2011-2012 : Clasa I
Raspunsuri - Pagina 8
amironeanu spune:
Salut!
Lora, cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi si la Inspectoratul scolar. Mi se pare tarziu luna august, mai ales ca eu stiam ca in august nu prea gasesti pe nimeni pe la scoala. Unde va merge Stefi a fost totul transparent, a aparut anunt cu perioada de inscriere, in anunt spunea regulile de inscriere si data la care se vor afisa "rezultatele". Invatatoarele aveau liste deschise (si era deja plina cand am vorbit si noi cu invatatoarea, Stefi a fost chiar a 25 pe lista invatatoarei), dar scoala nu primea dosare. Stiu alte scoli din Iasi care au facut inscrieri "neoficiale" de anul trecut.
lbelciug spune:
allinta, ciudat, nici noi nu suntem din zona cu scoala, dar am fost inscrisi pe principiul: "primul venit, primul servit".
Temerile mele sunt altele: ce face copilul DUPA ore. Sunt din categ parintilor ce lucreaza pana la ora 18, plus drumul. Voi cum rezolvati daca nu aveti bunici/bone? Este after-schoolul o solutie buna? Merita banii versus serviciile oferite, cum ma conving de asta?
Uniforma e obligatorie la cl I?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
szivarvany spune:
Liviana, idem io. La 18,20 ajung cel mai devreme acasa.
Asa ca, ramane after-school-ul in care imi pun mari, mari sperante si sper sa fie de mare ajutor, apoi cu dadaca pana ajung eu.
Tare mi-ar placea ceva extra de facut tot la scoala, pt relaxare, imediat dupa after, un sport sau orice prefera fi`mea, sa avem apoi seara libera toata pt noi, pt reverificare rapida, pt mers la o inghetata sau oriunde, aici in cartier.
Deh, planuri am sa vedem ce iese Cu DD inainte.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
LoraG76 spune:
Avem si noi ghiozdaaaan! L-a primit cadou de la bunica-sa, de la Disney, cu printese (altfel nici nu se putea), e tare frumos! Si-a mai primit si-un penar cu 3 compartimente, cu Hannah Montana, gata echipat. E f. incantata si mie-mi vine sa plang cand o vad cu ghiozdanul in spate!
Maine o sa mearga sotul meu la scoala, sa vada ce si cum cu situatia asta de la scoala lor...ca la noi, la nimeni, parca.
Edit: Si noi am optat pentru after, ca alta solutie nu avem.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
Roxana_G spune:
Eu tocmai am primit invitatia la prima sedinta cu parintii, pe 14 mai. Vom discuta atunci cum sa ii pregatim de scoala, la ce sa ne asteptam, cum vor fi clasele. Voi cunoaste si invatatoarele, ceea ce mi se pare minunat. Va voi da atunci mai multe detalii, poate sfaturile privind pregatirea vor fi utile tuturor.
lbelciug spune:
mamagiuliei, pai tu vei plati si AS si bona? Eu as vrea sa gasesc un AS pana la 6-7 pm. Asa-i cu sportul, asa e un alt "of" de la meu, nu-l poti duce la nimic pt ca majoritatea cursurilor incep de la 5-6, iar in w-e nu am chef de asta. Singura varianta ramane vacanta de vara cand face sport la parintii mei in oras.
Lamuriti-ma si pe mine: cand trebuie sa afiseze scolile listele cu clasele? E un termen maxim obligatoriu?
Am sunat ieri la noi (sc 59) si am fost cam repezita, ca de ce vreau sa vad lista, ca e suficient ca am dus dosarul etc, dar tot doamna cu pricina s-a "scapat" cum ca ar mai avea nevoie de aprobare pt inca o clasa....
szivarvany spune:
Liviana, nu pot renunta la bona, ce ma fac in vacante si la boli ? :(
Idem si noi cu sporturile :((( imi pun mari sperante in scoala.
Rox, abia astept impresii de la sedinta
Ce idee buna a avut scoala cu sedinta asta
Lora, vrem poze
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
lbelciug spune:
Nu m-am lamurit asupra termenului, dar cica scolile trebuie sa anunte in scris parintii daca micutii sunt acceptati sau nu. Detalii aici:
http://www. prokid. ro/ stiri/societate/inscrierile_pentru_anul_scolar_2011_2012-1404/
Soleil spune:
Liviana, pe site-ul ismb.edu.ro scrie ca:
Conducerea unitatii de invatamant va raspunde in scris, in timp util tuturor solicitarilor de inscriere depuse de catre parinti si va afisa, pana la data de 6 mai 2011, lista copiilor inscrisi in clasa I.
De repartizarea pe clase nu scrie nimic...
Eu am trecut azi pe la scoala, nu era nicio lista. Un singur afis in care scria ca nu mai sunt locuri, ca s-au primit 125 de cereri, ca au aprobate 4 clase, ca daca se mai aproba inca o clasa se vor face 5 clase de 25 de elevi, daca nu, se fac 4 clase de 30 de elevi. Si afisul ala era cu data de 15 martie 2011, nush de ce nu l-am vazut pana acum
Noi vom pastra bona, eu nu vreau sa o dau la afterschool. In principiu, nu-mi permit sa le platesc pe amandoua, iar la bona nu-i pot scadea salariul, ca pleaca. Plus ca am vacantele neacoperite, iar daca o fi sa se imbolnaveasca, iar n-am ce sa fac. Oricum, ideea de afterschool pe mine nu ma incanta foarte tare, adica teme isi poate face si acasa, la AS n-are unde sa se odihneasca, nu stiu, eu prefer ca dupa scoala sa aiba un timp de relaxare - ca mai sta un pic prin parc, ca sta juma' de ceas in pat, ceva.
Fii-mea m-a anuntat zilele trecute ca vrea troller. Zice ea ca sa nu-i fie greu. Ok, eu sunt de acord, dar pe scari cum procedeaza cu geamantanul ala? Are scari la scoala si are si acasa 4 etaje. Ma rog, acasa ar avea ajutor sa zicem, dar totusi...
LoraG76 spune:
Am pozat si noi achizitiile pentru scoala. In plus, mai avem seturi de creioane colorate si carioci.
https://picasaweb.google.com/LoraG76/Scoala?authkey=Gv1sRgCMXmjsf4mfSoLw#5603547796678981010
Acuarele de care le-o fi trebuind, ce stiti? Asta ca sa-mi fac temele din timp.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
http://community.webshots.com/album/577049286UYRuhK" target="_blank">Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">http://www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=LoraG76&catid=&search=Cauta&searchtype=2" target="_blank">Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)