2011-2012 : Clasa I
Raspunsuri - Pagina 6
happiness spune:
Mamagiuliei, sper sa reusesti. Nici eu nu am intentionat sa ma stresez sau sa stresez copilul.Nu am reusit prea bine. Din greseli invatam .
Naty spune:
Eu sunt tare nelinistita su privire la inscriere. De abia astept sa vad lista aia.
Ceea ce imi aduce iar aminte ca intram in "sistem", parca ma vad pandindu-mi numele pe listele de la BAC si de la facultate
Cred ca o sa bocesc in prima zi de scoala ...
Unde mai pui ca noi incepem totdata si scoala (cu Ioana) si gradinita (cu Nadia).
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
szivarvany spune:
Si eu am asa emotii pt prima zi Si pt tot restul de zile scolare
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
sorana spune:
In cls I si intr-a II-a aceleasi materii:
Romana (abecedar) - 8h/saptamana, matematica - 4 h/saptamana, cunoasterea mediului - 1h/saptamana, educatie muzicala - 1h/saptamana, educatie plastica (desen) - 1h/saptamana, abilitati practice - 1 h/saptamana, religie (facultativ -fi-mea nu face) - 1h/saptamana, educatie fizica - 2h/saptamana, un optional (fi-mea face italiana) - 1h/saptamana.
Naty bafta - 2 boboci de-o data
cristinamh spune:
ma bag si eu, cu cateva sfaturi, dupa jumatate si mai bine de an de clasa 1.
- nu va stresati cu rechizite, se gasesc pe toate drumurile acum, si va spune doamna la inceput ce si cum.
- nu va aventurati la stilouri scumpe... noi suntem la nr. 6 si 7. si anul nu s-a terminat. ele sunt ok, dar nu rezista la gaurit gumele, la racait fermoatul de la penar, nu stau nici pe banca singure si mai pica... fix in penita
- exista trolere care se pot lua si pe umar. asta pentru scari...
- daca vreti neaparat sa va pregatiti de scoala, nu va chinuiti cu litere, ce stie sa scrie si cat poate sa citeasca. lucrati la greu despartirea in silabe, recunoasterea sunetelor in silabe, in cuvinte... numarul de cuvinte dintr-o propozitie... si veti avea primele doua luni de scoala relaxate. apoi restul se invata incet-incet.
- daca intentionati sa retrageti copilul de la religie, mergeti cu cererea cat mai repede, eventual dupa 1 septembrie, cand se face orarul, sa poata tine cont de ea. adica, la clasele unde sunt copii care nu frecventeaza ora, sa o poata pune prima sau ultima in orar. noi am patit-o, s-a rezolvat in cele din urma. asta in cazul in care nu exista biblioteca sau alte alternative pentru copil.
cam atata din scurta noastra experienta de clasa 1. o voi lua de la capat, in 2012, cu noua lege.
succes!
Cristina
Atelierul de creatie www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare
buli spune:
ia sa vedeti aici sfaturi
- lasati copiii in pace, nu-i mai pregatiti atata, ii invata la scoala ce au nevoie
- pilot frixion gel rulz, se gaseste in carrefour si selgros, scrie fix ca stiloul
- daca merg la afterschool, asigurati-va ca sunt lasati sa lucreze independent
noi am facut cumparaturile intr-o singura zi, impreuna cu impricinatul, dupa 1 sept.
la Matei si la colegii lui cel mai greu a fost sa se obisnuiasca sa stea in banca atata vreme. mai mereu se trezea cate unul sa mearga la cos sa-si ascuta creionul
e frumos la scoala daca nu-i streseaza nimeni, serios vorbesc!
Naty spune:
sorana optionalele difera de la scoala la scoala? La voi ce optionale sunt?
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
szivarvany spune:
La noi ca optional este engleza, din cls I.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
albinutza spune:
Ne inscriem si noi in grupul viitorilor scolarei, la toamana va incepe si Cosmin cls. I, emotiile sunt mai mult la mine dar nu asa mari avand in vedere ca mai am o fata cls. a VI la aceeasi scoala, asa ca sunt deja rodata si cam stiu la ce sa ma astept.
Bafta, tuturor scolareilor.
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Naty sorana optionalele difera de la scoala la scoala? La voi ce optionale sunt? Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008) NOI Asa a venit pe lume Ioana Si asa Nadia |
Da, optionalele difera de la scoala la scoala. La prima sedinta cls I am fost intrebati daca vrem italiana (scoala are clasa de intensiv de la aV-a, dau examen intr-a IV-a, dintr-a III-a faceau oricum italiana) sau vrem ceva gen "educatie pentru sanatate" sau ceva cu povesti. Majoritatea au votat italiana ca ajuta in vederea examenului.
Cu alte cuvinte poate diferi si intre clase (la scoala noastra cel putin) in functie de ce au votat parintii intr-a I-a.