Ce sa fac? Va rog ajutati-ma cu un sfat

Ce sa fac? Va rog ajutati-ma cu un sfat | Autor: nadyana

Link direct la acest mesaj

Buna fetele!Am citit cateva subiecte de pe acest forum si mi-am dat seama ca multe sunt persoanele cu probleme, poate mult mai mari ca ale mele. Mi-am facut curaj si eu sa cer sfatul vostru intr-o problema din care nu stiu cum sa ies. Este un cerc vicios in care simt ca nu mai pot trai. Lumea mi se pare atat de urata si posomorata. Simt ca nu mai pot merge, nu o mai pot lua de la capat
Acum un an si jumatate, intr-o conjunctura legata de servici, am cunoscut un baiat cu 7 ani mai mic decat mine.Situatia a facut ca sa fim nevoiti sa ne vedem in acea perioada destul de des si uite asa, nici eu nu stiu cum, am ajuns sa fim impreuna. Relatia dureaza de aproape un an. Desi eu sunt persoana care inafara de munca nu stiu nimic altceva, s-a tinut foarte mult de capul meu si pana la urma am acceptat sa iesim, desi eu nu ma vedeam vreodata cu o persoana de genul lui. Eram atunci intr-o perioada in care aveam nevoie de afectiune, de cineva care sa ma intrebe cum mi-am petrecut ziua, cum ma simt, etc. Am inceput sa iesim impreuna. El isi facea planuri legate de casatorie, de un viitor impreuna. Pe mine ma retinea ceva. Nu stiu exact ce anume. Poate faptul ca nu imi placea anturajul lui, poate faptul ca nu imi placea ca atunci cand se enerva se manifesta foarte violent, in sensul ca ma jignea #351;i spargea prin casa. In toata aceasta perioada de aproape un an a avut 3 astfel de iesiri. Prima a fost mai putin violenta, adica doar a rasturnat masuta din sufragerie cand s-a enervat. A doua a fost un pic mai violenta, in sensul ca, atunci cand s-a enervat a spart un pahar in mana #351;i s-a taiat tot la mana, iar a treia .... , adica sambata trecuta, a fost atat de violenta iesirea lui incat a luat cutitul de pe masa si si l-a infipt in picior :((((, a spart un pahar de pe masa si s-a taiat tot la mana si a vrut sa darame tot prin casa si probabil ca ar fi facut-o daca nu l-as fi implorat cu lacrimi in ochi sa nu o faca. L-am ajutat sa se panseze, i-am sters ranile de sange :((((, apoi am plecat. Duminica mi-a trimis mesaj ca sa las alte preocupari si sa vin sa ii aduc rivanol si pansament. M-am conformat intocmai :(((((, mai mult de mila sau...nu stiu, poate ca nu mai am capacitatea de a gandi si m-am dus, i-am dus ce mi-a cerut si apoi i-am facut mancare pentru ca nu putea sa stea in picioare, apoi am avut o discutie in care el mi-a reprosat ca eu l-am adus in starea asta si ca ar fi mai bine pentru noi sa ne despartim pt. ca ne facem rau reciproc. Ieri m-a sunat de m-a innebunit cu telefoanele si mi-a spus ca nu are tigari, m-am dus si i-am dus tigari si mancare si tot persista in aceeasi idee, ca ne-am despartit, dar cu toate astea incerca sa se apropie de mine. Parca as fi o papusa fara suflet. Acum ne despartim, acum suntem impreuna. Vreau sa spun ca, cu toate ca eu sunt o persoana care nu a vazut niciodata in casa violente, ultima lui iesire, desi m-a speriat foarte tare, mi-a fost indiferenta, de parca am devenit imuna la orice.
De-a lungul relatiei noastre, cred ca ne-am despartit si ne-am impacat de vreo 20 de ori, desi eu sunt o persoana care nu poate trai in instabilitate. Ne certam des din cauza clientilor mei, dar, fetelor, eu am o meserie in care nu poti sa castigi bani decat daca ai clienti. La un moment dat, chiar protesta atunci cand ma intalneam cu clientii mei. Am ajuns sa il mint ca sunt acasa atunci cand eram de fapt la intalniri cu clientii mei. Am uitat sa precizez faptul ca, in luna ianuarie, dupa ce a investit toti banii pe care ii avea intr-o afacere de 2 bani, a dat faliment, astfel incat a ajuns sa nu aiba nici macar bani de paine. Din februarie pana acum, eu ii platesc toate cheltuielile, adica chirie 250 euro pe care am platit-o in avans pe 6 luni, intretinere, mancare, tigari, tot. Si clar ca eu ca sa pot plati toate astea trebuie sa muncesc. Nu pot face bani fara sa am clienti. Muncesc 8 ore pe zi la o societate mare, dupa care merg si ma intalnesc cu clientii mei. Ajung seara sa nu ma pot tine pe picioare. Eu la ora 12 ziua deja mi-am rezolvat jumatate din treburi, in timp ce el abia se trezeste la ora aceea. Eu seara ajung franta acasa, in timp ce el, normal, care se trezeste la pranz, are chef de iesiri in oras, de stat pana la 12 noaptea.
De cand platesc eu totul, desi nu am nici o obigatie, parca nu il mai deranjeaza atat de tare faptul ca ma vad cu clientii mei, dar tot comenteaza cateodata. Inainte mi-a cerut chiar sa ma insoteasca la astfel de intalniri.
Ce pot sa spun? Din cauza faptului ca nu ma pot concentra, am inceput sa am probleme si pe plan profesional. Am pierdut deja un proces, am intarziat cateva dosare. Si acum, de parca nu era deajuns, a avut o cearta cu un muncitor cu 8 clase care la firma unde lucrez este in subordinea mea, acel muncitor a mers la administrator, s-a plans si uite asa am ajuns sa am probleme si la firma. Dl. administrator l-a dat afara pe acel muncitor, insa m-a sunat ieri si m-a avertizat si pe mine
Ce sa mai spun? Poate sunt o fire care pentru a se prabusi are nevoie de foarte putin, poate sunt prea sensibila, poate alta daca era in pielea mea, ar fi reactionat mult mai matur, nu ar fi afectat-o pe plan profesional, nu stiu. Am ajuns sa nu mai am grija de mine. M-a afectat foarte mult situatia asta in care ma aflu de prin septembrie.
De cate ori am incercat sa ma rup de relatia asta, a venit, a plans si l-am iertat. Dar toata aceasta situatie imi face rau, mult rau.
Ce sa fac?Dati-mi un sfat, o parere. Va rog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Tu esti o femeie desteapta, harnica, cu capul pe umeri, castigi bine, esti independenta financiar.
El e cu 7 ani mai tanar, violent, cu probleme psihice, tendinte autodistructive, plangacios, care si-a pierdut toti banii deci depinde de tine financiar, nu lucreaza, e un pierde-vara care te foloseste pe post de portmoneu, femeie de servici, bucatareasa, etc.

Ce te tine langa el? De ce ti se pare cerc vicios? Depinzi de el sentimental? Te santajeaza cu ceva? Ti-e frica de el?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

tu de fapt stii deja raspunsul.

pari a fi o persoana educata, inteligenta, rationala.

daca sambata, acel cutit s-ar fi infipt in piciorul sau in gatul tau, in loc de piciorul lui ? sau, imagineaza-ti ca scenele violente s-ar fi petrecut dupa cativa ani de casnicie/convietuire, in fata copilului vostru ? vreti sa ajungeti subiect la stirile de la ora 17 ? pentru ca asta s-ar putea intampla cu cea mai mare usurinta, acest om fie este instabil psihic, fie consuma alcool/droguri/etnobotanice. orice ar fi, astea nu sunt manifestari de om normal.

nu poti avea o viata normala sau un viitor alaturi de un barbat atat de violent si de gelos. ba pe deasupra a ajuns si un parazit, pe care tu il intretii, din mila. merita ? eu zic ca nu.

lasa-l. cat mai rapid.

ocupa-te de viata de profesionala, regaseste-ti linistea si echilibrul, vei gasi la un moment dat un barbat care sa te merite, sa te aprecieze si sa te iubeasca asa cum esti.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Cred ca stii ce trebuie sa faci, asa reiese din mesajul tau. Taie raul de la radacina si vede-ti de viata ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Cred ca depind sentimental. Sau....nu stiu. Probabil din frica sa nu raman singura. Iarasi si iarasi singura.

Mergi la inceput

mai bine singura o perioada, decat o viata sau cativa ani buni alaturi de un om atat de violent si instabil psihic, e aproape un ratat. vrei sa-ti ratezi si tu anii tineretii, cariera si viata alaturi de acest om ?

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadyana

Cred ca depind sentimental. Sau....nu stiu. Probabil din frica sa nu raman singura. Iarasi si iarasi singura.

mai bine singura si vie decat cu el si cine stie in ce stare:(((((((((((

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

M-am gandit #351;i iar m-am gandit. Ce ma determina sa continui relatia asta. Poate speranta ca se va schimba, ca il voi putea schimba. Este o persoana care, de#351;i nu are studii in domeniu, se pricepe foarte bine sa te influenteze psihic. Eu sunt o persoana careia starea sufleteasca i se reflecta perfect pe fata. Acum cateva zile un client m-a intrebat daca m-am uitat in oglinda foarte frumos, nu?
Of, Doamne, de ce? De ce era atat de frumos la inceput #351;i acum s-a tranformat intr-un cosmar urat? Sau poate ca totul a fost doar in mintea mea.
Gandindu-ma la ce a fost, mi-am adus aminte de o faza petrecuta prin august. Eram intr-o seara cu parintii lui #351;i cu el. A inceput sa imi spuna ca patronul de la societatea unde lacrez se foloseste de mine #351;i ca imi da un salariu mic pentru ceea ce fac. Incepuse criza deja #351;i salariul meu era la momentul respectiv aprox. 1000 euro. Sunt deacord ca, poate, daca ne gandim la faptul ca lucrez la o firma foarte mare #351;i la ceea ce fac, poate ar fi trebuit sa fie mai mare, dar...asta este. Atunci i-am facut o comparatie cu salariul mamei lui care lucreaza la un spital privat #351;i are o experienta de peste 20 de ani #351;i are salariul tot cat mine, care am o experienta de doar cativa ani#351;ori. Deci, i-am spus eu atunci, nu cred ca am un salariu foarte mic. S-a ridicat de pe fololiu #351;i mi-a spus raspicat de fata cu ai lui ca, ''inainte sa vorbesc sa ma uit la averea mamei sale #351;i apoi sa ma uit la averea mea''. Nu mi-a venit sa cred ce aud. Mi-au dat lacrimile imediat. Am ramas cu gura cascata.Parintii lui au o casa normala #351;i o masina, care este cam de 10 ori mai ieftina decat masina pe care o conduc eu. Asta daca este sa vorbim de avere. Dar nu are importanta. Important este felul in care m-a jignit. Apoi a inceput sa spuna ca de fapt nu a vrut sa spuna asta.
Si pe langa aceasta intamplare au fost multe altele. De multe ori imi spunea ca el imi este inferior, ca nu are studii ca mine, etc. Asta desi eu niciodata nu i-am scos ochii cu asta. Este adevarat, i-am spus ca pe mine ma cunoaste lumea si ca prin natura profesiei nu ma pot comporta oricum in societate, dar asta nu inseamna ca ma gandeam la diferenta noastra de cultura cand ii spuneam asta. As fi fost in stare sa il ajut si pe el sa termine o facultate, daca asta are vreo importanta, desi nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Fugi mancand pamantul.
Data viitoare va baga cutitul in tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Cum potzi sa mai intrebi ce sa faci,cind tu stii foarte bine ce e de facut!

Pleaca...cit mai repede si cit mai deparet!
Si nu mai permite NICIODATA,NIMANUI sa se comporte asa cu tine!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

nadyana, hai sa recapitulam un pic impreuna :

individul acesta :
- este mai mic cu 7 ani decat tine; asadar, nu te astepta sa aiba aceeasi maturitate in gandire si comportament, cum ai tu; el inca nu e copt la minte
- este violent
- este gelos
- este un parazit, traieste pe spinarea si din banii tai, cu toate ca si parintii lui ar putea sa-l intretina, daca tot ai mentionat salariile si averea parintilor lui
- nu are studii, se simte si chiar iti este inferior, din mai multe puncte de vedere
- te manipuleaza psihic foarte bine
- te dispretuieste si te desconsidera, atat intre patru ochi, cat si fata de parintii lui sau persoane straine
- nu este potrivit cu nivelul tau de studii, cu mediul profesional, pur si simplu nu are ce cauta langa tine pentru ca te face de ras

Ce are omul asta bun, frumos, deosebit, incat sa te simti atrasa de el ? Arata bine, e bun la pat, care-i smecheria ? Ca eu nu inteleg frate, ce poate sa te mai tina legata de acest om. Doar teama ta de singuratate nu este o scuza suficienta sau acceptabila...Undeva exista si barbatul potrivit pentru tine, ai rabdare, il vei intalni.

Tu in ce fel de familie ai crescut ? Parintii tai se intelegeau bine, te-au crescut frumos ? Mai ai frati sau surori ?

Uite, cand ai timp, cauta si citeste subiectele altor useri de aici de pe forum, vei vedea cum unele si-au nenorocit viata alaturi de un om violent, egoist, iresponsabil, samd.

Tu inca esti in pozitia privilegiata de a nu fi legata de acest om prin casatorie sau prin copil. Inca mai poti scapa. Esti pe marginea prapastiei.

Nu te lasa amagita si fugi, iesi din relatie, pune capat oricaror convorbiri sau intalniri, nu te lasa santajata emotional, nu-l crede cand iti va spune ca se omoara din cauza ta. E prea las si comod, nu va face asta, nu va avea curaj, doar te va santaja emotional si iti va pune in carca o vinovatie inchipuita.

Nu esti responsabila pentru faptele si actiunile lui, este major, stie foarte bine ce face, rupe orice legatura cu el si incearca sa-ti vezi de viata profesionala, care are de suferit in acest moment. Nu cred ca vrei sa ramai fara job in vremurile astea de criza.
O sa treaca si aceasta perioada si peste un timp te vei gandi ca la un vis urat din care ai reusit sa te trezesti la timp.

Fugi ! Salveaza-te ! Inca mai ai timp !

Mergi la inceput