secretele copiilor
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Gabik, n-ai aflat inca ce s-a intamplat ???
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Gabi_K spune:
Nu. Deci la ora 16 a trecut pe la mine si a adus-o pe aia mica. Erau cu o alta fetita, radeau ca disperatii, deci erau ok. De la 18 aveau curs de chitara, cea mai asteptata ora din toata saptamana. Si atunci inca era ok... a venit acasa cu mama mea, cu fetita respectiva si cu tatal fetei. Pe drum era deja tacut... dar am vb cu proful de chitara, la ora era in regula. Am vb si cu mama fetei, cica fata e ok. Pe FB avea poza trista si mesaje de la prietenii lui de la curs.
Atat am reusit sa aflu... :(((
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
corap spune:
marsav e antonimul lui onest (cf. dictionarului de antonime). si numai onest nu e sa cauti prin chestii care nu sunt destinate ochiului tau. asa ca am folosit suficient de corect termenul de "marsav".
a, uite si definitia din dex: Lipsit de scrupule (corect din punctul meu de vedere), josnic (corect), infam, ticalos.
ce incredere sa aiba copilul ala intr-un parinte care incalca el insusi niste reguli minime? (ma rog, poate invata ca regulile pot fi incalcate fara consecinte daca ai suficienta putere; si, desigur, va invata sa se ascunda mai bine data viitoare)
lorellay spune:
nu era nevoie de un copy din dex..
este doar parerea mea...copii mei sunt prea mici pentru a putea avea secrete fata de mine...asta este iarasi parera mea...
ma abtin de la alte comentarii.
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
corap spune:
tu te-ai legat de cuvant, nu eu.
in alta ordine de idei, permite-mi sa ma indoiesc ca copiii tai, sau cel putin cel mai mic dintre ei, tine un jurnal. in alta ordine de idei, daca nu consideri ca un copil ar trebui sa aiba secrete fata de tine, afla-i-le, ca nu te opeste nimeni, chiar din gura lui (preferabil fara tortura).
Gabi, seamana a necaz din dragoste... mie mi se pare ca ai o relatie ok cu copilul tau (asa, de cand "te cunosc"). as zice sa-l rogi sa-ti spuna. sa-i zici ca te framanti foarte mult pe tema asta si ca, indif ce-ar fi, n-o sa aiba consecinte negative asupra lui. ii explici ca daca nu stii iti imaginezi cele mai rele lucruri si preferi adevarul, care probabil e cu mult mai putin rau decat ceea ce iti imaginezi.
rrox3 spune:
E foarte sanatos sa aiba copiii secrete.
Nu asta ar trebui sa ne preocupe ca parinti, ci mai degraba mentinerea unei relatii de acceptare si iubire cu copiii. Atat timp cat relatia e in stare buna de functionare si e incluziva, secretele copilului vor fi chiar lucruri care il privesc doar pe el. Va stii ca poate veni oricand sa spuna si sa fie ascultat si sprijinit si noi vom avea incredere in capacitatea lui de a stii cand sa vina.
Fetele mele au secrete. Cand nu vor sa-mi spuna despre ceva anume, imi spun clar si simplu, mami nu vreau sa-ti spun. Si e OK. Uneori se razgandesc apoi si vin totusi sa-mi spuna, alteori nu. Nu ma ingrijorez. Daca ar fi ceva ce ar trebui sa stiu, as afla sau mi-as da seama, atat timp cat raman aproape in relatie.
E o problema de respect. Nu poti astepta sa fii respectat, daca tu nu respecti. Si e o problema de incredere reciproca.
buli spune:
da, Rox, asta-i teoria
da' cum facem in practica?
si cum facem sa aiba numai secrete inofensive - hahahaha
cu exemple, ca asa la general totu-i fain, frumos, usor.
szivarvany spune:
la terorie cred ca luam 10 pe linie noi toate
dar practica ... practica ... aia de zi cu zi ... brrr...
Eu de ex. aveam o mie de secrete, aveam o linie imaginara clara trasa intre mine si ai mei, sufletul era exclusiv al meu, restul se discuta si oricat de mult si-ar fi dorit mama mea sa ma ajute, sa ma aline, sa ma sfatuiasca, nu avea pe cine ca eu consideram ca aia e viata mea, a mea personala. Si am facut la prostii prostesti, cu carul
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
rrox3 spune:
Experienta Buli, ea rezolva totul.
Nu putem face sa aiba doar secrete inofensive.
Insa copiii au nevoie sa capete o experienta a lor, proprie. Nu ne pot crede pe cuvant si nu ii putem feri de toate. Unde mai e viata lor?
Experimenteaza, invata, trag concluzii. Si noi am facut la fel.
Nu controlul sau spionatul ii va feri de probleme. Asta stiu sigur.
Si nu vorbesc doar din teorie
Ca doar nu am scos o teorie despre cum fac eu cu fetele mele...
buli spune:
Rox, zi concret cum ai face in cazul lui Gabi, de ex.
sau ceva - studiu de caz, cum ar veni.
ca tot o teorie ai bagat