Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Cine o poarta de placere sa fie sanatos, dar necazul e ca multe nu au dreptul sa aleaga sau alegerea le costa enorm.

Si cum sa fie "sanatos" cine poarta de placere?Specifica legea asa ceva?Se vor apuca sa le chestioneze pe strada "tu porti de placere?da?ai liber sa pleci!;tu esti fortata-poc,amenda"Sau cum functioneaza legea asta pt. ca nu inteleg si oricit incerc nu pot sa o vad decit ca pe un abuz.
Iar acest multe este absolut irelevant,nu stim nici una dintre noi (si nici din cei de pe forum)cite femei poarta de placere si cite fortate.

Sa fie sanatoasa e opinia mea. Sarko are nevoie de voturi de la extrema dreapta asa ca el nu-i de acord cu asta.

Multe... putine... e greu de spus. In general statisticile de emigratie (sotul/sotia devin cetateni francezi si-n buletin scrie cum) din Franta arata ca baietii aduc adesea neveste din tara de origine si fetele nu prea. Ca-i o disproportie crasa este evident.
Sociologii zic ca-i refuzul unei comportari traditionale. Dar este evident opinia mea.
Citat:

Citat:

Dar drace macar noi "civilizatii" ar trebui sa ne comportam mai bine.
Eu am intalnit de cateva ori femei asa in burqa ... senzatia a fost stranie. Intre rasul de la joaca copilariei de-a fantomele si teama ca daca nu ma dau la o parte intra in mine. Adica nu-s imuna la rasism cu toate bunele intentii.

Eu apreciez opiniile sincere.Si eu am simtit ceva "ciudat" cind am vazut prima data o femeie cu niqab,o senzatie de curiozitate.Mai mult nu,nu le-am asociat cu fantomele(probabil ca nu am avut temeri de astea in copilarie).

Ce spaime... ne jucam de-a fantomele si era greu ca doar n-aveam voie sa facem gauri in cearceafuri. Asa ca aceea era intre ras si stress.

Citat:

Citat:

Cred ca civilizatia occidentala trebuie sa-si apere valorile si traditiile de libertate, dar desi n-am gandit mereu asa calea nu-i represiunea expresii dupa model saudit.

Corect,insa "civilizatia occidentala" nu trebuie sa-si apere drepturile cu forta si cu legi absurde.Fiecare trebuie sa aiba dreptul sa poarte ce vrea,abia atunci vorbim de civilizatie si drepturile omului.Nici sa le fortezi la fuste mini (pe toate femeile indiferent de religie) nici la niqab!
Este absolut o decizie personala despre cum te imbraci...

Absolut... de acord in viata privata.
Nu-s de acord ca-n scoala publica sa se faca la fel. Intr-o tara vestica copii trebuie sa fie educati in scoala publica conform preceptelor si traditiilor civilizatiei noastre. De vrei altceva te retragi in sistemul privat. Copiii intr-o tara vestica pot alege ce vor ca adulti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Aici ,cu scolile sunt de acord doar in privinta niqabului!
Inteleg nevoile cadrului didactic sa vada fata elevului.sa stie daca intelege sau nu,daca il deranjeaza ceva,daca e trist sau vesel...

Insa nu si in privinta baticului .
De aceia copiii mei vor purta batic numai cind vor fi pregatite sufleteste pt. asta si cind "societatea" va permite.Adica nu pot sa le pun batic si la ora de sport sa se dezbrace in pantaloni scurti si tricou sau sa intre in piscina.Nu or sa mai inteleaga nimic,care este rostul baticului si a fustei lungi...
cind scoala nu o sa mai aiba ore de sport obligatorii,piscina (chiar si numai ca distractie) si ma refer la facultate etc(nu sper la un viitor fara ore de sport brrr,dar e necesar sa specific pt. ca sigur se vor gasi "oripilati" de cele ce nu am gindit macar).
Si daca scoala cere aceste activitati pina la 25 de ani...ne supunem.Nu umblam dimineata cu pantaloni scurti si costum de baie si seara cu niqab.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

hannen , tu unde esti acum?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

hannen , tu unde esti acum?

alina

Asta fiind relevant ...cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Legea asta e foarte buna. Peste tot in lume exista coduri vestimentare, nu poti merge in costum de baie prin centrul unui oras, asa ca nu vad ce atata tamtam pe o lege ce interzice burqa sau niqabul.
De ce vad eu legea ca fiind benefica? Lasand la o parte faptul ca Sarkozy transmite un mesaj prin ea, (invatati sa va integrati!), ramane aspectul depersonalizarii complete a persoanei care il poarta. De aici a si plecat ideea purtarii, cand le-a fost impusa femeilor: tratandu-le ca pe niste obiecte, nu mai ai remuscari in privinta comportamentului fata de ele.
Anularea ca fiinta.
Acestea sunt burqa si niqabul.
Ca vor sa le poarte? Poate ca datorita indoctrinarii, nu neg ca sunt femei care cred sincer ca e bine si multumitor pentru Dumnezeu sa le vada cu fata acoperita total.

