sunt f. speriata!
Dragele mele,
Cum va spuneam, am inceput un tratament cu tincturi (Mastodynon, zmeur, propolis)si se pare ca mi-am prelungit ciclul. De obicei, il aveam la 22-25 de zile, cu scurgeri maronii timp de 2-3 zile, dupa acre urma menstruatia. Luna aceasta am avut o pata de singe (atit), rosie-visnie, in ziau a 20, nici un fel de scurgere pe urma, iar de azi incepind (sunt in ziua 24) temp. bazala a urcat la 37,1, ceea ce nu mi s-a intimplat de aproape 4 ani, dupa ce de vreo 7 zile a oscilat intre 36,8 si 37. Mentionez ca sunt suspecta de trompe infundate,am ovulatie neregulata si progesteron sub limita inferioara. Sa fie din cauza Mastodynon-ului, care, am inteles, relungeste faza luteala? Mi-am facut un test de sarcina azi-dimineata, dar a iesit f. clar 1 singura liniuta. Ce poate fi? Ma poate lamuri cineva? Lucia
Raspunsuri
Tia spune:
Cred ca ti se regleaza ciclul ... totusi 22-25 de zile nu este un ciclu de invidiat, nu? Eu zic sa nu te sperii deocamdata.. plantutzele aste isi fac efectul dupa cateva luni
crinuta spune:
Dupa ce am luat tincturi, m-am dereglat pt 3 luni. Mi-a venit la 45, 39 si resptectiv 40 de zile. Si eu am fost foarte speriata, dar luna asta a revenit la normal. Nu ma mai ating de tincturi dupa patania asta.
pupici
Crinuta
anis spune:
Crinuta,
Tinturile regleaza in timp, la inceput pare ca te-au dereglat.Faptul ca ti s-a reglat ciclul poate fi si din cauza plantelor.
Dar cunoscandu-te , mi-aduc aminte perfect..in perioada aia ai fost f stresata......nici nu aveai cum, sa ratezi dereglarea....
Eu la inceput am zis ca tine, dar acum dupa multe luni....efectul in bine se simte!
AniS
Costi spune:
Imi pare rau nu vreau sa fac antireclama, dar plantele mie mi-au facut foarte rau, mi-au dereglat ciclul, azi am ciclu menstrual de 22-23 zile fata de 26-27 cum aveam si ma chinui cu problema asta de 10 luni
Corina G spune:
Fetelor, hai ca m-ati speriat bine de tot. Mai stiti exact care v-au facut rau (dereglat)? Vor rog mult sa imi spuneti. Eu inca nu am inceput tratamentul, dar aveam de gind sa il incep in curind (imi trimite mama plantele, tincturile, ceaiurile din Rom. chiar zilele astea). Ele sint: ceaiuri sau tincturi de cretisoara, sinziene/dragaica, urzica moarta, naprasnic, muguri de zmeur.
Mentionez ca eu am ciclu regulat la 28-29 zile si nici o boala/problema pina acum. Sotul meu are spermograma mai proasta, si asta pare sa fie singurul motiv al infertilitatii noastre. Ma gindeam sa fac tratament naturist din simplu motiv "ca nu strica", dar acum dupa ce am citit experientele voastre m-am speriat!!!
Astept parerile voastre cu nerabdare.
crinuta spune:
Pe mine m-a dereglat tinctura de zmeur. Nu deregleaza pe toata lumea, insa la mine chiar nu era nevoie sa iau.
pupici
Crinuta
livia spune:
Am scris mesajul pt.toate fetele fiindca am considerat util de stiut...
LUCIA CRED CA TU TE REGASESTI IN FAZA 2.
Caracteristicile ciclului menstrual evidentiaza in mod indirect statusul hormonal al femeii.Adica:
AMENOREEA(absenta menstruatiei)orienteaza spre tulburari in secretia ovariana primara,etc.
TAHIMENOREEA(menstre frecvente adica la interval mai mic de 28 de zile)reflecta tulburari in ovulatie sau insuficienta a corpului galben.
BRADIMENOREEA(menstre foarte rare,la cateva luni)presupune tulburari in dezvoltarea folicului de Graaf,tulburari de ovulatie.
O menstruatie normala este intre 28-35 de zile ce este sub sau peste este deja considerata problema.
Sper sa va fie de folos ce am scris...
Corina G spune:
Deci, Livia, eu daca am mentruatia normala, ceas la 28-29 zile de cind ma stiu, sa mai fac tratamentul care mi l-ai dat tu acum vreo 2 saptamini? Iarta-ma ca insist pe tema asta, dar acum sint chiar confuza. Crezi ca as putea sa ma dereglez, si mai bine ar fi sa nu il fac?
Merci mult de tot!!
crinuta spune:
Corina, pt ce vrei sa faci tratantul? Din moment ce ai ciclu regulat, si pana acum nu ai avut nici o problema, eu nu vad de ce sa iti supui organismul unor schimbari. Plantele astea contin hormoni, iar daca nu ai nevoie e posibil sa ai surprize.
Ovulatie ai?
pupici
Crinuta
crinuta spune:
Scuze pt greseala Corina. Nu stiu ce am de " mananc" litere. Ma refeream la tratament.
pupici
Crinuta