2011-2012 : Clasa I

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Din orarul de anul trecut:

-Limba Romana - 8 ore/sapamana
-Matematica - 4 ore/saptamana
-Religie - 1 ora/saptamana
-Educatie fizica - 2 ore/saptamana
-Educatie muzicala - 1 ora/saptamana
-Cunosterea mediului - 1 ora/saptamana
-Educatie plastica - 1 ora/saptamana (desen, pictura)
-Abilitati practice - 1 ora/saptamana (un fel de lucru manual, cu foarfeca, lipici, hartie creponata, glasata, sforicele, culori, carioci, plastilina, etc).
-Optional - 1 ora/saptamana

Total - 20 ore/saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Educatie plastica = desen
Abilitati practice= efectuarea de diverse lucrari din materiale diverse (inlocuieste ora de "lucru" de pe vremea noastra). Se fac jucarele din ate si cutii de chibrituri, hartie glasata, betigase, fac origami, floricele cu aplicatii de materiale, seminte, lucreaza cu plastelina...

La baiatul meu la scoala au in fiecare saptamana cate 1 ora din cele 2 materii. Abilitatile practice sunt ore foarte iubite de copii dar foarte stresante pentru parinti. E horor sa te trezesti seara ca ii trebuie copilului a doua zi te miri ce minuni (exemplu: seminte de mustar, fire de lana galbena, 20 de cutii de chibrituri...).

Anya

:) inseamna ca trebuie sa ma consider fericita ca nu mi-am batut capul niciodata cu orele de a doua zi ale fiica-mii. Doamna ne-a dat o lista cu rechizite la prima sedinta cu parintii si ne-a dat 1 saptamana sa achizitionam totul. Nimic special: pensule, acuarele, lipici, hartie creponata bla bla bla. Am pus totul intr-o sacosa, i-am inmanat-o fetitei si doamna a ajutat-o sa aseze totul in cuseta personala. E drept ca in martie a venit acasa cu un colaj care cuprindea si niste fire de lana rosie, pe care eu nu i le dadusem, insa a zis ca le-a dat doamna la toti :). In rest imi spunea fetita ca atunci cand nu are unul dintre copii se ajuta intre ei, se imprumuta etc. Ceea ce mie imi convine. Eu oricum i-am dat mai multe chestii decat mi se ceruse, asa ca are de unde da. Eu am trecut pe la scoala fix de 2 ori in clasa I: la prima si la a treia sedinta cu parintii (pe a doua am ratat-o). Am mai vorbit la telefon cu doamna de vreo 3 ori si ... cam atat. Nici in clasa a II-a nu mi-am propus sa fiu mai activa :) Probabil fiecare invatatoare are obiceiurile ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

analias, dupa ore, fata merge la afterschool? Cum se procedeaza cu temele, se fac cele date din ziua respectiva? Dar daca uita ce tema le-a dat doamna?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu nu pot si nici nu vreau sa stau asa relaxata, n as vrea sa am surprize mari

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Analias, probabil la scoala voastra fiecare copil are dulapior. La noi nu exista asa ceva. Pana si ghiozdanele stau pe jos pt ca pupitrele sunt micute.
Ibelciug, la inceput s-ar putea sa uite tema. Eu l-am invatat pe al meu sa noteze - la inceput pe carte, apoi i-am dat un carnetel in care isi nota temele. Exista invatatoare moderne care au site si trec acolo temele - nu e cazul meu. Va trebui la inceputul anului sa iei cateva telefoane de la mamici (preferabil de fete, ca sunt mai constiincioase ) si le vei suna cand ti se pare ca nu e clara tema.

Mergi la inceput

Doamna ne-a rugat la prima sedinta sa dotam copiii cu un carnetel (notes) in care sa isi noteze zilnic temele. La inceput, cand nu stiau toti sa scrie, le-a fixat dansa un cod (+ pt mate, A pt romana etc). Fiica-mea a fost zapacita doar de 2 ori si a uitat sa noteze, asa ca am trimis-o cu tema nefacuta. Desi colega de banca locuieste chiar in casa de alaturi, nici eu nici celelalte familii (majoritatea) nu am practicat sistemul "suna un coleg" :). Nu merge la after, vine acasa de la scoala, dar nu m-am atins de ghiozdanul ei decat in prima saptamana de scoala. In rest a invatat sa se aseze singura la birou, sa isi faca temele pentru a doua zi cat mai rapid si eficient posibil si sa ma cheme doar daca nu intelege ceva sau cand a terminat. Vinerea faceam toate temele posibile pt sapt urmatoare, pt ca weekendul sa fie 100% liber. In plus fie-mea e motivata si de activitatile extrascolare de dupa amiaza si stie ca daca nu termina singura repede totul, nu pupa club dupa amiaza :) Sper sa reusim sa ne incadram in acelasi tipar si in clasa a II-a.

