Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(26)
Raspunsuri - Pagina 2
misssexy spune:
Buna seara fetele
Ce mai faceti?Nu am intrat de ceva timp,nu stiu ce ati mai facut....am ramas in urma si cu cititul...;asa pe sarite am citit.
Eu raportez o buburuza de 5 kg ,la 2 luni jumate si 57 cm.Kg mi se par cam putine,dar doctorita zice ca este bine
A inceput sa doarma seara legat 5 ore,apoi se trezeste tot la 2 ore pt a manca.Ziua este foarte activa,rar cand doarme dupa amiaza 2,3 ore.
O sa incerc sa mai intru,nu stiu voi cum de mai aveti timp si de internet,ca eu abea daca am timp sa-mi fac manichiura.
Fug ca sa trezit.Va ,noapte buna
Mami fericita de Alessia Timeea (26/01/2011)
https://picasaweb.google.com/100089500739033024696/ALESSIATIMEEA?authkey=Gv1sRgCOCh7pDuiJPGDg#
maimutzica10 spune:
Buna in miez de noapte!
N-am citit nimic din urma (rusinica), la noi au inceput colicii de 3 luni bag seama, probabil din aceeasi categorie cu cei ai lui Edu al Simonei. Este super nasol, nu credeam ca ne loveste asa 'tsunami', partea cu adevarat crunta e ca incep pe la 3 dupa amiaza si tin pan la 10 seara.. E a 3a zi de teroare, si prima fara tati (azi mi-a fost si mai greu)... Noroc ca ma duc de sapt viitoare la ai mei, sa petrecem Pastele impreuna, ca altfel o luam incet la vale cu dupa amiezele scaldate in lacrimi si urlete.
Revin cand ne-o fi si noua mai bine, sa nu va stric dispozitia ca stiu ca de obicei e voie buna pe aici; asa si trebuie de fapt! fetele si buburuzele
Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011)
think pink
missmj spune:
ce fac fetele? in seara asta am terminat curatenia...mai am de calcat, dar nu mai pot, o las pe maine. astazi l-am bagat la inot cu colacelul, radea cand a realizat ca e in cada mare, nu il mai bagasem de aproape 2 sapt.si a adormit bustean, asa am reusit sa termin treaba.
simo chiar ca super woman ,mai ne faci si capitol nou , multumim . te inteleg cand spui ca a fost crunt fara sot...nici eu nu pot sta fara el, pot spune ca suntem dependenti unul de celalalt si parca ne iubim si mai mult de cand a venit andrei pe lume te pup, si pe edu coliciosul, sa ii treaca odata.
Si al meu e marait de cand a facut 3 luni...poate e puseul de 3 luni, nu stiu...colici nu sunt, dar e suparat asa, il deranjeaza ceva.maimutico si voi cu colicii acum la 3 luni...sper sa nu o patim si noi
ariana,mayane pup bebei vaccinati !
shubu tot asa cuminte a ramas bogica, bravo ! eu tot nu l-am convins pe andrei sa o ia pe suzi...
roxx bine ca te-ai dus la dr cu alunita aia...sper rezultatul final sa fie unul bun.
ce mai vroiam sa spun.......? revin cand imi amintesc
Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)
missmj spune:
sunshine pup pitica si ochiul ei ... mititica de ea ... si soldul
Sa mai imi dau si eu cu parerea la sondaje
Eu alaptez la orizontala noaptea si nu mi s-a intamplat sa ii iasa laptele pe nas...nush ce sa zic.
Noi avem centrala si facem cam 22 grade in casa...suntem mai frigurosi asa noi.