Iar politia nu va alerga dupa femei cu burqa sa le amendeze, exista legea, dar nu va uza (aproape) nimeni de ea.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Legea asta e foarte buna. Peste tot in lume exista coduri vestimentare, nu poti merge in costum de baie prin centrul unui oras, asa ca nu vad ce atata tamtam pe o lege ce interzice burqa sau niqabul.
De ce vad eu legea ca fiind benefica? Lasand la o parte faptul ca Sarkozy transmite un mesaj prin ea, (invatati sa va integrati!), ramane aspectul depersonalizarii complete a persoanei care il poarta. De aici a si plecat ideea purtarii, cand le-a fost impusa femeilor: tratandu-le ca pe niste obiecte, nu mai ai remuscari in privinta comportamentului fata de ele.
Anularea ca fiinta.
Acestea sunt burqa si niqabul.
Ca vor sa le poarte? Poate ca datorita indoctrinarii, nu neg ca sunt femei care cred sincer ca e bine si multumitor pentru Dumnezeu sa le vada cu fata acoperita total.

Iar politia nu va alerga dupa femei cu burqa sa le amendeze, exista legea, dar nu va uza (aproape) nimeni de ea.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Dar nici nu se astepta careva pe aici sa zici ca nu consideri legea aceasta benefica.
culmea e ca nici macar nu realizezi gravitatea afirmatiilor conform carora "cand le-a fost impusa femeilor: tratandu-le ca pe niste obiecte.Anularea ca fiinta."
Astea sunt rezultatul indoctrinarii tale!
Nu poti sa intelegi,nu concepi ca sunt femei care NU se simt anulate ca fiinte purtind niqab.Nu intelegi si nu accepti ca sunt femei care vor sa poarte si vor face orice ca sa`l poarte.
Daca atitudinea ta nu este indoctrinare,apoi nu stiu ce altceva mai este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Cine alege sa-si paraseasca locul de bastina, cu toate traditiile, obiceiurile si vestimentatiile sale, pentru o alta lume, trebuie sa invete sa se integreze in acea lume. Nu-ti place, stai la tine in tara. Daca iti parasesti tara, n-o faci de prea mult bine, deci daca vrei mai-binele si-l gasesti in alte locuri, respecta legile locului respectiv. Nu te obliga nimeni sa nu stai in tara ta daca tii asa de mult la obiceiurile tale.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alexandra

Cine alege sa-si paraseasca locul de bastina, cu toate traditiile, obiceiurile si vestimentatiile sale, pentru o alta lume, trebuie sa invete sa se integreze in acea lume. Nu-ti place, stai la tine in tara. Daca iti parasesti tara, n-o faci de prea mult bine, deci daca vrei mai-binele si-l gasesti in alte locuri, respecta legile locului respectiv. Nu te obliga nimeni sa nu stai in tara ta daca tii asa de mult la obiceiurile tale.

Cu alte cuvinte ,anularea ca persoana este acceptabila atit timp cit este facuta de un stat(laic) dar cind este facuta de religie se schimba foaia.
Ce simplu ar fi daca lucrurile ar sta asa cum le-ai expus tu mai sus.Pt. o persoana care pune valoare pe legile lumesti dar nu pune valoare pe cele ale lui Dumnezeu,normal ca i se pare corect(si chiar nu vad nimic gresit).Problema intervine abia atunci cind aceste persoane incep sa impuna punctul lor de vedere celor care nu`l impartasesc.
La fel de gresit si de problematic mi s-ar parea(si mi se pare in anumite cazuri/tari) daca lucrurile ar sta invers.
Si am si sprijin religios in ceea ce zic .totul se calculeaza dupa intentie.Asadar daca eu nu intentionez sa port niqab dar sunt fortata,niqabul meu are valoare egala cu 0.Logica se aplica si tarilor care impun un anumit cod vestimentar femeilor(Saudi Arabia,Iran).Acum o sa trebuiasca sa pun pe lista si Franta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Hannen, pentru ce aperi aceste haine? Cine e fiinta din spatele unei burqa? Stiu ca exista, doar nu se plimba o burqa singura pe strada, dar cine e ea?
Pentru ce a fost introdus acest obiect oribil? Raspunde-ti la intrebarile acestea, intai. Nu e niciun mister, nu e joaca de-a v-ati ascunselea dupa un cearsaf, e o obligatie. De ce a ajuns asa?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

In toate icoanele crestine Maica Domnului nu poarta batic, ca femeile de la tara ci de-a dreptul un val, lung. Asta se cheama cumva ipocrizie ?

Mergi la inceput