tiparul copilului blond

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns child spune:

Mie mi s-a zis de tiparul asta, tot de la orl:
blond, ochi albastri, ten alb = polipi

Adica are risc crescut de a dezvolta polipi, cu toate ca acum e prea mic, nu se pune problema polipilor la varsta asta.

Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

no eu pe asta n-am auzit-o. si eu sunt blonda dinfacatura si n-am luat medicamente pana la 22 de ani cand am luat antibiotice prima data in viata mea.

Otita...nu cred ca are nici o legatura cu ce culoare are parul.

Noroc ca mi-am luat barbat brunet, care e mult mai bolnavicios decat mine si Ana la un loc

Mama de Ana si 27+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Tot o blonda cu ochii albastri am si eu acasa, are aproape 7 ani si e total "insensibila".

I-am dat antibiotic poate de 2 ori in viata la amigdalita, raceste usor o data/an, a avut o singura data conjunctivita care a trecut de la sine, n-a avut niciodata otite, nici polipi, deci...

Oana mami de Mara 11.08.2004 si 12+ cu

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Iar legat de problemele de ochi la cei cu ochi deschisi, e discutabil, eu nu am avut asemenea probleme, chiar imi spunea un oftalmolog ca sunt "pacienta" perfecta, fara nici o problema.
Si am facut sporturi de iarna toata viata...intr-adevar ma deranjeaza albul zapezii si soarele, dar ochelarii de soare ma ajuta mult.

I-am luat ochelari de soare si copilului meu, ca si pe el il deranjeaza soarele...si din fericire chiar ii tine la ochi, a vazut si el diferenta

Si eu am fost foarte mirata la auzul acestul "tipar", doar sunt blonda cu ochi albastri-verzi si nu am avut probleme de sanatate dese sau grave, otita niciodata nu am avut, intr-adevar am avut polipi de care am scapat pe la 3 ani.

Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu exista asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Este vorba de diateza exudativa; si limfatica; , ce reprezinta; o dispozitie foarte des īntālnita; īn copilarie, cu
o nota; ereditara;, caracterizata; prin tendinta; de a reactiona la anumite elemente infectioase (virale,
bacteriene, alergice, chimice)prin inflamatii. Se regaseste in special la copii blonzi, cu ten alb, ochii deschisi la culoare si reprezinta o predispozitie a infectiilor in cale respiratorii superioare si sfera ORL data se o reactivitate sporita a structurilor limfatice din aceasta zona (afectiuni ale amigdalelor, polipilor, bronsiolite ,otite satelite, mai multi ganglioni limfatici mariti:occipitali, latero-cervicali..., numarul mare a limfocitelor īn sānge)
procesele inflamatorii la nivelul mucoaselor cailor respiratorii au caracter de repetabilitate sau de recidiva; si evolutie mai anevoioasa.

medicii care au frecventat in faculatate cursurile cum trebuie si au mai citit (scoala germana de pediatrie si scaoala rusa) si cate ceva au habar despre asta... din pacate sunt prea putini...

asa ca, inainte a judeca ce ne spune un medic ca fiind prostie deoarece avem un copil blond care raceste odata pe an, sa vedem macar de curiozitate daca e ceva adevarat si sa deschidem un BritishMedJournal

sanatate piticilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Chiar daca exista un astfel de tipar, multi copii nu se incadreaza in el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Si uite cum apare legenda urbana. Sustinuta de soacra mea din plin care din dorinta de a sta acasa cat mai mult cu copilul blond, cu ochi albastrii si cu pielea ca laptele i-a umplut fisa medicala cu tot soiul de boli asa ca bietul copil, nu stiu cum a ajuns la maturitate intreg si sanatos.

Cred ca e banc si e vorba de copii blondelor din banc, iar doctorii din romania nu au simtul umorului pentru a face distinctia dintre real si imaginar. Cred ca doctorii dau cu pasta alba pe monitor.

Ce am mai constat eu personal, deci subiectiv, ca pana acum toti managerii blonzi cu ochi albastrii erau din tagma blondelor din bancuri . Dar bine inteles ca si eu dau cu pasta alba pe monitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicavica spune:

multumesc, corinag!stiu ca atunci cand mi-a spus ca-i tiparul copilului blond,a spus si de sistemul limfatic ceva,dar nu eram f atenta pt ca copilul meu plange numai cat vede orl-istul,si drita de-abia imi spuse ca-i da injectabil iar,dupa 3 antibiotice la activ in 3 sapt.eram cu mintea mai mult la tratament,decat la ce zicea...deci adevar este,in ce zice......intr-adevar otita n-a facut pana la cresa,dar de atunci o tinem lant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

noua ne-a spus pediatra ca blonzii cu ochi albastri cum am si eu un baietel, sunt mai sensibili la ochi, adica tolereaza mai greu lumina puternica de la becuri/soare, tolereaza mai greu caldura, si au pielea mai sensibila, se irita mai usor. e friguros, prefera incaperile calde, haine mai groase; nu ne-a zis de partea ORL insa nimic dar daca ar fi s-o iau din experienta pot zice ca el a reactionat pana acum mult mai urat decat sora lui mai mica la efectele racelilor/virozelor.

fetita mea are par saten deschis si ochi caprui, insa are pielicica foarte sensibila, se irita usor, reactioneaza urat la piscaturi de insecte (se inroseste si se umfla la locul intepaturii), are ceva dermatita. Insa nu o supara caldura soarelui, o supara luminile puternice ale becurilor, si o supara incaperile incalzite, prefera camerele mai racoroase si iarna, hainele lejere.

Mergi la inceput