scoala.
onitza spune:
ELE, si la noi tot 3 ore prima saptamana. Vrem poze cu Deni scolaritzaaaaa!!!
LILY, multumim mult. De dim l-am dus la cresa pe Dani, nu a plans cat l-am schimbat, a inceput show-ul dupa ce l=am lasat in clasa. N-am mai stat sa ascult dupa cat timp se opreste. Dar cand sa ies pe poarta ma striga o mamica de gemene (prietene de plimbat copilasii mici pe bulevard cu carutzul) si plangea de-i tremura camasa pe ea, ca strigau fetele (2 ani jumate) dupa ea: mamiiii, nu plecaaaaaa, vreau la tineee!!! Am incurajat-o, am reusit sa o linistesc, dar cand am urcat in masina, am inceput si eu sa bazai. ...asa ca se aplica regula de "instinct de turma" si la adulti nu doar la copilasii care se intalnesc la grupa si se ia unul dupa altul. Nu stiu cand a trecut timpul de cand am venit acasa si pana acum cand tb sa plec sa il iau pe paul, practic am pus o masina de rufe la spalat, am dus un plic la posta, am fost la banca si gata timpul. Da, dar am fost fara copii, fara miortaieli, fara nemultumiri, facut treaba in linisteeeeeeeeee.
Am trecut si pe la o librarie si i-am luat lui paul 2 caiete speciale, unul la mate unul la scriere, de Marcela Penes, Ed Aramis, mi s-au parut f bune....asa sa ne mai facem de lucru zilele astea.
Fetelor, va cer si eu un sfat: de regula nu l=-am mai lasat pe paul la calc, dar am de gand ca dupa ce isi face norma de lucru sa il stimulez.....cat sa il las? juma de ora e ok? e putin?
Va pup, am plecat sa iau scolarul.
onitza spune:
Feedback-ul despre azi:
Dani: a plans azi mai mult decat ieri; nu a vrut sa manance nimik, nici biscuiti care sunt preferatii lui, nici banana, la gustare; sper sa il convinga cu pranzul, au supa cu galuste;
Paul: foarte incantat, m-a intampinat cu: "Mami, a fost foarte frumos azi, imi place la scoala!" Doamna l-a laudat ca fata de ieri, a participat la discutii, dezinvolt, nu copilul introvertit de ieri, deja s-a acomodat; le-a prezentat scoala, au interactionat cu copii mai mari, li s-a citit o poveste cu un pitic Barba-Hot, ne=a povestit-o in masina , au facut cunostinta cu dna de engleza si dna de sport; o zi foarte reusita.
Programul l-am stabilit cam asa:
juma de ora joaca
la 13 mancam
o fisa la mate
juma de ora calc
repetam o poezie Lunile toamnei pe care am invatat-o alaltaieri dar probabil ca a mai uitat din ea ; daca o stie bine , sa imi citeasca inca o poezie din revista Draga mea pentru copii
fisa la scriere
joaca restul zilei, nu de alta dar vine si dani :)
Pare un pic aglomerat, nu stiu daca vom reusi sa respectam tot ce e in program dar vom incerca:)
roserb spune:
Felicitari si succese tuturor scolarilor "proaspeti", sunt toti niste frumosi!
Ne inscriem si noi in lista, Mihnea a fost foarte emotionat, e adevarat ca era si o intreaga nebunie la scoala , agitatie, balamuc, caldura, dar in final i-a placut, mai ales ca s-a "imprietenit" cu un baietel.
Este mult mai stangaci si timid decat Bianca, dar probabil se da pe brazda curand. Il consoleaza si ideea ca Bianca este al doar 2 clase distanta, la acelasi etaj: ))
Cateva poze si de la noi http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1960582219780.2099111.1399554123#!/photo.php?fbid=1960582299782&set=a.1960582219780.2099111.1399554123&type=1&theater
Pupici tuturor
Roxana
onitza spune:
Haha, la ce am enumerat pana acum am bifat decat una, fisa la mate. E bine si-asa.
Roserb, frumos foc fi-tu! Iar Bianca gata-i domnisoara!
antoemma spune:
Si noi am inceput scoala. A fost frumos si ieri, si azi. Ei fac saptamana asta cate 4 ore iar de saptamana viitoare au si cate 5 in unele zile. Am ramas putin socata cand am vazut orarul pentru ca au foarte multe ore de germana: sapte pe saptamana (e la scoala cu predare in limba germana). Nu stiu de ce m-am mirat ca doar era de asteptat. Deja au invatat o poezie pentru care a primit un punct rosu (asta e de bine) si astept sa vina sotul sa o mai repete impreuna. Maine au mate... sa vedem ce fac si la materia asta. Ma gandeam sa o las la programul afterschool cand termin concediul cu a doua fetita dar dupa ce am vazut manualele mi-am dat seama ca nu o pot ajuta prea mult asa ca va ramane mai curand.
Si fetita mea e mai rusinoasa decat de obicei. Am fost foarte surprinsa fiindca nu cred ca am mai vazut-o vreodata asa.
Si ca o ciudatenie... au un semafor in clasa, langa tabla, care se aprinde pe verde atunci cand e liniste, pe galben cand e putin galagie, iar cand e galagie mai tare se face rosu si scoate zgomote... Atunci toata lumea trebuie sa taca
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010
ionela roxana spune:
Monica fatuca ta este o frumoasa si o hotarata; cred ca este pusa pe treaba, sigur o sa fie premianta, pare o fiinta ffff. ambitioasa, iar Alex este un flacau in toata regula; iti poti pune baza pe el sa o ajute pe Ruxi la lectii; ai doi copii superbi, iar tu esti o frumoasa; costumul de scoala este fff. fain, si imi place si ghiozdanul la nebunie
Roserb nu pot vedea pozeleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
antoemma pune pozici!
onitza la calculator il poti lasa doar 30min; chiar daca va incerca sa te pacaleasca nu lasa nici macar un minutel, ptr ca va deveni un obicei; o fisa de mate ii deajuns; multi nervi de otel de-acum incolo si muuuult succes!!!
mirandolina spune:
Ce pregatiri!
ce febra!
ce inceput!
ce copii frumosi!
Abia astept sa ne vina randul, atunci vor fi mai putini in situatia noastra si vom avea sustinere 100%
Eu de ce nu vad pozele Roserb-ai?
Oana nervi de otel, primele 2 saptamani sunt mai grele
Pe Facebook am pus pe peretele meu (Liliana Pintilie) un spot audio cu baietii mei, inregistrati pentru campania Lets do it Romania.