Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (189)
Raspunsuri - Pagina 10
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piggy GABITZA Advantan Milk nu l-am incercat, numerosii mei dr mi-au enumerat alte "cortizoane" cica slabe gen Fucidin H, unul cu N...Oricum la Mara e suprainfectat cu stafilococ auriu...e groasa treaba. Nu stiu frate ca parca ar trai intr-o cocina si doar fac curat toata ziua Ieri am luat o chestie de la ABOCCA - Bioeulen numai cu pante si aprca sa zic ca e mai bine la fata. Asa mult imi doresc sa ii treaca odata ca mi se rupe sufletulCleo am auzit ceva de Protopic. Mi se pareca e din gama cu Elocom sau ceva de genul asta. Cica e pentru kinderi peste 2 ani. Deci si tu esti cu dermatita? Offfffff In alta ordine de idei, mai fericita si optimista ii urez un LA MULTI ANI cat casa Ilincutzei de Laurita. Sa se faca mare si frumoasa ca mami a ei! Am vazut si pozele micutzei Ana ![]() Si m-am delectat si cu superbele poze ale lui Simonix! Mai vreeem! Piggy mama de pufitze Ilinca (15.06.2008) si Mara (30.08.2010) si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com |
stafilococ din ala avem toti in casa. Poti sa faci o analiza, sa elimini suspiciunea.
Despre Protopic - nu are cortizon, ci este inlocuitor al cortizonului. Stai sa dau un google ca am crema in mana.
edit: iaka ce gasii:
As an ointment (Protopic), tacrolimus is used in the treatment of eczema, particularly atopic dermatitis. It suppresses inflammation in a similar way to steroids, and is equally as effective as a mid-potency steroid. An important advantage of tacrolimus is that unlike steroids, it does not cause skin thinning (atrophy), or other steroid related side-effects.
Deci cu siguranta, confirm: nu are efectul secundar de subtiere a pielii si marire a sensibilitatii.
Piggy, eu am de 10 ani dermatita pe miini. AVEAM.
Pot sa mai zic un lucru: la mine e si pe fond nervos - la stres, oboseala, suparare - se accentueaza mancarimile.
La copii, dispare cam pe la 1 an. Poate fi agravata de caldura excesiva, prea rece, aer prea uscat, apa dura, detergenti etc. Gabitzam a dat sfaturi f bune. Nu stiu cat de grava e la voi, dar eu vazusem bebelush cu fatza rosie rosie, ca si cum ar fi fost oparit (de fapt avea o jumatate de corp asa).
piggy spune:
cleo pe corp a incepout sa ii apara dupa varicela...
cu stafilococu a ieist la analize si acum suntem pe augmentin la care cica e sensibil dar nu se vede nici o ameliorare
pe fata e cel mai rau..cum zici tu pare oparita...mai mult de 2 ori si-a scos manusile cu care oc ulc si s-a zagariat pana s-a umplut de sange. Una din cele 2 dati e chiar acum. 2 minute am vb la tels i cand m-am dus la ea era plina de rani si sange.
ma gandesc ca si din cauza cortizonului i s-a subtiat pielea si acum isi da sangele imediat. Sper din toata inima sa se vindece pana la un an ca nu mai pot. Sunt tot mai nervoasa si ma razbun pe Ilinca si ea micutza nhu are nici o vina.
Of Doamne!
piggy spune:
aa si i-am luat detergent deramline caltesc de 2 ori hgainele si le spal la 60 grade.
nu o imbrac decat cu bumbac, o hidratez la greu si pe afara si pe interior, am schimbat si laptele praf, amm scapat-o si de constipatie ca ma gandeam ca de la aia apare DA, am dat-o cu trixere, aderma, creme cu plante, etc, Ilinca nu o mai atinge pe fata, ma spal pe maini si imi dau cu spirt de mi s-a uscat rau pielea...chiar nu mai stiu ce sa mai fac
oare stie cineva un dermatolog bun? ca noi am icercat vreo 3 si nimic..
a si am urmat si un trat homeopat
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui piggy cleo pe corp a incepout sa ii apara dupa varicela... cu stafilococu a ieist la analize si acum suntem pe augmentin la care cica e sensibil dar nu se vede nici o ameliorare pe fata e cel mai rau..cum zici tu pare oparita...mai mult de 2 ori si-a scos manusile cu care oc ulc si s-a zagariat pana s-a umplut de sange. Una din cele 2 dati e chiar acum. 2 minute am vb la tels i cand m-am dus la ea era plina de rani si sange. ma gandesc ca si din cauza cortizonului i s-a subtiat pielea si acum isi da sangele imediat. Sper din toata inima sa se vindece pana la un an ca nu mai pot. Sunt tot mai nervoasa si ma razbun pe Ilinca si ea micutza nhu are nici o vina. Of Doamne! Piggy mama de pufitze Ilinca (15.06.2008) si Mara (30.08.2010) si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com |
uof...imi pare rau de situatie.
Da, asta e unul din side effects-u la cortizon : subtiaza pielea si devine si mai sensibila. Iar mancarimile sunt insuportabile.... si eu is cica mare...
