Leacuri babesti
Raspunsuri - Pagina 11
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
MadalinaM spune:
Tala, eu intelesesm ca la raceala trebuie sa pun ceapa in dormitor, dar taiata...trebuie intreaga?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sanse/sanse.jpg)
sanse spune:
Citat: |
Nu stiu daca a mai scris cineva dar eu am descoperit reteta minune cu care am reusit sa scot petele de cerneala de pe camasile feciorului meu care e in clasa 1. Dau cu fixativ pe petele de cerneala apoi pun camasa in detergent pentru 5-10 minute, si gata e curata! |
Cosminuq eu camasile patate cu cerneala le curat cu picul...
![](icon_smile_big.gif)
Pai daca dispare cerneala de pe caiet dispare si de pe camasi,nu?
![](icon_smile_big.gif)
Super subiect
![](pupic.gif)
laura.carol spune:
Buna , leacul pe care il folosesc des la dureri de gat este cartof taiat felii stropit cu tuica de tara sau spirt medicinal si legat la gat cu o esarfa .De asemenea pentru tuse sare mare de muraturi incalzita, pusa intr-un saculet si pusa pe pieptul copilului. Calmeaza tusea in special noaptea .Cred sa subiectul este tare interesant, daca mai imi aduc aminte si alte leacuri , o sa revin
Laura mami de Sofia 11 luni si Denisa 5 ani si 8 luni
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
citat din mesajul lui MadalinaM Tala, eu intelesesm ca la raceala trebuie sa pun ceapa in dormitor, dar taiata...trebuie intreaga? |
Eu intreaga am citit ca trebuie sa fie - in felul asta nici nu 'parfumeaza' casa si dupa cum am povestit se pare ca a avut si efect. Se pare ca are calitatea de a aduna microbii, virusii din aer (chiar nu stiu cum) si tocmai din aceasta cauza odata taiata trebuie consumata - cea care are destinatia asta (adica nu taiem ceapa si o lasam la frigider sau pe masa cine stie cat)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tala
Eu intreaga am citit ca trebuie sa fie - in felul asta nici nu 'parfumeaza' casa si dupa cum am povestit se pare ca a avut si efect. Se pare ca are calitatea de a aduna microbii, virusii din aer (chiar nu stiu cum) si tocmai din aceasta cauza odata taiata trebuie consumata - cea care are destinatia asta (adica nu taiem ceapa si o lasam la frigider sau pe masa cine stie cat) |
pai tocmai, odata taiat trebuie consumata, fiindca aduna microbii - deci si in incaperi eu stiu ca trebuie pusa taiata (asa am citit, n-am experimentat). daca ceapa intreaga ar aduna microbii inseamna ca ar trebui sa ne imbolnavim instantaneu cand o consumam, deoarece a adunat toti microbii de la cei care-au cules-o, din locul in care a fost depozitata, din piata/magazin etc.
msilvy spune:
ceai de ceapa alba pentru tuse , ceai de cimbrisor , inspirat hrean ras pentru nas infundat .
ma intereseaza ceva pentru aciditate si reflux gastric .
cleo78 spune:
pt aciditate - am incercat nu stiu cate ecaiuri. Calmau... dar nu faceau minuni. Solutia a fost medicamentoasa (dupa endoscopie si biopsie- si identificat ulcer, helicobacter pilori si hiperaciditatea).
nu e chiar leac, dar in weekendul asta a fo soacra la mine. Casa - cotet - ca in timpul sapt. am job si scoala deci... whatever, mie mi s-a terminat crema de curatat ce o fol. pt obiecte de faianta. Asa ca am luat sticla de otet si a incercat sa frec depunerile de piatra. FUNCTIONEAZA!! acu, nu a facut minuni, de genul sa stropesc si sa dispara, asa ca a trebuit sa frec acolo, dar ... tinand cont ca am mai frecat si alta data parca la fel de mult...
- morala este: otetul ruls.
Littlelight spune:
Off topic (ca nu este leac babesc): otetul amestecat cu sare curata foarte bine obiectele de inox (cratita, baterii chiuveta, etc), fara a freca deloc depunerile de calcar. Folosit simplu, otetul inlatura mirosul de ceapa/usturoi de pe maini (cand gatiti, clatiti mainile cu otet inainte de a curata/toca ceapa/usturoiul).
On topic: pentru stomac (gastrite/ulcer/aciditate) este foarte bun ceaiul de salcam sau Ceaiul gastric de la plafar (este o combinatie de salcam cu alte plante).
Mierea calmeaza gatul iritat si accesele de tuse provocate de acesta (o lingura, dupa care nu se bea/mananca/fumeaza cat mai mult timp).
Gat iritat: lapte caldut cu miere si galbenus de ou crud.
Coaja de ou pisata amestecata cu miere - pt lipsa de calciu.
Imunitate - ceai de macese.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
Madalina M: Tala, eu intelesesm ca la raceala trebuie sa pun ceapa in dormitor, dar taiata...trebuie intreaga |
Ceapa taiata in dormitor???? Pai tu chiar crezi ca iti trece raceala daca dormi in putoarea aia? Well, daca mai poti sa dormi in asemenea atmosfera, ceea ce nu prea cred.
![](icon_smile_big.gif)
Eu stiam de ceai de ceapa, dar nu am incercat ca mi se pare prea gretos.
Cartofi cruzi rasi stropiti cu spirt infasurati intr-un batic si pusi la ceafa pentru migrene puternice. Am verificat si e fantastic.