Scoica avem si noi, foarte utila, il pun in ea si o tai la mama. si mie mi s-a parut ca sta cam cocosat in ea...dar oricum eu fac 10min pana la mama, nu sta mult in ea.
catalina si al meu sta de vreo 2 sapt numai cu manutele in gura, dar nu le-am spalat intr-una. dimineata o data si seara la baita. ce voi le spalati des ? nu prea ating ei multe lucruri la 2-3 luni.
vasilasanita tu intrebai daca a trecut tremuratul de la calciu. eu i-am dat 10zile si nu ii mai tremura piciorul, dar inca ii tremura barbia cand plange tare. vedem dupa inca 2 luni de tratament cum o sa se prezinte.
ca tot vorbim de calciu, am renuntat la cel gluconic la fiole, nu ii placea deloc.am luat sirop si aia la farmacie mi-a zis sa il pun la frigider dupa prima utilizare. si eu cum i-l dau asa rece ? ma gandeam sa il scot intr-o seringa cu vreo 30min inainte. voi cum faceti ?
Gata, am fugeat la somn. pupici
Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)
Doloress spune:
Eu cu greu am recuperat , acum pe seara cand a venit tati de la servici, ziua nici o sansa ca am ramas singura cu amandoi. Patrick are febra in continuare de trei zile, a facut si 40. Am fost la doctor, mai mult sa-l cantareasca si sa-l masoare ca oricum stiam ce ne zice... virus, o sa treaca. Asa ca asteptam sa treaca, dar tare ne e mila de el, e ca o leguma, mi-e dor de nazbatiile lui!
Am facut deci si noi ieri vaccinul, a plans cupilul acasa cum nu l-am auzit niciodata, cred ca retraia scena, sau il durea nu stiu. I-am dat advil si a adormit bustean, 3 ore, in patut, deci record de record. Apoi s-a trezit ca nou, numai zambete, ca intotdeauna, si vad ca si azi e OK, tinem pumnii sa nu ia nimic de la Patrick. Ca oricat m-as ruga de asta mare, nu reusesc sa-l fac sa inteleaga sa stea putin mai departe de frate-su.
Ba mai mult, si-a facut obicei si vine in pat cu noi in fiecare seara, deci de pe la 1-2 dorm cu amandoi, si numai somn nu se cheama ala.
Kevin are deci 5900 si 59 de cm, a crescut cu 1.5 kg pe luna, si 10 cm in total. Cu vomatul -de data asta doctorul a refuzat sa-mi dea medicamente, desi i-am cerut, a zis ca nu e cazul la cat de bine ia in greutate si mai ales ca i-am zis ca e un copil cuminte si linistit care nu plange deloc. Mi-a zis ca e o imaturitate a sistemului digestiv si sa astept sa treaca, pe la 6 luni sigur trece. Asa ca ma conformez.
In schimb mi-a dat sirop de somn pentru Patrick ca sa-l dezvat de biberon si de sculat noaptea. Pe care normal ca nu vreau sa i-l dau.
Asa ca tot vorbeati de biberoane, eu sunt hotarata sa nu-i dau cu biberonul absolut deloc lui Kevin, si cand o fi sa renunte si Patrick la ele (cred ca cand s-o insura) am sa le dau foc, asa de tare le urasc. Azi n-a mancat nimic, insa avea vreo 4-5 biberoane insirate in toate camerele
La Kevin, daca se intampla sa lipsesc o sa-i las lui tati sa-i dea cu lingurita sau cu o canita. Apoi de la 6 luni bagam direct canita cu cioc si gata, am incheiat povestea. Am vreo 2 prietene care au procedat la fel si copii n-au suferit deloc nici de foame, nici de nimic. Dar sa nu prind picior de biberon in gura lui Kevin ca ma fac foc si para.
V-am pupat, ma cheama datoria...
Doloress spune:
Iata ca m-a lasat datoria sa-mi mai fac de cap un pic!
