Vizita in Romania,minor cetatean american..
Raspunsuri - Pagina 3
andacos spune:
Michelle,parerea me e ca tu te contrazici singura!Odata spui ca ai aflat d elege cu doua zile inainte(o lege care d efapt nici nu te priveste in calitate de cetazean al altui stat),odata spui ca
"dar in momentele alea nu mai ai cu cine sa te certi ce a mai spui, taci , inghiti si platesti doar sa scapi."
Eu cred ca tu ai auzit de lege si tatal a facut acea imputernicire cu care te-ai prezentat(voluntar)la serviciu de frontiera,facind apoi cu lucratorul vamal divagatzii pe tema asta!
Ramona,dar cu copii care au pasaport romanesc dar domiciliu in strainatate?
Legea e buna insa ar trebui amendamente speciale!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Michelle,parerea me e ca tu te contrazici singura!Odata spui ca ai aflat d elege cu doua zile inainte(o lege care d efapt nici nu te priveste in calitate de cetazean al altui stat),odata spui ca "dar in momentele alea nu mai ai cu cine sa te certi ce a mai spui, taci , inghiti si platesti doar sa scapi." Eu cred ca tu ai auzit de lege si tatal a facut acea imputernicire cu care te-ai prezentat(voluntar)la serviciu de frontiera,facind apoi cu lucratorul vamal divagatzii pe tema asta! Ramona,dar cu copii care au pasaport romanesc dar domiciliu in strainatate? Legea e buna insa ar trebui amendamente speciale! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
nu ma contrazic.
prima data a fost cand ne-a luat prin surprindere.
a 2 si a 3-a oara (cand am plecat din Ro.)am avut-o pregatita si nu am dat-o decat cind mi-au cerut-o.
michelle
Letitia1 spune:
Cita vreme circuli cu pasaport strain nu are cine sa te ia prin surprindere si nimeni nu te intreaba de certificat de nastere, e irelevant.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Cita vreme circuli cu pasaport strain nu are cine sa te ia prin surprindere si nimeni nu te intreaba de certificat de nastere, e irelevant. |
deja ma enervez doar cand ma gindesc la fazele prin care am trecut.
credeti ca nu le-am spus pana m-am inverzit de nervi ca copilul are pasaport strain ca merge la taica-su...si sa ne lase fara declaratia asta?
dar nu si nu...ca daca nu sunt 2 parintii cu el trebuie declaratia si gata...ca chiar daca are pasaport strain, copilul e roman (chair daca nu are acte romanesti), doar prin faptul ca are cel putin un parinte roman.
asta cu certificatul de nastere e proaspata "explicatie"care am primit-o de la consulat.
ma gindesc acum ca pe aeroport in Ro. cand se prezinta cineva cu minor il intreaba: certificat romanesc are sau vreun parinte roman are?...ca sa va luam la mai multe intrebari si sa va cerem si "luna dupa cer"...
oricum daca doar eu am fost exceptie, bine ar fi sa fie asa...si sa nu se intimple si altora.
vacanta placuta, clatorie placuta tuturor in Rom!
michelle
andacos spune:
Michelle,fa reclamatzie data viitoare cind itzi mai spun asemenea prostii,plus ca pe loc ceri sa iei legatura cu seful!
Certificatul de nastere nu tzi-l cere nimeni la controlul vamal,asa ca nu vad de ce tot il aduci in discutzie!(tzi-am mai spus odata intr-.un mesaj anterior,faptul ca unul dintre parintzi are cetaztenie romana,nu inseamna automat ca si copilul trebuie sa aiba daca parintzii nu au facut anumite demersuri)
Ceea ce ai patzit tu a fost efectiv un abuz,care trebuie semnalat!
Dana
ruxij spune:
Dar mie imi trebuie vreo hartie dc. merg cu copilul in Romania, ambii cu pasaport american? Adica imi trebuie ceva sa ies din USA cu copilul? Am mai iesit altadata singura cu el, dar nu mi-au cerut niciodata nimic.
josefine spune:
Logica imi zice ca nu trebuie nimic; copilul are cetatenie straineza, ce treaba au ei.
Dar cred ca e interpretabil pentru cei de la frontiera, daca ce citesc aici e adevarat:
http://suediainfo.freediscussions.net/t97-cltorii-in-eu-i-birocraia-romaneasc
Eu am insotit un copil in Romania, nascut din parinti romani, dar cu pasaport american. Nu mi-a cerut nimeni nimic la frontiera romaneasca, singurul lucru a fost la intrarea in SUA, ca l-au luat la intrebari pe copil (cine sunt eu, unde a fost), asta se fastacea, uitase engleza dupa o vara in ro, etc. Dar aveam scrisoare de la parinti, parinti care il asteptau la aeroport.
andacos spune:
citat din mesajul lui ruxij Dar mie imi trebuie vreo hartie dc. merg cu copilul in Romania, ambii cu pasaport american? Adica imi trebuie ceva sa ies din USA cu copilul? Am mai iesit altadata singura cu el, dar nu mi-au cerut niciodata nimic. |
Nu stiu ce hirtii itzi trebuie sa iesi din America,insa sa iesi din Romania,odata ce circuli cu pasapaort strain,nu-tzi trebuie nimic!
editez sa spun ca nu stiu Josepfine,la care mesaj te referi tu(in linkul pus de tine),eu am spus clar ca legea e obtuza ar trebui facute anumite amendamente,in special pentru cazul in care copilul are domiciliul in strainatate!
Despre "un parinte roman"...nu mai comentez,i-am raspuns lui Michelle de citeva ori,faptul ca ai un parinte roman nu inseamna ca i automat si cetatzenie romana daca nu ai demarat niste demerusri!
Dana
saskia spune:
Deci ce cretina e legea asta pe cuvant .
Acum mi-ati bagat un cui, al meu cel mare are si dubla cetatenie, olandeza-romana, al mic, nu ca mi-a fost lene sa trec iar prin toata tarasenia, sa strang toate hartiile alea cretine care se cer.
Deci daca il trimit iarasi la vara in Ro sa zic...vreun nene comunist la datorie, poate sa vada in computer sa zic ca el are dubla cetatenie? Ca il trimit iar doar cu pasul olandez, de altfel nici nu are romanesc (dar are CNP ala cretin si ma gandesc ca daca se uita vreun tembel d-asta sa nu dea in scrupulozitate,ca daca stiam ca e asa complicat nici nu mai ceream cetatenia asta).
Te doare capul, de altfel nu stiu ce i-ar interesa ca e clar ca sta in Olanda, are si nume olandez. Dar mai stii? Parca nu-mi mai vine sa-l trimit. Al mic are doar olandez, ala n-are nicio treaba cu statul roman.
motanik spune:
Saskia, fetita mea are dubla cetatenie britanica-romana, certificat de nastere britanic, certificat de nastere romanesc, dar pasaport doar britanic. Nu ne-a cerut nimeni nimic la vama in Ro cand am plecat cu ea, de doua ori, o data in feb 2009 si a doua oara in sept 2009 (de fiecare data a fost si sotul meu cu noi dar el a plecat mai inainte si eu am venit apoi la cateva saptamani cu fetita) - am dat de fiecare data pasaportul britanic, fara certificat (de altfel nici nu-i vad rostul) si nu stiu daca le-o fi aparut ceva la verificat au ba, cert e ca nu mi-au facut probleme de nici un fel.
--------------------
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson