Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (120)
Raspunsuri - Pagina 10
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonavlas Eu nu stiu cat mai rezist asa....copilul meu nu vrea nicicum sa doarma noaptea mai nou, nici macar cu noi in pat. Ar sta toata ziua cu titi in gurita, desi nu suge, degeaba ii bag biberonul, stie ea ce e mai bun. Imi e si groaza cand vine seara, suntem terminati si eu si sotul, el dimineata la 7 merge la munca, dupa maxim 3 ore dormite. Mami fericita de Raisa - 01.08.2010 |
tu Ramona adu-o la mine sa doarma cu Matei in pat
poate se molipseste...
cred ca va e greu eu asa cum v-am spus nu functionez fara 9ore somn/zi
citat din mesajul lui btz_ovi Oanna am citit ca voua v-a spus pediatrul ca cel mai bine e la piciorul gol.Sunt curioasa daca a si spus de ce asa. Caci si eu eram ferm convinsa ca asta e cea mai buna metoda,insa kineto ne-a spus ca de fapt cu ghetuta e indicat. Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010 |
o sa intreb si kineto peste 3 sapt cand mergem
mi-a zis ca pasitul corect se face cu piciorul gol in cazul in care scobitura din talpa s-a format si nu e nevoie de papucei speciali...noi suntem bine nu avem nevoie
...eu nu am mai intrebat de ce? pentru ca in capul meu sute de generatii au invatat sa mearga asa in picioarele goale si cred ca reintoarcerea la simplitate, vezi eco si bio...nu are cum sa fie un lucru rau
e doar o parere total neavizata
citat din mesajul lui eladea2005 oana, asa deci...aaaa...nu stiam ce frate celbru ai... acuma te intreb si cum il cheama... LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI! ********************************************************* Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010) ********************************************************* ERIC SI FILIP - POZE RECENTE Printul Eric are... Printisorul Filip creste... BLOG DE PICI... |
apoi nu e chiar celebru doar ca a lucrat pentru multe posturi de radio din tara...acum emisiunea s etransmite si pe Transilvania Channel - Mihai
Matei - luna a 9-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
ooana spune:
citat din mesajul lui puiutz_mic Si eu sunt curioasa de niste chestii: de ce nu ar fi recomandata banana inainte de 9 luni (1 an dupa alti pediatri), daca copilul nu face alergie? Acelasi lucru si cu ficatelul? Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010 |
banana din cauza sambureilor e considerata cu pontetial alergen ridicat
ficat eu deja am introdus
Matei - luna a 9-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
puiutz_mic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ooana
banana din cauza sambureilor e considerata cu pontetial alergen ridicat ficat eu deja am introdus Matei - luna a 9-a 08.07.2010 " Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi Noi 2 www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip |
Da, dar repet: copilul a fost testat 3 zile si nu a facut alergie. E posibil sa faca dupa mai multe banane mancate? Nu ma refer la al meu, ca eu inca nu i-am dat, a implinit ieri 8 luni, dar inca stau in dubiu daca sa-i dau sau nu...
Dar ficatel parca i-as da, chiar si peste.
Azi incercam ciorbita (i-am mai dat acum vreo luna si a papat), dar cu putina ceapa lasata in ea si un pic de zeama de carnita de pui.
Ce parere aveti? Cu iaurtul nu mai functioneaza la noi
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
btz_ovi spune:
Cati medici atatea pareri.
Sa va spun ce mi s-a zis mie la kineto
Indicat ar fi sa folosim ghetute deoarece atunci cand piciorul este gol ei au tendinta de a se clatina in continuare.In schimb ghetutele practic ii "forteaza" sa stea piciorul drept dar si coloana.
Intai trebuie copilul invatat sa mearga in laterale si nu in fata,deoarece asa va invata sa isi mentina si echilibrul pentru a reusi sa paseasca si in fata.
NU TREBUIE sa ii tinem de subrat,deoarece in felul acesta le preluam noi toata greutatea corpului lor iar ei nu depun efort in a invata sa mearga.
Cele mai indicate ar fi: o coada de mop,deoarece in acest fel ei au controlul asupra greutatii lor, cercuri cum au gimnastele sau www.amazon.co.uk/gp/product/images/B003922UQS/ref=dp_image_z_0?ie=UTF8&n=59624031&s=baby" target="_blank">ASA CEVA
Ea chiar recomanda acest tip de "premergator"
Insa noi nu cred ca vom reusi sa folosim ghetutele deoarece Paul nu suporta nici sosete,nici colantei,nici adidasi nimic.
Acum fiecare face ce crede,eu doar v-am spus parerea unui kinetoterapeut (in care eu am incredere)
Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010
ramonasin spune:
Si eu sunt usturoi
Eu i-am dat banana la Daria si nu s-a intamplat nimic, ficatel inca nu l-am dat dar in curand si peste i-am dat si chiar i-a placut. Nu mai stiu ce sa-i dau sa pape la ora 18, ceva retete mai aveti?
Ramona,mami fericita de Daria-Cristina
poze
paula_m spune:
Raul circula descult in casa si afara in niste papucei ca niste bascheti, nu sunt tari , dar ii tin si glezna.