Deci cu bunicii, nici mie nu prea mi-ar conveni sa-i zica Patrick mamei sau soacra-mii mama, nu stiu de ce. Dar daca ar vrea el sa le zica asa... OK. Dar am rezolvat problema, parintii sotului s-au autointitulat oma si opa, ca tot stau in Germania si asa le-a ramas numele. Iar ai mei, fuduli nevoie mare (mai ales tata), ca el sa nu prinda ca-i zice cineva Bunic, ca el nu e bunic, el e tanar! El e Baby (asta e porecla lui). Asa ca Baby ii zice Patrick. Ca am ras chiar, cand l-am anuntat pe Patrick ca am un bebe in burtica, a luat poza lui bunica-su si m-a intrebat cum l-am bagat pe Baby in burtica.
Mama, ca sa nu fie mai prejos, i-a zis la fel, sa o strige Any. Patrick in schimb nu prea a inteles Any si o striga Nani, si asa i-a ramas numele, Nani. Si Kevin va prelua probabil aceleasi apelative. Deci noi n-avem bunici, mamaie, tataie...
Cu tv-ul, pana la 2 ani jumate ma rugam de Patrick sa se uite si el la un desene, ca sa mai respir si eu, macar sa spal un vas. Nimic, nu i-a placut niciodata televizorul si intotdeauna l-a inchis, nici noi nu ne puteam uita, il inchidea cum il prindea deschis. Bine, adevarul e ca nici noi nu prea ne uitam si nici macar acum, cand are copilul 3 ani, nu am sunat la distribuitorul nostru de cablu sa ne bage canal de desene animate. Ne baga ei, din cand in cand promotional, sa ne faca sa le alegem.
Acum se mai uita, avem pe calculator, astea clasice, Alba ca Zapada, 101 Dalmatieni, Pisicile Aristocrate, Cenusareasa (lui ii plac, isi pune margele si zice ca e Cenusareasa, se duce la bal, sau cateodata e zana cea buna, insa niciodata printul, hahaha), si in plus Dora si Diego. Dar trebuie sa fim si noi neaparat, nu se uita niciodata singur. In schimb ii plac la nebunie cantecelele, avem pe youtube niste cantecele in franceza, sau alea din Veronica, si Cutiuta muzicala, e innebunit, le stie pe toate de la A la Z. Adevarul e ca si mie imi plac si mereu i-am cantat, de cand era mic. Ma plimbam cu el cu carutul vara, faceam kilometri pe aici prin jur si cantam, ca si asa e pustiu pe-aici, deci nu ma auzea nimeni. Si cantam continuu. Si uite asa a prins si el drag si le-a invatat, desi niciodata nu am insistat sa invete poezii si cantece. Poezii nu stie nici una de exemplu.
Doloress spune:
Cu diversificarea... GABI - eu zic sa urmaresti copii respectivi, nu cred ca vor fi asa de sanatosi. Poate nu acum, insa pe la 40-50 de ani...
Am intrebat si eu de Rotateq la doctor, a ezitat si mi-a zis ca nu prea il recomanda. Asa ca e foarte clar ca nu-l fac. I-am zis ca voi merge in Romania cu copil de 6 luni, ca vor si schimbari de mediu, tocmai atunci vreau sa incep si diversificarea, etc. Si ca mi-e putin frica, avand in vedere ca Patrick a facut cand am mers in Romania. Si a facut si la intoarcere. Si mi-a zis ca vaccinul il apara impotriva unui singur virus, dar poate lua si alte tipuri pentru care nu exista vaccin, asa ca... m-am lamurit, daca pana si doctorii sunt reticenti.
ALINUSH - stai mami linistita cu autismul, nu-ti otravi clipele astea frumoase cu tot felul de ganduri de genul asta. Oricum nu poti descoperi nimic pana la un an, doi ani chiar. Am o colega si vecina cu fetita autista, destul de grav, fetita s-a comportat absolut ca un copil normal pana pe la 1 an. Adica diferentele sunt mici fata de un comportament al unui copil normal. Abia dupa aceea a inceput ea sa aiba suspiciuni si un diagnostic clar a avut la 2 ani si ceva.