Sa stii ca e temporara si va trece. Nu stiu ce sfat sa iti mai dau: la vara eventual sa plecati din bucuresti - cand vine canicula (de la transpiratia sarata, cu praf, e si mai rau...muuult mai rau!!!). Aplica baia cu apa de taratze - si scoate tot detergentul - eventual spala-i hainele la temp mare si fara detergent. Baita pe corp - o data la cateva zile, poti sa ii faci. Nu e bai daca nu e parfumata si coafata fata.... cand cineva zicea ca igiena excesiva nu exista, ei uite ca exista (eu banui ca la mine a fost startul cand ma spalam excesiv pe miini)
Dincolo de orice chestie, culmea, parca mai bine imi era fara creme.... din pacate si apa imi usuca miinile ...dar repet, eu aveam pe palme; si apa de la chiuveta imi usuca miinile, nu e cazul sa zic de detergenti, sapunuri, praf, clor, etc etc contactul cu manushile de latex mi-a facut si mai rau. Foloseam cortizonu pt ca nu mai suportam mancarimile; asta era marea minune la Elocom - nu ma mai manca; dar veziculele si ranile tot se formau si inaintau...
piggy spune:
si mie imi vine sa nu ii mai dau decat cu bioeulen asta de la abocca...cred ca e cea mai inofensiva ca e numai cu plante si fara miros culoare etc
acum sa scapam de stafilococu lui peste
si cerd ca intrerup si tratamentul asta naturist ..chir acum o sa ii scriu dr ca e din iasi
multam fain de sfaturi
si imi pare rau de manutzele tale..cred ca e groaznic mai ales ca mainile chiar intra in contact cu apa tot timpul
Doloress spune:
PIGGY - of, vad ca la voi e grava situatia... al meu n-a avut decat in prima faza niste bubite mari care il chinuiau, imediat l-am dat cu stelatopia si treceau ca prin minune, de a doua zi inca. Apoi vara ii dispar si iarna, in noiembrie asa, ii apar din nou si pana in aprilie tot nu-i trec. Nici acum la 3 ani nu a scapat. Dar nu-l mananca deloc, e numai pielea asa aspra. Asta si pentru ca tot folosim Stelatopia, daca ii schimb, chiar cu produse bio fara parabeni, apar iar.
Mare atentie la cosmetice, uitati un site interesant, unde iti scaneaza cosmeticele, daca contin substante cancerigene :
http://www.cosmeticsdatabase.com/
Eu de cand cu site-ul asta, am aruncat cam jumate din cosmeticele pe care le aveam prin casa.
piggy spune:
multam fain de site doloressam cautat eu ceva dar cred ca trebuie sa caut ingredientele ca produsele de lanoi nu prea le gaseasc
multa sanatate la bebei
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui piggy si mie imi vine sa nu ii mai dau decat cu bioeulen asta de la abocca...cred ca e cea mai inofensiva ca e numai cu plante si fara miros culoare etc acum sa scapam de stafilococu lui peste si cerd ca intrerup si tratamentul asta naturist ..chir acum o sa ii scriu dr ca e din iasi multam fain de sfaturi si imi pare rau de manutzele tale..cred ca e groaznic mai ales ca mainile chiar intra in contact cu apa tot timpul Piggy mama de pufitze Ilinca (15.06.2008) si Mara (30.08.2010) si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com |
a, si eu reactionez urat la cremele cu parfumuri si la parfumuri pe piele.
Poti sa incerci sa nu mai dai cateva zile deloc, sa vezi cum reactioneaza? Eventual o singura zona de piele - sa vezi daca isi revine singurica?
Cu miinile - mi-am revenit f.bine, arat superba!
Simonix spune:
Acum 3 ani eram in travaliu, cu peridurala pusa
Oare cati ani o sa mai retraiesc noaptea aia, amintirile sunt inca atat de vii, parca s-a intamplat ieri :) Azi piticul mi-a zis de nu stiu cate ori ca i-a fost dor de mine, m-a luat in brate, m-a mangaiat, ne-am uitat la poze cu bebe Robert mic mic si ma uitam la expresia fetei sale, era asa de induioshat, mangaia de zor ecranul ... dragul de el :)
Am sa ii pun cadourile in salon, sa le gaseasca dimineata, iar maine dupa serviciu trec sa ii iau tortul (un munte de profiteroale mici
) si acasa o sa mancam pizza (facuta de mamaie si de pitic) si o sa suflam in lumanari, online cu restul bunicilor de la Bucuresti 
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Danicris spune:
Multi ani traiasca
Multi ani traiasca
Laaaaaaaaaa muuuuuuuuuulti aaaaaaaaaaani ...
Multi ani traiasca
Multi ani traiasca
Cine sa traiasca
Cine sa traiasca
ROBERT sa traiasca
ROBERT sa traiasca
Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa muuuuuuuuuuuuuuuuulti aaaaaaaaaaaaaaaaani ...
Robertel, pui mic, imi esti foarte drag, te imbratisez si te pup pe obrajori. Sa fii sanatos, sa fii fericit, sa ai noroc in viata si Dumnezeu sa te ajute in tot ceea ce faci. La multi ani !