El 2 sapt a umblat pe varfuri, dar apoi a pus talpa jos si acum umbla f bine si corect ( zic eu )
Eu nu am incredere in premergatoarele alea, pt ca am impresia ca , copilul ar merge tot in cap, la cat de repeziti sunt ei si nu au control bun pe miscari inca. Dar e adevarat ca nu am vazut nici un copil ca din ala, asa ca e strict inchipuirea mea.
Eu nu inteleg partea cu lateralele...cum sa inveti copilul sa mearga lateral. Tehnic, nici nu mi-o pot inchipui.
Mai departe...nici eu nu il tin de subrat, numai de manute si si asa cateodata il simt cum se sprijian pe manute.
Dar chiar ca sunt tare impartiti medicii cand e vb de primii pasi
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9
carla_2008 spune:
citat din mesajul lui btz_ovi Cati medici atatea pareri. Sa va spun ce mi s-a zis mie la kineto Indicat ar fi sa folosim ghetute deoarece atunci cand piciorul este gol ei au tendinta de a se clatina in continuare.In schimb ghetutele practic ii "forteaza" sa stea piciorul drept dar si coloana. Intai trebuie copilul invatat sa mearga in laterale si nu in fata,deoarece asa va invata sa isi mentina si echilibrul pentru a reusi sa paseasca si in fata. NU TREBUIE sa ii tinem de subrat,deoarece in felul acesta le preluam noi toata greutatea corpului lor iar ei nu depun efort in a invata sa mearga. Cele mai indicate ar fi: o coada de mop,deoarece in acest fel ei au controlul asupra greutatii lor, cercuri cum au gimnastele sau www.amazon.co.uk/gp/product/images/B003922UQS/ref=dp_image_z_0?ie=UTF8&n=59624031&s=baby" target="_blank">ASA CEVA Ea chiar recomanda acest tip de "premergator" Insa noi nu cred ca vom reusi sa folosim ghetutele deoarece Paul nu suporta nici sosete,nici colantei,nici adidasi nimic. Acum fiecare face ce crede,eu doar v-am spus parerea unui kinetoterapeut (in care eu am incredere) Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010 |
Btz ma bucur ca aud ca aveti si momente placute!
legat de primii pasi,eu sunt pe la mijloc!ii lasa si desculti,ii si incalt,cand cum.
dar am facut o greseala,l-am tinut pe mateo de subrat,Carla oricum nu are de gand sa mearga inca.deci de manute ziceti!premergatoare din alea am 2.sper sa le foloseasca!desi acum stau in fund si butoneaza la ele de numa!
AAAA fete am uitat sa va multumesc pt urarile de azi!
cu ocazia asta urez si eu LMA si LML sarbatoritilor de astazi!!!!!
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
btz_ovi spune:
PAULA da,asa e.Cate bordee atatea obicee.
Dar la urma urmei fiecare face ce vrea nu?
Mai cu "premergatorul" ala relativ este foarte usor.Initial,inainte sa-l achizitionam,consideram ca va merge putin aplecat insa el e facut in asa masura incat copilasii merg drept.Iar Paul ,desi este un copil inalt,pozitia corpului este dreapta.
Rotile se misca suficient de rapide pentru ei,dar nu atat de rapide incat ei nu ar face fata.Cel putin la al nostru asa e.Pe gresie simt o oarecare diferenta de viteza.
DAR eu nu il pun momentan in picioare la el deoarece Paul,desi sta foarte bine in picioruse singur,cu toata talpa,nu are control total asupra corpului.Atunci cand voi folosi hamul va fi in stare sa mearga si cu jucaria.Momentan in genunchi merge extrem de bine cu el.
Iar mersul in laterale e : in dreapta sau stanga si nu in fata.Sper sa fi inteles,desi nu explic tocmai bine
Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010
eladea2005 spune:
michelle, si Filip e fan iaurt...bag iaurt in toate...asa, cate putin...
azi de exemplu a mancat ca spartu... carnita de vita, cu legume: morcov, pastarnac, putin dovlecel, ceapa verde, frunza de patrunjel si putin suc de rosii(facut in casa)...si putin iaurt, evident...
vad ca multe suntem 'usturoaie'...e de bine...
elena, poti sa-i dai si banana, eu ii dau aproape zilnic cate juma cu iaurt, sau goala, bucatele, sau in fructe..depinde...cat despre zeama de carne, eu zic ca poti la fel sa-i dai...deja sunt marisori, pot manca multe...
btz, deci totul e bine cand se termina cu bine... ma bucur ca s-au mai limpezit apele la voi...
biata Rodi ce vreme a prins in tara... ma tot gandesc la ele..
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
paula_m spune:
Btz, aaa, deci nu prinde viteza premergatorul ala...eu la asta ma gandeam, ca prinde viteza, copilul nu se poate tien dupa el si cade in nas.
Am inteles eu ca lateral e stanga dreapta, dar nu inteleg cum sa-l fac pe copil sa mearga incolo. Raul cum se vede in picioruse, cum paseste in fata. Si cand se tine de pat si umbla pe lungimea patului isi intoarce tot corpul si paseste in fata...
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9