secretele copiilor

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu gresesti deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

OK, cazul lui Gabi: i-as spune ca e greu pentru mine sa-l vad atat de trist si as vrea sa il ajut. L-as intreba direct daca e o suferinta din dragoste sau daca are alte probleme. Probabil as fi mai tandra ca de obicei cu el si as incerca sa-l binedispun. Atat.
E viata lui, nu a mea.

Nu am bagat inca o teorie Eu asa procedez cu fetele, cum ti-am descris.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Rox exact asta am si facut ieri. Si azi mi-a zis ca s-a certat cu cei mai buni prieteni ai lui si s-a impacat, dar a fost putin trist. Azi insa am aflat de la familiile celor doi copii ca al meu se lauda ca va incerca alcoolul, drogurile, sa vada cum e, se comporta ciudat... vorbeste ciudat... Nu i-am zis nimic, insa l-a enervat sora-sa si a iesit cu circ intre ei. (nu e ceva iesit din comun la noi) Am scos-o pe aia mica din cadru, si am inceput iar sa vorbim. Il enerveaza toti si toate, e obosit- atat am reusit sa-l trag de limba. Si vine vacanta si o sa-si revina. Eu acum stau pe net si caut psiholog:(

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

cat despre secrete, da, sunt secrete "bune" si secrete "rele" ceva ca si colesterolul bun si rau.
Sa dau un exemplu: faptul ca am uns scaunul profesorului cu margarina si proful s-a asezat, si a ras toata clasa, e secret "bun". Dar daca proful il lasa repetent si nu aflu, e deja secret "rau". Nu vreau sa ma bag in intimitatea lui, dar daca il pot salva de un pericol, atunci vreau sa fiu prezenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

GabiK...imi dau si eu cu parerea. Sper ca nu te superi. Eu zic ca baiatul tau trece prin furia adolescentei. Incearca mai multe "personalitati" (sa zic asa) sa vada ce i se potriveste. Tipic virstei este si teribilismul, nevoia de a impresiona (de cele mai multe ori prin comportament negativ), de a atrage atentia, de a fi considerat aparte sau "bad boy".
Obosit sa il crezi ca este...la virsta lor le trebuie tare mult somn...somn pe care de fapt nu il prea au. Adolescentii sint "setati" sa se culce mai tirziu si sa doarma mai mult a doua zi. Programul scolar banuiesc ca-i incarcat.

Eu as zice sa il mentii in dialog chit ca nu vorbeste despre el...dar tine-l de vorba cit mai mult (cite-n luna si in stele): filme, jocuri, prieteni, o birfa, carti...orice doar sa aveti conversatii.

Si ai mei se cearta intre ei...certuri explozive uneori. Cel mare se simte oarecum MARE si MATUR isr cel mis il irita cu buna voie de multe ori doar sa-l sicaneze.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Ocebine sper sa fie numai atat. Dar stau si ma gandesc, sa sun sau sa nu sun psihologul, oare e o chestie trecatoare de adolescent sau e un inceput de depresie?

Un alt secret maare avea in clasa a 4-a. Avea de parcurs un drum de cateva statii de tramvai. Can d a iesit de la scoala, era ok, cand a ajuns plangea in hohote. Niciodata nu a vrut sa spuna ce s-a intamplat in alea 20 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Gabi nu suna psihologul Nu e vorba de depresie.

Si, daca-mi permiti si alt sfat mai general, nu suna niciodata psihologul inainte sa ai acordul lui pentru asta. Altfel, pe langa ca il suni degeaba si el nu va colabora, se va simti si atacat.

Are probleme in grupul de prieteni, iar la varsta lui - in special - asta e teribil de important. Sfatul dat de ocebine este foarte bun. Stai aproape, fara sa-l descosi. Discuta cu el despre toate si tot, asculta-l, si poate va ajunge el sa vorbeasca si despre ce il preocupa zilele astea. Si distreza-l putin vacanta asta.

Ideile cu alcoolul si drogurile pot veni din dorinta de a fi "mai barbat". Dar de la laude pana la fapte e cale lunga. Este frustrat, d-asta s-a laudat si s-a comportat ciudat. Nu s-a simtit acceptat si important si a plusat.
Poate si lipsa unui model OK masculin sa isi spuna cuvantul, cautarea identitatii lui poate fi putin mai anevoioasa, dar nu cred ca ai motive de ingrijorare.

Mergi la inceput