Da, fiecare clasa are dulapioare: cate unul pt 2 elevi. Fiecare din cei 2 elevi are cheie, mai avem cate o dublura si acasa si are si doamna o dublura. Dar in clasa I nu a pierdut nimeni nici o cheie! Doamne ajuta! Fetita mea imparte dulapiorul cu vecina noastra, cu toate ca nu sunt colege de banca, dar sunt prietene bune. Sunt foarte utile, pentru ca acolo a tinut tot anul: adidasii, rechizitele pt desen si abilitati, sapun, servetele etc. Eu nu am stiut din sept pana in iunie de ele, le-am luat acasa doar in ultima sapt de scoala.

Nici ei nu au pupitre cu sertar, insa isi agata ghiozdanele intr-un cui special atasat bancii.

Si sunt asa relaxata pentru ca asa am fost si eu crescuta: am fost invatata sa am grija de propria persoana, pentru ca s-ar putea sa nu fie nimeni in preajma sa ma ajute. Si am beneficiat de toate activitatile pe care mi le-a dorit. Si am mai fost si premianta 12 ani :) Asa ca transmit mai departe sistemul. Avem noroc de o invatatoare care sa incurajeze si dansa acest stil si, mai mult, se pare ca l-a aplicat cu mult succes si la propriul copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelicuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui analias

Doamna ne-a rugat la prima sedinta sa dotam copiii cu un carnetel (notes) in care sa isi noteze zilnic temele. La inceput, cand nu stiau toti sa scrie, le-a fixat dansa un cod (+ pt mate, A pt romana etc). Fiica-mea a fost zapacita doar de 2 ori si a uitat sa noteze, asa ca am trimis-o cu tema nefacuta. Desi colega de banca locuieste chiar in casa de alaturi, nici eu nici celelalte familii (majoritatea) nu am practicat sistemul "suna un coleg" :). Nu merge la after, vine acasa de la scoala, dar nu m-am atins de ghiozdanul ei decat in prima saptamana de scoala. In rest a invatat sa se aseze singura la birou, sa isi faca temele pentru a doua zi cat mai rapid si eficient posibil si sa ma cheme doar daca nu intelege ceva sau cand a terminat. Vinerea faceam toate temele posibile pt sapt urmatoare, pt ca weekendul sa fie 100% liber. In plus fie-mea e motivata si de activitatile extrascolare de dupa amiaza si stie ca daca nu termina singura repede totul, nu pupa club dupa amiaza :) Sper sa reusim sa ne incadram in acelasi tipar si in clasa a II-a.

Da, fiecare clasa are dulapioare: cate unul pt 2 elevi. Fiecare din cei 2 elevi are cheie, mai avem cate o dublura si acasa si are si doamna o dublura. Dar in clasa I nu a pierdut nimeni nici o cheie! Doamne ajuta! Fetita mea imparte dulapiorul cu vecina noastra, cu toate ca nu sunt colege de banca, dar sunt prietene bune. Sunt foarte utile, pentru ca acolo a tinut tot anul: adidasii, rechizitele pt desen si abilitati, sapun, servetele etc. Eu nu am stiut din sept pana in iunie de ele, le-am luat acasa doar in ultima sapt de scoala.

Nici ei nu au pupitre cu sertar, insa isi agata ghiozdanele intr-un cui special atasat bancii.

Si sunt asa relaxata pentru ca asa am fost si eu crescuta: am fost invatata sa am grija de propria persoana, pentru ca s-ar putea sa nu fie nimeni in preajma sa ma ajute. Si am beneficiat de toate activitatile pe care mi le-a dorit. Si am mai fost si premianta 12 ani :) Asa ca transmit mai departe sistemul. Avem noroc de o invatatoare care sa incurajeze si dansa acest stil si, mai mult, se pare ca l-a aplicat cu mult succes si la propriul copil.

Tot asa e si stilul meu. Imi place sa-i invat pe copii sa fie independenti si nu dependenti de parinti. Doar asa vor avea incredere in potentialul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Analis, la ce fel de club merge fata ta, adica ce face acolo?
Nelicuta, cum poate fi un copil convins/determinat sa isi faca temele sau sa invete daca sa zicem nu vrea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelicuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Nelicuta, cum poate fi un copil convins/determinat sa isi faca temele sau sa invete daca sa zicem nu vrea?

In primul rand, un copil trebuie sa inteleaga de ce trebuie sa invete, sa-si faca temele. E foarte importanta comunicarea cu copilul. Exista diverse motive, care il pot determina sa nu-si faca temele. E bine sa le descoperim si impreuna cu copilul sa gasim solutii.

Sper ca te-a ajutat, raspunsul meu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Analis, la ce fel de club merge fata ta, adica ce face acolo?

Noi folosim 'club' in sens generic, pentru ca fetita mea face: muzica, limbi straine, dans, pian si sport. Face atletism la Stadionul National, muzica, pian si limbi straine la Clubul Copiilor Sect 6 si dans la Scoala Medievala.

Mergi la inceput