Buna,sunt in londra si trebuie sa merg urgent in tara dar inca nu am certificatul de nastere al copilului.stie cineva daca as putea pleca si de ce as avea nevoie pentru el?
Raspunsuri
LAlexandra spune:
Ciao, daca nu ma inseala memoria, poti pleca din Londra fara certificatul de nastere, dar iti trebuie de la ambasada titlu de calatorie. INSA apoi daca vrei sa iesi din tara, atunci iti trebuie certificat de nastere si pasaport. In tara, certificatul de nastere dureaza foarte mult sa il faca (si cateva luni), si daca tu trebuie neaparat sa pleci din tara, esti pusa in situatia sa pleci fara copil.
Asta vorbesc in situatia in care e cetatean roman.
Cel mai bine suna la ambasada la voi si cere mai multe informatii.
_
printisorului Alessandro
gabyv spune:
Da, Alexandra, ti-a zis tot ce trebuia. Pleci cu copilul cu titlul de calatorie, dar vezi ca e numai dus. Intors e mai greu, trebuie sa prevezi cateva saptamani.
michelle-usa spune:
plus declaratia tatalui ca vrea sa scoata copilul din Romania. chiar daca tatal e in Londra.
stiu ca si asta o cer la aeroport in Ro.
michelle
LAlexandra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa plus declaratia tatalui ca vrea sa scoata copilul din Romania. chiar daca tatal e in Londra. stiu ca si asta o cer la aeroport in Ro. michelle |
daca nu merge si sotul cu ea,ii trebuie procura pt tot, orice trebuie sa faca in Romania, pasaport, sau mai stiu eu ce.
E de inteles sa se ceara procura la iesirea din Romania, atat timp cat copilul e cetatean roman. Cum ar fi sa plece sotul din tara fara copil, iar tu sa nu stii? S-eu intamplat prea multe si, din pacate, inca se mai intampla astfel de lucruri, iar apoi mama isi cauta disperata copilul...
_
printisorului Alessandro
paullina spune:
Buna si ms de raspunsuri.nu sunt casatorita cu tatal copilului meu,stam impreuna.el nu e roman,e britanic.si ei aici m-am programat doar pe la sfarsitul lui mai pentru certificatul micutului dar eu vreau sa plec in tara acum
LAlexandra spune:
pai atunci e mai complicat, adica copilul ce cetatenie are, pana acum ce acte i-ai facut? Te-au programat la ambasada asa tarziu? (aici in cateva zile, daca nu, chiar a doua zi, te programeaza sa faci actele, doar ca apoi dureaza pana sunt gata).
Daca nu ne explici mai multe, nu stim cum sa te sfatuim.
_
printisorului Alessandro
maraki spune:
dar cand ai nascut, nu s-a eliberat din spital certificat de nastere britanic? ar trebui sa fie valabil pe langa titlu de calatorie care este pt doar o luna.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
LAlexandra spune:
Maraki, vezi ca nu stim prea multe cum doreste sa procedeze, ca daca trebuie apoi urgent sa se intoarca in Londra nu o sa poata sa ia copilul, pt ca nu il poate scoate din tara fara pasaport, deci implicit certificat de nastere...
Am inteles ca poti merge sa faci titlul de calatorie si sa spui data din care doresti sa fie valabil, adica mergi acum, si spui ca vrei sa pleci peste 2 luni, si atunci intra in vigoare de la data stabilita in titlul de calatorie.
_
printisorului Alessandro