Si mie imi e dor de servici, deja, haha. Astept vara sa iesim si noi mai des, fara sa trebuiasca sa stau 10 ore sa ne imbracam. Sa mai socializam prin parc cu mamicile... Suntem patru in zona care am nascut, ne-am intalnit sambata in parc ca a fost frumos cu pruncisorii noi-nouti 3 baieti si o fetita. AL meu e cel mai mic. Anul trecut eram 4 nebune burtoase care alergam dupa niste sturlubatici.
Oricum pentru mine concediul de un an mi se pare ideal. Eu n-as putea sa stau 2 ani. Si sunt tipul de mama closca, AP, sau cum vreti sa-i ziceti. Aia de sta cu pruncul agatat de gat. Dar de pe la un an asa, e clar ca am nevoie si de alta activitate, de o schimbare de decor, ca altfel as lua-o razna. Si nici eu n-am cine stie ce job interesant.
Nici educatoare sau profesoara nu m-as putea face. Consider ca sunt meseriile cele mai grele pentru care trebuie sa ai chemare intr-adevar. Si responsabilitatea e imensa, mult mai mare decat in alte sectoare.
MIMO- parca tu intrebai, deci riscul de otita intervine cand hranesti copilul culcat cu biberon. Daca il alaptezi culcat, nu e nici un pericol. Pentru ca laptele matern nu curge cand copilul se opreste din supt.
fragrant8 spune:
maimutzico,si tu mama? maimutzica mica sa treaca mai repede colicii. noi suntem in a 5 a saptamana de colici si am avut 3 zile consecutive pauza; eram gata sa anunt la lume ca am trecut si de etapa asta, cand, in a 4a seara au reinceput; dar parca nu atat de rau ca inainte; adica se lasa tot cu invineteli si apnee de la atata plans, dar incep mai tz seara, catre 7-8 si pe la 10 e gata.
missmj - ca vb de somn; la noi la inceput, dupa iesirea din maternitate adormea mai mereu in patutul ei, uneori o puneam semi-adormita sau chiar treaza. am si o chestie care vibreaza, o puneam lg ea in patut si gata era. De cand cu colicii, ziua nu mai reuseam deloc sa o adormim, asa ca am inceput cu adormitul pe picioare, plimbata prin casa, si uite asa am ajuns de nici seara nu mai voia deloc in patut; adica adormea la san, si cum o puneam in patut se trezea, cam ca la tine, acum. mi-a luat vreo 4 seri s-o reobisnuies cu patutul, dar in final a mers; adormea la san, o puneam in patut, se trezea, o ridicam, o leganam, iar in patut, iar se trezea, si repetam chestia asta 1-2 ore pana adormea in final.
Doloress - chiar ma intrebam ce face Patrick; insanatosire grabnica si sa nu se prinda de Kevin.
nu am inteles, de ce sa ii dea sirop somnifer ca sa renunte la biberon? el se trezeste noaptea pt ca vrea biberon?
la noi cu bibe e delicata treaba, ca eu mai am de terminat niste cursuri pe care nu pot sa le mai aman prea mult, ca-s platite de companie. si planul initial era sa reincep din aprilie, dar normal ca a picat. iar faza cu lingurita nu tine, ca nu e vb numai e o masa doua, sunt trei zile consec. pe luna, de la 8 la 16. noi am incercat-o si pe asta cu lingurita cand am fost eu la medic, si nici asta n-a mers.
ariana2005 spune:
buna dimineata!..
cine doreste o cafeluta buna, sa pofteasca..micul dejun putin mai tarziu..dupa ora de tae-bo..
noi am fost la vaccin ieri, avem 5.400 kg si 60 cm..iar de plans..ce plans a urlat de s-a mirat si pediatra, s-a innecat, s-a rosit tot..la un moment dat nu mai putea respira..a fost greu, dar a trecut si deocamdata ne prezentam bine..a mancat ca de obicei, a dormit la fel si febra inca nu..mai urmarim..