Vizita in Romania,minor cetatean american..

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Eu cred ca problema este cu ce pasaport calatoreste parintele.

Daca parintele calatoreste cu pasaport romanesc, incep sa puna intrebari.
Si nu e regula, daca iti cere declaratia sau nu.

Eu cetatean roman cu domiciliul in strainatate am iesit din Romania in Bulgaria asta vara cu copiii cetateni romani si ei, si nu mi-au cerut declaratie (ptr care pierduse sotul 1 zi sa o faca la consulatul romanesc). Eu vroiam sa le o arat.

Vroiam sa va zic ca daca copilul iese din Romania cu un alt insotitor decat parintele, acelei persoane ii trebuie si cazier.

Andacos, eu zic sa nu mai fii asa inversunata, legile romanesti sunt interpretate/interpretabile in n moduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui cge

Andacos, eu zic sa nu mai fii asa inversunata, legile romanesti sunt interpretate/interpretabile in n moduri.

Cristina,
mama lui Victor si a Ancai

Asa am lasat impresia?

Clar este ca legea trebuie respectata!
Iar minorii ce calatoresc cu alt pasaport decit cel romanesc...n-au de ce se supune legilor romane!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu cred ca aici e vorba de oameni cu prea mult exces de zel. Sunt multi carora le place sa faca pe sefii cu altii si cei de la vama de multe ori au impresia ca sunt deasupra altora.

Adriana mami de Isabelle Marie - 7 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Sindrom de prea mult exces de zel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Nu stiu de ce acte sunt nevoie cand copilul calatoreste cu insotitor, insotitor care nu e unul din parintii minorului.
Eu anul trecut am fost in Romania cu baietelul, eu cu pasaport romanesc, baietelul cu pasaport japonez.
Am intrebat aici daca partea japoneza cere vreo procura prin care tatal e de acord sa ies cu copilul din Japonia, raspunsul a fost ca ei nu cer nici o hartie.
In Romania la aeroport nu am avut nici o problema, nimeni nu mi-a cerut nimic.
Ma gandesc ca in afara de procura pe care americanii o cer in care unul sau ambii parinti sunt de acord ca minorul sa paraseasca America pe o perioada specificata clar in procura, nu cred ca statul roman are ceva de comentat, mai ales daca minorul calatoreste cu pasaport american si numele minorului e acelasi cu cel al parintelui ce il insoteste.
Ca daca numele de familie difera, poate atunci incep cu intrebarile.
Da mai stii, poate or fi schimbat ceva legi in privinta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Saskia,fimea e la fel ,are dubla cetatenie,am calatorit fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Nu stiu daca mai e valabil topicul:

Am calatorit in Februarie cu fiul meu care are dubla cetatenie. Am calatorit cu pasapoartele british iar noi mai avem in plus si nume diferite (eu englezesc, el romanesc dupa tatal lui natural de care sunt despartita). Deci puteau automat sa banuiasca cetatenia romana a fiului meu.

Nu i-a interesat absolut nimic in afara de pass-ul british. Puteau sa banuiasca orice, rapire etc, nu mi-au cerut nici un act sa dovedeasca relatia ditre noi, acorduri, NIMIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Cum de altfel e normal.Si noi la fel,avem nume diferite-aici sotia nu ia numele sotului,calatoresc singura cu copilul fara probleme cu pasapoartele olandeze.O d -na ne -a auzit vorbind romaneste si ne cerea procura,celalata de la ghiseu i-a spus imediat ca nu se aplica decat celor cu acte romanesti.Din pacate ,problemele apar cand se interpreteaza dupa ureche regulile astea, ca sa nu zic abuziv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Problemele astea le-ati avut doar cand un singur parinte calatorea cu copilul/copiii? Ca eu pana acum n-am avut probleme insa m-ati speriat. Mergem si noi in Romania acum pe 24, dar noi suntem ambii parinti. Pasapoartele noastre sunt romanesti, ale copiilor americane, insa ambii copii au si certificate romanesti de nastere (al Isabellei a iesit deja, al lui Edi trebuie sa-l luam anul viitor).
Incep sa ma ingrijorez cu privire la declaratia asta, ce sa declar ca imi dau voie singura sa-mi scot copilul din tara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Daca sunteti amandoi parintii, nu aveti ce declaratie sa dati.

Eu chiar acum sunt in Romania cu copiii mei (pasapoarte americane) si am venit singura, fara tatal lor. Primii doi copii au si certificate de nastere romanesti, pasapoarte nu au. Acum 2 ani am venit in Romania cu sotul, dar la plecare eram doar eu singura cu copiii (doar cei doi pe atunci) si nu am avut nici o hartie, nici o problema.

Am auzit, intr-adevar, ca pentru copiii cu pasaport romanesc, trebuie declaratie de la parintele care nu este prezent sau de la ambii parinti in caz ca (,) copilul calatoreste cu altcineva.

Dar pentru copiii cu pasaport strain nu trebuie nici o hartie, iar daca este solicitata, eu una as chema un superior ceva, pentru ca nu este corect!!!

Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput