Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(25)
Raspunsuri - Pagina 8
zumzu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxx26 ZUMZU, pe prospectul vaccinului nu sunt scrise reactii adverse? practic rotarixul introduce o cantitate mica de virus viu in organism, iar bebe este probabil sa faca o forma usoara de rotavirus, ceea ce s-a si intamplat. Tre sa fie hidratat bine, cu cat face kk mai des, cu atat maibine, asa se elimina virusul! MONIKA, Vigantolul il dau tot odata, cred ca as uita sigur daca ar trebui sa-i dau de 3 ori. JASMIN,care e beleaua pana la urma? _ Roxana Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011 Scrisoare pentru Catalina Botezul Catalinei |
ba da roxx,varsaturi si diaree apar ca si reactii adverse.doar ca avem deja peste o sapt.de cand l-am facut.azi am dat sa-i faca si analiza de rotavirus, sunt curioasa ce o iesi.
Mamica de Darius Alexandru 2.01.2011
zumzu spune:
citat din mesajul lui maimutzica10 Salutare, Is creierita, ieri am stat agatate de la 13 pana la 22, nici baita de la ora 20 n-a linistit-o; niciodata n-a facut asa urat, si facem acusica 3 luni...uof! cand am pus-o in patut (ultima data)imi venea sa ma scurg acolo langa ea. Deci is restanta cam un capitol intreg, curatenia pe 2 zile si mie imi vine sa zac, ca deh, tre sa ma refac... Cine a depus dosarul pt CIC? Io stiu ca tb asa: -cerere speciala pe care ti-o dau de acolo -formularul special care dovedeste ce venituri ai avut in ult 12 luni -copie si orig dupa certif de nastere -CI copie si original -pt cei casatoriti livret fam, certif casatorie Altceva? Imi trebuie si CI a tatalui in original? Aveti idee? Ca al meu e plecat din tara si nici nu mai am de unde sa-l iau in urmatoarea luna. Ar fi taaare aiurea... va pup, o zi buna, ma intorc la capitolul trecut! Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011) think pink |
+livret familie
+decizie suspendare contract munca
cu CI al tattului nu mai stiu, ca a depus sotul
zumzu spune:
citat din mesajul lui maimutzica10 Salutare, Is creierita, ieri am stat agatate de la 13 pana la 22, nici baita de la ora 20 n-a linistit-o; niciodata n-a facut asa urat, si facem acusica 3 luni...uof! cand am pus-o in patut (ultima data)imi venea sa ma scurg acolo langa ea. Deci is restanta cam un capitol intreg, curatenia pe 2 zile si mie imi vine sa zac, ca deh, tre sa ma refac... Cine a depus dosarul pt CIC? Io stiu ca tb asa: -cerere speciala pe care ti-o dau de acolo -formularul special care dovedeste ce venituri ai avut in ult 12 luni -copie si orig dupa certif de nastere -CI copie si original -pt cei casatoriti livret fam, certif casatorie Altceva? Imi trebuie si CI a tatalui in original? Aveti idee? Ca al meu e plecat din tara si nici nu mai am de unde sa-l iau in urmatoarea luna. Ar fi taaare aiurea... va pup, o zi buna, ma intorc la capitolul trecut! Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011) think pink |
uitasem..+extras cont la una din bancile agreate
monika_bt spune:
Mirela, deci comanda se face pana in Paste? ca alocatia cica vine de luna asta...ca sa stiu daca sa comand si ptr botez hainute...
Si migdaluta mea a inceput de ieri sa-si suga pumnii dupa o ora de la mancat...suzeta tre sa i-o tin, altfel o scuipa...Dar ma bucur enorm ca i-au trecut mucisorii fara nimic...ne-a tinut 2 sapt.!Asa, si-i place sa doarma pe burtica...doar ca noaptea n-o las, doar ziua.
Simo, ce faci?
AMR:7 kg
Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.
fragrant8 spune:
Deea -asa e, chiar si la noapte scurta, la tine da tot cu plus la nr de treziri. mamica obosita.
acum nu mai prididesc cu trezirile noaptea iar acusi o sa tragem noi de ei sa se duca la scoli...oricum am da-o, somnul va fi mereu o problema
Tunde - doi copii, curat, mancare, plimbat, sala si mai faci si abdomene acasa????!!!! curat superwuama
Mirela, mama, pai tu faci sport la greu zilnic, la cat muncesti. daca te hotarasti, esti binevenita in clubul "abdominoaselor".
cred ca am mai zis-o cum am rezolvat eu o intindere musculara urata la spate, (dar ma repet si eu ca babele la fanatana): unguent pe baza de arnica (am incercat si voltaren) plus saculeti cu sare incalziti aplicati in zona dureroasa. Si daca ai posibilitatea sa faci o sedinta de acupunctura, o recomand cu drag ca pe mine asta m-a vindecat in final.
Asta daca e durere musculara.
despre tv - eu am avut multe discutii cu sotul pe tema asta, inainte ca sophia sa se nasca. prin natura meseriei, el a intalnit multe cazuri de adolescenti 'gone wild', ale caror probleme debutau in frageda pruncie. ca urmare, el are un "approach" mai sistematizat, mai structurat, cand vine vb de educatia unui copil; eu pe de alta parte, am o atitudine mai laxista, mai hippioata, mai "go with the flow".
asa ca atunci cand e vb de sophia noi ne pierdem in lungi conversatii, cu argumente pro si contra, pt a gasi un discurs comun, care sa nu lezeze prea tare convingerile nici unuia dingre noi.
asa ca in materie de tv - la noi, pana la 2 ani cat mai putin spre deloc, iar dupa doi ani max 2 ore pe zi. Motivul? la varsta asta ei invata cel mai usor prin interactiune, plus ca se formeaza astfel si legatura emotionala cu parintii, iar in conditiile in care ea doarme 10-14 ore pe zi, plus alaptat, schimbat, spalat si alte cele, nu mai ramane in final mult timp pt "joaca", pt conversatiile gangurite si alte maimutareli care, oricat de scalambaiate ar fi ele, eu sunt convinsa ca joaca un rol in dezvoltarea cognitiva a copilului.
acum eu recunosc ca eu am un mare ajutor in ale gatitului si menajului, si nu e exclus ca dupa ce pleaca buni, sophia sa isi ia portia de "baby einstein" la tv in timp ce mami se ocupa de ale casei.
am vazut si un documentar pe discovery health "Babies and TV" si la fel, ei recomandau cat mai putin tv pana la 2 ani, iar daca e musai, atunci mai bine posturi tv sau dvd-uri special concepute pt bebelusi. dar pana si astea erau controversate, tocmai pt ca ele contin f putin dialog si putina stimulare intelectuala prin interactiune, or astea stau la baza dezvoltarii cognitive pana la 2 ani.
ocsanica80 spune:
buna seara si de la noi, am fost azi la pediatru si noi si pentru ca am vazut ca discutati sau ati discutat despre lucruri de care am intrebat si noi sa va spunem ce am aflat, deci:
-tal vag avem si noi, ne-a spus pediatra de la inceput dar nu prea am dat mare importanta si la fel ne-a spus sa facem masaj la picioruse; vroiam sa va intreb, pe fetele care fac masaj, cum il fac;
-despre hernia ombilicala de care ne era mare frica noua se pare ca s-a retras si buricul este ok; fara sa facem nimic;
-despre suptul degetului (de fapt noi sugem toata mana) este ok; ea a spus ca este chiar mai ok decat suzeta, iar copii care isi sug deja degetul (doar un deget, nu toata mana) de acum au mari inclinatii artistice;
-despre dormitul de la 9 seara pana dimineata la 6, 7 iar a spus ca este ok, dar si mai ok ar fi sa fie lasata doar 9 ore fara sa pape, nu mai mult de atat;
cam asta era ce s-a discutat, in scimb noi avem alte problemute, avem cam cu 1 cm mai putin decat ar fi normal (5730g si 58,5 cm) si mi s-a aplatizat un pic capusorul pe partea stanga (din ce cauza nu prea stiu ca pus-o si pe stanga si pe dreapta in patut) dar speram sa ne treaca curand;
toate fetele;
aaaaa si am uitat pentru bubite pe fata (ca mai nou avem si noi cateva ne-a spus sa dam cu crema exomega de la ducray;
Roxana mami de Maria-Sofia
Mayane spune:
Deci va rog sa va puneti pampersii si sa va aruncati cate un ochi pe aici:
www.youtube.com/watch?v=aNwwZc8YcvM&NR=1" target="_blank">filmulet 1
www.youtube.com/watch?v=v2nCZI-Uw7U&NR=1" target="_blank">filmulet 2
"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"
"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."
Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)
fragrant8 spune:
Ocsanica - am mai auzit si eu chestia asta cu suptul unui deget si inclinatiile artistice; sophic suge cu spor toata mana, deci muzele se vor lasa asteptate
Anka - de mult ma tineam sa-ti spun ce simpatic imi este stilul tau. imi plac mesajele tale directe, stil frust si fara prea multe emoticoane iubarete, fara alte artificii de captatio benevolentiae.
Mayane - subscriu la ce ti-a scris andryiiii
shubulina spune:
Ocsanica,nici al meu nu are capu rotund,e aplatizat in spate si in parti are 2 umflaturi.Si eu l-am pus pe ambele parti sa doarma,dar acum deja oricum l-as pune,el nu sta asa,se intoarce.
Pediatra a zis sa nu ma ingrijorez,mai ales ca are forma capului identica cu a lu tac-su.
deea_sav85 spune:
foarte tare filmuletul Mayane si din pacate foarte adevarat.
Andreea mamica de Radu Andrei (07.02.2011)